Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez barman55 » 21 sty 2013, o 20:12

Mi się szczerze mówiąc nie chce tworzyć tej tabelki. Holby i tak nie przekonam, a jeśli ktoś zajrzał do moich 3 linków to wszystko ma już opisane.

Postprzez Holba » 21 sty 2013, o 22:13

barman55 napisał(a):Mi się szczerze mówiąc nie chce tworzyć tej tabelki. Holby i tak nie przekonam, a jeśli ktoś zajrzał do moich 3 linków to wszystko ma już opisane.

ale w czym chcesz (nie chcesz :D) mnie przekonac? ze za pierwszej 4 - latki po oddano najwiecej km drog ? nie musisz, ja to wiem i z tym nie polemizuje. pisalem, z liczbami sie nie da. po raz nty.
od A do Z tylko to mnie interesuje. dalej nie wiem skad w tym wszystkim pis ? nie robie konkursu kto lepszy, skupiam sie na po i klamstwie ile to oni nie wybudowali.

co mialem na mysli z 2007 ? nowy budzet UE i strumien pieniedzy plynacy do Polski, pozwalajacy na realizacje tych planow, wolniej, szybciej, tanio, byle jak ale jednak. cos czego nie mialy poprzednie rzady i jezeli juz chcesz porownywac kolejne rzady to bez brania tego argumentu pod uwage jest to pozbawione sensu.
2 dni temu pojwil sie news, ze przez 2 lata min Nowak nie podpisal zadnego nowego kontraktu. dlaczego?
ide o zaklad, ze jak ustala nowy budzet ue na kolejne 7 lat to przez nastepne 2 lata Nowak podpisze kilka duzych umow. teraz nie moze bo nie wie ile bedzie mial pieniedzy z obiecanych 300 mld :lol: :lol: idac w Twoja polemike o pis i po to mozna smialo zaryzykowac ze pis rzadzac do 2009 oddal by tych km duzo wiecej.

chodi, nie ma tutaj tabelki, ale sa konkretne wyliczenia, mapki do poszczegolnych ministrow. na tym sie opieram.

http://finanse.wp.pl/gid,14022311,galeria.html?T[page]=1
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez chodi » 22 sty 2013, o 00:25

no ok, ale weź mi teraz wytłumacz o co chodzi, bo jak widać PO podpisało umowy na 780km i wybudowali 1800km dróg.

Postprzez Holba » 22 sty 2013, o 00:36

Przy Nowaku jest *. O Nowaku pisalem malo, sa plany i program... ciecia budowy drog.

na rozluznienie,

Wywiad z Sarkozym:
- Z kim by się pan ożenił, gdyby nie był żonaty z Carlą Bruni?
- Z moją kochanką. Bo to typowo francuskie.
Nowak komentuje: - Debil.
Wywiad z Obamą:
- Z kim by się pan ożenił, gdyby nie był żonaty z Michelle?
- Z Michelle. Bo to typowo amerykańskie.
Nowak: - Debil.
Wywiad z Tuskiem:
- Z kim by się pan ożenił, gdyby nie był żonaty z Małgosią?
- Z Polską. Polska to moja jedyna miłość!
Nowak wstaje, podbiega i obejmuje telewizor:
- Prawdziwy Polak, dżentelmen i człowiek honoru! Wyru..ał, więc się ożeni!
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez barman55 » 22 sty 2013, o 00:57

odpowiem na jeszcze jedno pytanie:

dalej nie wiem skad w tym wszystkim pis ? nie robie konkursu kto lepszy, skupiam sie na po i klamstwie ile to oni nie wybudowali

Nie tylko PiS, ale też SLD się tam znalazło chyba nawet. A to stąd, że aby ocenić dorobek PO to najlepiej porównać z poprzednikami (niestety, ale następców jeszcze nie ma). A jak tu porównać, kiedy mówisz o parametrze, który u poprzedników wynosi okrągłe 0? Więc krzycz sobie dalej, że to mało, że ileś tam na rok. Nie jesteś w stanie tego ocenić, bo nie ma skali porównawczej.

Dlatego proponuje porównać ilość km podpisanych, uzgodnionych. Nawet odpuszczę sobie przytyk, że Polaczek podpisywał umowy na odcinki autostrad nie połączone z NICZYM, żadnym węzłem, a nawet ze sobą nawzajem;] wszystko po to, żeby się chwalić, że tak tanio za km budują. No tanio, bo najdroższe są węzły. Oj, nie odpuściłem sobie jednak...

