Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 2 lis 2012, o 10:10

Ale głupi ci Rosjanie. Każdy po każdym musiał poprawiać.

Najpierw wysłali ten samolot na nieczynne lotnisko.
Potem tajemniczym magnesem ściągali go poniżej bezpiecznego pułapu.
Potem wypuścili sztuczną mgłę, której piloci nie widzieli, bo była mgła.
Potem wysadzili samolot trotylem. Ale jakoś tak do dupy to zrobili, że piloci jeszcze zdążyli po wybuchu przyspieszyć i powiedzieć "kurwa".
A potem jeszcze wraży Ruscy dobijali rannych na ziemi.

Tyle śmiechu, generalnie jest to ROTFL, a ludzie, którzy w to wierzą, są zaawansowanymi idiotami.
Niektórzy z tutaj się wypowiadających również się do tego zbioru zaawansowanych idiotów zaliczają, co nie przeszkadza im linkować obszernych bzdur wypisywanych przez innych idiotów albo rozmawiać na ten temat sami z sobą.

Zapiski z domu wariatów, no.

Postprzez artek » 2 lis 2012, o 11:36

Holba napisał(a):
moglby ktos, kto zdefiniowal chorobe psychiczna u Jarka i Antka powiedziec dlaczego te probki zostaja w Rosji na 1/2 roku ? dlaczego nie mozna ich przebadac w Polsce? No i kto ufa Rosjanom ze wszystko bedzie uczciwe, reka do gory ?

wszystko to odbywa się ze względu na szacunek jakim darzymy naszych, od wieków, serdecznych braci i sąsiadów Rosjan
a jak wiadomo kraj ich dotknięty był działaniami wojennymi na szeroką skalę, tak więc pozostałości wszystkiego co związane z militariami są tam niewyczerpane, a to gwarantuje, że próbki nie wchłoną już niczego więcej poza tym co mają, w przeciwieństwie do naszych laboratoriów, skażonych sterylnością

@człowiek-łoś
w zasadzie to nie powinno być żadnej dyskusji a tym bardziej wątpliwości, od momentu kiedy zaraz po katastrofie min. Sikorski stwierdził, że był to błąd pilotów
tym bardziej rząd Tuska nie może być posądzany o bagatelizowanie wyjaśniania przyczyn katastrofy, ponieważ premier ufa swojemu ministrowi, a tym bardziej szefowi MSZ

Postprzez ilza » 2 lis 2012, o 11:40

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Ale głupi ci Rosjanie. Każdy po każdym musiał poprawiać.

Potem wysadzili samolot trotylem. Ale jakoś tak do dupy to zrobili, że piloci jeszcze zdążyli po wybuchu przyspieszyć i powiedzieć "kurwa".

A brzoza to niby sama wyrosła?

Postprzez artek » 2 lis 2012, o 11:42

ilza napisał(a):
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Ale głupi ci Rosjanie. Każdy po każdym musiał poprawiać.

z brzozą to biegała po polu, za samolotem kompania kacapów

Postprzez Holba » 2 lis 2012, o 14:06

artek napisał(a):
ilza napisał(a):

z brzozą to biegała po polu, za samolotem kompania kacapów

pancerna brzoza ! :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez artek » 2 lis 2012, o 14:08

bo to była kompania czołgów

Postprzez Holba » 2 lis 2012, o 14:09

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):...

1 jest, zreszta lewactwo zawsze z utesknieniem patrzylo na wschod. ktos jeszcze wierzy Rosji?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 2 lis 2012, o 14:49

Lata mijają, a w tępej kibolskiej łepetynie nadal bez zmian.
Obrona kibolstwa, obsesja na obsesji, zafiksowanie wokół tych samych dziesięciu słów, zero zdolności zbudowania poprawnego zdania.
Savik przynajmniej miał dość jaj, żeby się stąd zmyć, jak ogarnął, że jest tutaj gościem z kosmosu. No ale on przynajmniej przy swoim zrytym berecie zdanie po polsku umiał zbudować i ze dwie książki w życiu przeczytał, zawsze to odrobinę szerszy horyzont daje niż kibolstwo.

