Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez chodi » 4 lis 2012, o 18:59

na krótko:

Holba: spróbuj się ze mną cwaniaku. Oficjalnie się zgłaszam. Nikt nie będzie straszył żadnych z moich znajomych. I od razu zapowiadam: cokolwiek Łosiowi stanie się z Twojej ręki zostanie z nawiązką Tobie zwrócone. Traktuj to jako reakcję na Twoje groźby. I na ten moment EOT.

Holba: gdybyś pisał takie elaboraty jak łosiu, a nie zasłaniał się cytatami to dyskusja byłaby inna, ale i też Twój odbiór byłby inny. Masz prawo mieć poglądy jakie chcesz. Możesz wierzyć w co chcesz. Tylko w dyskusji trzeba niestety umieć obronić własne zdanie. Ty tego nie umiesz/nie chcesz. Ja od Łosia mam odmienne poglądy, ale dogadać się potrafię. Czytając Ciebie nie jestem w stanie określić Waszych poglądów (czyli zbioru zasad). Stosujesz kpinę, cynizm, krytykanctwo, brak konstruktywnego podejścia.

IWO: nie wiem, czy to emocje w stosunku do łosia, czy może taką masz naturę. Ale byłoby łatwiej gdybyś starał się wyjaśniać wątpliwości, a nie je pogłębiać. Czasem łatwiej się wprost spytać co autor miał na myśli. Nawet wprost założyć to i napisać tak. Ostatni akapit o Błasiku to wspaniale pokazuje. Mówisz o obecności Błasika w kabinie. Łosiu odpowiada że są stenogramy. To Ty wtedy mu zarzucasz, że to było na początku lotu. Jeżeli Łosiu nawet nie zrozumiał kontekstu Twojej wypowiedzi to można napisać, ze chodziło Tobie nie tyle o obecność tylko o wydawane komendy pod koniec lotu. Po co się od razu przypierdalać?

Chciałbym chociaż raz zobaczyć jakiegoś pełnego posta z informacją, że coś Was wkurwia razem z podanym pełnym wyjaśnieniem, a może nawet jak sobie wyobrażacie rozwiązanie.

Postprzez Holba » 4 lis 2012, o 21:30

chodi napisał(a):na krótko:

Holba: spróbuj się ze mną cwaniaku. Oficjalnie się zgłaszam. Nikt nie będzie straszył żadnych z moich znajomych. I od razu zapowiadam: cokolwiek Łosiowi stanie się z Twojej ręki zostanie z nawiązką Tobie zwrócone. Traktuj to jako reakcję na Twoje groźby. I na ten moment EOT.

bez zbednego pierdolenia, cytuj !!! gdzie i kogo strzaszylem ? tylko nie unikaj odpowiedzi, jezeli proponujesz spotkanie to jestem, na wiosne Widzew bedzie gral we Wroclawiu, jezeli nic nie stanie na przeszkodzie to jestem.

a teraz cytuj !!!
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez czarliszin » 4 lis 2012, o 21:54

Na forum jestem od niedawna zalogowany, ale przeglądam od paru lat.

Generalnie w tym temacie każdy kto skrytykuje rząd albo ogólnie lewactwo, to zaraz ma na karku paru mędrców, którzy przyjdą, nawymyślają głupot, a potem jeszcze powiedzą, że nie da się dyskutować. Nie potraficie sobie wyobrazić, że ktoś ma odmienne zdanie i jeszcze wmawiacie innym, że nie potrafią uszanować drugiej strony! Nie będę wymieniał kto robi taki burdel, czytający wątek się zorientują.

Postprzez chodi » 4 lis 2012, o 22:03

cytuję:

jeszcze o jajkach. moze jakies spotkanie, moze byc w Krakowie zobaczymy kto jak tam z jajami stoi?

zaczales mnie obrazac, nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.

Czy to wystarczy? Ewidentnie insynuujesz rozwiązanie siłowe. Jeśli nie to wyraźnie zaprzecz.

Postprzez Holba » 4 lis 2012, o 22:20

chodi napisał(a):cytuję:

jeszcze o jajkach. moze jakies spotkanie, moze byc w Krakowie zobaczymy kto jak tam z jajami stoi?

zaczales mnie obrazac, nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.

Czy to wystarczy? Ewidentnie insynuujesz rozwiązanie siłowe. Jeśli nie to wyraźnie zaprzecz.

miales zacytowac gdzie kogos strasze... to jest to ? Czy Ty wiesz jak wyglada zastrzaszenie ?
Ostatnio edytowano 4 lis 2012, o 22:22 przez Holba, łącznie edytowano 1 raz
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 4 lis 2012, o 22:21

czarliszin napisał(a):Na forum jestem od niedawna zalogowany, ale przeglądam od paru lat.

Generalnie w tym temacie każdy kto skrytykuje rząd albo ogólnie lewactwo, to zaraz ma na karku paru mędrców, którzy przyjdą, nawymyślają głupot, a potem jeszcze powiedzą, że nie da się dyskutować. Nie potraficie sobie wyobrazić, że ktoś ma odmienne zdanie i jeszcze wmawiacie innym, że nie potrafią uszanować drugiej strony! Nie będę wymieniał kto robi taki burdel, czytający wątek się zorientują.

kłamiesz. i to celowo.

co więcej robisz dokładnie to co zarzucasz drugiej stronie. Wyzywasz od lewaków, zarzucasz brak tolerancji... wszystko bez pojedynczego przykładu.

No ale przecież powtórzenie czegoś pięćset razy czyni to prawdą.

Postprzez chodi » 4 lis 2012, o 22:23

Holba napisał(a):
chodi napisał(a):cytuję:

miales zacytowac gdzie kogos strzasze... to jest to ?

Tak. To jest to. A teraz czekam na odpowiedź - Zaprzeczasz, że miałeś na myśli rozwiązanie siłowe, czy nie?

Postprzez Holba » 4 lis 2012, o 22:27

propozycja solowki to jest wg Ciebie to samo co np " jak nie dasz mi pieniedzy to cie zajebie"

czy Ty chodi, przeczytales to co ja napisalem ? czy zaczales od placzliwego posta Losia?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 4 lis 2012, o 23:32

Holba napisał(a):propozycja solowki to jest wg Ciebie to samo co np " jak nie dasz mi pieniedzy to cie zajebie"

czy Ty chodi, przeczytales to co ja napisalem ? czy zaczales od placzliwego posta Losia?

Tak, zacząłem czytać zachowując chronologię. Zawsze tak robię.

"Jak nie przyznasz mi racji to Cię zajebię" - brzmi podobnie?

No ale masz rację. To nie jest to samo. To jest jeszcze gorsze, gdyż pokazuje, że jak nie masz siły argumentów, to używasz argumentu siły. Gdybyś choć trochę się chciał wysilić to pomimo różnic światopoglądowych byś mógł spokojnie dyskutować z innymi. Pomijam już, że zasłaniasz się zacnymi wartościami... To forum nie jest miejscem do szukania sparingpartnerów.

Propozycja to jest dla Ciebie. Łosiu nie ma obowiązku hołdować Twojemu światopoglądowi przyznawania komukolwiek racji poprzez pięść. I ma prawo określać to jako próbę zastraszenia z czego doskonale zdajesz sobie sprawę. Mniejsza jednak o słowa.
W końcu przyznałeś i nieważne jak to będziesz opisywał, że "złożyłeś propozycję rozwiązania sporu w sposób siłowy". W związku z tym podtrzymuję moje słowa. Możemy już skończyć tą idiotyczną dyskusję?

Postprzez I.W.O. » 4 lis 2012, o 23:33

Ej, czekajcie, skoczę po popcorn!

Postprzez Holba » 5 lis 2012, o 00:54

Oj chodi, chodi...

Interpretacja godna faktu lub innego SE, nie czytaj miedzy wierszami, czytaj tak jak jest !
Propozycja nie jest zlozona po to by wygrany stwierdzil ze ma racje, przeciez piescia nie przekonasz nikogo do tego zeby przyznal Ci racje. propozycja dotyczyla tej kwestii...

