Wieści z kraju i ze świata!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Wieści z kraju i ze świata!

Postprzez qman » 5 wrz 2012, o 13:40

Mój ulubiony portal informacyjny www.o2.pl poinformował mnie, że :

"Rosjanie mają nową super broń. Będą strzelać ekskrementami"

i dalej :

"Mają już patent.

Rosjanie opatentowali nową super broń. Jej amunicją są ekskrementy i to ludzkie.

Za surowiec będą służyć przede wszystkim odchody żołnierzy siedzących w czołgu - pisze "Głos Rosji".

Wiadomo, że autorem wynalazku jest Aleksandr Siemienow z Petersburga.

Nowa broń pozwoli nam osiągnąć kilka celów jednocześnie. Uwolni załogę od nieprzyjemnego zapachu oraz negatywnie wpłynie na ducha walki przeciwnika, w którego uderzy pocisk z ekskrementami - twierdzi właściciel patentu.

Oficjalnie w urzędzie patentowym broń zarejestrowano pod nazwą "Usunięcie bioodpadów z odizolowanej komory mieszkalnej obiektu wojskowego i urządzenie do realizacji tego zadania”. "

Jakby ktoś haniebnie przypuszczał, że robię sobie jaja to poniżej link :
http://www.sfora.pl/Rosjanie-maja-nowa- ... ami-a47164

Generalnie po opluciu monitora starałem się na chłodno ocenić szanse tego projektu oraz wyobrazić sobie jego użycie na polu bitwy i ewentualne możliwości rozwoju tej supertechnologii.

Mina Czeczeńskiego bojownika widzącego nadlatującą świeżą rosyjską kupę może na pewno podnieść morale załogi czołgu, która nie dość, że poczuła wyraźną ulgę po obiedzie to jeszcze upokorzyła przeciwnika bezpośrednią bliskością smrodu własnej kupy. Jakby tak z drugiej strony pomysłodawcy trochę ruszyli głową, to musieliby dojść do wniosku, że ów wynalazek nadaje się raczej do wojny pozycyjnej, gdyż nacierające wojsko "strzelające z dupy" do przeciwnika prędzej czy później samo znajdzie się w otoczeniu swojego kału. Często na polu bitwy zdarza się tak, że agresor wypiera przeciwnika z jakiegoś np. budynku i sam zajmuje jego pozycje. W przypadku ostrzelania obiektu gównem taki pomysł na pewno budził by wśród żołnierzy kontrowersje "Jak to? Osraliśmy tą kamienice po to żeby tam teraz przez tydzień się we własnym gównie czołgać?". Sprawa na pewno do przemyślenia przez rosyjskich specjalistów.

Czołg czołgiem, załoga niewielka zatem częstotliwość wysyłania takich prezentów też nie będzie imponująca nawet w przypadku wybitnych predyspozycji załogi do uzupełniania amunicji. Co innego statek - np. niszczyciel z kilkusetosobową załogą. Tutaj możemy mówić już o totalnej wojnie gównianej. Po obiedzie salwa z kału w kierunku wrogiego okrętu może zmienić losy niejednej potyczki - wszak osrana jednostka z pewnością nie będzie jakość specjalnie zadowolona tak jak w przypadku jakiegoś pożaru lub awarii na pokładzie jednostki mające wyruszyć z pomocą też zapewne będą szukały wymówek żeby akurat popłynąć w zupełnie inną stronę.

Rosjanie są dla mnie mistrzami świata wszechwag.

Drugi news, nieco bardziej poważny, który niemal tak samo postawił mnie na nogi jak powyższy to superinformacja opatrzona budującym serce tytułem :

"Na łupkach jednak zarobimy krocie. Polska będzie potęgą!"

I dalej :

"Jest wiarygodny raport.

Dzięki wydobyciu niekonwencjonalnych złóż gazu, PKB naszego kraju może rosnąć o 0,8 pkt. proc. rocznie - wynika z raportu PKN Orlen, wykonanego przez ekspertów CASE.

Okazuje się, że do 2025 r. fiskus z działalności sektora zainkasuje dodatkowo 87 mld zł. Powstanie też 510 tys. nowych miejsc pracy.