Postprzez chodi » 22 sty 2013, o 21:40

Holba napisał(a):Przy Nowaku jest *. O Nowaku pisalem malo, sa plany i program... ciecia budowy drog.

program cięcia budowy dróg? niezły neologizm;)

Terz się przypatrzyłem bo mnie to zaintrygowało...; no i do Nowaka się odnosisz
Artykuł jest z 25.11.2011, czyli powstał niecały miesiąc po objęciu urzędu przez niego. Sam artykuł mówi że funkcję ministra pełni od 18.11.2011, czyli miał tydzień... kurde Holba patrz na takie rzeczy jak coś cytujesz...

Dlaczego mnie to zaintrygowało? Bo s8 do sycowa do łodzi była podpisana już poza planem związanym z EURO. i sprawdziłem daty na wiki. umowy podpisane juz za kadencji Nowaka (zeby być precyzyjnym oprócz węzła wieluń). Rozumiem, że nie liczymy ponownych przetrargów, jak na A4, A1.

Z poniższych danych widać że w krótszym czasie podpisał więcej umów niż Polaczek (nawet jeśli odpuścimy jemu miłościwie zerwanie kontraktu na budowę A1). Więc czemu aż tak mocno się do niego czepiasz. ani on gorszy ani lepszy.

2011:
06.12.2011 - podpisanie umowy na budowę S12/17/19 w. Dąbrowica - w. Lubartów z węzłem, 10,2 km
06.12.2011 - podpisanie umowy na budowę S12/17 w. Lubartów - w. Witosa, 13,2 km
28.12.2011 - podpisanie umowy na budowę S8 Syców - Kępno, 2x2, 15,3 km
28.12.2011 - podpisanie umowy na budowę S8 Kępno - Wieruszów, 2x2, 16,6 km
28.12.2011 - podpisanie umowy na budowę S8 Wieruszów - Walichnowy, 2x2, 13,1 km

2012:
05.01.2012 - podpisanie umowy na budowę S8 węzeł Walichnowy bez węzła – węzeł Złoczew wraz z węzłem, od km 101+972,92 do km 120+961,30, 2x2, 19,0 km
05.01.2012 - podpisanie umowy na budowę S8 węzeł Złoczew –węzeł Sieradz Południe wraz z węzłem, od km 120+961,30 do km 140+552,05, 2x2, 19,6 km
05.01.2012 - podpisanie umowy na budowę S8 węzeł Sieradz Południe bez węzła –węzeł Łask bez węzła, od km 140+552,05 do km 174+200,00, 2x2, 33,6 km
20.07.2012 - podpisanie umowy na budowę S61 obwodnica miejscowości Stawisk, 1x2, 6,5 km
27.08.2012 - podpisanie umowy na budowę S61 obwodnica miejscowości Szczuczyn, 1x2, 8,0 km

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 24 sty 2013, o 13:23

Dzisiejsza wypowiedź Gowina to jest dla mnie, kurwa, skandal.

Są pewne argumenty przemawiające za tym, żeby osoby piastujące ważne funkcje publiczne nie miały problemów, żeby dotrwać do pierwszego

Typowy przykład sytuacji, w której ktoś marnuje okazję, żeby siedzieć cicho.
Bardzo romneyowskie połączenie bezczelności, bezmyślności i dobrego samopoczucia.
Czy trzeba być lewicowym egalitarystą, żeby punktować niestosowność takiej wypowiedzi?
Bo ja panu ministrowi Gowinowi jego czterech średnich krajowych zabierać nie chcę, ale wychyliłby się kurwa ze swojej wieży z kości słoniowej, przeszedłby się po Krakowie i zapytał, za ile jego wyborcy trwają do pierwszego. Może by to było jak ozdrowieńcze pierdolnięcie w czerep.

Postprzez chodi » 24 sty 2013, o 19:19

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Dzisiejsza wypowiedź Gowina to jest dla mnie, kurwa, skandal.

Są pewne argumenty przemawiające za tym, żeby osoby piastujące ważne funkcje publiczne nie miały problemów, żeby dotrwać do pierwszego

Typowy przykład sytuacji, w której ktoś marnuje okazję, żeby siedzieć cicho.
Bardzo romneyowskie połączenie bezczelności, bezmyślności i dobrego samopoczucia.
Czy trzeba być lewicowym egalitarystą, żeby punktować niestosowność takiej wypowiedzi?
Bo ja panu ministrowi Gowinowi jego czterech średnich krajowych zabierać nie chcę, ale wychyliłby się kurwa ze swojej wieży z kości słoniowej, przeszedłby się po Krakowie i zapytał, za ile jego wyborcy trwają do pierwszego. Może by to było jak ozdrowieńcze pierdolnięcie w czerep.

lepszy był mimo wszystko Grabarczyk, który potrafił tylko powtarzać: czy złamano prawo? czy złamano prawo? czy złamano prawo? czy złamano prawo? czy złamano prawo? czy złamano prawo? czy złamano prawo? czy złamano prawo?

przyznam że wczoraj oplułem telewizor jak go usłyszałem. jebana kurwa!

