Holba napisał(a):wszyscy wypuszczeni... wiec na to wychodzi.
Holba napisał(a):Jeszcze nie wkleilem linka, a Ty juz ? rozumiem, ze to odnosnie meritumi
Leavandor napisał(a):Myślisz Holba, że oni będą wchodzić na takie strony i się sugerować treściami tam zawartymi? Jeśli tak to mylisz się.
Oni są już zaczadzeni, zamknięci na myślenie wolne i samodzielne. Nie ma już dla takich ratunku.Najwyżej jakiś piorun z nieba prosto w serce. Jest raczej tylko bul, a nie ma nadzieji.
Jaaasiek napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-braun-do-dymisji-za-dopuszczenie-do-emisji-nie,1,5545402,wiadomosc.html
Cóż za bohaterska walka, jak w '39. PiS chyba myśli, że ludzie rozumu nie mają i wszystko co w TV leci łykają jak rosół. Niech Transformersów zakażą, bo dzieci zaczną masowo grzebać przy samochodach rodziców i próbować z nimi rozmawiać.
donkey napisał(a):Jaaasiek napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-braun-do-dymisji-za-dopuszczenie-do-emisji-nie,1,5545402,wiadomosc.html
Cóż za bohaterska walka, jak w '39. PiS chyba myśli, że ludzie rozumu nie mają i wszystko co w TV leci łykają jak rosół. Niech Transformersów zakażą, bo dzieci zaczną masowo grzebać przy samochodach rodziców i próbować z nimi rozmawiać.
Przeczytałem tylko pierwszy akapit, bo szkoda mi czasu, ale załóżmy na chwilę, że serial jest propagandą jaką tam i oczernia w jakis tam sposób naród polski (tego nie wiem, bo skąd). Sugerujesz, że NIC się nie stało, bo ludzi mają SWÓJ ROZUM? Tylko powiedz mi dlaczego ta menda ma zostać dalej prezesem TVP. Za programy płaci się po części z pieniedzy telewidzów, więc dobrze by było, gdyby te programy nie przekraczały pewnej linii.
Teraz doczytałem do końca i już niczego nie rozumiem, bo ostatni akapit to jakieś pokrętne pieprzenie. Braun wiedział i kupił. W sumie ma niemieckie nazwisko.
Jaaasiek napisał(a):Cóż za bohaterska walka, jak w '39. PiS chyba myśli, że ludzie rozumu nie mają i wszystko co w TV leci łykają jak rosół. Niech Transformersów zakażą, bo dzieci zaczną masowo grzebać przy samochodach rodziców i próbować z nimi rozmawiać.
Jaaasiek napisał(a):Ja nie bronię Brauna, tylko zaczyna się popadać w coraz większe skrajności.
Jaaasiek napisał(a):skoro był to serial traktujący o min. Polsce i w dodatku potrafił wywołać niemałą burzę, emocje tudzież dyskusję, to dlaczego mieli go nie puścić jako ciekawostki? Dlaczego znowu próbuje się wkroczyć w świat cenzury?
Jaaasiek napisał(a):Dojdzie do tego, że jak PiS dojdzie do władzy to w TVP będą lecieć tylko seriale historyczne, chwalące męstwo Polaków i ich wyższość nad resztą świata, filmy o ZAMACHU w Smoleńsku (oczywiście miejsca na obiektywniejsze filmy nie będzie) i rzecz jasna tylko POLSKIE bajki. Już widzę jak się zgodzą na puszczenie choćby Pokłosia.
Jaaasiek napisał(a):Ja nie bronię Brauna, tylko zaczyna się popadać w coraz większe skrajności. Dla PiS ten serial jest "zamachem na Polskę", oni najbardziej wojowali o w ogóle zakaz jego powstania. Serial słaby technicznie i bez większej wartości - zgoda, z takiego powodu emisji nie powinno być. Ale skoro był to serial traktujący o min. Polsce i w dodatku potrafił wywołać niemałą burzę, emocje tudzież dyskusję, to dlaczego mieli go nie puścić jako ciekawostki? Dlaczego znowu próbuje się wkroczyć w świat cenzury?
Dojdzie do tego, że jak PiS dojdzie do władzy to w TVP będą lecieć tylko seriale historyczne, chwalące męstwo Polaków i ich wyższość nad resztą świata, filmy o ZAMACHU w Smoleńsku (oczywiście miejsca na obiektywniejsze filmy nie będzie) i rzecz jasna tylko POLSKIE bajki. Już widzę jak się zgodzą na puszczenie choćby Pokłosia.