Nasz kraj może stać się pierwszym miejscem poza Ameryką Północną, gdzie wydobycie gazu z łupków wzmocni gospodarkę i poprawi krajowe bezpieczeństwo energetyczne, równocześnie istotnie zmniejszając emisyjność produkcji energii - twierdzi Jacek Krawiec, prezes PKN Orlen.

Eksperci CASE twierdzą, że to "może przynieść zmianę jakościową w polskiej gospodarce".

Zakładają, że do 2025 r. może w naszym kraju powstawać 305 odwiertów produkcyjnych rocznie, co pozwoli na wydobywanie 12 mln m3 gazu."

Nie wiem jak Wy, ale ja w to kompletnie nie wierzę. Myślę, że (nawiązując niejako do poprzedniego newsu) gówno z tego będzie.
Zachęcam do dyskusji.
Lecz dzień lęki wymiecie
Więc spokojnie możecie
Drzwiami trzasnąć i zasnąć
Gdy dobranoc powiemy wam

Re: Wieści z kraju i ze świata!

Postprzez maxłel » 5 wrz 2012, o 14:01

A ja myślałem, że to śmieci,
że to gówno z nieba leci!
a to Sowieci! Sowieci!

Wyżej wymienione wersy świadczą, że pan Aleksandr Siemienow z Petersburga najprawdopodobniej nie jest autorem wynalazku. Jak widać pierwsze próby użycia tej specyficznej broni biologicznej można datować spokojnie na lata 20. XX wieku. Do tej pory lekceważąco podchodzono do pamiętnikarskich relacji, mówiących o dziwnych zapachach dobiegających z okopów Armii Czerwonej. Mam nadzieje, że artykuł wrzucony przez qmana otworzy oczy niedowiarkom.
Swoją drogą wydaje mi się, że pokłosiem zetknięcia się z takim rodzajem broni była decyzja władz II RP o rozbudowaniu sieci Sławojek-pułapek, które wysadzone w odpowiednim momencie mogły powstrzymać ewentualny marsz Rosjan.

Postprzez marman » 5 wrz 2012, o 15:07

Zaczął się rok szkolny, mój syn poszedł do szkoły oraz pojawiły się korki na ulicach - tyle ode mnie wiadomości z regionu.

Postprzez redhead » 6 wrz 2012, o 21:01

taka ciekawostka - dla wielbicieli myśli i światopoglądu JKM :lol:

http://jkm.nowyekran.pl/post/73028,para ... i-paranoja

"Cywilizacja europejska, która panowała nad światem, stawiała na najmądrzejszych, najsilniejszych, najinteligentniejszych, najszybszych – a obecna anty-cywilizacja za najważniejsze uważa forowanie biednych, głupich, niezaradnych – i również inwalidów."

toś pojechał Korwinie :shock:
doprawdy żałosne pisarstwo
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez qman » 7 wrz 2012, o 12:44

No przesadził. Z wiekiem dziwaczeje - o ile o gospodarce zwykle mądrze się wypowiada to jego światopoglądowe wynaturzenia czasami lepiej jest przemilczeć. O ile pamiętam jakiś czas temu była też afera z JKM i dziewcznką na wózku w roli głównej zatem tematu niepełnosprawności powinien jako polityk unikać jak ognia. Trochę to wszystko u niego takie staroświecko-monarchistyczne.

Szkoda, że tą opcję gospodarczą reprezentuje od wielu lat tylko on i tylko on jest z nią kojarzony.
Lecz dzień lęki wymiecie
Więc spokojnie możecie
Gdy dobranoc powiemy wam

Postprzez qman » 7 wrz 2012, o 12:55

Postępu w świecie ciąg dalszy; tym razem w RPA po rostrzelaniu kilkunastu robotników z pałkami i maczetami przez kordon policji podczas protestu górniczych związków zawodowych czas na coś z innej beczki.

"Król Zulusów chce, aby władze wybudowały pałac jego szóstej żonie"

i dalej

"Król Zulusów Goodwill Zwelithini, uważany za jednego z najbardziej wpływowych przywódców plemiennych w Republice Południowej Afryki, chce, aby władze znalazły 700 tys. dolarów na budowę pałacu dla jego szóstej żony.

Królowa Zola Mafu, najmłodsza z wszystkich żon, obecnie dzieli komnaty wraz z królem. Pozostałe małżonki mają swe własne rezydencje.

