To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.
KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych -
wieteska@kult.art.pl3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum
Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.
przez radush » 13 cze 2013, o 20:49
Co by rozruszać trochę zastane forum, gdzie ostatnio tylko kłótnie o gusta i guściki, proponuję zabawę znaną ze starego forum

.
A więc:
Nick
Sygnatura
User
-

-
przez Gurt » 19 cze 2013, o 19:43
Tak, kurwa, to na pewno pomoże poprawić atmosferę - jak ci, co się kłócą o pierdoły, zaczną się tutaj nawzajem oceniać.
-

-
przez Leavandor » 19 cze 2013, o 19:52
E tam bynajmniej nie głupi pomysł

To ja zacznę, ale może jednak od najznamienitszej osobistości na tej grupie czyli szanownego Człowieka-Łosia.
Nick- Zjawiskowy. Cenię sobie też dystans do własnego wyglądu. Za to duży plus.
Sygnatura- Nie czytałem.
User- Nieoceniony i jednocześnie niedoceniany autorytet na tym forum, doskonały pedagog, erudyta. Człowiek o elokwencji conajmniej profesora nadzwyczajnego polonistyki. Wyjątkowy członek. Sól tego forum.
-
-
przez radush » 19 cze 2013, o 23:22
Nie no, albo trzymamy się zasad albo nie lecimy w kija z taką zabawą. Widzę że to forum powoli zamienia się w arenę złośliwości i jechania jedni po drugich.
-

-
przez agt » 19 cze 2013, o 23:25
radush napisał(a):Nie no, albo trzymamy się zasad albo nie lecimy w kija z taką zabawą. Widzę że to forum powoli zamienia się w arenę złośliwości i jechania jedni po drugich.
a może nie mamy ochoty na zabawy, które już były i które większość pamięta, a ci, którzy nie pamiętają, raczej niewiele mają do powiedzenia o innych użytkownikach, bo i dzieje się tu odpowiednio mniej?
are you such a dreamer to put the world to rights?
-

-
przez babeo » 20 cze 2013, o 07:23
Temat raczej nie na to forum. Albo będa bluzgi, albo włażenie w dupę. Prawda Leavandor?
-

-
przez Leavandor » 20 cze 2013, o 10:59
babeo napisał(a):Temat raczej nie na to forum. Albo będa bluzgi, albo włażenie w dupę. Prawda Leavandor?
To były bluzgi czy włażenie w dupę? Wg Ciebie? Moją intencją nie było ani to, ani tamto drugie.
-
-
przez babeo » 20 cze 2013, o 14:35
Leavandor napisał(a):babeo napisał(a):Temat raczej nie na to forum. Albo będa bluzgi, albo włażenie w dupę. Prawda Leavandor?
To były bluzgi czy włażenie w dupę? Wg Ciebie? Moją intencją nie było ani to, ani tamto drugie.
Według mnie włażenie w kakau augen i to bez wazeliny, a co gorsza chyba bez zaproszenia.
No a z tego:
Leavandor napisał(a):Wyjątkowy członek. Sól tego forum.
To parskałem przez 30 minut. To powinno być podium wątku o kwasiarskich dowcipach.
-

-
przez donkey » 20 cze 2013, o 14:43
@babeo, a ja to odebrałem jako kpinę (jeszcze na samym końcu użyte słowo "członek"), ale nie będę tutaj nikomu nic zarzucał, bo nie jestem 'mind readerem'.
-

-
przez babeo » 20 cze 2013, o 18:07
A ja nie wiem kto tu z kim trzyma, kto jest w bandzie Łosia, ani co się stało z Wilkiem.
We wpisach na tym forum nei doszukuję się ironii, podtekstów. Biorę je takimi jakie są, bo w większości to i tak kwasy

-

-
przez radush » 20 cze 2013, o 18:55
agt napisał(a):radush napisał(a):Nie no, albo trzymamy się zasad albo nie lecimy w kija z taką zabawą. Widzę że to forum powoli zamienia się w arenę złośliwości i jechania jedni po drugich.
a może nie mamy ochoty na zabawy, które już były i które większość pamięta, a ci, którzy nie pamiętają, raczej niewiele mają do powiedzenia o innych użytkownikach, bo i dzieje się tu odpowiednio mniej?
A więc Skuzi, myślałem, że to forum żyje jeszcze czymś innym poza dysputami wybranych, ale jak widać nie ma tu miejsca na byle głupią forumową zabawę, ot co! Dzięki @AGT że mnie uświadomiłaś, że nie bardzo jest na co liczyć. Wątek można usunąć, ponieważ ja wiedzy jak to zrobić nie posiadam

-

-
przez Leavandor » 20 cze 2013, o 18:59
Nie usuwajcie, bo jest tu zabawny tekst o członku.