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 24 sty 2013, o 19:43

Dla mnie to jest naprawdę dowód totalnego oderwania od rzeczywistości. I jeszcze te rozmowy, że tak naprawdę te ponad 40 tys. to tylko niewiele ponad 20 tys., bo podatki, bo coś tam...

Kurwa, naprawdę... wymiękłem.
Nikomu nie zabraniam dobrze zarabiać, każdemu jego prawo. Ale to nie musi zmieniać stanu umysłu do tego stopnia, że człowiek zapomina, w jakim żyje kraju. A tu raz, że mowa o publicznych pieniądzach, a dwa, że naprawdę wielu ludzi w Polsce wykazuje tego rzędu dochody na zeznaniu... rocznym. Facet, który wyskakuje z tekstami typu: "marszałkowie muszą dostać po 40 kawałków, no bo jak tu przeżyć do pierwszego" - naprawdę zdaje relację z własnego odlotu na orbity bucówy.

Postprzez artek » 24 sty 2013, o 20:38

szczęśliwe w całej tej sytuacji nagrodowej, będzie wyjebanie wandy nowickiej, nadzwyczaj tlumokowatej baby
ale przekazywanie naszych pieniędzy na jakieś cele charytatywne, wymuszone sytuacją to jednak porażka

Postprzez Bartos » 24 sty 2013, o 20:54

artek napisał(a):szczęśliwe w całej tej sytuacji nagrodowej, będzie wyjebanie wandy nowickiej, nadzwyczaj tlumokowatej baby
ale przekazywanie naszych pieniędzy na jakieś cele charytatywne, wymuszone sytuacją to jednak porażka

Tylko, że Palikot teraz włoży kij w mrowisko i zaproponuje Grodzką ... znowu się zacznie ruchawka :)

Postprzez artek » 24 sty 2013, o 21:11

Bartos napisał(a):
artek napisał(a):szczęśliwe w całej tej sytuacji nagrodowej, będzie wyjebanie wandy nowickiej, nadzwyczaj tlumokowatej baby

Tylko, że Palikot teraz włoży kij w mrowisko i zaproponuje Grodzką ... znowu się zacznie ruchawka :)

albo dzięki Bogu zaproponuje Biedronia ;)

Postprzez Holba » 25 sty 2013, o 00:17

jakiemu kurwa Bogu :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 25 sty 2013, o 11:12

Bartos napisał(a):Tylko, że Palikot teraz włoży kij w mrowisko i zaproponuje Grodzką ... znowu się zacznie ruchawka :)

Trzeba powiedzieć, że politycy PiS i około-PiS wczoraj bardzo dzielnie pracowali przy okazji debaty o związkach partnerskich, żeby tylko "przykryć" wpadkę Kopacz ;-)
Człowiek słucha Kopacz i Gowina, robi facepalma, a następnie wychodzi taka Krystyna Pawłowicz z drugą Marzeną Wróbel na mównicę i już się uznaje tamtego facepalma za stan całkiem akceptowalny :-D

Postprzez Bartos » 25 sty 2013, o 12:14

Krystyna dzisiaj szaleje :D

Postprzez polake » 25 sty 2013, o 12:37

No i konserwa z PO się policzyła po raz kolejny.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez Bartos » 25 sty 2013, o 21:28

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):

a następnie wychodzi taka Krystyna Pawłowicz

Ja tylko chciałem powiedzieć, że ta Pani ma tytuł profesora. Podsumowując ostatnie dni - poseł Żalek awansował do mojej TOP5 oszołomstwa sejmowego. To co ten koleś wyprawia to jest jakiś ponury żart.

Postprzez somekind » 27 sty 2013, o 00:14

Bartos napisał(a):Ja tylko chciałem powiedzieć, że ta Pani ma tytuł profesora.

Pomijając fakt, że zajmuje się dziedziną, którą trudno o jakikolwiek związek z nauką podejrzewać, to takiego tytułu nie posiada.

