na żywo 7 utworów z nowej płyty - dla mnie największą moc koncertową ma Prosto i Układ (szkoda że przez nagłośnienie dobrze było skopane troszkę - tutaj trza niestety podkręcić moc na maxa - szczególnie gitary); początek Mój mąz tej konkretny
dziwnie idzie się na koncert i słucha się NOWYCH utworów pierwszy raz w życiu
wb83 - nie wiem gdzie stałes ale pod sceną było całkiem dobrze jeśli chodzi o publikę
niestety jakiś "mądry" inaczej wpadł na pomysł i miast zacząć koncerty o 18 to zaczął po 20 - przy bisach SnL ciężko Kultowi grać koncert a publiczność (tu w sporej ilość po spożyciu jak to podczas juwenaliów

) słuchać i dawać max z siebie w godzinach mocno nocnych 1.00-3.15
Dodając poślizg sprzętowy 30 minutowy i mamy obraz troszkę tego jak to wyglądało
tak trzeba było zrobić aby Kult grał w okolicach godziny 22-1 i byłoby optymalnie
plener (przeważnie darmowy) zawsze jest mizerny (przez to że darmowy, ale rozumiem konwencja taka i chyba słuszna, przeca to juwenalia, choć "jakość" tych dzisiejszych stjudentów w porównaniu do czasów kiedym studiował jest wielce marna zwyczajnie, spustoszenie klubowo-hophipowo-mentalnościowogimnazjalne jest chyba nie do pokonania) niestety
nagłośnienie niestety słabiutkie - stojąc pod sceną 2-3 rząd tak mniej więcej słuchać było tak jakbym stał ze 150-200 metrów dalej czyli generalnie ....za cicho

!!!! przyzyczajony jestem bardziej do tego co w OdNowie czyli że za głośno nawet
co mi sie podobało to telebimy - zbliżenia na Tomka, Janka bezcenne - prosze o podobne w OdNowie w październiku
co do listy utworów to standard + 7 utworów z nowej płyty acz głowy nie dam czy rzeczywiście 7 (bo płyty nie znam - mam nadzieje że JM empik dzisiaj dośle do salooonu i sobie odbiorę)
Wspaniała Nowina
Brooklyńska Rada Żydów
Twoje słowo jest prawdą
Pasażer
Maria ma syna
Berlin
Notoryczna narzeczona
Dziewczyna bez zęba
Układ zamknięty
Prosto
Amnezja
Do Ani - "piosenka toruńska" o czym autor/twórca raczył zauważyć

Oni chcą ciebie
Poznaj swój raj
Lewe lewe loff
Baranek
Mój mąż
Dlaczego tak tu jest
Celina
Dobrze być dziadkiem
Arahja
Marysia
Wódka
Życie jest piękne
Polska
Konsument
Krew Boga
Kolejność zapewne inna - na pewno pierwsza wsp. nowina
I nie wszystkie utwory - to co pamiętam - jak pisałem pora/czas koncertu troszkę DZIWNY i nieco "absurdalny" jak dla mnie (prawie świtało już jak kończyli)
-------------
Generalnie kolejny koncert plenerowy zaliczony (plener jak plener, tym bardziej darmowy - pomarańczową nigdy nie będzie). Ale takie prawo junwenaliowego czasu i należy to zrozumieć.
pozdrawiam
do zobaczenia w Toronto w październiku a jakże
p.s. basista Transexdisco - grał koncert heavymetal autystycznie nieco