Tata Kazika

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Tata Kazika

Postprzez Goomi » 7 maja 2014, o 16:14

BooneB napisał(a):Hmm ja rozumiem, że z takiej sprzedaży kasa szybciej idzie do wydawcy ...

Nie trzymam żadnej strony, ale skoro "forum, w moim rozumieniu to taka trochę "rodzinna" akcja" to dlaczego u Ciebie ta książka jest droższa ? Może z uwagi na to, że można ją kupić przedpremierowo - ok jestem w stanie to zaakceptować. A czy po premierze będzie tańsza ? Pewnie nie czyli jak to z rodziną - najlepiej wychodzi się na zdjęciach :)

ps nie jestem dusigrosikiem, ale nie spodobało mi się, że piszesz o swoim zawodzie bo ludzie wolą kupić u obcych taniej ...

pewnie będzie tańsza, jak to z wszystkim co się zestarzeje.

a rodziny ci gratuluję ( albo trzymania się stereotypów i durnych powiedzeń), najlepiej wypierdolić w takim razie zdjęcia ;)
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez BooneB » 7 maja 2014, o 16:19

Wyraziłem swoją opinię po prostu. A tu wjazd na rodzinę, durne powiedzenia. W każdym powiedzeniu coś jest. Nie unoś się. Ja pisząc do Ciebie nadal używam wielkich liter :) nie koniecznie ten co chce zaoszczędzić, a nie dać zarobić Tobie jest zły.

Postprzez Goomi » 7 maja 2014, o 17:44

BooneB napisał(a):Wyraziłem swoją opinię po prostu. A tu wjazd na rodzinę, durne powiedzenia. W każdym powiedzeniu coś jest. Nie unoś się. Ja pisząc do Ciebie nadal używam wielkich liter :) nie koniecznie ten co chce zaoszczędzić, a nie dać zarobić Tobie jest zły.

przecież zakończyłem emotikonem a nie wykrzyknikiem, nie spinaj się tak.

tyle już tutaj dyskusji było, że nauczyłem się jednego, jak najmniej tutaj zaglądać :) ale wypisać się nie umiem :)

Postprzez BooneB » 7 maja 2014, o 18:08

spoko, nie wiem jakie masz doświadczenia. ja tu długo nie jestem, ale szanuje innych i tego oczekuje :) bez spiny

Postprzez slaw » 7 maja 2014, o 18:20

Goomi - zła koncepcja marketingowa. Trza było autografy od autorów zebrać, dedykacje imienne :)
Druga sprawa, że lepiej by się sprzedawały, gdyby premiera książki była bliżej świąt.

Postprzez Jedras » 7 maja 2014, o 20:27

No to wreszcie ta książka jest już do kupienia w empiczu czy dopiero będzie?

Postprzez djadijos » 7 maja 2014, o 21:03

Z tego co widzę można już zamawiać,wysyłka w ciągu 24 h czyli w piątek wyślą jak zamówisz dziś;p

Postprzez Bullet » 7 maja 2014, o 21:53

Goomi napisał(a):za to Was kocham. Dać zarobić wszystkim byle nie swoim :)

wspierajcie dalej systemowe przedsięwzięcia;)

Mam nadzieję, że nie wywołam zbędnej dyskusji...

