onyx napisał(a):Ciekawa rozmowa z Wojtkiem w Antyradiu miedzy innymi o muzycznej swobodzie w Kulcie.
Loxor napisał(a):Wie ktoś czemu nie ma Grudy na zespołowym zdjęciu? Chodzi o to że jest za pisem i nie chciał zdjęcia z Owsiakiem?
djadijos napisał(a):Będzie jeszcze nowa wersja placka.
djadijos napisał(a):Pewnie na dniach ogłoszą oficjalnie. To akurat mówił m.in. Jurek Owsiak.
Marcowy napisał(a):2. Szybkość reakcji "mojego wydafcy". Było tak: zakup i zaksięgowanie należności 19.11, wysyłka z SP Records 25.11, dostawa Inpostem 27.11. Sorry, może i jest okres przedświąteczny, pracowników mało, a towar popularny, ale przesyłka idąca z jednej dzielnicy Warszawy do drugiej OSIEM DNI to realia XIX-wieczne...
djadijos napisał(a):Marcowy napisał(a):Pragnę tylko przypomnieć że pierwszy nakład wtedy już się skończył i czekali na następne tłoczenie.
Marcowy napisał(a):1. Brak waltorni. Niby to już ponad 10 lat, więc był czas się przyzwyczaić, ale zwłaszcza w starych kawałkach (Jeźdźcy, Parada wspomnień, Baranek, Polska...) tego majestatycznego, szlachetnego dźwięku po prostu brakuje. W nowych aranżacjach partię waltorni czasem gra puzon, czasem inne dęciaki, a czasem po prostu zostaje dziura. W sumie nie wiadomo, co gorzej brzmi... Ciekawe, że jak stoisz w tłumie na koncercie, to tak nie razi - dęciaki dają radę, ale jak siedzisz na kanapie przed telewizorem oglądając DVD, to jest zgrzyt. Taki apel: jeśli nie ma już chemii z Bananem, to może na jakiś rocznicowy koncert zaprosić waltornistę sesyjnego? Albo waltornistkę z Buldoga?
Marcowy napisał(a):djadijos napisał(a):Marcowy napisał(a):Pragnę tylko przypomnieć że pierwszy nakład wtedy już się skończył i czekali na następne tłoczenie.
Kupiłem zestaw 2xCD + DVD, który - o ile wiem - jest w sprzedaży cały czas. Ale jeśli nakład się faktycznie skończył, trzeba było zamieścić taką informację przy produkcie. Ostatnio kupiłem coś na Allegro u sprzedawcy ze Szczecina - transakcja około godz. 14, a na drugi dzień o 8 rano kurier był pod drzwiami. Można? MożnaA SP kasuje za przesyłkę kurierską.
marman napisał(a):Dla mnie numer jeden jeśli chodzi o koncerty to "25 lecie Kultu w Trójce", bardzo często do niego wracam
marman napisał(a):W Pol`and`Rock czegoś brakuje,
onyx napisał(a):Kto by pomyślał,pierwszy koncert Buldoga staje się dla Kultu niedoścignionym przykładem
Marcowy napisał(a):marman napisał(a):Dla mnie numer jeden jeśli chodzi o koncerty to "25 lecie Kultu w Trójce", bardzo często do niego wracam
Pełna zgodaA można to gdzieś zobaczyć / odsłuchać? Numerem dwa był według mnie pierwszy koncert "Unplugged".
marman napisał(a):Dla mnie numer jeden jeśli chodzi o koncerty to "25 lecie Kultu w Trójce", bardzo często do niego wracam.
W Pol`and`Rock czegoś brakuje, publiki słychać za mało, przy takim potencjale zaledwie jeden refren Baranka.
Dźwięk tej płyty jakoś dziwnie brzmi.
Osłucham jeszcze kilka razy, bo dopiero wczoraj winyl wjechał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 126 gości