Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

Postprzez zgrzyt » 5 wrz 2012, o 19:06

Czyli jakie piwa pijecie/lubicie/polecacie (każdy wie o co chodzi) :)
Zawsze chciałem otworzyć taki wątek :)

Dziś na dobry początek zimna:
Obrazek
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Re: Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

Postprzez kramp111 » 5 wrz 2012, o 19:23

Obrazek

Polecam również Fortunę Miodową ;)

Postprzez sevs » 5 wrz 2012, o 19:25

Zwierzyniec!

Postprzez matt.G » 5 wrz 2012, o 19:26

Obrazek
patriotycznie.
http://www.facebook.com/gardockiart - koncertowe fotografie i nie tylko! [/size]

Postprzez nasycony » 5 wrz 2012, o 20:10

Lubuskie Pszeniczne :)

Postprzez trini » 5 wrz 2012, o 20:21

Obrazek

Dla mnie najlepsze jest Noteckie. Początkowo we Wrocławiu kupowałam to tylko w Piotrze i Pawle i czasem w innych delikatesach się trafiło. Teraz jest już bardziej dostępne, ostatnio nawet w Makro na kartony sprzedawali. No i powstało parę fajnych sklepów z regionalnymi piwami, nie tylko z Polski.
"Sieciowego" piwa już nie tknę. Nie wiem, czy te wszystkie Żywce, Tyskacze, Lechy, zawsze były takie paskudne, czy to już nie są te same piwa co kilka lat temu. Jak ja mogłam się w tym smakować? Masakra. Oprócz wyżej wymienionych i jeszcze paru regionesów, innego nie tykam. Tylko to da się pić.
big badda boom

Postprzez I.W.O. » 5 wrz 2012, o 20:31

trini napisał(a):"Sieciowego" piwa już nie tknę. Nie wiem, czy te wszystkie Żywce, Tyskacze, Lechy, zawsze były takie paskudne, czy to już nie są te same piwa co kilka lat temu. Jak ja mogłam się w tym smakować? Masakra. Oprócz wyżej wymienionych i jeszcze paru regionesów, innego nie tykam. Tylko to da się pić.

Zgadzam się. Piwa przemysłowe chyba nigdy nie były ambrozją, ale to, co ostatnio się z nim dzieje to koszmar. Są niesmaczne, ma się po nich kaca i w ogóle smels lajk ten spiryt. Dla amatarów Noteckiego polecam ich sklep firmowy w Pile, w samym centrum, na Powstańców Warszawy obok Maca, jeśli przejeżdżacie gdzieś w trasie warto się zatrzymać. Przemiła pani, można kupować hurtowo na kartony.

Postprzez kondzio » 5 wrz 2012, o 20:36

Polecam Kasztelana :) . A dlaczego ? Odpowiedz jest prosta, mieszkam w Sierpcu wiec trzeba promowac regionalny produkt zwlaszcza, ze nie jest on taki najgorszy.

Postprzez kouczan » 5 wrz 2012, o 20:43

trini napisał(a):Dla mnie najlepsze jest Noteckie.

Polecam z tego samego Browaru Gniewosza. Według mnie o niebo lepsze. Zauważyłem też, że browar ten popłynął na fali browarów regionalnych. Pamiętam jak kupowałem ich piwo w Realu (jedyny dystrybutor) po 1.65 zł, a ostatnio zaskoczyłem się w Tesco: 3,5 zł za0.3l. Duża przesada, szczególnie, że mimo wszystko cena nie odzwierciedla jakości. Polecam za to Grodzkie z Biedrony, taki jakiś inny, trochę w smaku Ale przypomina. Jak ktoś jest w UK to polecam się wybrać do Morrisona i zakupić Landlord Ale - chyba najlepsze piwo jakie piłem.

Postprzez trini » 5 wrz 2012, o 20:50

I.W.O. napisał(a): Dla amatarów Noteckiego polecam ich sklep firmowy w Pile, w samym centrum, na Powstańców Warszawy obok Maca, jeśli przejeżdżacie gdzieś w trasie warto się zatrzymać. Przemiła pani, można kupować hurtowo na kartony.