Nie przesadzacie teraz trochę? To hasło z tą dyszką zostało rzucone na odczepnego. W sumie nie miałem nic ciekawszego do dodania po napisaniu swojego postu i tyle. A tu się zaś jakaś wrzawa robi... Napisałem już, że nawet nie wiedziałem, że masz gdzieś w zanadrzu jakieś sztuki przedpremierowe. W każdym razie nie zauważyłem ich w sklepiku (albo może nie dowidziałem, zajęty zresztą byłem czymś innym w międzyczasie :) ), a też w sumie nie wpadłem na pomysł, aby zapytać (mea culpa, sorry - no spiking inglese). Wyszedłem z założenia, że skoro już podano termin oficjalnej premiery to wszyscy będą się tego trzymać. We wcześniejszym poście też nie zauważyłem nigdzie wzmianki o tym, że nowa księga będzie dostępna w sprzedaży w sklepiku. Dopiero post taataaha uświadomił mnie, że ominęła mnie ta przyjemność będąc na miejscu, chociaż pieniądze miałem już na ten cel na wszelki wypadek przeznaczone. Dlatego odruchowo zamówiłem knigę na empik.com w linku podrzuconym przez szejtena. Generalnie, gdyby nie link wyżej wymienionego, najpewniej skończyłby się to zakupem w tym samym salonie już na miejscu po normalnej cenie (czyli o dychę wyższą). Mi ta dycha aż takiej potężnej róznicy nie zrobiła, ale zawsze miło, jeśli uda się coś przyoszczędzić (w tym miesiącu zwłaszcza bo mam stosunkowo mniej pieniędzy niż zwykle :/ ). Mówi się trudno, ale dziwi mnie tylko reakcja otoczenia bo tak się poczułem, jakbym komuś zrobił coś na przekór. Osobiście czuję, że mógłbym mieć wyrzuty sumienia, gdybym bezczelnie zapierdolił tą książkę z neta (np. w postaci .pdf-u) bądź wyniósł tą książkę ze wspomnianego wcześniej salonu bez płacenia. Ale w takiej sytuacji? No dajcież spokój i wrzućcie trochę na luz, moi mili... ;)

Sprawa podejścia Empiku w stosunku do wydawców i wykonawców to temat na odrębny temat (który już chyba też był wałkowany). Skoro jednak jest to tak uciążliwe, to czemu wykonawcy tkwią nadal w tym syfie? Bo nie mają wyboru? Przecież mają: Mogą sami wybierać gdzie chcą sprzedawać swoje dzieła i dziwne, że jakoś nikt nie chce się zdecydować na taki krok. Mniemam jednak, że chodzi najpewniej o tzw. casus małżeństwa z rozsądku? Taka jest chyba cena niezależności: czasem trzeba coś poświęcić, aby potem zbierać plony. Domyślam się natomiast, że otrzymane potem nagrody w postaci złotych płyt itd. nie powodują jakichś większych rozterek czy dywagacji u obdarowanego na zasadzie czy więcej sprzedaliśmy tu czy tu tylko dają radość i pewność, że do ludzi mimo wszystko nowowydane pozycje dotarły i się sprzedały. Może niech to też da do myślenia.

Na szczęście (a może i na nieszczęście, sam już nie wiem), nie mam kompletnej bibliografii jeżeli chodzi o pozycje książkowe (brakuje mi choćby Niepiosenek i Białej Księgi w wersji podręcznej) bo zawsze wolałem inwestować w sklepiku w koszulki, przypinki, bluzki czy płyty. Równie dobrze mógłbym od razu pójść do Empiku i zakupić brakujące pozycje bo teoretycznie nie wiem kiedy znowu będe mieć możliwość zakupienia czegoś od wydawcy na samym koncercie (np. mój przyjazd do Kraka na Kult stoi pod znakiem zapytania bo, jak wspomniałem, w tym miesiącu jestem out of money raczej). Niemniej, przy jakiejś najbliższej okazji, dajmy na to w czerwcu, gdy jeszcze sklepiki będą towarzyszyć koncertom, to pozwolę sobie puścić wodze fantazji i zakupię wspomniane pozycje. W sklepiku, ażeby mieć czyste sumienie... Może nawet się pokuszę o jeszcze jedną sztukę Taty mimo woli. Pasuje w sumie na prezent jak ulał... ;)

artek napisał(a):dychacz kurwa to wszak pić piw z biedy

Na upartego to jest nawet czteropak niezłego Żubra w puszce. Tylko co z tego...?

Ok, to co tutaj napisałem to tylko taki luźny kłębek myśli jakie mnie teraz naszły. Po prostu tylko mówię co se myślę - Chwalmy Pana!

