djadijos napisał(a):Dlatego skończmy już.
Macie nadmiar energii?? To piszcie do SP Records i Siemashop/Złotego Melona o wydanie płyty, także na Blu-ray
Energii nigdy za wiele a przdsięwzięcie SPR i Złoty Melon? ... może iskrzyć pozdr
Macie nadmiar energii?? To piszcie do SP Records i Siemashop/Złotego Melona o wydanie płyty, także na Blu-ray
eMWu napisał(a):W moim przekonaniu Kazik dopuścił się manifestu. Jednak nie był to manifest polityczny, ale dużo istotniejszy, bo był to manifest społeczny. Manifest ten zaistniał pomiędzy "Arahją" i "Prosto". Brzmiał dokładnie tak: "Chcą wmówić nam, że jesteśmy podzieleni, ale my wszyscy pójdziemy prosto".
I to powinna być wykładnia dla każdego, kto widział Kult na Polandrocku. Szczególnie dla nas - fanów Kultu.
Właśnie za ten brak udziału w partyjnej nawalance Kazik ma - przynajmniej u mnie - niebotyczny szacunek, który dawno stracili Maleńczuk czy Lipiński.
Milan napisał(a):Jaaasiek napisał(a):djadijos napisał(a):Chyba tylko Kabanos miał 2h 30 minut ale to na Krysznie. A tam jest luźniej. Główna scena rządzi się swoimi prawami.
Koniec Świata i Nocny Kochanek mieli u Krishny koncerty powyżej 3h z tego co pamiętam
Kult obserwowany z górki ASP zrobił mega wrażenie, jednak musiałem spadać przed końcem, bo zaczynały się problemy z wyjazdami samochodów.
Dało się wtedy dojść z ASP pod scenę czy za duży tłum ?:) I jak tam było słuchać ?
Z Pola Malinowskiego wyjeżdżałeś ? Ja ruszałem ok 7 z parkingów i luz był , ale wiem że po 9 cały Kostrzyn stał
Horst Uhlke napisał(a):Dokładnie - Owsiak zrobił z festiwalu tubę dla emisji swoich sympatii i antypatii politycznych, choć ludzie przyjechali po prostu na koncert a nie na zjazd partyjny.
Thorgal napisał(a):To byłoby niepojęte, gdyby prawdą się okazało, że zespołu nie obchodziła zawartość wizualizacji za nimi i dopiero z mediów dowiedzieli się, że Kurskiego ktoś ubrał w mundur, który należał do oprawców niektórych dzisiejszych sluchaczy Kultu.
Horst Uhlke napisał(a):Raczej nie - bo mówił to po fakcie a nie w trakcie kampani
Horst Uhlke napisał(a):Myślałem, że z kontekstu to wynika - chodziło mi o inną kategorię propagandy, bo akurat o Kuchcińskim było mówione poprzez łopatologiczne rozrysowywanie problemu i manipulowanie faktami plus wskazywanie, że za poprzedników był jeszcze lepiej.
Horst Uhlke napisał(a):Faszyzm to z grubsza włoski prąd myślowy uznający wyższość państwa nad jednostką - nie bardzo kumam związek ... a sodomia (tak to było wówczas określane) była karalna również w krajach anglosaskich (do XX w.) i w komunistycznym ZSRR. Domniemywam, że masz na myśli "faszystów" z hitlerowskich Niemiec a tu Cię rozczaruję, bo nie było kary śmierci za sodomię a do obozów KL trafiło raptem 10-15 tys. skazanych z tego paragrafu (mieli różowy trójkąt) i co ciekawe, po wyzwoleniu musieli oni odsiedzieć potem swoje kary do końca.
Skoro tak dbasz o fakty, sam widzisz, że ten tzw. faszyzm nijak się ma do tematu.
Horst Uhlke napisał(a):Przez propagandę gejowską rozumiem dokładnie to co teraz jest propagandą LBGT - z grubsza rzecz ujmując.
Horst Uhlke napisał(a):Nie dysponuję nagraniami, podobnie chyba jak i dzisiejszych wiadomości . Ten kto oglądał, wie o czym mówię.
Horst Uhlke napisał(a):Poważnie? Ok. – weź sobie całą kampanię przeciwko L.Kaczyńskiemu od wyboru na prezydenta – walenie w gorzecz niespotykana wcześniej, np. akcentowanie jego rzekomej małostkowości w sporze z Tuskiem i przedstawianie tego drugiego jako gościa „z dobrą wolą” etc.. Sprowadzanie do roli psychicznie chorych osób domagających się prawdy o niektórych ludziach z władzy – po latach okazało się to prawdą.