Los

Savik przynajmniej miał dość jaj, żeby się stąd zmyć, jak ogarnął, że jest tutaj gościem z kosmosu

Ja

wow :) hhehe, jajcarz sie odezwal...

jasniej nie potrafie, jezeli chcesz sobie dorabiac do tego fantazje, Twoja brocha.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 5 lis 2012, o 01:20

Chodi, szlachetne intencje, próżny trud.

Kibol nie jest w stanie skumać, że samo odwołanie się przezeń w rozmowie do "siły piąchy" czyni z niego na tym forum gościa z kosmosu.
Mógłbyś mu tłumaczyć, że wśród cywilizowanych ludzi stosowanie przemocy fizycznej w sytuacji innej niż obrona własna / cudza uchodzi za kosmos. I liczysz, że on to połapie, skoro w jego kibolskim środowisku nie jest to kosmos, tylko dopuszczalny środek?

A swoją drogą: znak czasów.
Nie pamiętam, żeby ktokolwiek na tym forum wyskakiwał do innego dyskutanta z propozycją lania się.
No, ale "życie stawia przed nami ciągle coś nowego".

Postprzez Holba » 5 lis 2012, o 10:04

podac husteczke?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Radek » 5 lis 2012, o 12:54

Witam Wszystkich!
najlepszą puente postawił Czarliszyn.
Ja to wszystko trochę rozwinę.
Sprawa ze straszeniem przez Holbę chyba naprawdę mocno nadinterpretowana, zresztą sam to potem wyjaśnił, no i brak konsekwencji bo Chodi przecież sam powiedział że jest teraz gotowy do bicia.
Zastanawiam się czym się tak naraził i myśle że chodziło chyba o to lewactwo.
Jeżeli jest ktoś lewakiem trudno, ma takie poglądy a nie inne a tłumaczenie że samo lewactwo narobiło więcej szkód w historii niż cokolwiek innego to już inna sprawa.
U Holby wkurzać może to że pisze bez polskich znaków bo jako kibic i pewnie patriota nie szanuje języka polskiego.

Kibole, Kibice:
Tak jestem kibicem Śląska Wrocław, ale jestem też wiernym fanem Kultu tak gdzieś od 1992 roku z czasów podstawówki i w niczym mi to nie przeszkadza.
Człowiek Łoś widać jest strasznie cięty na kibiców i właśnie nie wiem czemu.
O sprawie kibiców Widzewa nie będę się wypowiadał bo mnie tam nie było więc nie wiem a większości mediom wierzyć bezgranicznie się nie da.
Kibice Śląska jechali pociągiem na mecz, zniszczyli tam jeden czy dwa przedziały, naganne, nieodpwiedzialne jednym słowem kurestwo ale okazuje się że robią takie żeczy najmłodsi, kibice z najmniejszym stażem i wsród swoich starszych kolegów też z "młyna" czyli tych najbardziej fanatycznych takie zachowania są krytykowane.
Pociągi które wracają z różnych festiwali wygladają podobnie, panowie z grzecznych domów jadący na kawalerskie zostawiają bo sobie też ładne kwiatki.
Ci najbardziej fanatyczni kibice organizują dużo bardzo pożytecznych akcji od różnych charytatywnych zbiórek poprzez pamięć dla żołnieży armii krajowej, tak ważnych historycznie kwestii.
Ale o tym się już nie mówi, szkoda.

Tak więc jakby się we wszystko wgłębić bardziej to Człowiek Łoś naprawdę nie słusznie obraża kibiców i mam nadzieje że mnie po latach stąd nie pogoni lub nazwie kosmitą.

Postprzez Jaaasiek » 5 lis 2012, o 13:25

Holba napisał(a):
sem napisał(a):
Holba napisał(a):zaczales mnie obrazac, nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.