Wasz kochający i szanujący (chociaż jak i widać czasem błądzący) forumowicz/fan/przyjaciel/kolega/znajomy
Bullet vel Bullo vel Pablo vel Paweł

Goomi napisał(a):Ja rozumiem że 10 zł to nie jest mało, ale forum, w moim rozumieniu to taka trochę "rodzinna" akcja. Po raz kolejny jestem rozczarowany. Pierwszy raz, gdzieś koło 2000 roku, i to cały czas trwa. Ale zdążyłem się przyzwyczaić, bo jednak są tu też ludzie zajebiście przezajebiści :)

Z całym szacunkiem, ale poczułem się lekko urażony tą wypowiedzią. Proszę o numer konta wyd. KosmosKosmos to przeleję zaoszczędzone 10 zł na konto w/w firmy.

Pozdrawiam.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez wb83 » 8 maja 2014, o 00:52

Goomi ile razy można podkreślać jak to się nie szanujesz logując się tutaj ? Jak to jest Ci źle pisząc i czytając forum. Robisz to bo masz w tym interes, reklamując koncerty chociażby. Fajnie, masz do tego prawo, ale nie musisz patrzeć na innych z góry, wyluzuj. Kupuję wydawnictwa ulubionego artysty oryginalne, legalne i On na tym zarabia i to jest najważniejsze, a nie ze Ty 10zł nie zarobisz. podaj numer konta to Ci prześle ;)

Postprzez kolend » 8 maja 2014, o 11:55

Kilka uwag z mojej strony, na przykłądzie.
Książka Szamo, sprzedawana w empikach i innych, ale także przez sklepik Weszło. Było kilka opcji:
Obrazek
a do tego potem nakręcili happening jak to Szamo sam wręczał książki po domach (jest na YT do znalezienia).
Można zrobić promocję książki? Można.

(Dla porównania sprawdziłem, obecnie książka w internetowych sklepie empiku to ok 30PLN, 32PLN na weszło z autografem).

A w przypadku książki o Tacie Kazika hasło: zapłaćcie dychę więcej, my dostaniemy więcej kasy i szybciej. A jak ktoś kupi w Empiku, to sugerujemy, że nie można na was liczyć nie można liczyć na rodzinę!, albo co to jest za różnica - dycha? Odpowiadam: 10%, za dokładnie ten sam produkt.

Myślę, ze gdyby to były książki choć z autografami, już byłby to jakiś atut, że o opcjach ze wspomnianego przykładu nie wspomnę. Marketing na poziomie Słabego Studia - kupujta nasze t-shirty po 70zł, mają unikalny numer. Zero pomysłu jak zachęcić klientów do kupna.

Postprzez wilkmaciej » 8 maja 2014, o 13:26

Co ciekawe, na allegro książka kosztuje 68zł....

Postprzez artek » 8 maja 2014, o 14:53

wilkmaciej napisał(a):Co ciekawe, na allegro książka kosztuje 68zł....

+ wysyłka

no teraz to chyba się potnę z rozpaczy

Postprzez Goomi » 8 maja 2014, o 15:25

jak robię w biznesie to robię w biznesie, jak se jeżdżę na koncerty i nie robię se w biznesie, to jestem takim samym użytkownikiem forum jak ty, ty i ty.

jak kogoś uraziłem, przepraszam, nie to miałem na celu. dychy ani ja, ani wydawca nie potrzebuje, przeznaczcie na coś osobistego, miłego i potrzebnego Wam ( Wam - tym którzy chcieli przelać )

a ze z góry traktuję ? no cóż, 194 cm zobowiązują :)

Postprzez donkey » 8 maja 2014, o 15:35

wilkmaciej napisał(a):Co ciekawe, na allegro książka kosztuje 68zł....

Nawet taniej można kupić: http://www.ceneo.pl/30092539

W kontekście tego, to stówa to jakaś kuriozalna cena. Skoro wydawca tej książki musi czekać rok na kasę z empiku, to powinien ją sprzedawać po 60-70 na koncertach.

Goomi, ile masz kasy z jednej książki, no ile Ci wyszło na czysto?
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Goomi » 8 maja 2014, o 16:32

o interesach na forum publicznym ? uśmiech politowania

chcesz, to się podzielę, podjedź do krk, potem uderz na rzeszę, na priv się dogadamy co do działki.

paliwo, czas, tylko po to żeby się nachapać, wchodzisz, men

Postprzez Goomi » 8 maja 2014, o 16:47

A w przypadku książki o Tacie Kazika hasło: zapłaćcie dychę więcej, my dostaniemy więcej kasy i szybciej. A jak ktoś kupi w Empiku, to sugerujemy, że nie można na was liczyć nie można liczyć na rodzinę!, albo co to jest za różnica - dycha? Odpowiadam: 10%, za dokładnie ten sam produkt.

