Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 18:31

wilkmaciej napisał(a):
Bartos napisał(a):Nie mówiąc już o kawałku "zamknięcie" Mesa http://www.youtube.com/watch?v=jSEpu7K_isw . Nie będę się nad płytą Prosto pastwił bo po zajawkach od razu stwierdziłem, że z Kultu chyba wyrosłem. Zrobili dobry ruch bo najlepsze kawałki puścili przed premierą w Antyradiu - przyznać muszę, że nadzieja się pojawiła. Niestety ...

Jeszcze taka mała dygresja odnośnie jednego z wywiadów - Kazik powiedział, ze są w tej dobrej pozycji, że ktoś kto ma 15 płyt Kultu kupi i 16tą. Żeby się Pan nie zdziwił , Panie Kaziku. Potwierdza to tezę Cz-Ł , że słuchacze Kultu są nauczeni i biorą w ciemno.

Kurwaaaa przesłuchałem to teraz co masz w tym linku i nie wierze że to się dzieje naprawdę..... Ty sobie jaja robisz czy naprawdę tę krzyżówkę piaska z norbim z domieszką mozila porównujesz do twórczości Kazika????? Nie no stary, teraz to ręce mi opadły... Wyrosłeś z Kultu mówisz...Mam nadzieję, że już nie weźmiesz się za recenzję żadnej z jego płyt.

Też przesłuchałem, tak na marginesie to w 2:16 jest próbka z Kazikowej "Pocztówki z Chorwacji" ;) (Kazik też to mógł skądś zaporzyczyć). Słabe to dla mnie. Nie ma co nawet porównywać do Kazikowego: http://www.youtube.com/watch?v=qcHC7br41Fs lub jak ktos woli w tej wersji: http://www.youtube.com/watch?v=Wnnuyh8xWws , gdzie Kazik napierdala przez 7 minut i wszystko ma sens w tej historii, tam jest jakaś całość, konkret, puenta.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Zaraz wybuchnie mi głowa

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 18:36

Po 1 zadna z Twoich definicji mi nie pasuje

To definicje ze Słownika Języka Polskiego, a nie "moje", bystrzaku :D

Miło natomiast wiedzieć, że Ci nie pasują.

Po 2 to mniej wikipedii a wiecej uszu uzywaj.

SŁOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO WYDAWNICTWA PWN. Mówi Ci to coś?

Po 3 chcesz mi wmowic ze "muzyka" w hh utworze jest warta cokolwiek bez wokalu????

Jeśli nie jest, to skąd taka popularność płyt producenckich? Płyt, które kupuje się często ze względu na to, że producentem jest właśnie ten konkretny bitmaker, a nie inny. I które osiągają - również w Polsce - bardzo wysokie nakłady.

Slyszalesz kiedys piosenke hiphopowa bez slow?

Nie słyszałem, bo nie ma czegoś takiego, jak "piosenka hip-hopowa". Bo zdajesz sobie oczywiście, specu, sprawę, że nie ma takiego gatunku muzycznego, jak hip-hop?

Probowales sluchac plyty hiphopowej bez wokalu kiedys?

Tak. Ostry na przykład dodaje do swoich płyt całe krążki z instrumentalami. Bardzo często ich słucham. I nie tylko ja zapewne, bo ostatnimi laty każda płyta Ostrego to przynajmniej złota płyta.

Oprócz mnie jakieś 200 tys. osób na YouTube wysłuchało tego instrumentala WWO: viewtopic.php?f=2&t=204&start=550
Dla porównania: klip do "Marysi" wrzucony przez wydawnictwo 2 lata temu ma wyświetleń 150 tys.

Czlowieku podklad hiphopowy to zazwyczaj 5-10 dzwiekow powtarzanych wkolo przez 3 minuty.

Po pierwsze: powyższe zdanie to generalizacja wyjęta z pizdy.

Po drugie: czyżbyś tu sugerował, że podkłady Kultu są przebogate aranżacyjnie? :D

Jesli chodzi o spodnie w kratke, to typowa Kazikowa sarkastyczno-humorystyczna zagrywka.

Boki zrywać.