Horst Uhlke napisał(a):Oczywiście, że negatywne – niemniej to wynika z systemu władzy w jakim żyjemy i widzę to zjawisko niestety jako permanentne, eksploatowane przez kolejne rządy.
Horst Uhlke napisał(a):HGW im akurat nie było szkoda, bo z „prawego” skrzydła (notabene kandydowała kiedyś na prezydenta kraju z poparciem Kaczyńskiego), po drugie to przybrało już tak paskudną formę (wywalanie ludzi na bruk), że musieli się od niej odwrócić nawet swoi aby nie spaść wraz z HGW do zsypu.
Horst Uhlke napisał(a):A z tego co kojarzę to chyba Spiewak zaczął temat a nie GW.
Horst Uhlke napisał(a):Nie wiem co rozumiesz przez dużą rzecz: różne media odkrywały różne afery – nie zgłębiałem genezy ich odkrycia.
Pamiętam za to co się stanęło w redakcji „Wprost” a czego nie było za zamordystycznych rządów PiS.
Thorgal napisał(a):Owsiaka musiała krew zalać jak to usłyszał!
Thorgal napisał(a):"Chcą wmówić nam, że jesteśmy podzieleni, ale my wszyscy pójdziemy prosto". - powiedział Kazik Staszewski na Pol'and'Rock Festiwal.
Owsiaka musiała krew zalać jak to usłyszał!
Thorgal napisał(a):"Chcą wmówić nam, że jesteśmy podzieleni, ale my wszyscy pójdziemy prosto". - powiedział Kazik Staszewski na Pol'and'Rock Festiwal.
Owsiaka musiała krew zalać jak to usłyszał!
gad napisał(a):W trakcie kampanii też o tym mówił
gad napisał(a):Czyli mówili o Kuchcińskim, ale w sumie to go bronili? No nie do końca o takie poruszenie tematu mi chodziło. Ale to nawet bardziej pokazuje obraz obecnej TVP - jak coś jest ewidentnie chujowe w zachowaniu partii rządzącej, to oni nawet nie przemilczają tematu, tylko dają materiał o tym jak to w sumie nie jest żaden problem. Serio nie pamiętam takich akcji za żadnej wcześniejszej władzy.
gad napisał(a):No tak, a swastyka malowana na murach to hinduski symbol szczęścia. Wiesz możemy się cofnąć i do czasów średniowiecza, tam to dopiero homoseksualiści mieli przejebane. Żyjemy w pewnym okresie historycznym i w pewnym kontekście historyczno-kulturowym. Nieskalane myślą mordy, bijące ludzi na ulicach Białegostoku to nie hooligansi Tudorów, to ludzie w pewien sposób zainfekowani powracającą myślą supremacji rasy i wyższości białego heteroseksualnego mężczyzny nad resztą ludzkości. Więc skojarzenie z nazizmem (bądźmy już tacy correct) jest jak najbardziej na miejscu - bo to jest najświeższa historia, uciskania na taką skalę mniejszości seksualnych. Ja się domyślam, że nie wszystkie poglądy takie dzbany muszą mieć zgodne z doktryna nazizmu, ale wystarczy, że mają zbieżne te najbardziej podłe, żeby skojarzenie takie było na miejscu.
gad napisał(a):Nie rozumiem co to jest propaganda LGBT.
gad napisał(a):Aha.
gad napisał(a):Pamiętam wywiady z Lechem Kaczyńskim w TVP za rządów PO, pamiętam debatę prezydencką Lech Kaczyński - Tusk. Nie pamiętam festiwalu pogardy i nienawiści wycelowanej w Lecha, serio. Nie twierdzę, że to co piszesz to nieprawda, jednak, tak jak już wcześniej wspominałem, chodzi o skalę. Porównaj najazdy na Lecha i obecne na Schetynę/Tuska/Biedronia/wpisz sobie kogo chcesz z przeciwników politycznych.
gad napisał(a):To jeśli jest to zjawisko negatywne, to piętnowanie go jest rzeczą pozytywną.
gad napisał(a):Przecież ta sytuacja uderzyła w całe PO, a nie tylko w Hankę.
