przez Norbert » 27 sie 2013, o 13:00
witam
no i po tegorocznym podkarpackim małym wodstocku , powiem tak - było zajebiście , chociaż bliżej mi do czterdziestki niż do trzydziestki to po raz pierwszy byłem na festiwalu muzycznym pełną gębą czyli na polu namiotowym(wcześniej dojazdy wyjazdy itp.) i moje odczucia jak i znajomych są rewelacyjne - przez trzy dni żyliśmy w innym świecie - bez obowiązków codziennych(praca , dzieci do szkoły itp.) wszystko we dupie!!! Sam festiwal organizacyjne też świetnie ,zaplecze gastronomiczne to nie tylko wszechobecne kebaby ,ale panie z koła gospodyń ze stoiskiem swojskie jadło pierogi ze skwarkami , pajdy chleba ze smalczykiem , gołąbki , rosołki itp. wielkie brawa i to wszystko tanio bo w cenie jednego browara. Muzycznie też poezja (niestety nie dane było mi widzieć koncertów wieczornych w niedzielę bardzo żałuje , że nie widziałem Moskwy)ale w piątek na dzień dobry DEUTER - historia polskiego punka super choć widziałem ,że nie wszyscy kumają klimat tekstowy Deutera, potem Riversaide , a po nich KULT ,który dał rewelacyjny jak dla mnie występ a już Kasta na początek i dawno nie słyszany przeze mnie Śmierć Poety toż to miód na uszy i szkoda tylko ,że organizatorzy ostro trzymali czasowe ograniczenie bo bisy tylko Polska , no i na koniec Illusion -moc moc i jeszcze raz moc. Lipa stwierdził ,że kiedyś zrobią koncert gdzie osiemnaście razy z rzędy zagrają Nóż i ciekawe kiedy publika wymięknie ( po każdym utworze ta piesnka była wywoływana. W sobotę rewelacją był dla mnie Czesław który śpiewa - to co gośc wygaduje między utworami(w trakcie zresztą też) to można się posikać ze śmiechu - a wszystko niby w olewającym tonie , ale z wrodzoną inteligencją - super wystep, The Toobes REWELACJA i ten gość na perkusji i wokalu szacun. Big cyc jak to cyc śmiesznie z opowieściami Skiby (część poświęcona PRLowi super ta festyniarska już mniej mnie się podobała). Tak więc weekend w Cieszanowie uważam za udany i już czekam przyszłorocznego festiwalu na pięciolecie tegoż , a organizatorzy już na swoim profilu oznajmili iż na pewno wystąpi Lao Che z Powstaniem Warszawskim - to jest mega zapowiedz tym bardziej,że występ co to tvn24 transmitował był jak dla mnie rewelacją w wykonaniu Lao.
pozdrawiam