trini napisał(a):Bullet napisał(a):Osobnym jeszcze zaskoczeniem dla mnie był fakt, że knż był uplasowany na miejscu piątym. Byłem niemal pewien, że chłopaki będą gdzieś w pierwszej trójce. A tu proszę - nawet taki Bednarek był wyżej w rankingu...

wychyliłbyś czasem czaszkę poza klimaty 3k, to byś nie chodził wielce zdziwiony "takim Bednarkiem"...
Miałem na myśli sam ranking. Bo niby ta lista jest sporządzana na podstawie ilości sprzedanych krążków i to stąd moje zdziwienie bo liczyłem, że knż będzie gdzieś w pierwszej trójce i będzie konkurować z jakimś tam Piaskiem czy nawet z Piaskiem i Sewerynem Krajewskim jednocześnie

To raczej
tym faktem jestem zaskoczony...
Sporym zaskoczeniem dla mnie jest również zwycięstwo Artura Andrusa. Bo odnoszę takie dziwne wrażenie, że to chyba raczej w związku z sympatią dla w/w za uczestnictwo Szkle Kontaktowym, aniżeli za to, że numer promujący album jest aż tak porywający co by od razu lecieć do sklepów i wykupywać płyty na potęge

. No jakoś tak nijak mi to nie pasuje do tej konwencji rankingowej. Ciekawe jak by to wyglądało, gdyby teraz najlepiej sprzedającą sie płytą była ta prezentująca dorobek jakiegoś kabaretu albo, co ciekawsze, jakieś audiobooki. Już widzę tych autorów czytających swoje wypociny pomiędzy piosenkami
Bednarek jest naprawdę aż tak dobrze sprzedającym się artystą w Polsce?! To nawet żem nie wiedział...

donkey napisał(a):Dla mnie natomiast jest dziwne, że byli w pierwszej piątce za rok 2012, bo ta płyta wyszła w 2011, a może się w czymś mylę

.
Faktycznie. Nawet nie pokojarzyłem faktów...

Jakoś też mi się ubzdurało, że ta płyta wyszła w 2012 roku. A to przecież wtedy była tylko trasa promująca płytę, nie zaś premiera płyty... Może to by właśnie tłumaczyło to piąte miejsce na liście!

Pozdr.