Kult. Prosto. Promocja.

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Kult. Prosto. Promocja.

Postprzez djadijos » 10 sty 2015, o 15:28

lasmaquinas napisał(a):nie taka jest idea limitowanych wydawnictw żeby coś dotłaczać

Tylko zobacz że inne firmy jak robią fizyk limited to dają możliwość kupienia mp3.
Tu wystarczy te 300 dorobić chociaż by z okazji 2 lat albumu prosto na rynku w podziękowaniu za platynę co w czasach wszechobecnego piractwa to wyczyn.

Postprzez djadijos » 10 sty 2015, o 16:22

gad napisał(a):Kurde nareszcie ktoś z planem i motywacją do działania. Djadijos, czy mógłbyś się zająć zorganizowaniem kolejnej edycji forumowych koszulek? W przeszłości było już kilka edycji, wszystkie szły dość gładko, tylko teraz jakoś nie ma się kto tym zająć. A Ty masz, nie dosyć, że dobre pomysły, to jeszcze masz wizje jak je wcielić w życie!

Bez cukru proszę bo jeszcze cukrzycy dostanę. Po pierwsze: nie wiem czy bym miał czas i chęci. W przypadku płyt jest to łatwiejsze bo one i tak zejdą. I mogę je sprzedać nie tylko tutaj.
Bo na pewno jako pomyslodawca poprosil bym sp records by chociaż kilka sztuk mi sprzedali by mogła płyta trafić do was po normalnej cenie bo znając życie zawsze znajdzie się jakiś "janusz cebula" co jak zobaczy że schodzą jak ciepłe buleczki to kupi kilka sztuk by potem sprzedać na allegro po 50 zł za sztukę. Ja tego nie chce.

Po drugie nie wiem czy chciało by mi się uzerac z projektami tych koszulek, szukać firmy która zrobi to w miarę tanio i dobrze. Bo każdemu może coś się nie spodobać, a to cena a to jakość itp.

Postprzez gad » 10 sty 2015, o 17:14

djadijos napisał(a):Bo na pewno jako pomyslodawca poprosil bym sp records by chociaż kilka sztuk mi sprzedali by mogła płyta trafić do was po normalnej cenie bo znając życie zawsze znajdzie się jakiś "janusz cebula" co jak zobaczy że schodzą jak ciepłe buleczki to kupi kilka sztuk by potem sprzedać na allegro po 50 zł za sztukę. Ja tego nie chce.

No niech mnie chuje biją! Nie dosyć, że pomysłowy to jeszcze uczciwy! Ale, ale! My tutaj na forum Kultu nie jesteśmy tacy łatwowierni! Nasz wydawca też nie jest taki nieprofesjonalny, żeby tak Ci zaufać od razu. Wiesz, to, że my wszyscy Cię tu znamy z działalności forumowej - z ciekawych postów, z super promomixów przybliżającym nam twórczość Kazika czy (last but not least) aktywnej walki z piractwem, to mimo wszystko trochę za mało, żeby poważna firma, jaką jest S.P. Records tak po prostu oddało Ci do dyspozycji jakąś większą ilość tego łakomego kąska, na który już pewnie niejeden ostrzy sobie zęby! Wiesz jak to bywa - wszyscy fajni, uczciwi, a potem myk! na Allegro singielki wystawione za jakieś bajońskie sumy. Nie to, że mam coś do Ciebie, po prostu chcę wysnuć z tego najprostszą prawdę - pieniądze zmieniają ludzi. A tutaj mówimy o konkretnej kasie. Dlatego wydaje mi się, że gdybyś zorganizował te koszulki forumowe, to stałbyś się dla nas, ale przede wszystkim dla Pietrzaka, poważnym partnerem do rozmowy.

djadijos napisał(a):Po drugie nie wiem czy chciało by mi się uzerac z projektami tych koszulek, szukać firmy która zrobi to w miarę tanio i dobrze. Bo każdemu może coś się nie spodobać, a to cena a to jakość itp.

Tutaj raczej zgodni są ludzie, nie powinno być takich problemów.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez djadijos » 10 sty 2015, o 20:07

Wiesz bardziej chodziło mi o to że tylko s.p. records zajmowało by się dystrybucją. Żadne empiki allegro itp. A ja zapisy tutaj na forum. I dzięki temu kult forum miało by pierwszeństwo w zapisach na dotlok. Bo przy odpowiedniej reklamie zainteresowanie byłoby. A chcę by to ludzie stąd byli głównym targetem dla dotloku. Takie podziękowanie dla ludzi którzy co jak co ale tworzą zorganizowaną społeczność fanów Kazimierza S. Dlatego to ma szansę przejść. Bo 200-300 bez problemu zejdzie. I oczywiście s.p. musiało by wprowadzic blokadę zamawiania więcej niż 2 egzemplarzy. By handlarze nie mogli tak łatwo kupować. Ja mam ten singiel, nie robię tego dla siebie tylko dla was. A wiem że raczej nie będzie osoby która będzie chciała bezinteresownie zrobić dotlok. Bo ja na tym nie mam zamiaru zarabiać co najwyżej jakieś dobre piwo.

Postprzez djadijos » 14 sty 2015, o 10:47

djadijos napisał(a):Proszę pisać dzwonić itp do S.P. Records by dotloczyli z 200-300 egzemplarzy. Im więcej osób będzie im zawracać tym d...e tym większa szansa na sukces.

200-300 dla forum w zupełności wystarczy.

J.W. Jak jesteście zainteresowani singlami dzialajcie też.
Ja sam nic nie zdziałam , ale jeśli zapoczątkuje akcję społeczną to może się to udać.
Jak chcecie to mogę nawet zorganizować petycję do samego Sławomira Pietrzaka.
Tylko to tak naprawdę od was zależy.
Chcecie mieć ten fajny maxi singiel w kolekcji to dzialajcie wspólnie ze mną albo placcie jak za zboże na allegro. Wybór jest w waszych rękach.
The choice is yours...

Postprzez wb83 » 14 sty 2015, o 13:13

Panie djadijos, pozwolę sobie zapytać. Ile ma Pan lat? :-)

Postprzez Łukasz_eM » 14 sty 2015, o 13:50

wb83 tez miałem o to zapytać, ale dłuższy czas się powstrzymywałem ; )

Postprzez djadijos » 14 sty 2015, o 14:56

Ale o co wam chodzi??

Postprzez radush » 14 sty 2015, o 19:53

Wydaje mi się że Panowie chcą wiedzieć czy jesteś pełnoletni, ponieważ w przypadku takich inicjatyw na tym forum trzeba spełnić jakieś tam określone wymagania, nie pamiętam niestety dokładnie jakie, chociaż wydaje mi się, że pełnoletniość jest właśnie jednym z nich.

Postprzez Łukasz_eM » 14 sty 2015, o 23:48

Dokładnie o to chodziło. Pełnoletniość, to najważniejszy punkt :P

Postprzez sumkinda » 15 sty 2015, o 00:36

Raczej dojrzałość... Zapisy, dotłok, petycję, kurwa akcje społeczne i wiem co jeszcze... Czytać hadko
Pamiętam powstanie warszawskie, bo powstałem po imprezie we Warszawie właśnie...

Postprzez gad » 16 sty 2015, o 01:35

No kurde, ja tutaj z djadijosem sobie rozmawiam, nawet do głowy mi nie przyszło, że może być niepełnoletni! Oczywiście, że w przypadku takich inicjatyw trzeba spełniać określone wymagania. Kiedyś było tutaj FAQ w którym wszystkie 12 zasad było wypisane, teraz, nie wiedzieć czemu, administrator zdjął link do nich prowadzący. Na szczęście, przezornie, kiedyś je przekopiowałem. Pełnoletność jest trzecim punktem. Drugim punktem jest niekaralność (co oczywiście nie dziwi, bo w przypadku takich inicjatyw chodzi o pieniądze, a działamy opierając się o zaufanie!). Dla zainteresowanych mogę przesłać te 12 zasad.
Zawyły chamy:

Postprzez djadijos » 5 mar 2015, o 12:22

http://www.tekstowo.pl/piosenka,kult,pr ... obota.html

jako,że kiedyś spisałem ze słuchu tekst wersji jarka z singla na dysk kompa, a że szkoda kisić tylko dla siebie to postanowiłem wrzucić na tekstowo, bo może się komuś przyda.

pozdro.

Postprzez djadijos » 31 sie 2015, o 11:17

Postprzez djadijos » 31 sie 2015, o 12:09

Singiel "Dzisiaj jest wesele mojej córki" z płyty "Prosto" właśnie się ukazał na krążku w limitowanej edycji kolekcjonerskiej!

Ciekawi mnie czy znowu 1000 sztuk.

Postprzez djadijos » 31 sie 2015, o 12:25

Spis utworów:

1. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja singlowa
2. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja Wojtka, Jeżyka, Morwy i Goehsa
3. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja Glaza
4. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja Grudy
5. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja Jarka & Vespy
6. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja Zdunka
7. Dzisiaj jest mojej córki wesele - Wersja instrumentalna

Postprzez polake » 1 wrz 2015, o 10:47

Z chęcią bym posłuchał przed zakupem, gdyż wersja oryginalna jest beznadziejna, ale może wersje np. Zdunka są bardziej zjadliwe.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez djadijos » 1 wrz 2015, o 12:30

Byc moze zrobi sie promomix,zobacze jak bedzie z czasem.

Postprzez djadijos » 1 wrz 2015, o 12:54

I beznadziejny nie jest, na weselu tancowali przy nim az parkiet zdarli :D

Juz nie badzcie wszyscy tacy powazni, zrobil jedna biesiadna piosenke kult i zaraz hejt. Przynajmniej na weselu kuzynki bylo cos co potrafi laczyc pokolenia i nie jest to disco polo. Dla mnie dobrze ze powstal ten utwor. Ambitniejszy niz te pseudohity i zarazem fajny do tanca.

Postprzez redhead » 1 wrz 2015, o 17:37

Fajnie czasem wejść na Kult Forum. Przegapiłbym info. Dzięki za przypomnienie.
Nie spodziewałem się po eSPe bo pora wakacyjna a tutaj proszę wreszcie obiecany już wieki temu singiel.
Pomijam że nie najszczęśliwszy wybór na singlaka ale niech tam już.... na "imieninach cioci" tudzież innych podobnych sprawdza się :)
Zamówione. Czekam.
Czegokolwiek by Kult nie wydał to i tak to kupię. Taką oto przewagę sobie Panowie wyrobili jak mniemam nie tylko w moim serduchu.
Pozdrawiam.
:)

p.s. polake? no szok :lol:
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez djadijos » 1 wrz 2015, o 19:07

Ja tam mam nadzieje ze ktos z chlopakow wpadl na pomysl by jednak dopisac troche ironiczna zwrotke o pijanych weselnych wujkach itp

Postprzez onyx » 1 wrz 2015, o 20:35

Teraz Kult jest jak sprawdzona,zaufana firma i ma prawo bawić się stylami muzycznymi, a singlowa piosenka w pełni wesoła nie jest :arrow: żal że brat pozostaje daleko wybrzmiewa tam.
Prawda w relacji i ochrona,to co było nie istnieje,ale ma na dzisiaj wpływ.

Postprzez djadijos » 1 wrz 2015, o 20:41

Niestety wlasnie za slabo to jest ukazane. Ale co jak co zwrotka o pijanych pod stolem jest mile widziana ;)

Postprzez gad » 2 wrz 2015, o 09:28

Serio?

Te rymy częstochowskie:
wesele - przyjaciele
dwa - wyborowa
świat - lat
córeczki - świeczki
ja - da
wróciłeś - zostawiłeś

Nosz kurwa.

Żeby była jasność - mnie to nie bulwersuje, nie spędza mi snu z powiek. Co tam Panowie z Kultu sobie wymarzą nagrywać i wydawać to ich sprawa, jasne. Mnie to śmieszy. Może jeszcze trochę smuci, ale w niewielkim stopniu.

onyx napisał(a):żal że brat pozostaje daleko wybrzmiewa tam.

Jedyne co wybrzmiewa w tej piosence to wyłącznie to, że Kazik nie jest w stanie napisać tekstu na przyzwoitym poziomie.

redhead napisał(a):Czegokolwiek by Kult nie wydał to i tak to kupię.

"Fani Kazika może i dają mu jeszcze zarobić, za to na pewno przestali od niego wymagać."
Zawyły chamy:

Postprzez Łukasz_eM » 2 wrz 2015, o 14:22

gad napisał(a):Serio?

Te rymy częstochowskie:
wesele - przyjaciele
dwa - wyborowa
świat - lat
córeczki - świeczki
ja - da
wróciłeś - zostawiłeś

Nosz kurwa.

Żeby była jasność - mnie to nie bulwersuje, nie spędza mi snu z powiek. Co tam Panowie z Kultu sobie wymarzą nagrywać i wydawać to ich sprawa, jasne. Mnie to śmieszy. Może jeszcze trochę smuci, ale w niewielkim stopniu.

onyx napisał(a):żal że brat pozostaje daleko wybrzmiewa tam.

Jedyne co wybrzmiewa w tej piosence to wyłącznie to, że Kazik nie jest w stanie napisać tekstu na przyzwoitym poziomie.

redhead napisał(a):Czegokolwiek by Kult nie wydał to i tak to kupię.

"Fani Kazika może i dają mu jeszcze zarobić, za to na pewno przestali od niego wymagać."

Nic dodać, nic ująć.
Pozdrawiam.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM