slaw napisał(a):
Generalnie to na Śląsku można, to wiem, jak z innymi rejonami jest, to nie mam pojęcia. Na ten przykład w Częstochowie jeszcze nie spotkałem. W Łodzi możesz zajrzeć do tego sklepu z piwami regionalnymi na Matejki (z tego co pamiętam). To był najlepiej zaopatrzony sklep z piwami jaki w życiu widziałem. W dodatku wyprzedzał epokę, czy tam może bardziej trafnie byłoby napisać modę na piwa regionalne. Byłem tam w 2010 roku i co istotne piwa tam były w normalnych cenach, a nie po 5 zł. O ile jeszcze w ogóle ten sklep istnieje.
Krasz napisał(a):dobry gazowany jabol
Jedras napisał(a):A gdzie to można kupić?? Moja żona jest na diecie bezglutenowej i nie może pić piwa(obecnie gustuje w cydrze), stąd chętnie bym jej to kupił;)
giżut napisał(a):A ja polecam Lubuskie z browaru Witnica.
Granik napisał(a):giżut napisał(a):A ja polecam Lubuskie z browaru Witnica.
To piwo powinno się nazywać "Witnica - Lubuskie Masło w Piwie" lub "Witnica - Piwo Kalafiorowe" ale to już zależy do warki na którą się trafino chyba, że trafiłeś na złotą partię warzoną dla kogoś innego i zapomnieli dać inne etykiety
giżut napisał(a):Granik napisał(a):giżut napisał(a):A ja polecam Lubuskie z browaru Witnica.
To piwo powinno się nazywać "Witnica - Lubuskie Masło w Piwie" lub "Witnica - Piwo Kalafiorowe" ale to już zależy do warki na którą się trafino chyba, że trafiłeś na złotą partię warzoną dla kogoś innego i zapomnieli dać inne etykiety
Czemu? Dla mnie jest OK, ale wiesz jak jest, jedni lubią córki, drudzy teściowe, a trzeci jak im nogi śmierdzą.
A Raciborskie? Też kalafiorowe?
SebaGdynia napisał(a):Ja robię domowe piwka, ale póki co tylko z brewkitów, godny polecenia jest Australian Ale od Coopers'a
A ze sklepowych piwek to lubię Miłosława Niefiltrowanego, a ostatnio mi zasmakowała Odsiecz Wiedeńska od browaru Pinta, koszt jest dość duży, bo w sklepie kosztuje 6-7 zł, ale jest na prawdę ekstra !
Krasz napisał(a):
dobry gazowany jabol
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 63 gości