Pałace mieszczą się w mieście Nongoma, około 300 km na północ od Durbanu.

Administracja prowincji KwaZulu Natal w tym roku na utrzymanie rodziny królewskiej przeznaczyła około
6,9 mln dolarów. Partie opozycji już wcześniej zarzucały królowi, jego żonom i licznemu potomstwu rozrzutność.

Tymczasem królewski podksarbi Mduduzi Mthebu zwrócił się do parlamentu prowincji o dalsze środki na budowę pałacu dla królowej Mafu, a także rozbudowę pałacu królowej MaMchizy. Łącznie - jak wyliczył -
w ciągu trzech lat potrzeba na ten cel 2,1 mln dolarów.

Komisja parlamentarna na razie nie dała odpowiedzi na wniosek podskarbiego.

O królowej Mafu po raz pierwszy zrobiło się głośno w 2004 roku, gdy jako 14-latka pojawiła się obok 56-letniego wówczas króla Zwelithini.

Zulusi są najliczniejszą grupą etniczną w RPA."

No cóż, król to król - trzeba płacić.
Lecz dzień lęki wymiecie
Więc spokojnie możecie
Gdy dobranoc powiemy wam

Postprzez pavulon » 7 wrz 2012, o 13:05

redhead napisał(a):taka ciekawostka - dla wielbicieli myśli i światopoglądu JKM :lol:

http://jkm.nowyekran.pl/post/73028,para ... i-paranoja

"Cywilizacja europejska, która panowała nad światem, stawiała na najmądrzejszych, najsilniejszych, najinteligentniejszych, najszybszych – a obecna anty-cywilizacja za najważniejsze uważa forowanie biednych, głupich, niezaradnych – i również inwalidów."

toś pojechał Korwinie :shock:
doprawdy żałosne pisarstwo

Dobrze Wojewódzki to skomentował. Skoro Według Korwina nie powinno się pokazywać w TV ludzi biednych, niezaradnych, nieudaczników, to tym samym nie powinno się jego pokazywać, bo jak inaczej nazwać człowieka który tyle razy przegrywa wybory parlamentarne, samorządowe, prezydenckie, a jego wynik balansuje w granicy 1%
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez artek » 7 wrz 2012, o 13:08

pavulon napisał(a):Dobrze Wojewódzki to skomentował. Skoro Według Korwina nie powinno się pokazywać w TV ludzi biednych, niezaradnych, nieudaczników, to tym samym nie powinno się jego pokazywać, bo jak inaczej nazwać człowieka który tyle razy przegrywa wybory parlamentarne, samorządowe, prezydenckie, a jego wynik balansuje w granicy 1%

dlatego też jest na marginesie zainteresowań, ostatnio chyba wypłynął przy okazji prezentacji swoich poglądów nt. poseł Anny

Postprzez fakszirak » 7 wrz 2012, o 15:10

"Gdy funkcjonariusze zatrzymali pojazd do kontroli, kierującym okazał się znany im 20-letni Patryk G. Mężczyzna przyznał, że samochód jest skradziony. Aby go uruchomić włamał się do stojącego w pobliżu renaulta po akumulator, gdyż ten w toyocie był nie sprawy. - relacjonuje mł. asp. Mirosława Rudzińska - Włamywacz był pijany, po zatrzymaniu i przebadaniu alkomat wykazał u niego ponad promil alkoholu w organizmie. "
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /120909716

Obrazek
fanem muzyki jestem..

Postprzez redhead » 7 wrz 2012, o 17:51

w sumie tak czytam jeszcze raz ów nieszczęsny tekst JKM i dochodze do wniosku że to kompletny świr jest - pomieszal wszystko co tylko mozna - wrzucił do jednego worka inwalidów, sportowców, murzynów, socjalistów, Azjatów, "niziołków" i kogo tam jeszcze - pomieszal pomieszal i wyszło mu to co wyszlo że:

"Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinnismy ogladac ludzi zdrowych, pieknych, silnych, uczciwych, madrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety."

Hitler przyklasnąl by gdyby jeszcze mógł.... swoja drogą chyba do nieudaczników zaliczyć wypada w pierwszej kolejności wlasnie JKM - przegrał wszystkie wybory w jakich brał udział - zawsze to wina ......socjalistów i głupiego.....tfu nieuświadomionego ludu zmanipulowanego przez tv.

