Koncert piosenek Kaczmarskiego z Kazikiem w Palladium

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Koncert piosenek Kaczmarskiego z Kazikiem w Palladium

Postprzez robbie » 9 kwi 2016, o 21:59

13.04 w warszawskim klubie Palladium na koncercie piosenek Jacka Kaczmarskiego ma wystąpić Kazik. Wstęp wolny.

http://www.palladium.art.pl/koncerty/ic ... 4/13/11819

Re: Koncert piosenek Kaczmarskiego z Kazikiem w Palladium

Postprzez arielg » 11 kwi 2016, o 21:36

będzie ktoś nagrywał?

Postprzez Grzesiek » 13 kwi 2016, o 22:54

TVP pewnie nagrywała, bo były jakieś kamery, a poza tym Kazika supportował Jacek Kurski :D Nie żartuję, ten Jacek Kurski.
Kazik zaśpiewał Modlitwę o wschodzie Słońca, Celinę i Baranka.

Postprzez artek » 13 kwi 2016, o 23:00

Grzesiek napisał(a):TVP pewnie nagrywała, bo były jakieś kamery, a poza tym Kazika supportował Jacek Kurski :D Nie żartuję, ten Jacek Kurski.

a Nasza klasa była?
Kazik mówił, że ma śpiewać na przemian z Kurskim, ale pod pewnym warunkiem

Postprzez robbie » 14 kwi 2016, o 01:05

Była na bisach, ale bez Kazika. Całe szczęście, nie wyobrażam go sobie śpiewającego razem z politykiem :shock:
A jaki to był warunek?

Zresztą Kurski słabo wypadł. W Śnie Katarzyny pomylił tekst i trzy razy w zwrotkach śpiewał "niewyżyta niemra" :lol:

Postprzez slaw » 14 kwi 2016, o 01:30

artek widzę w formie - zasiać ziarno niepewności - ja coś wiem, ale nie powiem, tylko napiszę, ze coś wiem, by forum dopytywało. Jak np. "miałem nie mówić, ale powiem", "niebawem fanów czeka niespodzianka wydawnicza, ale nie mogę powiedzieć jaka"," Kazik mówił, że ma śpiewać na przemian z Kurskim, ale pod pewnym warunkiem" itd :)

Postprzez artek » 14 kwi 2016, o 09:32

slaw napisał(a):artek widzę w formie - zasiać ziarno niepewności - ja coś wiem, ale nie powiem, tylko napiszę, ze coś wiem, by forum dopytywało. Jak np. "miałem nie mówić, ale powiem", "niebawem fanów czeka niespodzianka wydawnicza, ale nie mogę powiedzieć jaka"," Kazik mówił, że ma śpiewać na przemian z Kurskim, ale pod pewnym warunkiem" itd :)

cieszę się, że mam wiernego czytelnika :)

warunek występu z Kurskim był jeden (w odniesieniu do Naszej klasy): obecność i występ jego brata, Kazik chciał ich "pojednać"

Postprzez onyx » 14 kwi 2016, o 09:57

Artek masz wiernych czytelników :arrow:
Prawda w relacji i ochrona,ale jesteśmy czystą miłością 8-)

Postprzez giżut » 14 kwi 2016, o 14:21

warunek występu z Kurskim był jeden (w odniesieniu do Naszej klasy): obecność i występ jego brata, Kazik chciał ich "pojednać"

i co? udało się? Był i Jarek i Jacek?

Postprzez arielg » 14 kwi 2016, o 16:32

Grzesiek napisał(a):TVP pewnie nagrywała, bo były jakieś kamery, a poza tym Kazika supportował Jacek Kurski :D Nie żartuję, ten Jacek Kurski.

o to fajnie jak kręcili:)

nic dziwnego Kurski jest fanem zarówno Kazika jak i Kaczmarskiego.

Postprzez wilkmaciej » 14 kwi 2016, o 17:05

Niestety, Kazik "zepsuł" koncert. Nie z jego winy oczywiście. Chodzi o to, że wielu ludzi przyszło zobaczyć Kazika "za darmo", nie mając zielonego pojęcia o twórczości Kaczmarskiego. Na bisach krzycząc prosili o "Mury", a to wiele tłumaczy. Natomiast gdy Mateusz Nagórski zaproponował na bis "Wojnę postu z karnawałem", na sali było słychać buczenie!!! To było naprawdę żenujące. Wielkie chamstwo względem wykonawcy i przede wszystkim Kaczmarskiego. Na koncert pamięci artysty (bądź co bądź niszowego), nie zaprasza się kogoś takiego jak Kazik, jednocześnie koncert robiąc darmowym. Była pełna sala teatralna, oraz 200 osób wygonionych bo się nie zmieścili, z powodu drukowanych na lewo mejlowych zaproszeń. Ciekawe, że na koncercie top 10 Przemysława Gintrowskiego w IPN w grudniu, zmieściliśmy się w sali wielkości tych lekcyjnych... Uważam, że to co się stało wczoraj, to był "efekt Kazika". I tak oto, wydarzenie na które mocno czekałem, zostało nieco spartaczone. Poza tym mam lekki (ale tylko lekki) żal, że Kazik nie zaśpiewał nic Jacka. Poszedł na łatwiznę i grał to co gra z Kultem "co tydzień". Jeśli chodzi o wykonania, aranżację, orkiestrę i pomysł, to jak dla mnie koncert na wielki plus. Na minus zdecydowanie prowadzący, organizatorzy i niestety publiczność. Zdecydowanie niż Kazika (którego jestem wielkim fanem), wolałbym zobaczyć "Proformę". Po pierwsze dlatego, że muzykę Kaczmara znają i czują, a po drugie połowa ludzi by się nie rzuciła na koncert z ich powodu, zapominając o sednie...
Ostatnio edytowano 14 kwi 2016, o 17:10 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 2 razy

Postprzez robbie » 14 kwi 2016, o 17:07

artek napisał(a):warunek występu z Kurskim był jeden (w odniesieniu do Naszej klasy): obecność i występ jego brata, Kazik chciał ich "pojednać"

Haha, to nieźle wymyślił :D

Postprzez arielg » 14 kwi 2016, o 18:20

ma ktoś playlistę?

Postprzez wilkmaciej » 14 kwi 2016, o 20:29

arielg napisał(a):ma ktoś playlistę?

Nie mam, ale mogę z pamięci spróbować:

Mateusz Nagórski:
1. Tren spadkobierców
2. Powódź
3. Na starej mapie krajobraz utopijny
4. Wojna postu z karnawałem

Elżbieta Rząca i Kamil Pawlicki:
5. Rozmowa
6. Romans historiozoficzno-erotyczny o princessie Doni i parobku Ditku ze wstawką etnograficzną
7. Manewry
8. Opowieść pewnego emigranta

Jacek Kurski:
9. Katyń
10. Bieszczady
11. Sen Katarzyny II

Dominika Świątek:
12. Wąwóz
13. Pompeje
14. Pożegnanie Okudżawy

Kazik Staszewski:
15. Modlitwa o wschodzie słońca
16. Celina
17. Baranek

Bisy:
Nasza Klasa - wszyscy (prócz Kazika, bo do bisów nie wyszedł)
Wojna postu z karnawałem - Mateusz Nagórski
Mury - wszyscy

Tak z grubsza to wyglądało, chociaż kolejność mogłem lekko pomylić, bądź nawet może pominąć jakiś utwór:)

Postprzez Grzesiek » 14 kwi 2016, o 20:53

Postprzez arielg » 15 kwi 2016, o 08:57

wiadomo cos na temat dlaczego Kazik nie pojawiln sie na koniec z innymi artystami?

Postprzez Dev » 15 kwi 2016, o 09:33

arielg napisał(a):wiadomo cos na temat dlaczego Kazik nie pojawiln sie na koniec z innymi artystami?

pare postow wyzej

Postprzez Pasternak » 20 kwi 2016, o 08:06

Jaja na fejsie. Jakiś wojujący antypisowiec nazwiskiem Leszek Tomczuk puszcza coś takiego, przypisując Kazikowi jakieś dziwaczne oświadczenie. Ludzie szerują, lajkują, kochają Kazika itd. A to wszystko crap. Facet ma wyłączone komentarze dla ludzi, którzy nie są jego znajomymi, więc nie mogłem napisać, co o tym sądzę. Napisałem na profilu Korwin-Piotrowskiej, która tekst udostępniła. A napisałem tak:

Ale skąd informacja, że to są słowa Kazika? NIE SĄ. Czemu?

1) Kazik SAM WYSTĘPOWAŁ na tym koncercie. WIEDZIAŁ o tym, że wystąpi tam Kurski (mówił o tym publicznie na spotkaniu w Lublinie w niedzielę 10 kwietnia), więc nie mógł napisać: "Gdy przez Panią Popek był zapowiadany przez 5 minut gość specjalny koncertu, czekałem z zaciekawieniem na wyjście jakiegoś wybitnego Artysty. Gdy zobaczyłem Pana na scenie pomyślałem, że pan jako Prezes TVP przywita ludzi, coś powie o Jacku, zniknie, ew. usiądzie w prezesowskim rzędzie."
2) Czemu niby Kazik miałby zabierać na koncert córkę Kaczmarskiego?
3) Kazik NIGDY nie organizował tras koncertowych Jacka Kaczmarskiego.
4) Jak ktoś zna styl pisania Kazika, na pewno dostrzeże, że to nie on.
5) Na żadnym profilu fejsbukowym związanym z Kazikiem ani na forum internetowym Kultu nie ma tego oświadczenia. Skąd więc się wzięło?

Ale już poszło w naród. Tysionc pińcet udostępnień. Jedni wyrażają Kazikowi miłość, inni tracą dla niego szacunek. Na drugi raz się zastanówcie, zanim zaczniecie zmyślać albo kolportować zmyślone wiadomości. Bo zaprzęganie do walki politycznej artystów bez ich wiedzy jest słabe jak cholera.

Czekam aż Kazik oficjalnie opierdoli za taką zabawę.

Postprzez Pasternak » 20 kwi 2016, o 08:31

Już wiadomo. Autentyczny autor tekstu (Tomasz Kopeć) zamieścił oświadczenie, udostępniając przy tym zdjęcie (plakat promujący koncert) z fejsbukowego profilu "Kazik Staszewski". Potem jakiś fejsbukowy analfabeta przypisał to Kazikowi i poszło.

Postprzez Grzesiek » 22 kwi 2016, o 20:41

Info na temat poruszany prze Pasternaka:
http://muzyka.onet.pl/pop/kazik-skrytyk ... zny/x9s7y5

Powrót do FORUM