Jeśli zaś chodzi o te słowa:
Społeczeństwo nie może fundować słodkiego życia nietrwałym, jałowym związkom osób, z których społeczeństwo nie ma żadnego pożytku

to w pełni ją popieram, i jestem za umieszczeniem posłów wraz z rodzinami w obozach pracy, a przynajmniej za zaprzestaniem wypłacania im świadczeń pochodzących z publicznych pieniędzy.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez adrianos » 28 sty 2013, o 17:44

Wszystkie media się podniecają tymi związkami partnerskimi, a tym czasem fundusz kościelny tego samego dnia został w sejmie utrzymany i 96 mln zł poszło się j...ć. Ale rozumiem, że temat 'kto komu gdzie wsadza' lepiej żre.

Postprzez Bullet » 28 sty 2013, o 22:10

somekind napisał(a):Tylko czemu równocześnie z rozbudową autostrad tak bardzo zaniedbany został transport kolejowy?

No niemożliwe, że ktoś myśli podobnie jak ja. My to chyba jakieś mentalne bliźniaki jesteśmy :mrgreen:

Przyznam szczerze, że bardzo mocno wkurwia mnie już od dłuższego czasu jak słyszę o budowie dróg, autostrad, dróg ekspresowych etc. a temat kolei jest spychany na bardzo daleki plan. Noż kurwa, nie wszyscy dysponują samochodami (ciekawe ile ludzi zacznie rezygnować po dalszych podwyżkach cen benzyny, pomimo, że mówi się o jakichś obniżkach...). Dlaczego nikt nie chce o tym mówić głośno i coś w tej kwesti zrobić, choćby nawet i symbolicznie? Jedyne co słyszę odnośnie restrukturyzacji w transporcie kolejowym to udupianie kolejarzy na ich zniżkach zawodowych. Czy góra będzie chciała wyprzedać teraz kolej za bezcen? Przecież to ręce i nogi opadają. Bardzo dobrze, że kwestia dróg się rozwija bo to bardzo ważna gałąź, ale czemu nie idzie to w jakiejkolwiek parze z transportem kolejowym? Bo ludzie pociągami nie jeżdżą? Noż litości... :roll:

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez somekind » 2 lut 2013, o 02:33

adrianos napisał(a):Ale rozumiem, że temat 'kto komu gdzie wsadza' lepiej żre.

Jeśli np. to, że 20% dzieci rodzi się poza małżeństwami jest dla Ciebie tematem "kto komu wsadza", to musisz mieć strasznie spisiały sposób myślenia. Wszakże to oni i im podobni, się taką retoryką posługują.
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Nikos » 2 lut 2013, o 10:53

Bullet napisał(a):Przyznam szczerze, że bardzo mocno wkurwia mnie już od dłuższego czasu jak słyszę o budowie dróg (...)Noż litości... :roll:
Pozdr.

Generalnie podzielam z Tobą wkurwienie na olewanie kolei.
Jednak jęczenie w temacie zmniejszenia zniżek na 1 klasę wkurwia mnie tak samo a może jeszcze mocniej.

Postprzez holyfido » 2 lut 2013, o 12:02

Wszystkie media się podniecają tymi związkami partnerskimi, a tym czasem fundusz kościelny tego samego dnia został w sejmie utrzymany i 96 mln zł poszło się j...ć.

Nic się nie poszło jebać. Fundusz Kościelny został zlikwidowany a 96 milionów zostało przeniesione do rezerwy celowej podczas dyskusji nad budżetem w sejmie. Zrobiło tak PO aby odrzucić 2500 poprawek do budżetu dotyczących właśnie Funduszu Kościelnego. Poprawki wniósł Ruch Palikota. W zasadzie od początku było wiadome, że Fundusz Kościelny wróci na swoje miejsce, dlatego dziennikarze się tym nie zajmują.

Postprzez k@zelot » 2 lut 2013, o 17:23

W ogóle to zajmują się pedałami gejami zarówno w mediach jak i w rządzie:/
zamiast zająć się czymś konkretnym, mało to jest do poprawy.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez somekind » 3 lut 2013, o 12:43

Nikos napisał(a):Generalnie podzielam z Tobą wkurwienie na olewanie kolei.
Jednak jęczenie w temacie zmniejszenia zniżek na 1 klasę wkurwia mnie tak samo a może jeszcze mocniej.

A czyja to wina, że w PKP jeszcze ktoś ma czelność strajkować, jeśli nie kolejnego rządu, który nie przeprowadził reform i prywatyzacji?
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Poprzednia stronaNastępna strona