Prosze nie porownuj tego najbardziej irytujacego gatunku tfu! muzycznego do dokonan wielkiego artysty, jakim jest K.Staszewski.

Przypominają mi się stare czasy. Kiedyś na tym forum chodził taki żart o forumowiczach, którzy mają w pokoju ołtarzyk z obrazkiem Kazika Świętego.

Wyjatkiem w hh jest Eminem - czlowiek z niewyobrazalnym talentem, majacy dystans do siebie i swiata. Jego zdolnosci pisania tekstow miazdza wszystkich, nawet gdyby nagral cala plyte wylacznie o spodniach w kratke.

Ale chyba nie uważasz, że jest lepszy od Kazika...? :O

Tak w ogole to ile ten Twoj artysta sprzedal plyt a ile Kazik?

Nie wiem. A co za różnica? Im lepsze teksty, tym więcej sprzedanych egzemplarzy płyt?

Jesli chodzi o wczesne albumy Kazika to wlasnie byly poczatki rapu w polsce. Pamietasz naklejke na "spalam sie"? "najlepszy raper wschodu" - ch**a tam pamietasz. Jesli jednak juz o nich wspomniales to prosze porownaj teksty z albumow "spalam sie", "melassa" nawet czy "12 groszy" z gimbazjalna zenada co to ja podeslales....

Czytaj ze zrozumieniem. Zapytałem, czy skoro nie uznajesz rapu za muzykę, to czy w takim razie uważasz, że na wspomnianych przez Ciebie płytach nie ma grama muzyki?

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 14 maja 2013, o 18:41

lemur napisał(a):Ciekawe, że w tekście, który nie niesie ze sobą żadnych znamion frustracji podmiotu lirycznego dostrzegłeś frustrację, a w Kaziku krzyczącym do "tępych mądrali", żeby wypierdalali, dostrzegasz wspaniałego, dojrzałego artystę.

Może i kiedyś pisał lepiej, ale teraz nie pisze.
Może i kiedyś nie miał problemu z ubraniem myśli w słowa, a teraz ma.
Może kiedyś nie miał kiboli-ultrasów, a teraz ma :lol:

Re: Zaraz wybuchnie mi głowa

Postprzez maxłel » 14 maja 2013, o 18:43

lemur napisał(a):Po drugie: czyżbyś tu sugerował, że podkłady Kultu są przebogate aranżacyjnie?

Człowieku, dawno chyba Salonu nie słyszałeś - polecam balladę pod tytułem Wanilia.

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 18:46

kezlok napisał(a):Fajnie playliste ułożyłeś, ale zamiast Myszki i Córki wesela, zdecydowanie Bomba na parlament (buja ten numer!!!) i jednak Życie jest piękne ;)

Widzisz, dla mnie "Moja myszko" jest najładniejszą piosenką na płycie (nie mówię, że najlepszą), a "Bomba na parlament" najgorszą. Ty masz odwrotnie, takie życie ;) .

Może spróbuję napisać co mi się podoba w "Mojej myszcze":
(i) na początku piękne dęciaki, prawie jakbym waltornię słyszał - Banan właśnie takie ładne melodie grał;
(ii) piosenka bardzo ładna, ładnie zagrana - spokojna perkusja i pulsujący ładny bas, fajne gitary i klawisze;
(iii) niesamowicie ładny, przebojowy refren (super riff na gitarach i dęciakach), dużo tam emocji;
(iv) zgrabnie opowiedziana historia;
(v) świetny "pasaż" gitarowy po pierwszym refrenie;
(vi) po drugim refrenie bardzo fajna gitarowa solówka.

Tak na marginesie, chłopaki chcieli ja zrobić w stylu Rammsteina (nawet zrobili), ale Kazik kazał im to zmienić. Mimo tego brzmi to trochę w ich stylu.

Wesele natomiast zostawiam tylko ze względu na kontrast w tekscie i pasuje takoż po Teide.

Postprzez malenstwo » 14 maja 2013, o 18:46

Wilkmaciej rządzi;)
wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 18:49

malenstwo napisał(a):Wilkmaciej rządzi;)

Powinienem pracować, a siedzę i odświeżam forum w oczekiwaniu na riposty macieja. Demyt!