Ciekawe jakby te jaja się zachowały w przypadku pozwu o zastraszenie.

masz na mysli konfidenctwo ? :shock:/quote]
Sorry Holba, ale czy Ty kurwa masz jakiekolwiek pojęcie kto to jest konfident? Czy dla Ciebie i kumpli z dworca w Katowicach to jest każdy kto zeznaje na policji?

A dalej się będę śmiał z ludzi, którzy się posługują terminem "lewactwo" a sami podnoszą największe larmo, kiedy wyzywa się co niektórych od faszystów (co jest równie idiotyczne, bo generalizacja jest niestety domeną przyciasnego umysłu). Kolejny przykład na moralność Kalego.
Obrazek

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 5 lis 2012, o 13:45

Radek napisał(a):Sprawa ze straszeniem przez Holbę chyba naprawdę mocno nadinterpretowana, zresztą sam to potem wyjaśnił, no i brak konsekwencji bo Chodi przecież sam powiedział że jest teraz gotowy do bicia.

Stary, kibol napisał to co napisał. Nie odwracaj kota ogonem.

Radek napisał(a):myśle że chodziło chyba o to lewactwo.
Jeżeli jest ktoś lewakiem trudno, ma takie poglądy a nie inne a tłumaczenie że samo lewactwo narobiło więcej szkód w historii niż cokolwiek innego to już inna sprawa.

Następny z "lewacką" obsesją?
Znajdź w mojej twórczości forumowej jakąkolwiek pochwałę lewicowych rozwiązań gospodarczych, komunizmu czy socjalizmu.
Co najwyżej pochwałę swobody obyczajowej możesz odnaleźć. Ale to równie dobrze może być składnik światopoglądu liberalnego.
Albo w ogóle nie szukałeś moich postów, w których chwaliłbym "lewactwo" - dlaczego więc przyklejasz mnie do lewaków? - albo takich nie znalazłeś i wtedy Twoja manipulacja jest bardziej bezczelna.
Jak ktoś ma po prawej stronie tylko ścianę, to nic dziwnego, że każdego innego oprócz "swoich" uważa za lewaka.

Radek napisał(a):Kibole, Kibice:
Tak jestem kibicem Śląska Wrocław, ale jestem też wiernym fanem Kultu tak gdzieś od 1992 roku z czasów podstawówki i w niczym mi to nie przeszkadza.
Człowiek Łoś widać jest strasznie cięty na kibiców i właśnie nie wiem czemu.

Nie, nie jestem cięty na kibiców. Sam się za kibica uważam. Na mecze chodziłem dużo wcześniej niż zacząłem słuchać muzyki i chodziłem bardzo długo.
Teraz piłkę nożną tylko pasjami oglądam, na stadion już nie chodzę. Nigdy nie potrafiłem skumać, dlaczego kibicowanie mojej drużynie ma być równoznaczne z bluzganiem na innych ludzi za to, że kibicują akurat innej drużynie.
Jestem cięty na bandziorstwo w szalikach, które traktuje mecz piłki nożnej jako pretekst do zadymy.
Jestem cięty na pochwalanie przemocy fizycznej i usprawiedliwianie jej - co jest kibolską normą.
Jestem cięty na zrównywanie kibica, który idzie na stadion obejrzeć dobry mecz, z kibolem, który cały mecz może stać dupą do boiska, a potem wyrywa krzesełka, demoluje dworzec albo wali zawodnika swojej drużyny w twarz i mówi, że jest prześladowany przez policję.

Radek napisał(a):Kibice Śląska jechali pociągiem na mecz, zniszczyli tam jeden czy dwa przedziały, naganne, nieodpwiedzialne jednym słowem kurestwo ale okazuje się że robią takie żeczy najmłodsi, kibice z najmniejszym stażem i wsród swoich starszych kolegów też z "młyna" czyli tych najbardziej fanatycznych takie zachowania są krytykowane.
Pociągi które wracają z różnych festiwali wygladają podobnie, panowie z grzecznych domów jadący na kawalerskie zostawiają bo sobie też ładne kwiatki.

