spokojnie napisał(a):Nie będę się odnosił do wcześniejszej dyskusji. Za to Kazik genialnie odniósł się do ostatniej fali hejtu i rzeszy "nowych fanów" po ostatnim teledysku. Można bez wyzywania innych i wulgaryzmów? Można. Może nawet lepiej, że Kazik nie zagląda na to forum i nie zniża się do poziomu tutejszej dyskusji. Z takim doborem tekstów będzie diament.
https://www.facebook.com/kultoficjalnie/posts/3951384154903911
Marcowy napisał(a): Nie wierzę, że jej napisanie zajęło Kazikowi więcej niż kwadrans.
gad napisał(a):To powiem Ci, że próba wyrzucenia niewygodnej piosenki nie zadziała się w Trójce od '89 roku. Ani za PO, ani za SLD. Moje pytanie oczywiście postawiłem w kontekście poprzedniej naszej rozmowy na temat mediów publicznych. Wtedy powoływałeś się na symetryzm (TVN) i argument, że tak jest za każdej nowej władzy, a to co odróżnia obecną, to tylko styl, który jest mniej subtelny. Historia z piosenką Kazika na LP3 to kolejny argument za tym, że takiej sytuacji w mediach publicznych nie było za żadnych wcześniejszych rządów po '89. Nie mam potrzeby odnawiać tej dyskusji, bo w poprzedniej zostało już wszystko powiedziane moim zdaniem. Moja zaczepka wynika tylko i wyłącznie stąd, że uważam tę obecną sytuację za skandaliczną. Jest ona potwierdzeniem oraz kolejnym argumentem przemawiającym, jak sądzę, za moją ówczesną argumentacją. Wtedy na koniec naszej dyskusji stwierdziłem, że się poddaję i nie jestem w stanie nic Ci wytłumaczyć w tej kwestii. Teraz pojawił się jaskrawy przykład, który w pewien sposób udowadnia niedowiarkom, że to co się dzieje jest bez precedensu w Polsce po przełomie. Czytając to jak się do tego odnosisz, zakładam, że nie jest to dla Ciebie tak ważna kwestia. W sumie nie odnosisz się do samej cenzury (czy raczej jej próby), ale rozmywasz temat, przez przywoływanie Michnika i zmianach kadrowych kiedy przychodzi nowa władza (jaki to ma związek z próbą ocenzurowania piosenki Kazika - nie wiem). Tak czy inaczej podsumowując - miałem nadzieję, że usłyszę od Ciebie, że to co się wydarzyło jest złe i bez precedensu. Usłyszałem, tylko, że to problem systemowy (chociaż za innych rządów nikt w polskim radiu piosenek nie cenzurował). Tak czy inaczej, stwierdzam kolejny raz, że się poddaje, nie próbuję nawet tłumaczyć![]()
gad napisał(a):Bez cienia sarkazmu czy uszczypliwości - moim zdaniem Kazik na tej sytuacji ugrał najwięcej. Aż zacząłem się zastanawiać (po przeczytaniu tego co napisał Jacek Dehnel u siebie na fb) czy nie jest to z jego strony pewne wyrachowanie. Ale jednak sądzę, że tak się akurat złożyło i jest to po prostu przypadek.
artek napisał(a):dzisiaj na miejscu pierwszym, 1999 wydania listy trujki, Ból...
Horst Uhlke napisał(a):artek napisał(a):dzisiaj na miejscu pierwszym, 1999 wydania listy trujki, Ból...
heh ... wygląda na to, że Kazik przyspieszył koniec tego radiowego skansenu zwanego "dobrem narodowym". Jak wiadomo lwia część tych buntowników to już emeryci - podobnie jak Jethon i Mann, którzy będą tworzyć radio "Nowy Świat", któremu to nie wróżę długiego życia bez państwowej pępowiny.
spokojnie napisał(a):SP Records poinformowało dzisiaj, że jutro o godzinie 20 w serwisie You Tube odbędzie się premiera utworu Kazika "Twój ból jest większy niż mój". W komentarzach SP Records wyjaśniło, że jest to utwór promujący nową solową płytę Kazika. Prace nad nową płytą Kultu podobno zostały opóźnione z powodu pandemii i stąd zmiana planów wydawniczych. Będzie to pierwszy solowy album Kazika od 2008 roku.
https://www.facebook.com/SP.Records.92/posts/3051296568268653
wójek napisał(a):już dwa odegrali,
pierwszy trochę kojarzył mi się z Kazikiem z Buldogiem, drugi (Noże i pistolety) całkiem ciekawy, ktoś może to nagrywa?
Karma napisał(a):Zgrałem sobie przedpremierowa audycje z Antyradia, i tak katując te 6 utworów stwierdzam, że to będzie najlepsza około kazikowa płyta XXI wieku.
Seba_Gdynia napisał(a):Karma napisał(a):Zgrałem sobie przedpremierowa audycje z Antyradia, i tak katując te 6 utworów stwierdzam, że to będzie najlepsza około kazikowa płyta XXI wieku.
Jakaś szansa żebyś to gdzieś udostępnił? Niestety pracowałem w trakcje audycji, a nigdzie nie mogę znaleźć tych kawałków.
Pozdrawiam
Seba_Gdynia napisał(a):A no problem taki, że nie ma mnie w Polsce i nie będzie jeszcze przez jakiś czas, a własnie tam płyta ma być wysłana.
Pozdrawiam,
S.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 124 gości