Postprzez somekind » 7 wrz 2012, o 21:56

qman napisał(a):No przesadził. Z wiekiem dziwaczeje - o ile o gospodarce zwykle mądrze się wypowiada

Na temat gospodarki, to on głównie podaje jakieś losowe liczby i sadzi populistyczne teksty typu "zlikwidować to i tamto", bez jakiejkolwiek analizy konsekwencji czy spojrzenia na gospodarkę i państwo jako system.
Mądre to jest o tyle, że dzięki swoim poglądom ma iluś bezmyślnych zwolenników, którzy kupują jego książki, więc ma z czego żyć. Jak wiadomo najlepiej się zarabia na ludzkiej naiwności.

Zastanawia mnie tylko, czemu Elegancki Janusz, Światła Ostoja Liberalizmu i Wolności Osobistej, chce narzucać ludziom, co mają oglądać w TV.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Maro » 7 wrz 2012, o 22:34

somekind napisał(a):
qman napisał(a):No przesadził. Z wiekiem dziwaczeje - o ile o gospodarce zwykle mądrze się wypowiada

Na temat gospodarki, to on głównie podaje jakieś losowe liczby i sadzi populistyczne teksty typu "zlikwidować to i tamto", bez jakiejkolwiek analizy konsekwencji czy spojrzenia na gospodarkę i państwo jako system.
Mądre to jest o tyle, że dzięki swoim poglądom ma iluś bezmyślnych zwolenników, którzy kupują jego książki, więc ma z czego żyć. Jak wiadomo najlepiej się zarabia na ludzkiej naiwności.

Zastanawia mnie tylko, czemu Elegancki Janusz, Światła Ostoja Liberalizmu i Wolności Osobistej, chce narzucać ludziom, co mają oglądać w TV.

Po pierwsze, nie chce narzucać, tylko komentuje stan rzeczy z właściwym sobie brakiem dystansu.
A po drugie, dlaczego ktoś, kto ma zbieżne z nim poglądy, musi być od razu bezmyślnym zwolennikiem?
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez artek » 9 wrz 2012, o 21:12

jutro u Lisa redaktora gościć będzie JKM

Postprzez kazimierz bonaparte » 9 wrz 2012, o 22:53

Moja dziewczyna powiedziała: " jesteś zbyt najebany by pisać do swojego promotora". Ja twierdzę, że po i imieninach jej mamy jestem jak najbardziej w stanie napisać mu mejla. i tak właśnie zrobię. Napiszę co myślę o jego poradach z dwutygodniowym poślizgiem

Postprzez Bullet » 11 wrz 2012, o 08:00

kazimierz bonaparte napisał(a):Moja dziewczyna powiedziała: " jesteś zbyt najebany by pisać do swojego promotora". Ja twierdzę, że po i imieninach jej mamy jestem jak najbardziej w stanie napisać mu mejla. i tak właśnie zrobię. Napiszę co myślę o jego poradach z dwutygodniowym poślizgiem

Tylko nie zapomnij pochwalić się na forum komentarzem zwrotnym :mrgreen:

Pozdro :P
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez maxłel » 11 wrz 2012, o 16:45

Może promotor jest wśród nas i sam wklei.

Czekamy! Pragniemy!

Postprzez redhead » 11 wrz 2012, o 21:40

artek napisał(a):jutro u Lisa redaktora gościć będzie JKM

jkm jeszcze bardziej się pogrążył - wyglądało to fatalnie

Postprzez Holba » 12 wrz 2012, o 10:44

http://www.weszlo.com/news/11781-W_taki ... m_faszysta

weszlo w swoim stylu :) moze komus oczka sie otworza.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Adam » 12 wrz 2012, o 10:54

Holba napisał(a):http://www.weszlo.com/news/11781-W_takim_razie_ja_tez_jestem_faszysta

Niestety wątpię.