Charakterystyczne zresztą, że twoja aktywność tutaj sprowadza się albo do obrony stadionowych bandziorów, albo do napierdalania na każdą władzę, która nie jest PiSem. Wygadywanie pierdoł o zamachu w Smoleńsku też się do tego drugiego zresztą sprowadza.
To, że różni ludzie z tego forum z tobą jeszcze chcą dyskutować o czymkolwiek, jest dla mnie niezrozumiałym fenomenem.

Postprzez czarliszin » 2 lis 2012, o 15:42

haha łoś... zabiją Ci prezydenta i powiedzą, że to pancerna brzoza łamie samoloty i opluwa je trotylem, podniosą podatki, zbudują stadiony za tryliard euro, zostawią dziurawą autostrade, ograniczą wolność w internecie, a Ty i tak powiesz, że deszcz pada albo "Pisiory" knują. Żal, szacunek dla Holby, który ma jeszcze siłe dyskutować.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 2 lis 2012, o 16:36

Następny intelektualista od siedmiu boleści?
Holba z niczym i z nikim nie dyskutuje, tylko wkleja linki albo zmienia temat, czytając co drugie zdanie rozmówcy i nie odpowiadając na merytoryczne zarzuty. To jest na tym forum reguła od paru lat, a Ciebie sprzed paru lat na forum nie kojarzę, więc możesz mieć błędne wrażenie.
Kto Ci gościu zabił prezydenta? "Dlaczego nie napalm"? Puknij się w głowę Ty też.

Postprzez Holba » 2 lis 2012, o 17:42

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Lata mijają, a w tępej kibolskiej łepetynie nadal bez zmian.
Obrona kibolstwa, obsesja na obsesji, zafiksowanie wokół tych samych dziesięciu słów, zero zdolności zbudowania poprawnego zdania.
Savik przynajmniej miał dość jaj, żeby się stąd zmyć, jak ogarnął, że jest tutaj gościem z kosmosu. No ale on przynajmniej przy swoim zrytym berecie zdanie po polsku umiał zbudować i ze dwie książki w życiu przeczytał, zawsze to odrobinę szerszy horyzont daje niż kibolstwo.

Charakterystyczne zresztą, że twoja aktywność tutaj sprowadza się albo do obrony stadionowych bandziorów, albo do napierdalania na każdą władzę, która nie jest PiSem. Wygadywanie pierdoł o zamachu w Smoleńsku też się do tego drugiego zresztą sprowadza.
To, że różni ludzie z tego forum z tobą jeszcze chcą dyskutować o czymkolwiek, jest dla mnie niezrozumiałym fenomenem.

W moim zyciu przeczytałem 2 ksiazki
Jedna to była "Ojciec Chrzestny". Gdybyscie ja przeczytali, to byscie wiedzieli, ze pieniadze to nie wszystko, ze nie zdradza sie przyjacioł, nie dmucha ich żon. Ale wy zapchaliscie sobie głowy jakimiś pierdołami o harrym potterze, a teraz na siłe próbujecie zainteresowac tym innych.

wow :) hhehe, jajcarz sie odezwal. mistrz cietej riposty, szacun ziom. zawsze mozesz doniesc gdzie trzeba, zapewne nie jest Ci obce konfidenctwo, dzialaj... nie bede mial z tym problemu...

nie bronie bandziorow, zreszta latwo to zweryfikowac, cytuj... nie napierdalam na kazda wladze, napierdalam tylko na wladze PO... nigdy nigdzie nie pisalem, ze byl tam zamach, Ty wszystkie spiskowe teorie, pijany Blasik, blad pilotow, pancerna brzoza etc...lyknales? patrzac na to jakie niejasnosci sa w sledztwie, jaka ignorancja rzadzacych mam WATPLIWOSCI !!! bo tej bandzie u sterow wladzy nie wierze, Ty wierzysz i jest ok (chociaz moge znalezc cytat gdzie sam masz watpliwosci), zreszta nawet male dziecko wie ze Tusk nikogo by nie ouszkal.

kto chce rozmawia, kto nie chce nie rozmawia, rozeslij privy, napewno przekonasz wielu...

jeszcze o jajkach. moze jakies spotkanie, moze byc w Krakowie zobaczymy kto jak tam z jajami stoi?

wystarczajaco merytorycznie panie psorze?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Bartos » 2 lis 2012, o 17:57

Holba napisał(a):
Jedna to była "Ojciec Chrzestny". Gdybyscie ja przeczytali, to byscie wiedzieli, ze pieniadze to nie wszystko, ze nie zdradza sie przyjacioł, nie dmucha ich żon. Ale wy zapchaliscie sobie głowy jakimiś pierdołami o harrym potterze, a teraz na siłe próbujecie zainteresowac tym innych.