To, co właśnie robisz, jest typowym "rozmywactwem", relatywizacją.
Mówisz: jacyś kibole zdemolowali, ale... - i tu litania rozmydleń: to pewnie dzieciaki; ludzie co wracają z festiwali też demolują pociągi; panowie z wieczorów kawalerskich też tak robią itd.

To ja proponuję eksperyment porównawczy:
Powiedz nam zatem - bo zakładam że nie jesteś gołosłowny - ile razy w Polsce w ciągu ostatnich pięciu lat ludzie wracający z festiwalu zdemolowali jakiś dworzec, środek transportu albo miejsce, w którym odbywała się impreza.
Możesz też policzyć przy tej okazji, jakie straty zostały w ten sposób spowodowane (z dokładnością do stu tysięcy złotych).
Jak już to zrobisz, to ja zacznę wymieniać tego typu przypadki spowodowane przez kibolstwo - na stadionach i poza nimi. I zobaczymy, czy po prostu jesteś niezorientowany, czy po prostu bronisz kibolstwa wbrew faktom, a z powodów stadnych.

Radek napisał(a):Ci najbardziej fanatyczni kibice organizują dużo bardzo pożytecznych akcji od różnych charytatywnych zbiórek poprzez pamięć dla żołnieży armii krajowej, tak ważnych historycznie kwestii.

Bo to jakiś zupełnie poboczny aspekt jest. Listek figowy, a nie meritum działalności.
To jest flaga, którą kibolstwo ochoczo wymachuje, kiedy jest oskarżane o sprawy związane z sednem własnej aktywności.

Radek napisał(a):Tak więc jakby się we wszystko wgłębić bardziej to Człowiek Łoś naprawdę nie słusznie obraża kibiców i mam nadzieje że mnie po latach stąd nie pogoni lub nazwie kosmitą.

Nikogo nie obrażam.
Nie uważam nazwania idioty-idiotą za obraźliwe - jeśli ktoś sam daje dziesiąty, setny i tysięczny dowód swojej ignorancji, zaślepienia i niezdolności przyjęcia do wiadomości podstawowych faktów, nie umie podjąć dyskusji z szacunkiem dla czasu i wysiłku rozmówcy, za to straszy odwołaniem się do przemocy fizycznej - to nazwanie go idiotą nie jest obelgą, tylko opisem.

Kibic to ktoś, kto się czynnie interesuje, lubi oglądać mecze i to robi. Uwielbiam piłkę nożną, ale nie pozwoliłem sobie na to, żeby kibolstwo wyżarło mi mózg.
Kiedy zaczyna się łamanie prawa albo usprawiedliwianie/pochwalanie takiej praktyki, to nie ma to nic wspólnego z kibicowaniem. To, że agresywny debil w szaliku demoluje dworzec, też nie ma nic wspólnego z kibicowaniem - jest to po prostu przestępczość stadionowa albo okołostadionowa (czyli bezpośrednio lub pośrednio związana z meczem).
Nie wmawiaj mi więc, że obrażam kibiców.

Postprzez holyfido » 5 lis 2012, o 14:02

Sprawa ze straszeniem przez Holbę chyba naprawdę mocno nadinterpretowana, zresztą sam to potem wyjaśnił

Nie pierwszy raz Holba odwołuje się do wątpliwego autorytetu siły fizycznej. Stąd możesz nie wyłapywać niuansów jego wypowiedzi, które dla uczestników dyskusji z Holbą są oczywiste.

Ci najbardziej fanatyczni kibice organizują dużo bardzo pożytecznych akcji od różnych charytatywnych zbiórek poprzez pamięć dla żołnieży armii krajowej, tak ważnych historycznie kwestii.