Postprzez malenstwo » 14 maja 2013, o 18:51

lemur napisał(a):

Powinienem pracować, a siedzę i odświeżam forum w oczekiwaniu na riposty macieja. Demyt!

Wyrabiasz normę postów na najbliższe 5 lat.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 18:56

lemur napisał(a):
Po 1 zadna z Twoich definicji mi nie pasuje

To definicje ze Słownika Języka Polskiego, a nie "moje", bystrzaku :D

Miło natomiast wiedzieć, że Ci nie pasują.

Po 2 to mniej wikipedii a wiecej uszu uzywaj.

SŁOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO WYDAWNICTWA PWN. Mówi Ci to coś?

Po 3 chcesz mi wmowic ze "muzyka" w hh utworze jest warta cokolwiek bez wokalu????

Jeśli nie jest, to skąd taka popularność płyt producenckich? Płyt, które kupuje się często ze względu na to, że producentem jest właśnie ten konkretny bitmaker, a nie inny. I które osiągają - również w Polsce - bardzo wysokie nakłady.

Slyszalesz kiedys piosenke hiphopowa bez slow?

Nie słyszałem, bo nie ma czegoś takiego, jak "piosenka hip-hopowa". Bo zdajesz sobie oczywiście, specu, sprawę, że nie ma takiego gatunku muzycznego, jak hip-hop?

Tak. Ostry na przykład dodaje do swoich płyt całe krążki z instrumentalami. Bardzo często ich słucham. I nie tylko ja zapewne, bo ostatnimi laty każda płyta Ostrego to przynajmniej złota płyta.

Oprócz mnie jakieś 200 tys. osób na YouTube wysłuchało tego instrumentala WWO: viewtopic.php?f=2&t=204&start=550
Dla porównania: klip do "Marysi" wrzucony przez wydawnictwo 2 lata temu ma wyświetleń 150 tys.

Czlowieku podklad hiphopowy to zazwyczaj 5-10 dzwiekow powtarzanych wkolo przez 3 minuty.

Po pierwsze: powyższe zdanie to generalizacja wyjęta z pizdy.

Po drugie: czyżbyś tu sugerował, że podkłady Kultu są przebogate aranżacyjnie? :D

Jesli chodzi o spodnie w kratke, to typowa Kazikowa sarkastyczno-humorystyczna zagrywka.

Boki zrywać.

Prosze nie porownuj tego najbardziej irytujacego gatunku tfu! muzycznego do dokonan wielkiego artysty, jakim jest K.Staszewski.

Przypominają mi się stare czasy. Kiedyś na tym forum chodził taki żart o forumowiczach, którzy mają w pokoju ołtarzyk z obrazkiem Kazika Świętego.

Wyjatkiem w hh jest Eminem - czlowiek z niewyobrazalnym talentem, majacy dystans do siebie i swiata. Jego zdolnosci pisania tekstow miazdza wszystkich, nawet gdyby nagral cala plyte wylacznie o spodniach w kratke.

Ale chyba nie uważasz, że jest lepszy od Kazika...? :O

Nie wiem. A co za różnica? Im lepsze teksty, tym więcej sprzedanych egzemplarzy płyt?

Jesli chodzi o wczesne albumy Kazika to wlasnie byly poczatki rapu w polsce. Pamietasz naklejke na "spalam sie"? "najlepszy raper wschodu" - ch**a tam pamietasz. Jesli jednak juz o nich wspomniales to prosze porownaj teksty z albumow "spalam sie", "melassa" nawet czy "12 groszy" z gimbazjalna zenada co to ja podeslales....

Czytaj ze zrozumieniem. Zapytałem, czy skoro nie uznajesz rapu za muzykę, to czy w takim razie uważasz, że na wspomnianych przez Ciebie płytach nie ma grama muzyki?

A PWN - to zmienia postac rzeczy bystrzaku...Pierdolenie typu nie ma gatunku hh tez jest swietnym argumentem w tej dyskusji....Nie wiesz jaka to roznica ile sprzedanych plyt? To Ci wtlumacze. Jak cos jest gowniane to nikt tego nie kupuje a jak jest dobre jest przeciwnie. Kumasz Pan? Czy za daleko do lba? Zarcik o oltarzyku - boki zrywac. Stary cale te moje dywagacje pisalem zanim wysluchalem Twojego idola (wczesniej czytalem tylko tekst). Teraz go jednak przesluchalem, i mysle ze nie mamy o czym ze soba rozmawiac....Eminem ma genialne teksty a porownywanie go z Kazikiem jest jak porwnywanieczy lepsza pralka czy kuchenka. Co do porownania z Twoja zenujaca pseudomuzyka Kazika to sprawa ma sie inaczej - porownanie jak gowno do twarogu. Nie wierze ze dyskutuje w ogole o jakims pedale o ktorym nikt nie slyszal i spiewa jak kupicha + werba. Chcialbym zobaczyc jakie sa te ogromne naklady plyt "producenckich" hahah i ile takich plyt jest....150 tys wejsc??? Urzekla mnie Twoja historia... Jak rozumiem wybrales swoj flagowy utwor??? Teraz zobacz ile ma wejsc Baranek, Polska (2 000 000 tak dla info) a nie jakas Marysie tu porownujesz. Podklady Kultu nie sa bogate aranzacyjnie hahaha czlowieku czy Ty klikales na ten link ktory Twoj kolega podeslal???? Bo mam wrazenie ze inne utwory wlaczamy. Jestes smieszny koles:) 5-10 dzwiekow to zdanie z pizdy? Jeszcze raz zachecam wlaczyc podeslany link. Tam standardowe w hh 40 sekund nastrojowego fortepianu jak u werby a potem juz standard. Nie wiem czy 10 dzwiekow tam bedzie.... Ale ten tekst gleboki heeh. Ile Ty masz lat?:)

Postprzez malenstwo » 14 maja 2013, o 18:58

wilkmaciej napisał(a):Nie wiesz jaka to roznica ile sprzedanych plyt? To Ci wtlumacze. Jak cos jest gowniane to nikt tego nie kupuje a jak jest dobre jest przeciwnie.

Czy ktoś mi przypomni ile płyt sprzedał ten zespół od Ona tańczy dla mnie?

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 19:02

malenstwo napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Nie wiesz jaka to roznica ile sprzedanych plyt? To Ci wtlumacze. Jak cos jest gowniane to nikt tego nie kupuje a jak jest dobre jest przeciwnie.

Genialne porownanie... Ja mowie o muzyce... Rozumiem ze lemur swojego verbe uwaza za muzyka bo ja Kazika tak...

Postprzez SafeMan » 14 maja 2013, o 19:04

Boże, co za dyskusja :D

Postprzez kolend » 14 maja 2013, o 19:05

lemur napisał(a):
podaj przykład owych, którzy wydali 16 płytę i mają zajebiste teksty?
sztuką nie jest wydać 1-2 płyty z tekstami "ożeszjakur%apier..e" - takie rzeczy się zdarzają

Z mojego punktu widzenia jest DOKŁADNIE odwrotnie :) Jeśli nie masz o czym pisać, albo jeśli Ci nie wychodzi, to lepiej nie pisz wcale. Z szacunku dla słuchacza.

czekaj no, Ty jesteś ten lemur z kapeli le moor?

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 19:07

lemur napisał(a):Nie wiem. A co za różnica? Im lepsze teksty, tym więcej sprzedanych egzemplarzy płyt?

Tak, tylko wcześniej Ci nie przeszkadza, gdy odpowiadasz w podobnym tonie:

lemur napisał(a):Tak. Ostry na przykład dodaje do swoich płyt całe krążki z instrumentalami. Bardzo często ich słucham. I nie tylko ja zapewne, bo ostatnimi laty każda płyta Ostrego to przynajmniej złota płyta.

Takiego "Ona tańczy dla mnie" to prawie 64 miliony, no i co z tego ;) ? Tak na marginesie, to "Marysia" miała coś koło miliona, potem wrzucili nowy teledysk dwa lata temu.

Postprzez malenstwo » 14 maja 2013, o 19:11

wilkmaciej napisał(a):
malenstwo napisał(a):

Genialne porownanie... Ja mowie o muzyce...

Genialny to był twój argument ilościowy świadczący o jakości.

Co uznajesz za muzykę?
Czy taka połamana Bjork to jeszcze muzyka? Czy taki Fantomas to jeszcze muzyka? Czy Penderecki to muzyka?

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 19:12

malenstwo napisał(a):

Myślę, że płyt nie sprzedał prawie wcale. Na olisie go nie widziałem. Natomiast wyświetleń ma od chuja na youtubie. Podobnie zresztą jest z Dodą. Z tego co mi się obiło o uszy, to ostatniej płyty sprzedała w nakładzie około dzięsięciotysięcznym.
Najlepiej sprzedają się płyty Kultu i Heya. Dlatego pewnie, że zaskarbili sobie szacunek publiczności. Fani gwiazdek o których chociażby wspomniałem wyżej nie kupuja płyt w ogóle prawie.

Postprzez maxłel » 14 maja 2013, o 19:13

donkey, to nie jest odpowiedź w podobnym tonie.

ps. a ile ten Penderecki ma wyświetleń na youtube? Ma chociaż płytę unplugged czy coś?

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 19:16

http://www.youtube.com/watch?v=jSEpu7K_isw - gwoli przypomnienia (jakby ktoś się zgubił w tej żenującej dyskusji). Oto link, który Lemur i jego kolega używają w argumentacji przeciw twórczości Kazika. Lemur nawet jest na tyle odważny, że nie tylko kwestionuje na podstawie tego linku dokonania liryczne Kazika ale również rzuca Kultowi wyzwanie brzmieniowo muzyczne - TYM:) hahaha zapraszam do przesłuchania:)

Postprzez wójek » 14 maja 2013, o 19:22

UWAGA! cytat: "wypierdalaj z tym hiphopolowym gównem!"
to odnośnie tego było http://www.youtube.com/watch?v=jSEpu7K_isw

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 19:25

Co uznajesz za muzykę?
Czy taka połamana Bjork to jeszcze muzyka? Czy taki Fantomas to jeszcze muzyka? Czy Penderecki to muzyka?[/quote]

Odbiegasz od tematu...za muzyke nie uwazam ona tanczy dla mnie. Dyskytujemy o Kulcie i anonimowym hiphopowym ziomku lemura. I nie strugaj kolejnego intelygenta/tki nic nie wnoszac do biezacej dyskusji. Na marginesie jak wspomnial donkey "ona tanczy dla mnie" nie sprzedalo znaczacej ilosci plyt.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 19:28

wójek napisał(a):UWAGA! cytat: "wypierdalaj z tym hiphopolowym gównem!"

Dla mnie porownywanie tego czegos do tworczosci takiej grupy jak Kult powinno zakonczyc wszelkie dyskusje automatycznie....

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 14 maja 2013, o 19:37

Myślę, że nie jest prawdziwy.
Jest jeszcze taki inny użytkownik, który - i to od wielu lat - jak tylko coś napisze na forum o muzyce Kultu / Kazika, to mam podejrzenie, że albo jest nastoletnim wolontariuszem SP Records, który myli PR z reklamą, albo botem :-)

Postprzez kubek » 14 maja 2013, o 19:43

wilkmaciej napisał(a):
wójek napisał(a):UWAGA! cytat: "wypierdalaj z tym hiphopolowym gównem!"

Dla mnie porownywanie tego czegos do tworczosci takiej grupy jak Kult powinno zakonczyc wszelkie dyskusje automatycznie....

Nie moja estetyka, ale tekstowo to Kazik taki poziom już ładne lata temu stracił, muzycznie Kult to wyrobnicy się zrobili.

NIE PODDAM SIĘ

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 19:44

Pierdolenie typu nie ma gatunku hh tez jest swietnym argumentem w tej dyskusji....

Jest, bo się okazuje, że od kilku stron pieprzysz jak potłuczony o gatunku muzycznym, który nie istnieje. Ergo: nie masz pojęcia, o czym mówisz.

Nie wiesz jaka to roznica ile sprzedanych plyt? To Ci wtlumacze. Jak cos jest gowniane to nikt tego nie kupuje a jak jest dobre jest przeciwnie. Kumasz Pan?

Chyba kumam. Ale zdajesz sobie sprawę, że jednym z najlepiej sprzedających się, polskich muzyków w zeszłym roku był Piasek? W pierwszej piątce był.

Co do porownania z Twoja zenujaca pseudomuzyka Kazika to sprawa ma sie inaczej - porownanie jak gowno do twarogu.

"Prosto" to gówno czy twaróg?

Chcialbym zobaczyc jakie sa te ogromne naklady plyt "producenckich" hahah i ile takich plyt jest....

Proszę bardzo.

Oprócz płyty Andrusa, żadna polska płyta nie sprzedała się w zeszłym roku lepiej, niż rapowa płyta producencka pt. "Równonoc" Donatana. Do dziś osiągnęła ona status diamentowej płyty (150 tys. sprzedanych egzemplarzy). W tym stuleciu bodaj tylko jedna płyta okołokazikowa osiągnęła taki status i był to Kult Unplugged.

Aha, jeden z popularniejszych kawałków z "Równonocy" nagrał ten pedał, "o ktorym nikt nie slyszal i spiewa jak kupicha + werba".

Ile Ty masz lat?:)

14. A Ty?

czekaj no, Ty jesteś ten lemur z kapeli le moor?

Ano. Gram w niej na flecie prostym.

Tak, tylko wcześniej Ci nie przeszkadza, gdy odpowiadasz w podobnym tonie:

Nie jest to podobny ton. Udowadniam tylko naszemu forumowemu nobliście, że słuchanie samych podkładów to rzecz normalna, uskuteczniana przez wiele osób, a nie jakieś moje dziwactwo. Nie twierdzę natomiast, że ilość czegokolwiek gdziekolwiek ma automatyczny wpływ na jakość tego czegoś.

za muzyke nie uwazam ona tanczy dla mnie.

Bo...? Jakich cech muzyki nie posiada "Ona tańczy dla mnie"?

Dyskytujemy o Kulcie i anonimowym hiphopowym ziomku lemura.

Man, ale zdajesz sobie sprawę, że zanim coś powiesz, należałoby to coś sprawdzić? Np. to, że ostatnia płyta Mesa osiągnęła status złotej jeszcze przed premierą i że jego kawałki mają po milion-półtora miliona obejrzeń? To nazywasz anonimowością?

Zwracam uwagę na to, że nie sugeruję, że liczba sprzedanych płyt czy wyświetleń na YT ma automatyczny wpływ na jakość. Piszę to tylko w kontrze do błędnej tezy forumowego myśliciela, że facet jest anonimowy. No, nie jest.

No i odpowiadasz na pytania wybiórczo. Nie wiem wciąż, czy na podstawie ilości sprzedanych płyt uważasz Pendereckiego za muzykę, czy nie? Uważasz pierwsze trzy solówki Kazika (w całości zrobione na bitach) za muzykę, czy nie?

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 19:50

Tez odpowiadasz wybiorczo. Pytalem ile takich plyt jest. Podales jedna.... Piasek jest w piatce. A ktory jest twoj anonim? Ktos kto robi takie kawalki jak ten co podeslales w linku to kariery nie zrobi:p. W ogole to po przesluchaniu tego kawalka nie chce mi sie z Toba dyskutowac bo wiem ze rownie dobrze moglem trafic na fana "ona tanczy dla mnie". Mialby takie same argumenty.... Jedna plyta blablabla ilestam wejsc blablabla. Tylko nic z tego nie wynika bo ani jeden ani drugi Kultowi do pietek nie dorosnie i obaj o tym wiemy:) Koncze wiec ta bezsensowna przepychanke i wracam do gownianego Kultu hiphopowy ziomeczku. A Ty sluchaj glebokich tekstow o jezdzie autobusem i genialnych bitow rozpierdalajacych muzycznie system. Jak fortepianik w linku....Jeszcze chcialbym tylko poznac grupe wiekowa kupujacych plyte mesa heh pozdro
Ostatnio edytowano 14 maja 2013, o 19:54 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 1 raz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM