Jaaasiek napisał(a):[Google Bot] jest chyba integralną częścią skryptu phpBB3 na którym oparte jest to forum.. ale mogę się mylić...
kierownik_startu napisał(a):Jaaasiek napisał(a):[Google Bot] jest chyba integralną częścią skryptu phpBB3 na którym oparte jest to forum.. ale mogę się mylić...
chyba się mylisz, bo miałem przez pewien czas swoje forum na BB3 oparte i nie było tam z automatu takiego użytkownika
lemur napisał(a):Poniżej treść maila, jakiego wczoraj otrzymałem od Kazimierza Staszewskiego w tej sprawie. Wklejony za zgodą nadawcy:
Prawa do moich piosenek ma sp rekords.Prawa producenckie na lat 50.Podpisaliśmy umowę ,że mogą jej wydawać w jakiejkolwiek formie.W Do wczoraj nie miałem zielonego pojęcia o tym co się dzieje. Gdy się dowiedziałem poprosiłem o zaprzestanie tego procederu. Niestety SP (chyba po raz pierwszy w naszej karierze )odmówiło mojej prośbie. Dowiedziałem ,że jeśli tego nie zrobią firma padnie w ciągu kilku miesięcy,bo wesoło nie jest. A ja w tej sytuacji nie mam zgodnie z podpisaną umową żadnych możliwości działania nad czym ubolewam,bowiem prawa producenckie przez najbliższych 50 lat do mnie nie należą. Najwyżej kolejną płytę nagram dla kogoś innego.
Naprawdę wszyscy dookoła myślą ,że wszelakie działania Kultu i okolic pochodzą od moich poleceń ,a bardzo często tak nie jest. Tak było z zamknięciem strony , konfliktem z Eską czy teraz z jutubem. Ja z internetem mam bardzo sporadyczny kontakt, uważam go za wspaniałe i wygodne narzędzie komunikacji,ale i za narzędzie służące coraz większej kontroli ludzi przez państwo , oraz zło ,które zabije w końcu i zeżre książki,gazety,filmy czy płyty,niemniej zerknąłem sobie na jutuba wczoraj wieczorem i zauważyłem ,że jest pełno różnych filmików ze mną, którym towarzyszą reklamy.Mieliśmy pana ,który codziennie zdejmował takie rzeczy,ale już go nie ma bo firmy nie było na niego stać.Pozdrawiam serdecznie.Kazik
Bartek_PLRZ napisał(a):To jeszcze nic! Współpraca z Google tak się układa, że na forum możemy spotkać Google Bota :) Ciekawe po co?
maxłel napisał(a):
Mam nadzieje, że przy okazji kolejnej płyty Kazik przeniesie się do innej, poważnej wytwórni. I że dzięki temu uda się zrealizować kilka projektów, o których słychać od wielu lat a doczekać się ich nie można.
polake napisał(a):Wydaje mi się, że Kazik najlepiej by wyszedł, jakby wszystkim, w tym również wydawaniem płyt, zajął się pewu. O ile ten by chciał i znalazł czas.
lemur napisał(a): Dowiedziałem ,że jeśli tego nie zrobią firma padnie w ciągu kilku miesięcy,bo wesoło nie jest.
Buli napisał(a):Jakie projekty masz na myśli ?
roody102 napisał(a):Strata Kazika działa!
maxłel napisał(a):Wspomniane reedycje singli, box Kultu - to te zagubione po drodze. Inna wytwórnia na pewno zadbałaby o koncertówkę Kultu (uprzedzając od razu, koncert Unplugged to zupełnie inna bajka) i znając dzisiejsze realia jakieś DVD. .
maxłel napisał(a): Niestety doszło do realizacji wznowień na winylu, nad czym każdy kto ma odrobinę poczucia estetyki musi cierpieć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 116 gości