Ostatnio będąc w tamtych okolicach kupowałam w ich firmowym sklepie pod samym browarem. W tamtych rejonach nawigacja samochodowa sugeruje omijać Piłę i jechać przez jakiś Sracz, czy coś takiego, ale po drodze sporo punktów sprzedaży Noteckiego można spotkać. Obłowilimy się po pachy :)
big badda boom

Postprzez uve » 5 wrz 2012, o 20:51

Od niepamiętnych lat Tyskie ponad wszystkie
Ale muszę przyznać, że ostatnio ogólnie piwa się popsuły, ale wydaje mi się, iż jest spowodowane EURO. Wtedy wszyscy producenci szli na jakość, a nie na ilość i to się wymiernie przełożyło na jakość tego co stoi na sklepowych półkach

Postprzez kouczan » 5 wrz 2012, o 21:08

Piwa "przemysłowe" od dawna chujem pachną. Ciężko wypić coś co ma w sobie to coś i nie kosztuje nie wiadomo ile.

ps. tych co się wybierają na koncert doCzewy zachęcam do odwiedzenie pubu Oslo vel Browaru Czenstochovia, polecam ich piwko firmowe. Knajpa a la wrocławski Spiż (niestety chleba ze smalcem nie dają:))

Postprzez marcysss » 5 wrz 2012, o 21:52

Jakiś czas temu przerzuciłam się z piw przemysłowych na piwa niepasteryzowane. Póki jest ciepło wolę wybulić więcej forsy na niepasteryzowane piwsko w PIPie i iść w plener je wyłoić ze znajomymi, niż siedzieć w pubie i płacić 5-10 zł za wątpliwej maści browara z kija. Kiedyś w przypływie wolnego czasu skorzystałam z dobrodziejstw internetu i naczytałam się to i owo na temat piw przemysłowych i siłą rzeczy przerzuciłam się na niepasteryzowane . Później naczytałam się też prawdy na temat ''niepasteryzowanych'' browarów, ale chcąc nie chcąc nawet taki tani AMBER jest o niebo lepszy niż tyskie, poznańskie i ,co z ciężkim sercem przyznaję, żywieckie szczyny.

Od siebie polecam Obrazek

Postprzez Carlos » 5 wrz 2012, o 22:01

Dziś na próbę zakupiłem :
Obrazek
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez DupAśka » 5 wrz 2012, o 22:15

kurde ja to ostatnio pije te czeskie niebieskie, znakomite piwko, choc czasem zbyt goryczkowe jak sie pije w wiekszej ilosci :) a tak na codzien to polecam Łomże export niepasteryzowana, nie jest taka kwasna jak te inne niby niepasteryzowane (bo jedyne jakie znam i jest faktycznie niepasteryzowane to Pilsweiser 17 dniowy), a jak nie ma Lomzy to kasztelan jasny pelny!
az sobie smaka narobilam :P
ObrazekObrazekObrazek

@Carlos, a po tym desperadosie to sie zrzygac mozna...
Będzie trzeba to bałagan swój posprzątam, ja poukładam się... ;>

Postprzez sem » 5 wrz 2012, o 22:18

Czeskie Niebieskie miało w tym sezonie specjalne etykiety, aż sobie zachowałem jedną :) Jak kiedyś będę miał możliwość to zrobię foto i wrzucę :)

Postprzez DupAśka » 5 wrz 2012, o 22:41

miało miało, z tym ze kiedys mialo jeszcze lepsza! bikini to byla zdrapka, ktora kazdy mogl sobie zdrapac samemu ;)

Postprzez mir3xk » 5 wrz 2012, o 22:41

Od dłuższego czasu moim faworytem jest Fortuna Czarne

Obrazek

Co jest najlepsze, teraz ta pyszność do kupienia w Żabkach za 3,5 + kaucja 50 gr. Żyć nie umierać.

Postprzez uve » 5 wrz 2012, o 22:43

marcysss napisał(a): Póki jest ciepło wolę wybulić więcej forsy na niepasteryzowane piwsko w PIPie i iść w plener je wyłoić ze znajomymi, niż siedzieć w pubie i płacić 5-10 zł za wątpliwej maści browara z kija.

Pić piwo w pubie/knajpie, tym bardziej jeszcze lane, to już jest kompletna porażka. Nie dość, że jest chrzczone co najmniej jak nasze paliwo, to jeszcze dosyć drogie, że już nie wspomnę jak człowiek się po nim czuje na dzień następny

Postprzez efiut » 5 wrz 2012, o 22:44

Z dostępnych w moim regionie, bardzo przyzwoite:
Obrazek
Po prostu, dobrze zrobiony lager. Tak powinno smakować piwo, zdecydowanie.

Z tych szerzej rozpowszechnionych:
Obrazek
Każdy, kto lubi naturalne, dobre piwo - zna Ciechana. O ile się starego nie kupi, orzeźwia jak nic na świecie.

Jak tylko w Czechach mam możliwość być, zaopatruję się przede wszystkim w to, o:
Obrazek
Ciemne, lekkie piwo. Coś tam ponad 3% alkoholu, a smak - mimo tego, że produkowany masowo - wyśmienity.

A jak do Czech mi nie po drodze - żaden problem. U nas, w Budziejowicach, mają Lidla. A tam często Budweisera mają. I to niedrogo, trzy złote? Czy nawet mniej...
Obrazek

Natomiast ulubionym piwem moim - a przy okazji dostępnym bardzo szeroko - jest takie coś:
Obrazek
W przeciwieństwie do Kozla, lekki nie jest. :> W smaku czuć moc. W mocy też mocy niemało.
No, nie owijając w bawełnę - w głowę wali jak siekiera, zdradliwe toto.
Posmak charakterystyczny, trudno pomylić z jakimkolwiek innym porterem. Długo w ustach siedzi. Piana rewelacyjna.
Tylko ta nowa butelka taka se bezduszna. :-(

Dalej myśleć mi się nie chce. W każdym razie, Heineken, Tyskie gronie i Lech premium odpadają. Reszta - w mniejszym, lub większym stopniu - pijalna też jest. Te ulubione, to gdy pieniądze są. I możliwość.

Postprzez mir3xk » 5 wrz 2012, o 22:50

Z dostępnych na rynku moim faworytem jest... LEŻAJSK !! Do kupienia w Biedronce. Ale to chyba tylko dlatego że to chyba najbardziej znane piwo powiązane z Podkarpaciem :)

Wideo instruktażowe:
http://www.youtube.com/watch?v=m-WF9fskEvk

Obrazek

Postprzez DupAśka » 5 wrz 2012, o 23:08

uve napisał(a):Pić piwo w pubie/knajpie, tym bardziej jeszcze lane, to już jest kompletna porażka. Nie dość, że jest chrzczone co najmniej jak nasze paliwo, to jeszcze dosyć drogie, że już nie wspomnę jak człowiek się po nim czuje na dzień następny

a nieprawda to, bo znam wiele knajp gdzie piwo kosztuje od 5 do 8 zl (i to w Warszawie!) i jest najwyzszej jakosci tzw I klasy. Czuje sie po nim normalnie a pijam bardzo czesto (w tygodniu), moge dac cynk na prv gdyz nie chce robic reklamy ;)

Postprzez wania » 5 wrz 2012, o 23:13

Ogolnie od lat wielu wszystko co nie jest produktem korporacyjnym, cale szczescie dzis coraz latwiej dostac dobre piwa, a i wybor coraz wiekszy

Z ostatnio probowanych, bardzo fajne piwko z AleBrowaru

Obrazek

A z rzeczy powszechnie (przynajmniej w Poznaniu) dostepnych, najczesciej pije

Obrazek

Postprzez sem » 5 wrz 2012, o 23:22

mir3xk napisał(a):Z dostępnych na rynku moim faworytem jest... LEŻAJSK !! Do kupienia w Biedronce. Ale to chyba tylko dlatego że to chyba najbardziej znane piwo powiązane z Podkarpaciem :)

Wideo instruktażowe:
http://www.youtube.com/watch?v=m-WF9fskEvk

Obrazek

Ha, tzw. piwo z zagadką matematyczną. Nie wiem czy nadal ma tę cenę, ale kiedyś miało wspaniałą cenę 2,25zł, co dawało 9zł za czteropak. Kumpel się kiedyś naciął, dał kasjerowi dwie dychy i czekał na 9tkę reszty, a tu zaskoczka :)

Postprzez skursu » 6 wrz 2012, o 07:19

słyszał ktoś może o takim piwie luxtorpeda?

Następna strona

Powrót do FORUM