kolodent napisał(a):Jako wiekowy, niemal leśny dziadek i techniczny nielot bez żenady zakładam wątek aby zapytać lepiej zorientowanych:
Do czego można wykorzystywać Tablet ?
To nie jest moja kokieteria, po prostu moja córa bardzo ale to bardzo chce tablet a ja nie bardzo potrafię zdecydować czy to ma sens ? Sprzedawcom w sklepach nie ufam, liczę na Wasze przykłady, podpowiedzi nawet takie z poziomu "Wujka Dobra Rada"
Pzdr.
Przede wszystkim to powinieneś zapytać córki po co jej tablet.
E-mail, WWW, facebook, twitter, muzyka, filmy, proste gry
Tak jak ktoś napisał (co prawda sam sobie przecząc), klawiatura ekranowa się nie nadaje do dłuższego pisania a więc i notowania czegokolwiek ale oczywiście można do tabletu dokupić klawiaturę.
Jak ktoś będzie chciał tylko grać i słuchać muzyki to równie dobrze będzie to robił na komputerze i brak tabletu nie wymusi czegokolwiek
Jeśli jednak zastanawiasz się czy po zakupie tablet po miesiącu nie pójdzie w kąt, to powinieneś zapytać córki do czego jest jej potrzebny i jak ona widzi w ogóle sens tego zakupu. Za nią nie odpowiemy. Bo faktycznie jeśli jedynym argumentem jest że nie wiem co to robi ale inni mają to źle wróźy

Dla mnie podstawową zaletą jest to że mogę się z tabletem rozłożyć na fotelu, na łóżku, przed komputerem muszę siedzieć. Nie wykorzystuje go jednak w innym celu niż rozrywka, bądź komunikacja ze znajomymi.
Jeżeli miałbym pruć żyły żeby kupić tablet to nie zrobiłbym tego. Jeśli jest w domu komputer to wystarczy. Jeśli zakup może odbyć się bez bólu to czemu nie sprawić dziecku przyjemności?