KULT Piaseczno 27.06

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

KULT Piaseczno 27.06

Postprzez jarekg » 28 cze 2014, o 17:35

Był ktoś? Moim zdaniem bardzo fajny koncert w miłych okolicznościach przyrody.

Setlista:
1. Kasta pianistów
2. Baranek
3. Gdy nie ma dzieci
4. Twoje słowo jest prawdą
5. Wódka
6. Dlaczego tak tu jest
7. Notoryczna narzeczona
8. Oni chcą ciebie
9. Prosto
10. Do Ani
11. Poznaj swój raj
12. Dobrze być dziadkiem
13. Arahja
14. 1932-Berlin
15. Dzisiaj jest mojej córki wesele
16. Wróci wiosna, baronowo
17. Dziewczyna bez zęba na przedzie
18. Amnezja
19. Piosenka młodych wioślarzy
20. Kurwy wędrowniczki
21. Śmierć poety
22. Hej czy nie wiecie
23. Układ zamknięty
24. Brooklyńska rada Żydów
25. Karinga

BISY:
26. Polska
27. Wolność
28. Krew Boga
29. Totalna stabilizacja

Na początku było spokojnie, zarówno ze strony publiczności jak i zespołu, ale potem, jak już publika się zebrała w dużej ilości, to i Kazik zaczął w niektórych momentach wręcz krzyczeć (np. początek "Prosto"). Do tego kilka gadek Kazika m.in. o tacie i Gałczyńskim, podsumowując ze strony zespołu pełna profeska, jak zawsze. Publiczność też bardzo sympatyczna, sporo osób z małymi dziećmi, ale ogólnie wszyscy mieli dobrą zabawę. Aha, i Kazik dostał flagę od KULT-turystów z Tomaszowa Mazowieckiego, trzymał ją cały czas rozwiniętą w czasie wykonywania "Polski".

Parę rzeczy mnie zaskoczyło, jak na przykład "Baronowa" czy "Kurwy wędrowniczki". Oczywiście na plus.

Poza tym bardzo dziękuję zespołowi za "Karingę", uważam, że to jest świetny utwór na zakończenie podstawowej części. Mam nadzieję, że zagości na dłużej na liście koncertowych utworów, nie tylko teraz.

I na koniec, chociaż chyba właściwie na początku powinienem to zrobić, witam wszystkich forumowiczów!

Re: KULT Piaseczno 27.06

Postprzez kolodent » 29 cze 2014, o 15:32

Byłem i owszem, koncert bardzo zacny, fajna atmosfera, dość dobre nagłośnienie jak na plener.
Tanie i dobre piwo, niestety tylko w jednym wyszynku przez co kolejna sporawa się robiła.
Zaskoczyło nas, że zaczło się z 10minut przed czasem ! (co za czasy!)

Za to wczoraj w Pruszkowie byłem na Lao Che, też darmowy plener i też było bardzo zacnie chociaż zupełnie bez browca :P
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez jarekg » 29 cze 2014, o 17:22

O, to prawda, nagłośnienie bardzo przyzwoite, nawet stojąc daleko od sceny wszystko było ładnie słychać.

Postprzez redhead » 29 cze 2014, o 18:14

nie będę już zakładał kolejnego wątka o koncercie w Pakości
więc tu słów kilka bo oczywiście Toruń w licznej sile zasilił ów koncert :)

wczoraj w Pakości także było milutko i szczerze ......Pakość pokazała klasę (i to był chyba najlepszy dzień Pakości w historii ;) brawa dla OKiT bo tak to się tam nazywa) - przyjezdnych więcej od tutejszych :P i klasyczne kłopoty z zaparkowaniem (zawsze w mniejszych miasteczkach jest ten problem ;) )
szczególnie raduje się z Udanej transakcji i Karingi
set w Pakości zatem lepszy od tego z Piaseczna choć zbliżony ale ze wzg na ww Udaną jednak lepszy :P
nawet telebim był ....nie no szacun Pakość, pogo solidne z dwóch maniek

świetne wyszło przekomarzania się Kazelota z Wojciechem ;) :P
miło że znowu Do Ani z toruńskim wstępem w tle
koniec coś koło 0:20

pozdrawiam
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez jarekg » 29 cze 2014, o 18:28

Udana transakcja zamiast Kasty była?

Postprzez Bullet » 29 cze 2014, o 22:15

jarekg napisał(a):Aha, i Kazik dostał flagę od KULT-turystów z Tomaszowa Mazowieckiego, trzymał ją cały czas rozwiniętą w czasie wykonywania "Polski".

Doprawdy, rzadko spotykane zjawisko... ;)

jarekg napisał(a):Parę rzeczy mnie zaskoczyło, jak na przykład "Baronowa" czy "Kurwy wędrowniczki". Oczywiście na plus.

