Przepiękny koncert!! Żadnych słabych numerów!! Mój kumpel był na miejscu, non stop wysyłal mi filmiki. Bardzoo mu zazdrościłem...
Ale jest jedna rzecz, która mnie bardzo boli. Mianowicie, kto ma dobry wzrok zauwazył, że pan Janusz Grudziński vel Gruda vel Książę Warszawski grał na dwóch klawiszach. Jeden to Nord Electro 2, nowy klawisz, a drugi to... Moja ukochana M jedynka. Ten mój Korg M1 o którym pisałem dziesiątki postów. Jak go zobaczyłem na scenie, o mało się nie zesrałem.
Ale... Pan Janek grał na nim brzmienia wgrane chociażby z Hammonda XK1, którego można było zobaczyć na koncertach od 2009 do 2016 roku.
Wielu z Was czytając moje posty myśli, że jestem zdrowo jebnięty, pisząc o Korgu, inni zlewają.
Ale Moi Drodzy. Posłuchajcie sobie koncertu z dziesięciolecia chociażby. Jest dostępny. Z Odjazdów 1993. Są dostępne na YT. Tam słychać Korga M1, pana Janka w akcji jak gra na tym klawiszu. Bo tak, ta dzisiejsza M jedynka to ta sama, którą widac na koncercie z 10lecia zespołu. Ta sama, bo rozmawiałem na ten temat z Panem Januszem przed koncertem w Kędzierzynie. Ale inne brzmienia. Wtedy Gruda miał oryginalne brzmienia z Korga. Takie jak mam ja, w swoim klawiszu, SWOIM KORGU M1bo są przepiękne. Posłuchajcie sobie koncertu z 10lecia. Knajpy Morderców z Taty pierwszego. To są oryginalne brzmienia z Korga M1. Patrzyłem, pan Janek zaczyna Arahję na Mjedynce. A są brzmienia z Hammonda. Wtedy się załamałem. Bo kto ma uszy, ten usłyszy. Czy te brzmienia z oryginalnej M1 nie są piękniejsze niż z tych nowszych klawiszy? A akordeon z Baranka? Nie jest lepszy ten płytowy? Pomyślcie sami... i wtedy posłuchajcie Arahji z 10lecia. Jak to wali potęgą brzmienia. Celina... ten klawisz jak pięknie brzmiał. Lewe Lewe loff... z Odjazdów. Jak ta Mjedynka pięknie brzmi!! a że to stary klawisz, to łatwo wgrać obce brzmienia i to Pan Janusz Grudziński zrobił. A szkoda...
Kto się ze mną zgodzi, niech napisze choć kilka słów
wiem, że wielu z Was nie czuje różnicy, ale posłuchajcie tych koncertów. I wtedy zrozumiecie o co mi chodzi. Bo nie jestem pierdolnięty tylko mam słuch , pomimo, że nie uczęszczałem do szkoły muzycznej.
Pozdro 600 na rejonie