Jak już cytujesz to wypada cytować zgodnie z oryginałem.

Holba napisał(a):jeszcze o jajkach. moze jakies spotkanie, moze byc w Krakowie zobaczymy kto jak tam z jajami stoi?

Matko Boska. To ty już wszędzie te kibolskie nawyki musisz przenosić ?

Postprzez Jaaasiek » 2 lis 2012, o 17:57

Holba, problem leży w tym, że te swoje "wątpliwości" przedstawiasz jako pewnik a kto się nie zgadza to lewak, leming czy tęskniący za wschodem albo konfident i donosiciel. Podejmij dyskusję chociaż raz w stylu innym niż taki, który opisał Łoś a inaczej się do Ciebie podejdzie. Bo dziwisz się potem, że ktoś np. odpowiada na Twojego posta szyderstwem, skoro Ty wcześniej dokładnie to samo zrobiłeś.
Obrazek

Postprzez Holba » 2 lis 2012, o 19:36

Bartos napisał(a):
Holba napisał(a):

Jak już cytujesz to wypada cytować zgodnie z oryginałem.

Holba napisał(a):jeszcze o jajkach. moze jakies spotkanie, moze byc w Krakowie zobaczymy kto jak tam z jajami stoi?

Matko Boska. To ty już wszędzie te kibolskie nawyki musisz przenosić ?

1. Oj tam, oj tam.
2. Tzn? I bez katolskich zwrotow mi tu prosze :-)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 2 lis 2012, o 20:23

Jaaasiek, Ty liczysz na to czy tak kurtuazja Ci nakazuje?

Naprawdę liczysz na odrobinę rozsądku, logiki, trzeźwości u kolesia, który na forum dyskusyjnym straszy innego dyskutanta wpierdolem? Który się w ogóle odwołuje się do argumentu "siły piąchy"? Który się chwali tym, że przeczytał dwie książki i zaraz udowadnia, że z co najmniej jednej niewiele zrozumiał? Dziecko, żeby się przedrzeć do trzeciej klasy podstawówki, musi swoje zwoje mózgowe bardziej wysilić.

W jakimś sensie podziwiam Twój dobrotliwy optymizm. To już prędzej mógłbyś od krasnoludka wymagać, żeby żarówkę zmienił. Ten przynajmniej by wiedział, że krzesło trzeba sobie podstawić.

Postprzez I.W.O. » 3 lis 2012, o 00:47

Tyle śmiechu, generalnie jest to ROTFL, a ludzie, którzy w to wierzą, są zaawansowanymi idiotami.
Niektórzy z tutaj się wypowiadających również się do tego zbioru zaawansowanych idiotów zaliczają, co nie przeszkadza im linkować obszernych bzdur wypisywanych przez innych idiotów albo rozmawiać na ten temat sami z sobą.

Zapiski z domu wariatów, no.

Rozmawiajmy na poziomie. Wszystko można sprowadzić do absurdu.

Sęk w tym, że wg zeznań technika pokładowego Remigusza Musia - który już nie żyje (a w jego krwi znaleziono środki znieczulające) - rosyjscy kontrolerzy lotu polecili załodze Tu-154M zejść na wysokość 50 metrów. Kilometr za wcześnie. Pojawiła się również wiadomość o śladach materiałów wybuchowych, które kompletnie nie wiem jak zinterpretować.