Również jestem tym faktem mocno zaskoczony. Wręcz wstrząśnięty :P :lol:

jarekg napisał(a):Poza tym bardzo dziękuję zespołowi za "Karingę", uważam, że to jest świetny utwór na zakończenie podstawowej części. Mam nadzieję, że zagości na dłużej na liście koncertowych utworów, nie tylko teraz.

Podpinam się pod prośbę. Choć, wg mnie, Karinga pasuje chyba najlepiej jako przedostatni numer na secie podstawowym. Pamiętam jak wałkowany był ten wariant podczas promocji Hurry i według mnie sprawdził się on w zupełności (np. w Krakowie w 2009 roku set ostatecznie kończyło Komu bije dzwon i jakoś tak fajnie to ze sobą współgrało ;) ).

jarekg napisał(a):I na koniec, chociaż chyba właściwie na początku powinienem to zrobić, witam wszystkich forumowiczów!

Ze swojej strony witam serdecznie. I to jeszcze z takim impetem (wrzutka setu :) ). Tylko pogratulować i brać przykład!

kolodent napisał(a):Zaskoczyło nas, że zaczło się z 10minut przed czasem ! (co za czasy!)

Tak samo było w Dąbrowie Górniczej rok temu 8-)

jarekg napisał(a):Udana transakcja zamiast Kasty była?

Kolega redhead mówi o koncercie w Pakości :P

Btw. @redhead - nie masz może setu z Pakości? ;)

Pozdro!
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez jarekg » 30 cze 2014, o 09:48

Bullet napisał(a):
jarekg napisał(a):Aha, i Kazik dostał flagę od KULT-turystów z Tomaszowa Mazowieckiego, trzymał ją cały czas rozwiniętą w czasie wykonywania "Polski".

Doprawdy, rzadko spotykane zjawisko... ;)

Z kronikarskiego obowiązku tylko napomknąłem o tym ;)

Bullet napisał(a):
jarekg napisał(a):Parę rzeczy mnie zaskoczyło, jak na przykład "Baronowa" czy "Kurwy wędrowniczki". Oczywiście na plus.

Również jestem tym faktem mocno zaskoczony. Wręcz wstrząśnięty :P :lol:

Wydawało mi się, że te piosenki rzadko goszczą w setach na tego typu koncertach. Ale ponieważ dopiero od niedawna na Kult chodzę, więc mogę się mylić.

Bullet napisał(a):
jarekg napisał(a):Poza tym bardzo dziękuję zespołowi za "Karingę", uważam, że to jest świetny utwór na zakończenie podstawowej części. Mam nadzieję, że zagości na dłużej na liście koncertowych utworów, nie tylko teraz.

Podpinam się pod prośbę. Choć, wg mnie, Karinga pasuje chyba najlepiej jako przedostatni numer na secie podstawowym. Pamiętam jak wałkowany był ten wariant podczas promocji Hurry i według mnie sprawdził się on w zupełności (np. w Krakowie w 2009 roku set ostatecznie kończyło Komu bije dzwon i jakoś tak fajnie to ze sobą współgrało ;) ).

Karinga + Komu bije dzwon super.

Bullet napisał(a):
jarekg napisał(a):I na koniec, chociaż chyba właściwie na początku powinienem to zrobić, witam wszystkich forumowiczów!

Ze swojej strony witam serdecznie. I to jeszcze z takim impetem (wrzutka setu :) ). Tylko pogratulować i brać przykład!

Spoko. Pozdrawiam.

Postprzez KULTowyTOMASZ » 2 lip 2014, o 10:18

Skoro jest taki temat nie będę otwierał kolejnego..

Setlista z Iławy:

1.Generał Ferreira
2.Brooklyńska Rada Żydów
3.Baranek
4.Dlaczego tak tu jest
5.Maria ma syna
6.The Passenger
7.Prosto
8.Czarne słońca
9.Twoje słowo jest prawdą
10.Wódka
11.Idiota stąd
12.Czekając na królestwo J.H.W.H.
13.Moja myszko
14.Gdy nie ma dzieci
15.Do Ani
16.Krutkie kazanie na temat jazdy na maxa
17.Berlin
18.Arahja
19.Inżynierowie z Petrobudowy
20.Goopya peezda
21.TDK kaseta
22.Układ zamknięty
23.Post
24.Chodź z nami
25.Piloci
26.Piosenka młodych wioślarzy
27.Hej, czy nie wiecie
28.Karinga

Bis :
29.Polska
30.Krew Boga
31.Totalna stabilizacja
32.Sowieci
Staszewski Kazimierz ! Nie rusz Kazika , bo zginiesz !

Obrazek
https://www.last.fm/pl/user/ToksycznyTomasz

Postprzez donkey » 2 lip 2014, o 15:24

Co za setlista, wow.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez giżut » 3 lip 2014, o 08:12

O niech mnie kule biją... fajna setlista.
A czy ktoś wrzuci listę z Pakości?

Powrót do FORUM