gad napisał(a):Duża sprawa to nieruchomości w Warszawie za czasów Hanki, duża sprawa, to afera Rywina, to każda jedna afera gdzie zaangażowane były duże pieniądze. To ja Ci podpowiem jaką aferę odkryły prawicowe media - żadnej. No trotyl na Tupolewie, ale okazało się, że jednak go nie było. Wprost trudno nazwać pismem prawicowym. To do czego dążę - w ramach odpowiedzi na Twoje stwierdzenie, że podoba Ci się pewna symetria w największych mediach, bo kiedyś młotkowali w jednym kierunku - otóż nie ma takiej symetrii, bo media, które zapewne uważasz za lewicowe, niejednokrotnie odkrywały i mówiły o rzeczach nieprzychylnych PO/Lewicy/przeciwnikom dobrej zmiany/czy jak tam chcesz ich nazwać natomiast media jak obecne TVP/Radio Maryja/Do Rzeczy/W sieci "młotkują" tylko i wyłącznie w jedną stronę.
artek napisał(a):
eee, no nie... zaczął rapować...
to była dla niego twórcza inspiracja, natchnienie, taki znak sygnał do ostatniego gwizdka...
Horst Uhlke napisał(a):Nie tyle bronili Kuchcińskiego, co wybielali sprawę – do czego zresztą mieli materiał, bo w tym temacie od lat dzieje się to samo. Dlatego Owsiak ośmieszył się tym swoim apelem „o lataniu polityków”.
Horst Uhlke napisał(a):Ok – ale dalej nie wskazujesz związku, dlaczego akurat faszyści. Hitlerowcy mordowali wszystkich jak leci a jak Ci wskazałem – sodomii jakoś szczególnie nie wyróżniali w tym temacie. Możnaby nawet rzec – patrząc z ich optyki oczywiście – że nie mieli oni najgorzej, bo czapa za to nie groziła.
Horst Uhlke napisał(a):W dużym skrócie: jest to lobbowanie przez różne organizacje poglądu o rzekomej nierówności praw osób z różnymi preferencjami seksualnymi, lub mającymi – na skutek wad wrodzonych na etapie kształtowania się organizmu – defekt w zakresie proporcji hormonów męskich i żeńskich.
Horst Uhlke napisał(a):Jednocześnie organizacje te domagają się dodatkowych praw i/lub przywilejów dla tych grup właśnie z powyższego tytułu.
Horst Uhlke napisał(a):To była wyjątkowo brudna sprawa i widać lepiej ją było odpalić w mediach pro-, niż w mediach anty-. Notabene nie było potem nacisku ze strony tych mediów do rezygnacji ze stanowiska a to, że powinna od razu nastąpić było raczej oczywiste.
Horst Uhlke napisał(a):Co do symetrii – kiedyś w jej głównym nurcie mediów nie było a teraz jest – nie chodzi tylko o TVP (tutaj cały czas się będzie zmieniać, w zależności od wyników wyborów), ale też większy udział mediów tzw. prawicowych w przestrzeni publicznej (np. na YT, czy stacje radiowe/TV) i to bardzo dobrze. I tutaj, i tutaj, można zaleźć coś użytecznego, ale jest też pełno propagandy – niemniej uważam to za stan normalniejszy, niż ten co był kiedyś.
gad napisał(a):PiS po pierwszych miesiącach rządzenia mówił "wystarczy nie kraść", teraz jest już to bardziej retoryka pod tytułem "oni też kradli". I przypominam, że ten temat dotyczy wskazania, czy TVP obecnie mocno odstaje z propagandą od TVP za innych rządów. Jasna i klarowna chujowa akcja polityka PiSu i wybielanie sprawy przez TVP. W sposób absolutnie bezczelny. Jeśli twierdzisz, że tak się już działo, to daj mi przykład tak jawnego udawania że nic się nie stało, kiedy każda inna stacja telewizyjna przedstawia sprawę taką jaka ona jest, czyli chujową.
gad napisał(a):Ale już Ci wytłumaczyłem - towarzystwo najbardziej alergiczne na LGBT to towarzystwo sympatyzujące, flirtujące z myślą nazistowską.