A tak w ogóle to magnes i pancerna brzoza.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 3 lis 2012, o 01:13

Teoria zamachu jest absurdalna - sugerowanie, że do niego doszło, jest oparte wyłącznie na wskazywaniu dziur w zebranym materiale dowodowym (a czasem w całości ten materiał kwestionuje). Nikt przez 2,5 roku nie wskazał choćby cienia dowodu na ewentualny zamach. Gdyby doniesienia "Rzepy" sprzed paru dni okazały się prawdziwe, to moglibyśmy ew. snuć sobie wątpliwości. Ale to się okazał kit po prostu.

Podajesz, że we krwi Musia znaleziono środki znieczulające - stwierdzasz to jako fakt, podczas gdy wskazuje na to jedno doniesienie jakiejś niemieckiej gazety bez podania jakichkolwiek źródeł. Czyli: źródło gówno warte. Po co czyjeś pierdnięcie przytaczasz jako fakt?

Jeśli nawet kontrolerzy pozwolili załodze zejść na 50 m - to kurwa załoga nie wiedziała, że jak na 100 m nie widzi pasa, to ma poderwać samolot, choćby skały srały?
Wiadomość o śladach materiałów wybuchowych jest dokładnie nic nie warta. "Rzeczpospolita" zrobiła koszmarną rzecz, nigdy nie powinna była takiego newsa wypuścić. Poczytaj sobie, co o rewelacjach Gmyza pisze np. Orliński, który jest z wykształcenia chemikiem.

Teza o zamachu wydaje się po 2,5 roku jeszcze bardziej absurdalna i paranoiczna niż była na początku.
Powód jest prosty: jak dochodzi do zamachu - na samolot, pociąg, cokolwiek - to przyczyna samej katastrofy jest jedna.
Natomiast w wypadkach lotniczych przyczyny są zawsze złożone i są splotem pewnych okoliczności - tak jak tutaj.
Minimum wiedzy o lotnictwie i wypadkach komunikacyjnych wystarczy, żeby taki prosty wniosek wysnuć.
A tutaj było multum błędów i zaniedbań, po stronie rosyjskiej też, ale polskiej przede wszystkim,

Byłoby dużo zdrowiej, gdyby na ten temat wypowiadały się osoby, które mają choćby szczątkowe pojęcie o lotnictwie i zechciało im się tej wiedzy liznąć. Ale ludziom ignorancja w kłapaniu jadaczką nie przeszkadza wcale. I dlatego "nie wiesz, jak zinterpretować wiadomość o śladach materiałów wybuchowych" - po prostu napisał o tym dziennikarz, który nie ma o tym pojęcia i tylko by chciał, żeby chodziło o materiały wybuchowe.

Postprzez Holba » 3 lis 2012, o 01:43

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Jaaasiek, Ty liczysz na to czy tak kurtuazja Ci nakazuje?

Naprawdę liczysz na odrobinę rozsądku, logiki, trzeźwości u kolesia, który na forum dyskusyjnym straszy innego dyskutanta wpierdolem? Który się w ogóle odwołuje się do argumentu "siły piąchy"? Który się chwali tym, że przeczytał dwie książki i zaraz udowadnia, że z co najmniej jednej niewiele zrozumiał? Dziecko, żeby się przedrzeć do trzeciej klasy podstawówki, musi swoje zwoje mózgowe bardziej wysilić.

W jakimś sensie podziwiam Twój dobrotliwy optymizm. To już prędzej mógłbyś od krasnoludka wymagać, żeby żarówkę zmienił. Ten przynajmniej by wiedział, że krzesło trzeba sobie podstawić.

zaczales mnie obrazac, nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez I.W.O. » 3 lis 2012, o 01:46

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Teoria zamachu jest absurdalna - sugerowanie, że do niego doszło, jest oparte wyłącznie na wskazywaniu dziur w zebranym materiale dowodowym (a czasem w całości ten materiał kwestionuje). Nikt przez 2,5 roku nie wskazał choćby cienia dowodu na ewentualny zamach. Gdyby doniesienia "Rzepy" sprzed paru dni okazały się prawdziwe, to moglibyśmy ew. snuć sobie wątpliwości. Ale to się okazał kit po prostu.

Podajesz, że we krwi Musia znaleziono środki znieczulające - stwierdzasz to jako fakt, podczas gdy wskazuje na to jedno doniesienie jakiejś niemieckiej gazety bez podania jakichkolwiek źródeł. Czyli: źródło gówno warte. Po co czyjeś pierdnięcie przytaczasz jako fakt?

