Tabletyzacja

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Tabletyzacja

Postprzez donkey » 29 maja 2013, o 13:40

kolodent napisał(a):No i wychodzi na to, że nie każde towarzystwo zaakceptuje "kolodentównę" bo na apla się nie rzucam...

Może jednak: http://www.ceneo.pl/13007401 :P

Tylko coś mało informacji. Tutaj jest telefon na górze po prawej : http://www.electroworld.pl/produkt/appl ... 6gb-35960/
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Nikos » 29 maja 2013, o 13:52

holyfido napisał(a):To co proponuje Nikos jest dore, ale nie z tym procesorem. Do takiej rozdzielczosci rockchip 3066 jest za slaby. Niezbedne minimum, to rk3188. A poza tym na forach radza uikac procesorow Allwiner, ten czterordzeniowy a31 jest slabszy od dwurdzeiowego rk3066 a co dopiero rk3188.

Z tego co czytałem dla tych którym trochę chrupanie przy maksymalnej rozdzielczości przeszkadza jest opcja przełączania całego systemu do 1600x1200 (wg mnie dobry patent). Co do RAMu to Android zeżre ile ma i wg mnie 2GB a 1GB to niebo a ziemia.
Nie za bardzo skumałem z tym Allwinner. Rozumiem że to komentarz do jakiegoś innego tabletu.
Swoją drogą Twoja wiedza o prockach doprowadziła mnie do takiego tabletu :-)
http://www.agito.pl/tablet-shiru-empero ... ent=852801
ale brak 3G

Postprzez kolodent » 30 maja 2013, o 06:23

Dzienki, mam o czym dumać co prawda rozważania o rodzajach procesorów i rdzeniach to dla mnie kosmos ale z grubsza mam dzięki Wam kierunek. Przysiądę i popatrzę w porównywarkach cenowych - będę szukał czegoś z możliwością obsługi AERO2 - darmowy mobilny internet to kusząca opcja :)
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez holyfido » 30 maja 2013, o 07:24

Nikos, to z allwinerem, to to przestroga ogolna przed tym proesorem, bez odniesienia do tego co Ty wczesniej apisales.
Shiru Emperor 10 jest bardzo dobrym tabletem. Mialem go w rekach przez kilka dni i wiem, ze chcialbym miec go na dluzej. Kupilem go siostrzenicy na komunie.Ja problem braku 3G w tablecie rozwiazalem w ten sposob, ze udostepniam Internet w komorce, jesli potrzebuje byc online w terenie.

Kolodent zwroc uwage, czy tablety z modemem 3G maja faktycznie modem wbudowany czy tylko obsluguja modemy zewnetrzne. Firmy robia czesto taki myk, ze opisuja tablet jako 3G a faktycznie modem 3G podlaczasz do usb. To potrafi chyba kazdy tablet (oprocz ipada -brak usb)

Postprzez artek » 30 maja 2013, o 11:34

a propos SHIRU
http://www.tabletowo.pl/2013/04/24/shir ... 9-zlotych/

ogólnie przyzwoita stronka, możesz sobie poszukać testów i opinii

Postprzez babeo » 30 maja 2013, o 18:28

A nie lepiej coś mniejszego, ale makowego np. Samsung galaxy Tab 7?

Postprzez artek » 30 maja 2013, o 22:48

jak dla mnie dziesiątki są zbyt ciężkie
optymalny okazuje się apple mini, choć ostatnio pokazał się samsung 8 calowy, ale nie miałem okazji na żywo
ale cóż, kwestia gustu, choć trudno używać 10 jako nawigacji w aucie ;)

Postprzez kolodent » 31 maja 2013, o 20:11

Wszystko zależy kto do czego i co potrzebuje :)
Dzięki Waszym podpowiedziom doszedłem w końcu do kilku wniosków:

a) chcem dobry procesor
b) nie chcem jednak 3G - wolę aby kolodentówna korzystała z interneta pod kontrolą, znaczy najlepiej w domu - wifi wystarczy.
c) chcem jako-tako markowy sprzęt, jednak w większości te chińskie 'wynalazki" nie mają zbyt dobrej opinii, jeśli się poczyta wpisy, nawet te pozytywne - zawsze się trafi jednak że coś niedomaga.

Tak więc mój wybór padł na cuś takiego:
http://allegro.pl/tablet-lenovo-a2109a- ... 24190.html

Trochę więcej kosztuje niż zkładałem ale w końcu nie ja płacę tylko rodzina się zrzuciła z okazji komunii ;)
Tak, tak - pomimo że jestem prawą ręką Lucyfera, nie miałem nic naprzeciwko żeby kolodentówna do komunii przystąpiła - jak sobie życzyła kolodentowa. Kolodentówna i tak prędzej czy później przejdzie na ciemną stronę mocy :D

Bardzo Wam dziękuję za obiektywne, rzetelne podpowiedzi - chociaż tu można jeszcze liczyć na uczciwe słowo ;)

Postprzez somekind » 10 cze 2013, o 00:38

Nikos napisał(a):Ja bym rozważył coś takiego ze względu na ekran i RAM. Jakoś producent też bardziej do mnie przemawia ale to subiektywne.
http://www.kurtmedia.pl/product-pol-323 ... 4-1-1.html

Najlepsze w tabletach Navroad jest to, że mają przycisk reset w dogodnym miejscu.

babeo napisał(a):A nie lepiej coś mniejszego, ale makowego np. Samsung galaxy Tab 7?

Ja to w ogóle nie rozumiem koncepcji tabletów większych niż 7". Przecież to musi być strasznie niewygodne, no chyba że ma leżeć na biurku, tylko to jakby kłóci się z przenośnością.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez chodi » 11 cze 2013, o 08:35

artek napisał(a):...choć trudno używać 10 jako nawigacji w aucie ;)

Uwierz ze nie:) Jestem zaskoczony jak szybko się przyzwyczaiłem.

Postprzez freiman » 14 cze 2013, o 21:06

Jedras napisał(a):U mnie w domu tablet leży przeważnie w kibelku - nie ma to jak przeglądanie internetu podczas porannych/wieczornych "medytacji";) A na poważnie - główne zastosowanie w moim przypadku to internet, nawigacja w samochodzie, gry:) Co do gier to polecam wszystkim Carmageddon 1 - przemiodna gra:)))

Ja to jestem zacofany, u mnie w kibelku leży tylko książka :)

Postprzez kolodent » 14 cze 2013, o 23:50

Tablet ma kilka zalet ale największa z nich nazywa się Angry Birds Star Wars :D

Postprzez holyfido » 15 cze 2013, o 09:14

Tata gra :-) cco kupiles ostatecznie?

Postprzez kolodent » 15 cze 2013, o 15:15

holyfido napisał(a):Tata gra :-) cco kupiles ostatecznie?

http://allegro.pl/tablet-lenovo-a2109a- ... 24190.html

Te gierki wciągają jak orzeszki, zwłaszcza dźwięki mi się podobają, chrąkanie świnek i śmiechy ptaszków :roll:

Poprzednia strona

Powrót do FORUM