Ulubione (takoż więc godne polecenia) seriale!!!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Ulubione (takoż więc godne polecenia) seriale!!!

Postprzez somekind » 7 kwi 2013, o 15:57

donkey napisał(a):Nie lubię na ogół seriali komediowych, ale ostatnio natknąłem się na youtube na Miodowe lata: http://www.youtube.com/watch?v=q3kQAQfN5to (chyba jest większość odcinków na kanale M1ODOWELATA). Po prostu rewelacja. Przede wszystkim śmieszne, a nie żenujące (chociaż bohaterowie są czasem troszkę żenujący). Świetna gra aktorska; pani Pilaszewska jest niesamowita.

Strach się bać, co odkryjesz za kolejne 15 lat. :P
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 7 kwi 2013, o 16:21

Pewnie Kiepskich.
Obrazek

Postprzez radush » 7 kwi 2013, o 19:20

A ja ostatnio klepię Spartakusa, właśnie zaczynam drugi sezon. Musze przyznać że nieco słabszy od serii "Rzym", ale fabuła wciąga. Polecam jeśli ktoś lubi takie klimaty i proszę o polecenie jeśli ktoś ma coś wartego obejrzenia w kategorii seriali opartych na wydarzeniach z historii starożytnej, bądź średniowiecznej.

Postprzez donkey » 8 kwi 2013, o 12:04

somekind napisał(a):Strach się bać, co odkryjesz za kolejne 15 lat. :P

No, :? . Z drugiej strony, ja ten serial oglądałem trochę w liceum. Tylko nie sądziłem, że on jest aż taki dobry, ale to pewnie dlatego, że teraz wszystko jest gorsze niż kilkanaście lat temu.

Jaaasiek napisał(a):Pewnie Kiepskich.

Nie, Jaaasia Fasolę.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Łukasz_eM » 8 kwi 2013, o 12:33

donkey napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):Pewnie Kiepskich.

Nie, Jaaasia Fasolę.

:lol: dobra riposta

Postprzez Jaaasiek » 8 kwi 2013, o 13:56

Ano, przednia :twisted:
Obrazek

Postprzez taataah » 18 kwi 2013, o 22:53

Dexter finalowa seria nadchodzi http://www.youtube.com/watch?v=dy6u5rXq ... e=youtu.be

Naprawde nikt nic nie powie o 'House of cards?" Nie ogladaleś - obejrz polecam
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez uve » 19 kwi 2013, o 19:41

taataah napisał(a):Naprawde nikt nic nie powie o 'House of cards?" Nie ogladaleś - obejrz polecam

Ja w tym tygodniu zacząłem oglądać. Obejrzałem jak na razie 3 odcinki. Bardzo fajnie i ciekawie ukazane od kulis działanie mechanizmu rządowego - do tego poparte w trakcie "komentarzem".
taataah - oglądam i również polecam

Postprzez taataah » 28 kwi 2013, o 18:11

"Orphan Black" czyli wariacja na temat cobyłobygdyby niemieccy naukowcy zmanipulowali zarodki ktorych szuka gowin:P
czyli historia dziewczyny ,która przyjmuje tożsamość martwej kobiety, ale później dowiaduje się, że ona była jej klonem:)
ffffciaga :lol:
pawarotaradio.pl

Postprzez taataah » 17 maja 2013, o 21:13

znowu moj post pod sobą ale
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ckzE5vT0wc
dextera fianałowego sezonu zajawka :P
pawarotaradio.pl

Postprzez mihal » 4 wrz 2013, o 09:32

Ostatnio w końcu oglądnąłem całą Rodzinę Soprano - Gandolfini był mistrzowski w tym serialu!

Znalazłem coś, co po pierwszych odcinkach zapowiada się ciekawie: The Prisoner (Uwięziony). Trochę klimatu z pierwszego sezonu Lost'ów i (ja to tak odbieram) dużo nawiązań do Orwella. No i niesamowita Ruth Wilson (znana z Luthera - też świetny serial i genialna jej rola i ostatnio z Jeźdźca znikąd) ;]

Postprzez radush » 4 wrz 2013, o 10:28

Wrócił też "Czas Honoru" ;)

Postprzez giżut » 4 wrz 2013, o 13:52

Wrócił też Breaking Bad. Robi się cieplutko. 4 odcinki do końca... a ciekawość zżera. Belize i Old Yeller... od niedzieli w moim słowniku :)

Postprzez kolend » 20 wrz 2013, o 08:43

aktualny odc breaking bad mocny, już mi szkoda, że jeszcze tylko dwa zostały :(

Postprzez kolodent » 20 wrz 2013, o 14:16

Mój ulubiony serial obecnie w tefałpe to "Czas Honoru" - sezon 6.
Historia pokazana w atrakcyjnej fabule, czego chcieć więcej ?

Lubię też z dzieciakami obejrzeć "Ojca Mateusza" - po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że w taki sposób pokazany pozytywny przykład duchownego więcej robi szkody dla kościoła niż pożytku :)
Bo dzięki temu bardziej wyraźnie widać różnicę pomiędzy wyidealizowanym obrazem ksiendza a rzeczywistością w realu :D
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez giżut » 25 wrz 2013, o 15:00

All bad things come to end - czyli ostatni odcinek Breaking Bad już w niedzielę.
Nie wiem za czym będę tęsknił gdy Breaking Bad się skończy. Polecicie jakiś serial, który urywa jaja? Tylko żadne fantasy, żadne zombie, żadne gry o tron czy lost'owate.
Aaa... dla miłośników Breaking Bad jest news, że ma powstać spin-off w oparciu o aktora Boba Odenkirk'a, który w BB odtwarzał rolę Saul'a Goodman'a. Serial ma się oczywiście nazywać "Better caul Saul".

Postprzez Nikos » 25 wrz 2013, o 15:24

giżut napisał(a):Polecicie jakiś serial, który urywa jaja? Tylko żadne fantasy, żadne zombie, żadne gry o tron czy lost'owate.

Ray Donovan - z tymi jajami to może bez przesady ale jeden z lepszych.

Postprzez donkey » 25 wrz 2013, o 15:58

Nikos napisał(a):
giżut napisał(a):Polecicie jakiś serial, który urywa jaja? Tylko żadne fantasy, żadne zombie, żadne gry o tron czy lost'owate.

Ray Donovan - z tymi jajami to może bez przesady ale jeden z lepszych.

Hustle
http://www.filmweb.pl/serial/Przekret-2004-210086/
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez uve » 25 wrz 2013, o 16:26

Hannibal i The Following o którym pisałem paręnaście postów wcześniej

giżut napisał(a):Aaa... dla miłośników Breaking Bad jest news, że ma powstać spin-off w oparciu o aktora Boba Odenkirk'a, który w BB odtwarzał rolę Saul'a Goodman'a. Serial ma się oczywiście nazywać "Better caul Saul".

Też o tym słyszałem i ciekawie się zapowiada. Tym bardziej, że fabuła ma przedstawiać działalność Saula przed kontaktem z bohaterami Breaking Bad. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Postprzez radush » 25 wrz 2013, o 20:51

kolodent napisał(a):Mój ulubiony serial obecnie w tefałpe to "Czas Honoru" - sezon 6.
Historia pokazana w atrakcyjnej fabule, czego chcieć więcej ?

Lubię też z dzieciakami obejrzeć "Ojca Mateusza" - po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że w taki sposób pokazany pozytywny przykład duchownego więcej robi szkody dla kościoła niż pożytku :)
Bo dzięki temu bardziej wyraźnie widać różnicę pomiędzy wyidealizowanym obrazem ksiendza a rzeczywistością w realu :D

Zgodzę się x2, chociaż zdecydowanie bardziej warte obejrzenia są losy bohaterów obecnie (w szóstym sezonie) w powojennej Polsce ogólnie rzecz ujmując. Co prawda bardziej odpowiadały mi sezony 1-4 (toteż czekam na zapowiadaną serie której odcinki będą opowiadać o losach bohaterów podczas PW), jednakże ostatnie dwie serie również potrafią przykuć do telewizorni, oraz sprawiają że na każdy odcinek czeka się z niecierpliwością.

Poza tym ochoczo oglądam sobie w każdej wolnej chwili "Rodzinę Borgiów" czytając równolegle książkę Roberto Gervaso "Borgiowie". Serial na naprawdę wysokim poziomie, więc polecę każdemu zwolennikowi tego typu produkcji.

Postprzez kolend » 26 wrz 2013, o 10:46

Dexter się skończył, w końcu. Oglądałem z przyzwyczajenia w sumie i z chęci dowiedzenia się jak to się skończy. Niemniej daleko późnym seriom do klasy, któa np pokazuje w finałowej serii Breaking Bad!

Postprzez canalos » 26 wrz 2013, o 10:55

Bates Motel- serial o dzieciństwie głównych bohaterów Psychozy Hitchcocka. Polecam
Z komediowych klasyka czyli Dwóch i pół. Wg. mnie najśmieszniejszy serial ever.
Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda.

Postprzez mihal » 26 wrz 2013, o 14:33

giżut napisał(a):All bad things come to end - czyli ostatni odcinek Breaking Bad już w niedzielę.
Nie wiem za czym będę tęsknił gdy Breaking Bad się skończy. Polecicie jakiś serial, który urywa jaja? Tylko żadne fantasy, żadne zombie, żadne gry o tron czy lost'owate.
Aaa... dla miłośników Breaking Bad jest news, że ma powstać spin-off w oparciu o aktora Boba Odenkirk'a, który w BB odtwarzał rolę Saul'a Goodman'a. Serial ma się oczywiście nazywać "Better caul Saul".

Serial z klimatem - The Wire. Świetny klimat murzyńskich dzielnic Baltimore, kilka rewelacyjnych postaci (Bubbles, Bunk, Omar) i trzymający świetny poziom przez wszystkie 5 serii. Fajnie pokazana policyjna praca przy rozpracowywaniu dilerówv narkotykowych, bez zbędnego upiększania i metod rodem z sci-fi jak w tych wszystkich CSIajach. Do tego zdarzają się rewelacyjne sceny humorystyczne (przesłuchanie czarnoskórego małolata przy użyciu kserokopiarki - wierzył, że to wykrywacz kłamstw).

Postprzez Nikos » 1 paź 2013, o 14:01

No i niestety ostatnie dwa odcinki Ray Donovan to słabizna. Jak do 9 odcinka serial pnie się w górę, tak potem jest gorzej a zakończenie totalnie rozczarowujące.

Postprzez somekind » 4 paź 2013, o 01:21

Pojawił się finalny odcinek "The IT Crowd" :P
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”