gad napisał(a):To jest jeden z elementów tej myśli - niechęć do homoseksualistów. Nie najważniejszy element, nie najbardziej krwawy w swej historii, nie najmocniej akcentowany, ale mimo wszystko element istotny, bo w naszym kontekście historyczno-kulturowym najbliższy i najświeższy. Gdybyśmy żyli w Ameryce Południowej, to takim skojarzeniem byłaby pewnie komuna spod znaku Che Guevary, ale nie żyjemy, żyjemy w środkowej Europie, gdzie w sumie ciągle żywe są niezagojone rany po faszyzmie, który w sposób zorganizowany uciskał mniejszość homoseksualną. Jakoś nie potrafię zrozumieć co jest w tym trudnego do pojęcia.
gad napisał(a):Bardzo podoba mi się słowo "rzekomej". To powiedz mi czy to równość, że dwoje heteroseksualnych osób może wziąć ślub, a dwoje homoseksualnych nie może? Czy to równość, że dwoje heteroseksualnych osób może adoptować dziecko, a dwoje homoseksualnych nie może? Tak w skrócie czy pary homoseksualne mają takie same prawa jak pary heteroseksualne? A wydaje mi się, że nie może powiedzieć, że mają, to moje następne pytanie - czy w takim razie słowo "rzekoma" nierówność jest na miejscu?
gad napisał(a):Ale co to znaczy dodatkowych praw? Nic nie wiem o domaganiu się przez te organizacje praw innych niż te które przysługują parom hetero. Więc nie domagają się dodatkowych praw, a jedynie równych praw.
gad napisał(a):Ech... Jakoś zawsze się z tym spotykam. Kiedy rozmawiam z ludźmi pro-PiS zawsze tak to się kończy - na początku zaczyna się od tego, że GW to chujnia największa i prawdy to nigdy nie napisali. Jak mówię o sprawie HGW to wtedy słyszę "No może już wiadomo było, że tego nie ukryją, więc woleli sami o tym powiedzieć.", albo "Może im się zdarzyło, pewnie nie przeczytali co do druku wysłali, przecież Michnik by tego nie puścił." albo "Sprawa już tak śmierdziała, że prędzej czy później ktoś by o tym napisał, więc woleli być pierwsi.". Także tak. Jak piszą coś o PiSie źle, to dlatego, że są za PO, jak piszą coś o PO źle, to dlatego, że musieli. No ale spoko, wracając, chciałbym przeczytać jakąś aferę o PiSie która wypłynęła z prawicowego medium. Jak znasz taki przypadek, to mnie oświeć. Jeśli nie znasz, to myślę, że jest to pewien dowód na to, że nie ma tej "symetrii" o której pisałeś wcześniej.
gad napisał(a):Tak jest, ale nazywanie tego stanem normalniejszym to gruba przesada.
gad napisał(a):djadijos napisał(a):Dlatego skończmy już.
Stary, mi też już się nie chce czytać, Twojego pierdolenia o Blu-rayach i kurwa jaki można z nich wyciągnąć bitrate plus listów otwartych do Pietrzaka z wyliczeniami ile może na czym zarobić, także nie mów mi czy mam kończyć, oki?
Horst Uhlke napisał(a):artek napisał(a):
eee, no nie... zaczął rapować...
to była dla niego twórcza inspiracja, natchnienie, taki znak sygnał do ostatniego gwizdka...
Czasem mam wrażenie, że on naprawdę marzy o tym aby zapukali do niego o 6 rano i zakuli w kajdanki - zresztą na ostatnim festiwalu nawet to zwerbalizował.
.. to by się działo Jurek - wojownik o wolność i demokrację w pisowskich kajdanach... Nobel murowany
Pleban napisał(a):Ten koncert musiał być ostro do dupy, skoro na jedynym fachowym w tym zakresie forum większość tego wątku to wojenka polsko-polska, a nie wrażenia z występu.
djadijos napisał(a):Pleban napisał(a):Ten koncert musiał być ostro do dupy, skoro na jedynym fachowym w tym zakresie forum większość tego wątku to wojenka polsko-polska, a nie wrażenia z występu.
Koncert właśnie bardzo fajny, niestety tutaj jak widać niektórzy nie posłuchali co Kazik powiedział przed rozpoczęciem utworu Prosto...
djadijos napisał(a):
Tymczasem Jarek Ważny na łamach czasopisma NIE wypowiedział się o wizualizacjach.
http://nie.com.pl/szeregowiec-kurski/#more-49324
artek napisał(a):czego się nie robi, dla ...*
* wstaw co chcesz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 122 gości