Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez taataah » 31 gru 2012, o 15:16

zapodaje http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... -2013.html

Następca przyjętego entuzjastycznie przez fanów i krytykę albumu Hurra! z 2009 roku ma być krótki i treściwy. Będzie zawierać maksymalnie dwanaście utworów. Już nie będzie selekcjonowania – nie będziemy tłukli takich numerów, które potem nie przechodzą – mówi Staszewski. Jak coś nie idzie na etapie początkowym, to się nie grzebiemy w tym. Zespół ma już ukończone cztery piosenki, cztery kolejne czekają na teksty.
Więcej na temat nadchodzącej płyty Kultu w najbliższym numerze "Teraz Rocka" - w kioskach w środę, 2 stycznia.

good njus
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez redhead » 31 gru 2012, o 15:21

nawet bardzo bardzo "good njus"

2013 będzie rewelacyjny pod tym względem:
nowy Buldog x2
nowy 2Tm2,3
....i teraz jeszcze nowy KULT (niejako na 50-tkę ;) ) :D
(może Banan dorzuci swoje parę utworów tak po starej znajomości - te co szykowane były na CG)
a i poprosze więcej trąbki Zdunkowej (takiej jak na ostatniej płycie z Marienburg)

tylko się radować ;) :) :D
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez efiut » 31 gru 2012, o 15:27

Cztery kawałki gotowe? No spoko, gdzieś na zimę 2014 pewnie wejdą do studia :P

Postprzez uve » 31 gru 2012, o 16:23

redhead napisał(a):(może Banan dorzuci swoje parę utworów tak po starej znajomości - te co szykowane były na CG)

Np. taki 'Klejnot Azji' ;)

Postprzez uve » 31 gru 2012, o 16:34

Kult Facebook Page napisał(a):Być może nawet wiosną 2013 ujrzy światło dzienne nowa płyta Kultu. Zespół pod koniec listopada rozpoczął przygotowywanie materiału. Gotowe są 4 nowe utwory z tego 2 właściwe już gotowe do wydania (nagrane w 2 studiach: LWW i Elektra w Warszawie) . Realizatorem płyty jest Adam Toczko.
Płyta zawierać będzie 12 utworów.
"Już nie będzie selekcjonowania – nie będziemy tłukli takich numerów, które potem nie przechodzą" – mówi Kazik Staszewski. "Jak coś nie idzie na etapie początkowym, to się nie grzebiemy w tym."
Więcej na temat nadchodzącej płyty Kultu w najbliższym numerze "Teraz Rocka" - w kioskach w środę, 2 stycznia 2013.

Postprzez k@zelot » 31 gru 2012, o 19:11

uve napisał(a):
Kult Facebook Page napisał(a):Być może nawet wiosną 2013 ujrzy światło dzienne nowa płyta Kultu. Zespół pod koniec listopada rozpoczął przygotowywanie materiału. Gotowe są 4 nowe utwory z tego 2 właściwe już gotowe do wydania (nagrane w 2 studiach: LWW i Elektra w Warszawie) . Realizatorem płyty jest Adam Toczko.
Płyta zawierać będzie 12 utworów.
"Już nie będzie selekcjonowania – nie będziemy tłukli takich numerów, które potem nie przechodzą" – mówi Kazik Staszewski. "Jak coś nie idzie na etapie początkowym, to się nie grzebiemy w tym."
Więcej na temat nadchodzącej płyty Kultu w najbliższym numerze "Teraz Rocka" - w kioskach w środę, 2 stycznia 2013.

thx za info.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez Bulizzor » 31 gru 2012, o 20:11

taataah napisał(a):
Następca przyjętego entuzjastycznie przez fanów i krytykę albumu Hurra!

good njus

Dla mnie Hurra jest słaba i tyle. Sądzę że powinni odpuścić nowe albumy bo im najzwyczajniej już nie wychodzi. Lepiej jakby ożywili stare dobre kawałki na koncertach niż tworzyli muzykę o kutasach na prąd.

Pozdro.

Postprzez Łukasz_eM » 31 gru 2012, o 20:51

Bulizzor napisał(a):
taataah napisał(a):

good njus

Dla mnie Hurra jest słaba i tyle. Sądzę że powinni odpuścić nowe albumy bo im najzwyczajniej już nie wychodzi. Lepiej jakby ożywili stare dobre kawałki na koncertach niż tworzyli muzykę o kutasach na prąd.

Pozdro.

Lubię to !

Szczęśliwego nowego roku i jak najwięcej Salonu Recreativo na koncertach.

Postprzez Marcowy » 31 gru 2012, o 21:48

Znacie któregoś? Nazwisko! :D Ciekaw jestem nowej płyty, więc kupię. Do kompletu 8-)

Postprzez taataah » 1 sty 2013, o 13:41

Hurra -W dniu premiery album uzyskał status złotej płyty[8], a po 10 dniach sprzedaży status płyty platynowej[9]. Do końca roku album osiągnął nakład 55 tysięcy egzemplarzy, a ogólnie ponad 60 tysięcy.
MTV Unplugged Kult . -Według informacji dziennika "Rzeczpospolita" z marca 2011 płyta "MTV Unplugged" Kultu rozeszła się łącznie w nakładzie 214 tysięcy
Jeżeli część z 60 tyś.nie kupiła entuzjastycznie to czegoś nie rozumiem,
Sam kupiłem entuzjastycznie potem entuzjazm ustablizował się :P
Mówienie że artysta ma nie nagrwać nowych płyt bo wg subiektywnej opinii jednego ze słuchaczy coś mu się nie podoba w jakimś utworze jest uśmiercaniem zespołu i kneblowaniem możliwości wypowiedzenia się .
Właśnie mam odwrotną teorię - niech nagrywają jak najwięcej nowych numerów póki wena trwa, a malkontenci zawsze się znajdą. trudno.
pawarotaradio.pl

Postprzez pavulon » 1 sty 2013, o 17:42

Artysta który nie tworzy a odtwarza, przestaje być artystą.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez taataah » 1 sty 2013, o 18:40

pavulon napisał(a):Artysta który nie tworzy a odtwarza, przestaje być artystą.

słyszałeś Australian Pink Floyd?
pawarotaradio.pl

Postprzez Jaaasiek » 1 sty 2013, o 22:00

Taataah wygrał przez nokaut :D
Obrazek

Postprzez pavulon » 1 sty 2013, o 22:10

taataah napisał(a):

słyszałeś Australian Pink Floyd?

Dla mnie artysta to ktoś kto coś tworzy. Można tworzyć dodając coś od siebie do powstałego coś dzieła. Natomiast ktoś kto stworzył coś X lat temu i od tego czasu odcina od tego kupony, dla mnie artystą nie jest. Jak już powiedziałem, artysta to ktoś kto coś tworzy.

Postprzez redhead » 1 sty 2013, o 22:40

pavulon napisał(a):Dla mnie artysta to ktoś kto coś tworzy. Można tworzyć dodając coś od siebie do powstałego coś dzieła. Natomiast ktoś kto stworzył coś X lat temu i od tego czasu odcina od tego kupony, dla mnie artystą nie jest. Jak już powiedziałem, artysta to ktoś kto coś tworzy.

Zatem Jam artysta jest gdyż codzień rano tworzę...........anarchię w wc. :-D ;-)

Pier......waćPan jak potłuczony.
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Karma » 2 sty 2013, o 15:53

Zapewne drugiego "Spokojnie" nie wydadzą, aczkolwiek czy "Hurra" nie trzymała poziomu? Trzymam się swej subiektywnej wersji, że z singlem nie trafili. Gdyby w świat poszło "Kiedy ucichną działa" zamiast Maryśki, to by z "Amnezją" wymietli 2009 rocznik.

Postprzez k@zelot » 2 sty 2013, o 15:55

Karma napisał(a):Zapewne drugiego "Spokojnie" nie wydadzą, aczkolwiek czy "Hurra" nie trzymała poziomu? Trzymam się swej subiektywnej wersji, że z singlem nie trafili. Gdyby w świat poszło "Kiedy ucichną działa" zamiast Maryśki, to by z "Amnezją" wymietli 2009 rocznik.

W 100% się zgadzam!!!
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez arielg » 2 sty 2013, o 17:34

efiut napisał(a):Cztery kawałki gotowe? No spoko, gdzieś na zimę 2014 pewnie wejdą do studia :P

Jestem podobnej myśli:P

Hurra było dobrą płytą, brakowało na niej tylko Party jednoosobowe, nie wiem jak mogli tego nie dać na płytę dając inne dużo słabsze kawałki typu nowe tempa, czy my chcemy trzymać w rekach świat. W sumie choć to nieco inny skład i tak wolę dużo bardziej Hurra niż Plamy o ile może je porównywać:D?

No ale miejmy nadzieje, że się uwiną w planowanym terminie i tekstowo będzie treściwie:)

Postprzez Neghe » 2 sty 2013, o 18:19

arielg napisał(a):
efiut napisał(a):(...) i tekstowo będzie treściwie:)

Czas na szyderę ( 8-) ): Teksty będą tym razem o Polsce ;) Będą traktować o tym, że za granicą można spędzić wakacje, ale koniec końców trzeba wrócić do Ojczystego Gniazda.

Postprzez wodzu » 2 sty 2013, o 18:24

Nowa płyta?
fajnie.
a kiedy dvd koncertowe ze spodka?

Postprzez Buli » 2 sty 2013, o 20:49

No to koło marca,czy kwietnia br.młodzież zacznie się,jak mawia jeden z tutejszych forumowiczów napinać.Przepraszam-napalać.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez pavulon » 3 sty 2013, o 00:16

redhead napisał(a):
Pier......waćPan jak potłuczony.

Twoje zdanie takie, a moje inne. Dla mnie chłopaki z kapeli weselnej nie są artystami, a co najwyżej grajkami, dla ciebie może być odwrotnie. I nie ma sie co spinać ;)

Postprzez Bullet » 3 sty 2013, o 02:03

Bulizzor napisał(a):Dla mnie Hurra jest słaba i tyle. Sądzę że powinni odpuścić nowe albumy bo im najzwyczajniej już nie wychodzi. Lepiej jakby ożywili stare dobre kawałki na koncertach niż tworzyli muzykę o kutasach na prąd.

+1, ale... Co masz na myśli mówiąc nowe? Znaczy od którego momentu albumy są nowe? Bo ja bym chętnie coś więcej z SR (Żywiec, Ach! :D ) czy PI posłuchał... :roll:

Marcowy napisał(a):Następca przyjętego entuzjastycznie przez fanów i krytykę albumu Hurra!
Znacie któregoś? Nazwisko! :D

:)

Marcowy napisał(a):Ciekaw jestem nowej płyty, więc kupię. Do kompletu 8-)

A mogło SP jeszcze poczekać z tym boxem to akurat dorzuciliby jedną sztukę więcej do kompletu... :roll:

A co jeśli "artysta jest głodny", parafrazując fragment tekstu wieszcza? :P

Karma napisał(a):Zapewne drugiego "Spokojnie" nie wydadzą, aczkolwiek czy "Hurra" nie trzymała poziomu? Trzymam się swej subiektywnej wersji, że z singlem nie trafili. Gdyby w świat poszło "Kiedy ucichną działa" zamiast Maryśki, to by z "Amnezją" wymietli 2009 rocznik.

Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Ale osobiście mniemam, że gdyby Kulci nagrali "Działa" w tym pierwowzorze, który tylko raz zaprezentowali live w Siedlcach w 2007 roku (jest nagranie na jutubie dzięki uprzejmości ezaqa) to wydaje mi się, że właśnie tym aranżem zdobyliby większy rozgłos (już sobie wyobrażam to zdziwienie na twarzach potencjalnych słuchających: "To Kult?", "Taki tekst"?, "Przecież muzyka odbiega od typowej konwecji do której przyzwyczaili na płytach" itp. No, ale wyszło jak wyszło. Jak słusznie Gruda zauważył Marysia jest typowym chwytliwym przebojem, ale niestety warstwa tekstowa pozostawia bardzo dużo do życzenia. Co by jednak nie mówić, muzycznie jest naprawdę ok...

arielg napisał(a):
efiut napisał(a):Cztery kawałki gotowe? No spoko, gdzieś na zimę 2014 pewnie wejdą do studia :P

Jestem podobnej myśli:P
Jest nas więcej. Niech nas zobaczą! :lol:

arielg napisał(a):Hurra było dobrą płytą, brakowało na niej tylko Party jednoosobowe, nie wiem jak mogli tego nie dać na płytę dając inne dużo słabsze kawałki typu nowe tempa, czy my chcemy trzymać w rekach świat.(...)

Na stos, heretyku! Od Nowych temp to Ty mi się tu odczep :P To był w zasadzie jeden z może dwóch, trzech, czterech numerów jaki mi pozostał w głowie po pierwszym przesłuchaniu płyty. Równie dobrze mogłeś się doczepić Kutasów na prąd :P . Fakt faktem tekst w Nowych tempach może trochę kuleje, ale, kurde, ten numer ma w sobie to coś :D . Nawet do radia by się nadał, ze względu na muzykę właśnie! Tylko trochę podrasować tekst no i też by było... :roll:

Ktoś już się deklaruje, że będzie nocować pod Empikiem w przeddzień oficjalnej premiery nowego krążka? Bo by mi miejsce zajął... ;P

Pozdro :)
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez Bulizzor » 3 sty 2013, o 08:44

Mam na myśli że po 2001 roku Kazik, KNŻ, Kult nic dobrego nie wydał. Salon jeszcze jest git :)

Postprzez Adam » 3 sty 2013, o 12:52

Bulizzor napisał(a):Mam na myśli że po 2001 roku Kazik, KNŻ, Kult nic dobrego nie wydał. Salon jeszcze jest git :)

A Buldog?

Następna strona

Powrót do FORUM