Jeśli nawet kontrolerzy pozwolili załodze zejść na 50 m - to kurwa załoga nie wiedziała, że jak na 100 m nie widzi pasa, to ma poderwać samolot, choćby skały srały?
Wiadomość o śladach materiałów wybuchowych jest dokładnie nic nie warta. "Rzeczpospolita" zrobiła koszmarną rzecz, nigdy nie powinna była takiego newsa wypuścić. Poczytaj sobie, co o rewelacjach Gmyza pisze np. Orliński, który jest z wykształcenia chemikiem.

Teza o zamachu wydaje się po 2,5 roku jeszcze bardziej absurdalna i paranoiczna niż była na początku.
Powód jest prosty: jak dochodzi do zamachu - na samolot, pociąg, cokolwiek - to przyczyna samej katastrofy jest jedna.
Natomiast w wypadkach lotniczych przyczyny są zawsze złożone i są splotem pewnych okoliczności - tak jak tutaj.
Minimum wiedzy o lotnictwie i wypadkach komunikacyjnych wystarczy, żeby taki prosty wniosek wysnuć.
A tutaj było multum błędów i zaniedbań, po stronie rosyjskiej też, ale polskiej przede wszystkim,

Byłoby dużo zdrowiej, gdyby na ten temat wypowiadały się osoby, które mają choćby szczątkowe pojęcie o lotnictwie i zechciało im się tej wiedzy liznąć. Ale ludziom ignorancja w kłapaniu jadaczką nie przeszkadza wcale. I dlatego "nie wiesz, jak zinterpretować wiadomość o śladach materiałów wybuchowych" - po prostu napisał o tym dziennikarz, który nie ma o tym pojęcia i tylko by chciał, żeby chodziło o materiały wybuchowe.

Nie stawiam żadnej tezy. To raczej Ty ją sobie postawiłeś, a niepasujące elementy odrzucasz:
- niemiecka gazeta pisze o tym, że Muś miał środki znieczulające we krwi? Pewnie bez podstaw, "pierdnięcie", zmyślili to sobie, to było przecież samobójstwo!
- Dalej nie wiadomo, czy są ślady mat. wyb. na wraku po 2,5 roku? Nieistotne!
- Wg. R. Musia "wieża" kontroli lotów kazała zejść na 50 metrów, i to kilometr za wcześnie? Co z tego, załoga powinna to zignorować!

Ja nie mam żadnej tezy, nie szukam "dziur", bo niby w czym? Śledzę doniesienia i niektóre fakty mnie niepokoją, ale nie układam nic z tej rozsypanki. Liczę, że śledztwo niezależnej prokuratory da większą wiedzę, niż raport MAK stronniczy z wiadomych powodów i raport Millera stronniczy z tych samych powodów, czyli w obydwu przypadkach ukrywania odpowiedzialności.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 3 lis 2012, o 13:51

I.W.O. napisał(a):To raczej Ty ją sobie postawiłeś, a niepasujące elementy odrzucasz:

Przykład?

I.W.O. napisał(a):niemiecka gazeta pisze o tym, że Muś miał środki znieczulające we krwi? Pewnie bez podstaw, "pierdnięcie", zmyślili to sobie, to było przecież samobójstwo!

Halo, otrzeźwiej.
Chwilę temu polska gazeta wyssała sobie z palca, że znaleziono trotyl we wraku. Co charakterystyczne: nie podała źródła.
Teraz niemiecka gazeta - z jakiegoś drugiego szeregu tamtejszych mediów, również nie podając źródła - pisze, że facet miał środki znieczulające we krwi. Analogia jakaś Ci się nasuwa?
Jak "Gazeta Polska" wydawała pierdnięcia, że ranny BOR-owiec, który leciał tupolewem, dzwonił po katastrofie do żony, to też w to uwierzyłeś?

I.W.O. napisał(a):Dalej nie wiadomo, czy są ślady mat. wyb. na wraku po 2,5 roku? Nieistotne!

Wg. R. Musia "wieża" kontroli lotów kazała zejść na 50 metrów, i to kilometr za wcześnie? Co z tego, załoga powinna to zignorować!

Polecam lekturę wywiadu z Maciejem Laskiem z Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych. To dzisiejszy materiał.
Cierpliwie facet tłumaczy, że nikt nie wydał polecenia zejścia na 50 m. Załogi jaka i tupolewa zeszły na taki pułap na własną odpowiedzialność.
Załoga Jaka-40, która ewidentnie złamała szereg przepisów podczas lądowania w Smoleńsku, miała i ma wyraźny interes w twierdzeniu, że to wieża kazała jej zejść na 50 m. Wypowiadają się tutaj, broniąc własnej dupy przed odpowiedzialnością. Gdyby załoga jaka miała mniej szczęścia, to ona spowodowałaby katastrofę swojego samolotu - a tak padło na tupolewa.

I.W.O. napisał(a):Ja nie mam żadnej tezy, nie szukam "dziur", bo niby w czym? Śledzę doniesienia i niektóre fakty mnie niepokoją, ale nie układam nic z tej rozsypanki.

Twierdzisz, że nic nie układasz, ale się ekscytujesz fake-newsami, które - gdyby były prawdziwymi newsami - wskazywałyby na ukrywanie jakiejś strasznej prawdy o katastrofie. To nie jest selekcjonowanie informacji pod tezę?

Postprzez sem » 3 lis 2012, o 15:44

Holba napisał(a):zaczales mnie obrazac, nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.

Ciekawe jakby te jaja się zachowały w przypadku pozwu o zastraszenie.

Postprzez I.W.O. » 3 lis 2012, o 17:26

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
I.W.O. napisał(a):To raczej Ty ją sobie postawiłeś, a niepasujące elementy odrzucasz:

Przykład?

Facepalm. Dwukropek, widzisz? Przykłady były poniżej.

Chwilę temu polska gazeta wyssała sobie z palca, że znaleziono trotyl we wraku. Co charakterystyczne: nie podała źródła.
Teraz niemiecka gazeta - z jakiegoś drugiego szeregu tamtejszych mediów, również nie podając źródła - pisze, że facet miał środki znieczulające we krwi. Analogia jakaś Ci się nasuwa?

Czyli: z przesłanki: "Rzeczpospolita" napisała niezweryfikowaną informację wynika logicznie wniosek: "Westdeutsche Zeitung" też na pewno napisało nieprawdę w sprawie śmierci R. Musia? :D

Polecam lekturę wywiadu z Maciejem Laskiem z Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych. To dzisiejszy materiał.
Cierpliwie facet tłumaczy, że nikt nie wydał polecenia zejścia na 50 m. Załogi jaka i tupolewa zeszły na taki pułap na własną odpowiedzialność.

Czytałem w wersji papierowej. Jest to ekspert z komisji Millera. Znamienne, że np. wspomina o tym, że była tylko jedna załoga do Tupolewa, ale nie zająknie się już o tym, kto jest za to odpowiedzialny. Ustalenia komisji Millera w wielu aspektach są równie wartościowe, jak rewelacje "Rzepy", np. w sprawie obecności Błasika w kabinie. "Ktoś zidentyfikował jego głos, ale nie powiemy kto". Ale jak rozumiem, jego słowa już przyjmujesz na wiarę. :D

Twierdzisz, że nic nie układasz, ale się ekscytujesz fake-newsami, które - gdyby były prawdziwymi newsami - wskazywałyby na ukrywanie jakiejś strasznej prawdy o katastrofie.

Tzn.: Ty ustalasz które newsy są fałszywe, a które nie, tak? Rzepa pisząca o trotylu bez podania źródeł jest niewiarygodna, ale komisja Millera pisząca o Błasiku w kabinie - też bez żadnych przedstawionych dowodów - już wiarygodna jest? ;-)

Postprzez Holba » 3 lis 2012, o 17:38

sem napisał(a):
Holba napisał(a):zaczales mnie obrazac, nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.

