KULT TOP TRENDY 2014

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: KULT TOP TRENDY 2014

Postprzez bracie » 10 cze 2014, o 07:52

donkey napisał(a):
bracie napisał(a):Naprawdę nie wiesz, gdzie 14 latek może posłuchać dobrej muzyki? Przykro.

Na prawdę nie wiem. Powiesz mi?

Przykre to jest to, że piszesz jak wyżej, a sam nie zwracasz zupełnie uwagi na to, co napisałem wcześniej. Np. ten przez Ciebie wspomniany Sopot w piosence Kazika "12 groszy". Wytłumaczyłem Ci, o co tam chodziło autorowi, a Ty się supełnie do tego nie ustosunkowałeś.

Ok, "sprzedali się". Czy według Ciebie nie są wyjątkowi. Ok, ale nie obrażaj ludzi, którzy mają inne zdanie. Szczególnie, że wspomniałeś, że masz pięc dych na karku. Mam takie wrażenie, że skoro jesteś starszy (Czy siwym włos należy się szacunek, tylko z powodu wieku...), to masz rację. Jak pisałeś potem, każdy ma swój rozum i to jest ok.

A w którym to miejscu kogoś obraziłem??
Czy napisałem gdzieś, że się sprzedali?? Napisałem, że ich nie potępiam. Przecież z tego żyją. Nie rozumiem tylko dywagacji na temat- sprzedali się czy nie. To było w moim pierwszym poście.
Wreszcie - gdzie ja napisałem, że Kazik leje na Sopot konkretnie? Całe artystyczne życie (dotychczas) generalnie lał na tego typu imprezy. I to napisałem, nie interpretując tekstu z 12 groszy.
I na koniec - uważam, że takie imprezy jak sopot, opole czy eurowizja to w dzisiejszych czasach nieograniczonego dostępu do wartościowych rzeczy, ostatnie miejsca, gdzie należy szukać dobrej muzyki.
Pozdrawiam
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez donkey » 10 cze 2014, o 12:20

bracie napisał(a):
donkey napisał(a):
bracie napisał(a):Naprawdę nie wiesz, gdzie 14 latek może posłuchać dobrej muzyki? Przykro.

Na prawdę nie wiem. Powiesz mi?

Przykre to jest to, że piszesz jak wyżej, a sam nie zwracasz zupełnie uwagi na to, co napisałem wcześniej. Np. ten przez Ciebie wspomniany Sopot w piosence Kazika "12 groszy". Wytłumaczyłem Ci, o co tam chodziło autorowi, a Ty się supełnie do tego nie ustosunkowałeś.

Ok, "sprzedali się". Czy według Ciebie nie są wyjątkowi. Ok, ale nie obrażaj ludzi, którzy mają inne zdanie. Szczególnie, że wspomniałeś, że masz pięc dych na karku. Mam takie wrażenie, że skoro jesteś starszy (Czy siwym włos należy się szacunek, tylko z powodu wieku...), to masz rację. Jak pisałeś potem, każdy ma swój rozum i to jest ok.

A w którym to miejscu kogoś obraziłem??
Czy napisałem gdzieś, że się sprzedali?? Napisałem, że ich nie potępiam. Przecież z tego żyją. Nie rozumiem tylko dywagacji na temat- sprzedali się czy nie. To było w moim pierwszym poście.
Wreszcie - gdzie ja napisałem, że Kazik leje na Sopot konkretnie? Całe artystyczne życie (dotychczas) generalnie lał na tego typu imprezy. I to napisałem, nie interpretując tekstu z 12 groszy.
I na koniec - uważam, że takie imprezy jak sopot, opole czy eurowizja to w dzisiejszych czasach nieograniczonego dostępu do wartościowych rzeczy, ostatnie miejsca, gdzie należy szukać dobrej muzyki.
Pozdrawiam

Nie napinaj się synku, bo ci żyłka pęknie. Bardzo mi miło, że tak długo słuchasz Kultu. Długo i uważnie. I pewnie dobrze wiesz o czym grali i śpiewali przez te wszystkie lata. Ano, Pan Kazimierz śpiewał, między innymi, o tym jaki to wstyd występować w Sopocie. No chyba, że słuchałeś tylko Kultu, a inne wcielenia K. są Ci obce. Otóż koleżko ja również trochę podsłuchuję ich twórczości (nawet troszkę dłużej niż Ty) i chcę Ci powiedzieć, że dla takich jak ja okołopięćdziesięciolatków Pan K. był takim innym, lepszym artystą. Z zasadami. Jedną z nich było totalne olewanie i negowanie polskiego szołbiznesu. I mówił wiele niepopularnych rzeczy. Dziś występuje z Enejem i wpisujem się dokładnie w kontestowany przez siebie szołbiznes. Nie potępiam tego, tylko stwierdzam, że się towarzystwo zestarzało a zarabiać trzeba. A ideologią kolego, to jest Twoje pierdolenie, że(...)

Tutaj masz odpowiedzi na kilka powyższych pytań.

Nie napisałem, że móiłeś, że sie sprzedali, ale niektórzy tak uważają.
Nie napisałem też, że w Sopocie czy Opolu należy szukać dobrej muzyki. Cały czas chodzi mi o to, że takie festiwale oglądają miliony widzów, więc jest szansa, że sporo nastolatków zacznie słuchać Kultu. Przecież nie znajdą jej w MTV, czy innych telwizjach i radiach. Gdyby za moich czasów nie było tych koncertów Kultu, czy takiego programu jak Klipol (może przez "C"), to nie dowiedział bym się tak szybko o ciekawych zespołach.
Natomiast jak się wie już czego szukać, to w obecnych czasach dostęp do (nielegalnej) muzyki jest nieograniczony.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez somekind » 19 wrz 2014, o 22:53

donkey napisał(a):
somekind napisał(a):Jednym z przykładów ogłupiania społeczeństwa jest promowanie przez media zupełnie bezsensownych w języku polskim zwrotów w rodzaju "w każdym bądź razie".

Wybacz, ale tego tam nie słyszałem. Widocznie za mało TV oglądem. Dla mnie to taki odpowiednik: "przechodząc do sedna", albo "Dudkowe": "Sęk w tym".

"W każdym razie" albo "bądź co bądź". Łączenie tych dwóch zwrotów w jeden powoduje powstanie czegoś w rodzaju: "walczył do ostatniej kropli tchu". :)
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Poprzednia strona