Dobry występ JKM u Lisa, reszta w ogóle jego tekstu albo nie przeczytała, albo nie zrozumiała. Porównania do faszysty - :roll:

Postprzez Jaaasiek » 12 wrz 2012, o 11:35

Holba napisał(a):http://www.weszlo.com/news/11781-W_takim_razie_ja_tez_jestem_faszysta

Taaa. Popieranie durnych wypowiedzi przez durnego redaktora zawsze w modzie. Przecież paraolimpijczycy nie zostawiają tyle potu i zawziętości na halach, nie walczą na tyle na ile ich stać. Autor idiota nie uznaje tego za sport, spoko... Ja też powiem, że ten artykuł to jest jak komiks dla debili i nie uznaję tego za dziennikarstwo.

Natomiast Olejnik przesadza w drugą stronę nazywając Korwina faszystą. On jest po prostu nieszkodliwym kretynem z niskim poparciem.
Obrazek

Postprzez Holba » 12 wrz 2012, o 11:48

ile czasu poswieciles na ogladanie transmisji z paraolimpiady ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 12 wrz 2012, o 12:15

A kij Cię to obchodzi? Czy ja poruszyłem temat transmisji czy kwestii tego czy paraolimpijczycy to sportowcy?

Potem się dziwić, że nie chcą z Tobą dyskutować. Nadawałbyś się na polityka, bo nawet Kaczor i Donek tak nie uciekają odpowiedziami od postawionych przed nimi spraw jak Ty.
Obrazek

Postprzez Holba » 12 wrz 2012, o 14:29

Przeczytaj swoj poprzedni wpis, cos napisales o sprawie sportu etc... kwestii transmisji nie poruszales, ale poruszyl ja w felietonie Stanowski, do ktorego sie odniosles.

A kij Cię to obchodzi?

:) zaryzykuje, ze nie obejrzales wiecej niz migawki w TV, nawet nie codziennie... a u Stanowskiego zobaczyles swoje odbicie w lustrze, stad ta agresja.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 12 wrz 2012, o 14:59

Ale co to ma kurwa do rzeczy? Czy to czy ogląda to 5 osób czy 25milionów to decyduje o tym czy to jest sport? A jak jakaś dyscyplina nie występuje na olimpiadzie i nie jest transmitowana to to też nie jest sport?

Odniosłem się do konkretnych słów. Weź raz odpowiedz na pytanie które ktoś Ci zadał, albo odpowiedz na zarzuty które są postawione w poście a nie rób z siebie błazna manipulując odpowiadając wybiórczo i przeważnie nie na temat.

Co do patrzenia w lustro.. Patrzę z satysfakcją. A Ty jak tam poranne rozmowy przy goleniu twarzą w twarz z Kukizem?
Obrazek

Postprzez Adam » 12 wrz 2012, o 15:18

Jaasiek, a ty w ogóle czytałeś ten tekst Korwina? Przecież on wyjaśnił, czemu paraolimpiada to nie sport:
Jeśli zrobimy zawody w skoku wzwyż dla liliputów, to mierzący 140 cm karzełek może ustanowić rekord świata skacząc 130 cm. Jednak jest to wysokość niedostępna dla liliputów mierzących 90 cm...
Podobnie w pływaniu: zawodnik pozbawiony lewej nogi nie ma szans z zawodnikiem pozbawionym tylko łydki – a ten z zawodnikiem pozbawionym stopy, a ten z zawodnikiem pozbawionym połowy stopy!!
W sporcie zawodnicy walczą (pomijając kategorie młodzików, juniorów, kobiet czy oldboyów) jako jedna kategoria: pełnosprawni. Natomiast niepełnosprawni nie stanowią jednej kategorii.Każde kalectwo jest inne.
By temu zaradzić ustala się skomplikowane „przeliczniki”.Podobnie jak na rajdach samochodowych – tylko tam jest to obiektywne (pojemność silnika mierzy się w centymetrach) – a tu...Tu o zdobyciu medalu w niewielkim tylko stopniu decyduje wynik: w znacznie większym ten, kto ustanowił przelicznik...(...) Gdybyśmy na Olimpiadzie przy skokach wzwyż przeliczali wyniki dodając niskim i dodając wysokim, odbierając chudym i dodając tłustym – to byśmy powiedzieli, że jest to zaprzeczenie idei sportu – nieprawda-ż? Podobnie jak zaprzeczeniem idei nauczania byłyby przeliczniki preferujące brak inteligencji - przy przyjmowaniu na studia.
Więc właśnie para-olimpiada jest idei sportu zaprzeczeniem.

Następna strona

Powrót do FORUM