Myślę, ze gdyby to były książki choć z autografami, już byłby to jakiś atut, że o opcjach ze wspomnianego przykładu nie wspomnę. Marketing na poziomie Słabego Studia - kupujta nasze t-shirty po 70zł, mają unikalny numer. Zero pomysłu jak zachęcić klientów do kupna.

kolend

Postprzez Goomi » 8 maja 2014, o 17:15

Goomi napisał(a):A w przypadku książki o Tacie Kazika hasło: zapłaćcie dychę więcej, my dostaniemy więcej kasy i szybciej. A jak ktoś kupi w Empiku, to sugerujemy, że nie można na was liczyć nie można liczyć na rodzinę!, albo co to jest za różnica - dycha? Odpowiadam: 10%, za dokładnie ten sam produkt.

kolend

Szamo i Kazik, chopie weź i się ogarnij :). Jak Empik nasyci, i co najważniejsze, będzie miał książki, bo na razie obiecuje, to i ja się zastanowię. Dzisiaj Ci co dali 100 zł, już przeczytali z wypiekami na twarzy,a i autograf mają albo i dedykację, a ty czekasz, aż na allegro będzie można kupić za 30 zł.
Może poniektórym z was skana za 10 zrobić ?

i przestańcie mnie obrażać, bo potrafię oddać, nawet raz byłem zbanowany :)
Cena jest cena, nie pasi, nie kupuję. to tak trudno zrozumieć ? już dawno forum przestało być świętą krową :), zwłaszcza jak Wojtek się wypisał ;)

to tyle.

Postprzez BooneB » 8 maja 2014, o 19:55

nie psujmy więc atmosfery, niech rynek decyduje

my pasujemy, Goomi zjedz snikersa i koniec tematu. bo tylko sie niepotrzebnie nakrecamy.

Postprzez Jedras » 8 maja 2014, o 21:35

W sumie nie pomyślałem o allegro:P Faktycznie ceny mają przystępne i chyba podziękuję empiczowi;)

Postprzez Bullet » 8 maja 2014, o 21:39

Goomi napisał(a):Dzisiaj Ci co dali 100 zł, już przeczytali z wypiekami na twarzy,a i autograf mają albo i dedykację, a ty czekasz, aż na allegro będzie można kupić za 30 zł. Może poniektórym z was skana za 10 zrobić ?

No właśnie, Ci co dali, ale i jednocześnie Ci co o tym wiedzieli. Mogłeś dopisać w swoim poście odnośnie sklepiku w BB, że będzie możliwość nabycia tej książki przedpremierowo, np. na zasadzie wyciągnięcia spod stolika i że jest to oferta adresowana tylko dla osób wtajemniczonych oraz forumowiczów. Myślę, że przez to mogłoby to teraz trochę inaczej wyglądać. Mniemam, że zapamiętałbym tak istotną wiadomość i zakupiłbym u Ciebie tą knigę będąc poinformowany bo kasę i tak miałem przy sobie. A tak to wyszło jak wyszło. Dlatego pozostaje więc jeszcze kwestia przećwiczenia odpowiedniego marketingu... ;)

Goomi napisał(a):i przestańcie mnie obrażać, bo potrafię oddać, nawet raz byłem zbanowany :) Cena jest cena, nie pasi, nie kupuję. to tak trudno zrozumieć ? już dawno forum przestało być świętą krową :)

Gómiak, nie irytuj się niepotrzebnie. Po prostu mnie to też lekko zabolało, że wrzuciłeś wszystkich do tego jednego, najgorszego wora, gdzie wymieszałeś łajdaków, złodzieji, gwałcicieli, masonerię i kupujących w Empiku. Do tego tylko zmierzam. Mam nadzieję, że i Ty nie chowasz jakiejś urazy w Naszą, a przynajmniej w moją stronę :)

Ale, tak czy inaczej, kasa na szczęście i tak trafi do wydawcy. Z opóźnieniem co prawda, ale jest to jednak nadal legalnie działające źródło. Zastanawia mnie tylko czy ktoś, na podobnej zasadzie co Empik, działa też na naszym rynku? Ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat?

Przy jakiejś okazji, jak będe uzupełniać bibliografię i wpadnie mi trochę więcej grosza, to chętnie zakupię brakujące pozycje w sklepiku.

Pozdro i mam nadzieję, że jednak do zoba w mieście Kraka!
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez artek » 8 maja 2014, o 22:42

Bullet napisał(a):No właśnie, Ci co dali, ale i jednocześnie Ci co o tym wiedzieli. Mogłeś dopisać w swoim poście odnośnie sklepiku w BB, że będzie możliwość nabycia tej książki przedpremierowo, np. na zasadzie wyciągnięcia spod stolika i że jest to oferta adresowana tylko dla osób wtajemniczonych oraz forumowiczów.

i się wydało
jechałem z Lublina na złamanie karku po "Tatę"
przepłaciłem a jeszcze tyle paliwa poszło
dramat :D

kolejna afera się szykuje

Postprzez kolend » 9 maja 2014, o 08:06

Goomi napisał(a):Szamo i Kazik, chopie weź i się ogarnij :). Jak Empik nasyci, i co najważniejsze, będzie miał książki, bo na razie obiecuje, to i ja się zastanowię. Dzisiaj Ci co dali 100 zł, już przeczytali z wypiekami na twarzy,a i autograf mają albo i dedykację, a ty czekasz, aż na allegro będzie można kupić za 30 zł.
Może poniektórym z was skana za 10 zrobić ?

i przestańcie mnie obrażać, bo potrafię oddać, nawet raz byłem zbanowany :)
Cena jest cena, nie pasi, nie kupuję. to tak trudno zrozumieć ? już dawno forum przestało być świętą krową :), zwłaszcza jak Wojtek się wypisał ;)

Co ma piernik do wiatraka? Podałem przykład marketingu, który mocno zachęca do tego, by nie kupić w empiku taniej, a zapłacić drożej i kupić bezpośrednio od swojego artysty. Tylko do tego trzeba trochę chęci i wysiłku ze strony sprzedających.

Co do świętych krów, to również wydaje mi się, że i Ty przestałeś byćtakową na forum ;)
pozdrawiam
Na podsumowanie akcji w stylu: kupcie u nas, może jest drożej, ale dostaniemy więcej kaski i szybciej jest foch
Czemu nie było akcji - kupcie u nas, jest to w sumie tylko dycha taniej i przez to my dostaniemy mniej, ale za to szybciej. A Wy macie książkę dajmy na to z podpisem twórców?

Postprzez Grzesiek » 9 maja 2014, o 08:28

Na weltbild książka jest za 69,90:
http://www.weltbild.pl/tata-mimo-woli_p100204958.html
Ale można ją odebrać osobiście za darmo w kilku miastach.
Dodatkowo można jeszcze użyć kodu rabatowego obniżającego cenę o 10% - także za 62.91zł można mieć :)
Kod rabatowy do wpisania w koszyku to:
zakupy

Postprzez Goomi » 9 maja 2014, o 13:12

A Wy macie książkę dajmy na to z podpisem twórców?[/quote]

mamy, jednego w każdej chwili, drugiego wkrótce, a trzeciego niestety nie

Postprzez wb83 » 9 maja 2014, o 23:23

Grzesiek napisał(a):Na weltbild książka jest za 69,90:
http://www.weltbild.pl/tata-mimo-woli_p100204958.html
Ale można ją odebrać osobiście za darmo w kilku miastach.
Dodatkowo można jeszcze użyć kodu rabatowego obniżającego cenę o 10% - także za 62.91zł można mieć :)
Kod rabatowy do wpisania w koszyku to:
zakupy

Fajnie, że napisałeś o tym kodzie. Olałem empik i zamówiłem w weltbild :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM