Kult nad Bałtykiem - wątek zbiorczy.

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Kult nad Bałtykiem - wątek zbiorczy.

Postprzez redhead » 7 sie 2013, o 16:15

czas koncertu zbliża się wielkimi krokami więc pora na wątek
dobrze byłoby trzymać się linii programowej owego wątku i wrzucać tu nadbałtyckie koncerty Kultu ;)
a kilka juz ich było w dalekiej i niedalekiej przeszłości (Władek, Kołobrzeg, Świnoujscie itp itd - oj bywało się bywało ;) )
zatem.....
------------------------

KULT - WŁADYSŁAWOWO 10.08.2013
Letnia Scena Muzyczna (centrum Władka)
godz. 20.30 (ok)
trafić nie trudno - tam gdzie odbywają się wszystkie koncerty z cyklu Letnia Scena Muzyczna (a było ich juz trochę)
miejsce chyba lepsze od poprzedniej miejscówki gdzie grali Kulci we Władku (na plaży :D )

Od razu uwaga dla organizatorów - zmieńcie barierki (bo te co macie są za słabe na KULT :lol: liber dawał radę ale Kult to Kult) ....taki żarcik ale tu akurat wielce ułatwi życie coponiektórym.

Ludności (gł. w klapkach :lol: i kąpielówkach) będzie zapewne od groma bo to szczyt sezonu a patrząc na codzienne korki do Władka i na Mierzeje Helską może to być prawdziwy armagedon :lol:

oby nie padało
damy radę :D
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Re: Kult nad Bałtykiem - wątek zbiorczy.

Postprzez blondi90 » 9 sie 2013, o 12:34

Już niedługo! Nareszcie !!! :D

Postprzez Jedras » 9 sie 2013, o 18:40

Akurat wczasuję się w pobliżu to może zajrzę;) o ile będzie jakiś kierowca:p

Postprzez Thorgal » 10 sie 2013, o 22:38

I jak? Zagrali Tatę Dilera?
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez Lucky_Luke » 11 sie 2013, o 00:10

No szkoda że nie zagrali Taty Dilera... ale koncert był bardzo dobry i Kazik w wysokiej formie wokalnej, szacun dla zespołu za koncert we "Władku". Długo nie słyszałem tak dobrego koncertu festynowego mimo troche mało ruchawej publiki nie licząc tłumu z przodu. No i Kazo na saksie w paru kawałkach. Troche dawno nie słyszanego "Taty", nowy aranż Wioślarzy no i brak Marysi :P Teren konceru ogrodzony płotem i trzepali równo plecaki - zakaz rejestracji audio-wideo i tylko małe aparaty kompaktowe - taki opór napotkałem ;) |Ogólnie klimat festyniarski, z kiełbasą w atmosferze.
Czas trwania ok 130min, koniec krótko po 23-ej. Setlista:
- Niejeden
- Baranek
- Gdy nie ma dzieci
- Dobrze być dziadkiem
- Parada wspomnień
- Dlaczego tak tu jest
- Patrz
- Oni chcą ciebie
- Prosto
- Do Ani
- Poznaj swój raj
- Zastanówcie się sami
- Arahja
- Berlin
- Amnezja
- Wróci wiosna Baronowo
- Dziewczyna bez zęba na przedzie
- Bomba na parlament
- Piosenka młodych wioślarzy
- Układ zamknięty
- Hej czy nie wiecie!
- BRŻ
- Wódka
- Życie jest piękne
bisy
- Polska
- Konsument
- Po co wolność
- Krew Boga
- Totalna stabilizacja

Do zobaczenia na październikowej :)

Postprzez mkp » 11 sie 2013, o 10:10

A jak support?

Postprzez Lucky_Luke » 11 sie 2013, o 13:21

Supportu nie znałem osobiscie i jakoś nie moje klimaty, sorki ;)

Postprzez Lucky_Luke » 11 sie 2013, o 13:42

Pare minut z koncertu do odsłuchu http://w881.wrzuta.pl/audio/3aWhtXbNVzP/0810_205516

Postprzez gosialke » 12 sie 2013, o 13:02

najbardziej brakowało celiny!

Postprzez redhead » 12 sie 2013, o 17:44

1. pierwszy raz widziałem tak dobrze ogrodzony teren "imprezy masowej" ;) (więcej było ludzi za płotem niźli w środku miałem wrażenie) ;)

2. Kult w formie - wielcem rad - nowe aranże są zacne (wioślarze jednakoż lepiej brzmią w wersji buldożej z przerywnikiem i zgaszonymi światłami)

3. znowu za cicho było (a słuch mam dobry nawet b.dobry)....audioline trza było podkręcić bo wiara obok mnie słyszała każde moje zaśpiewy - aż mi głupio było ale nie umiem/łem sie opanować :lol:

4. specjalny sektor "vip" pod samiutką sceną - jak miło ;) :lol: - pierwym raz widział na tego typu koncercie coś podobnego

5. barierki - patrz wyżej - ostrzegałem i "a nie mówiłem/pisałem" - w środku koncertu trza było kombinowac z podpórkami .....ehhh niektórzy nigdy nie pojmą pewnych oczywistości

6. koncert jak koncert - na Kult choćby i na koniec świat pojadę - rano jadąc z Torunia do Władka współczułem straszliwie ludności którą pogoda wystarszyła (lało) i postanowili się ewakuowac z Władka (korek od Władysławowa do samiutkiej Rumii - krzyżówka) - trza było wracać po koncercie - pusto i bez problemów

------------------
lista utworów jak wyżej ;) wyręczył mnie Luke a już chciałem podawać bom tym razem spamiętał całą :lol:

p.s. co do SKLEPIKU - BRAWOOOOO i nareszcie !!!! tak trzymać
pisałem już o tym w wątku którymś i widać poszli po rozum do głowy - sprzedaż nawet szła z tego co widziałem - i DOBRZE bardzo dobrze !!! tak trzymać ....w końcu XXI wiek mamy i trzeba wyjść do ludzi zwyczajnie :D ;)

teraz czekamy na pomarańczową i Toruń oraz Gdynię -0 chyba że Pszczyna oraz Szczecin jeszcze wypadnie

Kult turysta/ści on tour :lol:
pozdr
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Lucky_Luke » 12 sie 2013, o 20:00

No i byli jeszcze Sowieci acapella odśpiewani przez publike na sam koniec :) Fakt, sklepik mnie też zaskoczył obecnością jak i zainteresowanymi którzy conieco nabyli.

Postprzez rychu » 13 sie 2013, o 13:50

redhead napisał(a):rano jadąc z Torunia do Władka współczułem straszliwie ludności którą pogoda wystarszyła (lało) i postanowili się ewakuowac z Władka (korek od Władysławowa do samiutkiej Rumii - krzyżówka) - trza było wracać po koncercie - pusto i bez problemów

To nie pogoda wystraszyła, tylko koniec tygodnia i niektórzy do roboty w poniedziałek - chcąc mieć jeden dzień wolnego na ogarnięcie się wyjeżdżali wcześniej. Zresztą korek od Władysławowa po sama Redę to niestety standard, nie tylko weekendowy - ale i w tygodniu często się w sezonie zdarzający.

Koncert miły.
Sklepiku nie widziałem. Oby tylko ceny w nim były rozsądne. Mnie zawsze powala na kolana sklepik Dżemu. Super zaopatrzony, ale nic w nim nie kupię skoro płyty w nim droższe od tych w Empiku (o Saturnach czy MM nie wspominając).
Rozumiem, że kupuje się pod wpływem jakiś emocji, ale wydawanie w skrajnych przypadkach 10-30 zł więcej za płytę to przesada.
Ludzie nie wykształceni sa o wiele lepsi od ludzi wykształconych.
Człowiek wykształcony jest silnie spaczony swoją wiedzą. A. C

Postprzez slaw » 13 sie 2013, o 19:20

Tak z ciekawości - co w tym sklepiku było takiego? Pietrzakowski kram?

Postprzez Lucky_Luke » 13 sie 2013, o 20:20

płytki, koszulki i plakaty (te ostatnie z Prostej płyty )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Postprzez Michal Szmyd » 14 sie 2013, o 10:59

Hejka.

Sam koncert jak na plener bardzo dobry, zreszta Kulcikriu robia dobra robote i w hali i na powietrzu, ale fajnie bylo uslyszec kilka dawno nie slyszanych na zywo numerow.
Fakt ze zagrali krotko jak na nich, bo jedyne 2 h 10 minut, no ale chyba plenery tak maja. W Bydgoszczy na rozpoczecie lata tez zagrali okolo 2 godzin.

Postprzez SafeMan » 15 sie 2013, o 11:36

Koncert bardzo przyjemny, zespół w formie, fajne nowe aranże :) Sporo turystów, którzy przyszli tam na piknik, ale ekipa pod sceną in plus :D Jedno mnie jednak zszokowało - zakaz wstępu w glanach. Specjalnie musiałem lecieć się przebierać, ale niektórzy nie mieli tyle szczęścia i nie mieli żadnych innych butów ze sobą. Pozdrowienia dla punkówy z różowym irokezem, która przebrała glany na klapki basenowe :mrgreen:

Postprzez Acioart » 2 wrz 2013, o 18:13

redhead napisał(a):1. pierwszy raz widziałem tak dobrze ogrodzony teren "imprezy masowej" ;) (więcej było ludzi za płotem niźli w środku miałem wrażenie) ;)

2. Kult w formie - wielcem rad - nowe aranże są zacne (wioślarze jednakoż lepiej brzmią w wersji buldożej z przerywnikiem i zgaszonymi światłami)

3. znowu za cicho było (a słuch mam dobry nawet b.dobry)....audioline trza było podkręcić bo wiara obok mnie słyszała każde moje zaśpiewy - aż mi głupio było ale nie umiem/łem sie opanować :lol:

4. specjalny sektor "vip" pod samiutką sceną - jak miło ;) :lol: - pierwym raz widział na tego typu koncercie coś podobnego

5. barierki - patrz wyżej - ostrzegałem i "a nie mówiłem/pisałem" - w środku koncertu trza było kombinowac z podpórkami .....ehhh niektórzy nigdy nie pojmą pewnych oczywistości

6. koncert jak koncert - na Kult choćby i na koniec świat pojadę - rano jadąc z Torunia do Władka współczułem straszliwie ludności którą pogoda wystarszyła (lało) i postanowili się ewakuowac z Władka (korek od Władysławowa do samiutkiej Rumii - krzyżówka) - trza było wracać po koncercie - pusto i bez problemów

------------------
lista utworów jak wyżej ;) wyręczył mnie Luke a już chciałem podawać bom tym razem spamiętał całą :lol:

p.s. co do SKLEPIKU - BRAWOOOOO i nareszcie !!!! tak trzymać
pisałem już o tym w wątku którymś i widać poszli po rozum do głowy - sprzedaż nawet szła z tego co widziałem - i DOBRZE bardzo dobrze !!! tak trzymać ....w końcu XXI wiek mamy i trzeba wyjść do ludzi zwyczajnie :D ;)

teraz czekamy na pomarańczową i Toruń oraz Gdynię -0 chyba że Pszczyna oraz Szczecin jeszcze wypadnie

Kult turysta/ści on tour :lol:
pozdr

Dzieki za pozdrówka koncert był super, teraz szykujemy się na Hagę i Londyn
Pozdro Art

Powrót do FORUM