O to tym wszystkim biega.
Horst Uhlke napisał(a):Widzę, że już masz naleciałość z Niesiołowskiego - o czym by nie mówić, zaraz Smoleńsk.
Jaaasiek napisał(a):Horst Uhlke napisał(a):Widzę, że już masz naleciałość z Niesiołowskiego - o czym by nie mówić, zaraz Smoleńsk.
A Ty masz prawicową tendencję do wybiórczego wyciągania wypowiedzi, bez kontekstu i oceniania ich.
Odniosłem się do FILMÓW o Smoleńsku, bo wcześniej został taki przywołany przez Łosia. Taki sam bezsens jak ten niemiecki serial, a ja naprawdę mam wiarę w to, że ludzie nie są głupi i nie uwierzą w takie science fiction jak w obu produkcjach.
Jaaasiek napisał(a):ja naprawdę mam wiarę w to, że ludzie nie są głupi i nie uwierzą w takie science fiction jak w obu produkcjach.
Horst Uhlke napisał(a):Wybiórczość to nie jest żadna prawicowa tendencja, bo jak najbardziej ma charakter uniwersalny.
Horst Uhlke napisał(a):Przejrzyj choćby szereg wypowiedzi swoich ideologicznych idoli z jasnej. lewej strony.
Horst Uhlke napisał(a):Po drugie - aby w coś nie uwierzyć, trzeba dysponować jakąś wiedzą - śmiem twierdzić, że przeciętnemu Niemcowi akurat w tym zakresie - bardzo jej brakuje. Pomijając już, że są w tym filmie prawdy dla nich wygosne.
Jaaasiek napisał(a):
Chodziło mi bardziej o to, że to ta strona medalu w Polsce ma większą skłonność do tejże.
Jaasiek napisał(a):A tutaj to zwyczajnie mógłbym (i miałbym prawo) Cię nazwać parszywym kłamcą, ponieważ nie mam idoli ani po lewej ani po prawej stronie (nie jestem też zwolennikiem żadnej z nich). Mam swój rozum i nim się kieruję, nie kieruję się czyjąś ideologią.
Jaasiek napisał(a):Po drugie - aby w coś nie uwierzyć, trzeba dysponować jakąś wiedzą - śmiem twierdzić, że przeciętnemu Niemcowi akurat w tym zakresie - bardzo jej brakuje. Pomijając już, że są w tym filmie prawdy dla nich wygosne.
Zgadzam się. Przeciętnemu Niemcowi tak, jednak mówimy tutaj o emisji filmu w polskiej telewizji. Jednak jesteśmy krajem, którego przeciętny obywatel posiada moim zdaniem dostateczną wiedzę o tamtych czasach aby nie wierzyć tego typu produkcjom.
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Jaaasiek napisał(a):ja naprawdę mam wiarę w to, że ludzie nie są głupi i nie uwierzą w takie science fiction jak w obu produkcjach.
(...)
Zresztą, jedno mnie tyleż zastanawia, co zasmuca:
skoro jacyś historycy niemieccy, ludzie wykształceni przecież, przyklepują taki film jako konsultanci, to na miejscu jest zadać proste pytanie:
jaki tam jest w ogóle kurwa stan wiedzy o tym, co Niemcy robili w Polsce od 1939 r. oraz kto tu z nimi i jakimi metodami walczył?
(...)
burmistrz napisał(a):
Wiesz, punkt widzenia, zalezy od miejsca siedzenia
W Szwecji spotkalem sie niejednokrotnie z opinia, ze Polacy z pelna premedytacja sprowokowali II WS. Zwlaszcza czytajac tutejsze fora narodowosciowe, odnosi sie wrazenie, ze jest to prawda objawiona. Przypuszczam, ze podobnie jest w calej Skandynawii. Jesli mi sie kiedys bedzie nudzilo, to sprobuje pobotanizowac troche na forach dunskich i norweskich. Finskiego niestety nie znam, ale ze wzgledu na ich historie, sadze, ze jednak maja inna swiadomosc.
Nie dziwie sie wiec niemieckim historykom i innym opiniotworcom, ze wybiorczo spogladaja na ten okres.
No i pytanie retoryczne, czy u nas jest inaczej?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 135 gości