-
-
przez babeo » 20 cze 2013, o 19:57
Leavandor napisał(a):Nie usuwajcie, bo jest tu zabawny tekst o członku.

No dokładnie. Tekst dnia

-

-
przez sumkinda » 20 cze 2013, o 20:00
taa... wczorajszego

Pamiętam powstanie warszawskie, bo powstałem po imprezie we Warszawie właśnie...
-

-
-
przez Leavandor » 20 cze 2013, o 22:00
radush napisał(a):agt napisał(a):radush napisał(a):Nie no, albo trzymamy się zasad albo nie lecimy w kija z taką zabawą. Widzę że to forum powoli zamienia się w arenę złośliwości i jechania jedni po drugich.
A więc Skuzi, myślałem, że to forum żyje jeszcze czymś innym poza dysputami wybranych, ale jak widać nie ma tu miejsca na byle głupią forumową zabawę, ot co! Dzięki @AGT że mnie uświadomiłaś, że nie bardzo jest na co liczyć. Wątek można usunąć, ponieważ ja wiedzy jak to zrobić nie posiadam

To smutne, ale faktycznie to forum się wypaliło. I to już ładnych parę lat temu. Raczej nie da się go już ożywić. Hmm, no może w przypadku gdyby Kazik sam, czy z Kultem nagrał coś wybitnego. Ale to raczej się nie zdarzy. Można liczyć najwyżej ze zlecą się tu nagle licealiści czy harcerze i obudzą forum, ale to chyba nam nie o to chodzi.
-
-
przez chodi » 24 cze 2013, o 13:18
babeo napisał(a):A ja nie wiem kto tu z kim trzyma, kto jest w bandzie Łosia, ani co się stało z Wilkiem.
We wpisach na tym forum nei doszukuję się ironii, podtekstów. Biorę je takimi jakie są, bo w większości to i tak kwasy

I tu popieram Babeo. Może i w tej wypowiedzi widać ironię faktycznie, ale w większości wypowiedzi nie da się realnie określić czy autor chce czy nie ironizować. Ja już dawno temu tutaj powiedziałem że używanie jako narzędzia ironii i cynizmu jest ostro chujowe. I nie mówię tego ze względu na kłótnie, ale głównie o tym że w normalnej dyskucji druga strona musi zgadywać intencje drugiej strony. Jak nie zgadnie - to się ją zjebie, a jak zgadnie to nic nie stoi na przeszkodzie aby przedmówca zmienił treść intencji i znowu zjeba...
Od dawna mam zasadę że nie wchodzę w polemiki jak tylko pierwszy zwiastun ironii się pojawia.
Swoją droga uważam że obecnie ironia i cynizm to broń głupców ( w większości tych którym się wydaje że nimi nie są).
-
-
przez Leavandor » 24 cze 2013, o 15:06
chodi napisał(a):Swoją droga uważam że obecnie ironia i cynizm to broń głupców ( w większości tych którym się wydaje że nimi nie są).
Połowicznie się mogę z tym zgodzić. Bo o ile jednak, jak to nazwałeś "ironia i cynizm" jest sztuką i to bardzo trudną (wymaga talentu i lat praktyki) o tyle rzeczywiście znakomita większość domorosłych szyderców używa tak skonstruowanych sarkazmów, że są one zrozumiałe wyłącznie dla nich. A jeśli już ktoś je odczyta zgodnie z intencją "szydercy", to okazują się być płytkie i bez konkretnego, prawidłowego umiejscowienia i przekazu.
Polecam książkę Talleyrand, droga Mefistofelesa. O człowieku, który był w tym geniuszem.
-
-
przez Leavandor » 24 cze 2013, o 15:16
Chyba nie da się edytować postów.
Chciałem dodać, że kiedyś wśród wyższych sfer dobra szydera była cenniejsza niż złoto (to już chyba z nadsytu).
-
-
przez somekind » 25 cze 2013, o 22:28
chodi napisał(a):Swoją droga uważam że obecnie ironia i cynizm to broń głupców ( w większości tych którym się wydaje że nimi nie są).
No.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”
-

-
przez donkey » 25 cze 2013, o 22:29
somekind napisał(a):chodi napisał(a):Swoją droga uważam że obecnie ironia i cynizm to broń głupców ( w większości tych którym się wydaje że nimi nie są).
No.
To w języku polskim czy w angielskim? Błędne koło

.
-

-
przez somekind » 30 cze 2013, o 21:29
donkey napisał(a):To w języku polskim czy w angielskim? Błędne koło

.
Zdaje się, że to polskie forum.
A wracając do tematu:
Nick - angielski;
Sygnatura - również;
User - trudno powiedzieć, jedyne co o nim wiadomo to to, że od czterech lat w wolnych chwilach próbuje wyznaczyć pierwszą cyfrę silni.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”
-