Normalnie wzruszyłem się, aż miłezka na klawiaturę kapła. Tacy ci kibole porządni i tylko ta ohydna wyborcza się dopierdala. Nie wszyscy kibice są źli, stąd zresztą rozróżnienie na kibolstwo i kibiców. Już byli tacy co Starucha bronili jako porządnego patriotę. Kibol, to żaden patriota, żaden porządny polak, to bandyta mocny w grupie. Ja nie wiem na jakie Ty wieczory kawalerskie chodzisz, że robicie taki sam dym jak kibolstwo wracające z meczów. Próbujesz wybielać, a porównanie do jadących na woodstock ludzi jest kompletnie chybione. Na woodstock jedzie kilkaset tysięcy ludzi pociągi nie wyglądają tak jak po przejażdżce kilkudziesięciu bandytów wracających czy jadących na mecz. Porównanie z woodstockowiczami jest tak naciągane, że widać, ze robisz to celowo aby wybielić bandytów stadionowych stosując taktykę, że przecież inni są tacy sami, a to jest nie prawda, nie są. Nie ma drugiej takiej grupy zorganizowanych bandytów jak kibolstwo, no chyba, że kibolstwo z innej drużyny. Czy Ty widziałeś kiedyś woodstockowiczów atakujących policję na trasie przejazdu? Nie widziałeś, bo nie było takich sytuacji. Manipulujesz więc. A dalej stosujesz taktykę spychologii. To nie my, to najmłodsi, a w ogóle, to spotyka się z brakiem uznania wśród starszych kiboli. Bzdura. Po pierwszy gdyby użycie siły wobec słabszych, czy użycie siły w grupie wobec policji czy dewastacje mienia publicznego i prywatnego nie były sposobem na zdobycie uznania w zorganizowanej na kształt plenienia hierarchii, to by takich bandyckich wyskoków nie było. Przemoc fizyczna, napaść na policjanta w tym środowisku, to normalny sposób na zdobycie uznania wśród tych troglodytów.

I żadne akcje dobroczynne nie zamarzą oceny kibolstwa, bo bandyta dalej będzie bandytą nawet jeśli pójdzie oddać krew czy złoży kwiatki na grobie poległych żołnierzy.

Postprzez Holba » 5 lis 2012, o 14:22

Sprawa ze straszeniem przez Holbę chyba naprawdę mocno nadinterpretowana, zresztą sam to potem wyjaśnił

Nie pierwszy raz Holba odwołuje się do wątpliwego autorytetu siły fizycznej. Stąd możesz nie wyłapywać niuansów jego wypowiedzi, które dla uczestników dyskusji z Holbą są oczywiste.

a ktory ?

o co to wielkie halo??? zaproponowalem, Los odmowil i sprawa zamknieta.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 5 lis 2012, o 14:27

A wracajac do tematu, by zylo sie lepiej.

"Puls Biznesu": Lista wstydu Platformy Obywatelskiej
Poniedziałek, 5 listopada (08:18)
428 działaczy Platformy Obywatelskiej, członków ich rodzin i znajomych znalazł "Puls Biznesu" we władzach państwowych spółek i agencji . W ciągu pięciu lat zarobili 200 mln zł. Gazeta publikuje na swoich stronach internetowych ich nazwiska.

"Puls Biznesu" przypomina, że premier Donald Tusk już w pierwszym swoim expose w 2007 r. deklarował zakończenie "politycznego procederu zawłaszczania spółek z udziałem skarbu państwa". We wrześniu 2010 r. na konwencji krajowej PO Tusk mówił: "skrót PO oznacza także 'pełną odpowiedzialność'. Jeżeli ktokolwiek na tej sali, w sukcesie PO i zaufaniu ludzi, szuka sposobu na realizację własnej ambicji, albo interesu, pomylił salę".

Po ujawnieniu przez "Puls Biznesu" tzw. taśm PSL szef PO zapowiadał rozpoczęcie publicznej debaty nad projektem ustawy o nadzorze właścicielskim, która miałaby znacząco ograniczyć skalę upartyjnienia władz firm i agencji, utrzymywanych z pieniędzy podatników. Od złożenia deklaracji minęło ponad trzy miesiące i nie ma ani debaty, ani projektu ustawy. Z informacji "PB" wynika, że pomysł zmiany prawa trafił do szuflady.

Czy dziś Donald Tusk uważa, że dotrzymał słowa? Odpowiedzią na tak zadane pytanie jest "lista wstydu" publikowana przez "Puls Biznesu".

Na liście działaczy PO, zarabiających "na państwowym", jest dwóch byłych ministrów i jedenastu wiceministrów, czterech senatorów oraz jedenastu posłów. Partyjnych nominatów do dziś można znaleźć we wszystkich większych i prawie wszystkich mniejszych firmach skarbu państwa. Z listy "PB" po 23 osoby pracują w ARiMR i ANR, a kolejne 8 w KRUS. Działacze PO zajmują też lukratywne posady w samorządowych spółkach, ośrodkach ruchu drogowego, urzędach pracy, funduszach ochrony środowiska i gospodarki wodnej, inspektoratach transportu drogowego, a nawet szpitalach, muzeach czy kuratoriach oświaty.

Lista obejmuje 428 działaczy Platformy Obywatelskiej, członków ich rodzin i znajomych i - jak zastrzega "Puls Biznesu" - wciąż jest niepełna. Nie uwzględnia spółek i jednostek podległych samorządom miejskim i powiatowym.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 5 lis 2012, o 14:50

Holba napisał(a):

a ktory ?

o co to wielkie halo??? zaproponowalem, Los odmowil i sprawa zamknieta.

ok. Dla mnie też przy takim postawieniu sprawy. Brakowało mi tego stwierdzenia wprost.

Zamknięcie sprawy dla mnie jest równoznaczne z wycofaniem wszystkich stwierdzeń dążących do jakiekolwiek formy siłowego rozwiązania dyskusji.

PS. A przy okazji meczu to wolałbym się na piwie spotkać;)

Postprzez chodi » 5 lis 2012, o 15:02

@Radek
Też jestem kibicem, chodzę też na mecze.
I broń boże nie jestem lewakiem.

Jednak na państwo spoglądam nieco inaczej. Politycy dla mnie to ... i użyję tutaj eufemizmu ... trutnie. hehe źle wyszło. w każdym układzie nie widzę żeby za nadto służyli Państwu.
Pomimo tego staram się zauważyć co robią dobrego i co robią złego. Wg moich poglądów. Wkrada się tutaj pewien subiektywizm. Ale jest to pole do dyskusji.
Swoje poglądy określam jako minarchistyczne, czyli jak najmniej państwa w państwie. Wynika to z poglądu, że każda władza korumpuje. Widać to na przykładzie Wrocławia. Nawet taki "dobry" prezydent teraz postrzegany jest jako winowajca paru miejskich skandali. Jednak do mojego minarchistycznego ideału wiem, że musimy dążyć ewolucyjnie. Nie da się tego zmienić z dnia na dzień. Muszą się zmienić politycy, muszą się zmienić ludzie oraz ich oczekiwania względem Państwa.

Swoich zasad nie będę naginał tylko dlatego że na kogoś głosowałem czy nie.

Wycofałem się z dyskusji tutaj bo na moje posty nad którymi spędzałem po parę godzin robiąc dogłębną analizę otrzymywałem jednozdaniowe riposty, o tym że i tak ktoś wie lepiej. No i jak tu dyskutować? To przeczy mojej podstawowej zasadzie aby dyskutować tylko z osobami naprawdę tym zainteresowanymi.

Postprzez Holba » 5 lis 2012, o 19:27

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... zenia.html

ciekawe jakbym ja tak sie zestresowal ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez uve » 6 lis 2012, o 01:19

Holba napisał(a):http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12798546,Prokuratura__sprawa_agresywnego_policjanta_do_umorzenia.html

ciekawe jakbym ja tak sie zestresowal ?

Jakbyś się tak zestresował to by Cię wzięli na 48h, przy okazji w trakcie transportu na dołek lub na komendzie przeorali i jeszcze byś dostał zawiasy, bo wtedy by to nie była nieznaczna społeczna szkodliwość czynu

Postprzez Holba » 6 lis 2012, o 01:39

to co napisales to z urzedu ;) zawiasy to pewnie strefa marzen... no i najwazniejsze, panstwo po raz kolejny zdalo egzamin.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez adrianos » 6 lis 2012, o 11:55

zobaczymy jeszcze co sąd powie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM