Ja odnośnie fotografii otworkowej, próbował ktoś kiedyś bawić się aparatem z puszki lub z pudełka po zapałkach? Może jakieś zdjęcia macie? Jak poradzę sobie z prawem na sesji to sobie taki sprawię

Nikos napisał(a):Pomijając że najważniejsze jest szkło, to zestawiłeś body za 3800zł i za 7000zł. Nice
umo napisał(a):dwa szybkie pytanie ile możesz przeznaczyć na body i do czego ma być wykorzystywany aparat, bo może do twoich potrzeb lepszy będzie kompakt.
Nikos napisał(a):Kliknąłem M5 zamiast M1
Jakie obiektywy do tych aparatów rozpatrujesz?
Nikos napisał(a)::-)) no to rozwiązał Ci się problem ten Olympus to nie lustrzanka
Jednak dobrze patrzyłem.
Samo body Olympus OM-D E-M1 to 7.000
Body Nikon 7100 to 3.800
M5 kosztuje koło 4.000
czyli pytanie o którym mówiłeś bo za 7.000 to można pełną klatkę kupić, więc zakładam że o M5
Nie napisałeś tak naprawdę wcale do czego będziesz używał aparatu. Więc ciężko wróżyć.
Chcesz profi to z tych dwóch zdecydowanie Nikon, zwłaszca że już masz jakieś szkła.
Obecnie masz jakieś body Nikona? Bo może lepiej sobie kupić lepszy słoik niż body?
Ja powiem szczerze że nie rozumiem do kogo jest kierowany M5 zwłaszcza że to małe body bez wbudowanej lampy.
k@zelot napisał(a):Zdecydowałem sie w ostateczności na(...)
Tego to już nie wiem-ale jedno co wiem że na żywo prezentuje się o wiele lepiej-bynajmniej dla mnie;pdonkey napisał(a):k@zelot napisał(a):Zdecydowałem sie w ostateczności na(...)
Zdjęcie robi wrażenie. Aparat wygląda ładniej niż "żywy". Ciekawy czy było ono robione właśnie tym modelem?
k@zelot napisał(a):Zdecydowałem sie w ostateczności na:
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
k@zelot napisał(a):Tego to już nie wiem-ale jedno co wiem że na żywo prezentuje się o wiele lepiej-bynajmniej dla mnie;pdonkey napisał(a):k@zelot napisał(a):Zdecydowałem sie w ostateczności na(...)
Zdjęcie robi wrażenie. Aparat wygląda ładniej niż "żywy". Ciekawy czy było ono robione właśnie tym modelem?
Bullet napisał(a):No dobra, będe pierwszy bo nikt tego jeszcze nie napisał:
Bynajmniej to nie to samo co przynajmiej!!!![]()
Pozdro
placek77 napisał(a):ładnie, gratuluję zakupu - skoro temat się rozwinął, to może napiszesz jak mijają pierwsze dni użytkowania?jaki obiektym?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 131 gości