Ciekawe jakby te jaja się zachowały w przypadku pozwu o zastraszenie.

masz na mysli konfidenctwo ? :shock:

mozesz zacytowac gdzie kogos strasze ? merytorycznie prosze. :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 3 lis 2012, o 18:46

I.W.O. napisał(a):Czyli: z przesłanki: "Rzeczpospolita" napisała niezweryfikowaną informację wynika logicznie wniosek: "Westdeutsche Zeitung" też na pewno napisało nieprawdę w sprawie śmierci R. Musia?

Ej, Ty udajesz głupiego?
1. Jakieś drugorzędne medium podaje niepotwierdzoną informację.
2. Ty się następnie powołujesz na tę informację jak na fakt zaistniały.
3. Następnie masz pretensje, że Ci wytykam opieranie się na fake-newsach.
Ochłoń.

I.W.O. napisał(a):Czytałem w wersji papierowej. Jest to ekspert z komisji Millera. Znamienne, że np. wspomina o tym, że była tylko jedna załoga do Tupolewa, ale nie zająknie się już o tym, kto jest za to odpowiedzialny.

To, czy była jedna załoga do tupolewa, jest w ogóle nierelewantne dla rozstrzygnięcia kwestii: był zamach czy nie.

I.W.O. napisał(a):Ustalenia komisji Millera w wielu aspektach są równie wartościowe, jak rewelacje "Rzepy", np. w sprawie obecności Błasika w kabinie. "Ktoś zidentyfikował jego głos, ale nie powiemy kto". Ale jak rozumiem, jego słowa już przyjmujesz na wiarę. :D

A to kto i do kogo mówił w kokpicie: "witamy panie generale" czy "dzień dobry panie generale"?
To akurat jest na stenogramach.

I.W.O. napisał(a):Tzn.: Ty ustalasz które newsy są fałszywe, a które nie, tak? Rzepa pisząca o trotylu bez podania źródeł jest niewiarygodna, ale komisja Millera pisząca o Błasiku w kabinie - też bez żadnych przedstawionych dowodów - już wiarygodna jest? ;-)

j.w.

Postprzez I.W.O. » 3 lis 2012, o 19:47

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
I.W.O. napisał(a):Czyli: z przesłanki: "Rzeczpospolita" napisała niezweryfikowaną informację wynika logicznie wniosek: "Westdeutsche Zeitung" też na pewno napisało nieprawdę w sprawie śmierci R. Musia?

Ej, Ty udajesz głupiego?
1. Jakieś drugorzędne medium podaje niepotwierdzoną informację.
2. Ty się następnie powołujesz na tę informację jak na fakt zaistniały.
3. Następnie masz pretensje, że Ci wytykam opieranie się na fake-newsach.
Ochłoń.

Nie wyciągasz logicznych wniosków. To, co Ci pasuje uznajesz na prawdziwe, to, co nie - za nieprawdziwe. I jeszcze jedna wrzutka w stylu "udajesz głupiego" i kończę dyskusję z Tobą.

Inaczej: wg Ciebie "pierwszorzędne" media zawsze piszą prawdę, a "drugorzędne" zawsze kłamią? W sensie, dopiero jak coś poda TVP, albo TVN wtedy staje się prawdą? Litości...

To, czy była jedna załoga do tupolewa, jest w ogóle nierelewantne dla rozstrzygnięcia kwestii: był zamach czy nie.

A czy ja powiedziałem, że to był zamach? Napisałem między innymi, że zarówno MAK jak i Komisja Millera są stronnicze i to jest przykład tej stronniczości.

I.W.O. napisał(a):Ustalenia komisji Millera w wielu aspektach są równie wartościowe, jak rewelacje "Rzepy", np. w sprawie obecności Błasika w kabinie. "Ktoś zidentyfikował jego głos, ale nie powiemy kto". Ale jak rozumiem, jego słowa już przyjmujesz na wiarę. :D

A to kto i do kogo mówił w kokpicie: "witamy panie generale" czy "dzień dobry panie generale"?
To akurat jest na stenogramach.

To nie było podczas lądowania. Chodzi o to, kto czytał "200 metrów", "100 metrów" w momencie podchodzenia do lądowania, a nie "dzień dobry generale" gdzieś na początku lotu. Myślałem, że przeczytałeś dokładnie wywiad, który mi sam zalinkowałeś.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM