maxłel napisał(a):I pomyśleć, że bez nowej płyty Kultu wszyscy mielibyśmy smutne majowe popołudnie.
lemur napisał(a):Ja już się zupełnie pogubiłem w tej dyskusji. Jak to jest: Penderecki wydaje płytę w PROSTO?
Karma napisał(a):To może coś z zupełnie innej beczki, łapajcie coverex dziadziusia:
https://www.youtube.com/watch?v=IRPVvKViU8Y&feature=youtu.be
sem napisał(a):wilkmaciej napisał(a):sem napisał(a):hihihihihi, wieeeedziaaaaałeeeeemmmmnigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie
akurat w tej wersji to piękno internetu
Też widzę do najbystrzejszych nie należysz:) Ty kolo 16 masz chyba. To jestes 5 lat starszy:)oj Kult nie dla was Pany:)
Ej, serio łyknąłem. Poważnie, odpuściłem sobie czytanie dyskusji z Tobą jakieś 4 strony temu stwierdzając ogromną przepaść pomiędzy tym jak postrzegam świat ja, czy Lemur, czy Człowiek Łoś i Ty. Mało czynników może tłumaczyć taką różnicę w percepcji, najbardziej pasowała mi tu duuuża różnica wieku. Cóż, jeśli się myliłem to trudno. Bekę i tak miałem z tego, że Lemur przez 4 strony napierdalał się przez internet z 11 latkiem, więc nie z Ciebie. Bekę nieuzasadnioną, ale śmieję się do tej pory, dobra wkręta
lemur napisał(a):Trochę się boję, że za kolejną już wycieczkę osobistą wilkmaciej dostanie bana i skasują się wszystkie jego posty. I przepadnie ta wspaniała dyskusja, na którą poświęciłem majowe popołudnie.
wilkmaciej napisał(a):Oj tak postrzeganie swiata mamy totalnie odmienne, a z ta roznica wieku to jednak moze nie jest taki zly trop:p Ciesze sie ze miales "beke". Tez sie usmiechnalem widzac Twoje "haahahahahaahheheeheheh wiedzialem...." :p
SafeMan napisał(a):wilkmaciej, nie chciałbym wam przeszkadzać w tej arcyciekawej dyskusji, ale czytając twoje posty przez ostatnie kilka stron widzę tylko bluzgi i tępe zaczepki
gad napisał(a):wilkmaciej napisał(a):Oj tak postrzeganie swiata mamy totalnie odmienne, a z ta roznica wieku to jednak moze nie jest taki zly trop:p Ciesze sie ze miales "beke". Tez sie usmiechnalem widzac Twoje "haahahahahaahheheeheheh wiedzialem...." :p
Jeżeli masz więcej niż te naście lat, to jest to po prostu smutne. Dorosły facet wyzywający od tępaków ludzi na forum internetowym, dodatkowo nie będący w stanie sklecić 2 sensownych zdań po polsku, to jest dramat.
Przyznam, że te kilka stron dyskusji były zabawne i te Twoje "wypowiedzi" powyżej to miła odmiana, taki folklor. Mimo wszystko uważam, że dla zdrowia psychicznego oraz ogólnej higieny tego miejsca powinieneś zostać zbanowany.
Pozdrawiam!
SafeMan napisał(a):wilkmaciej, nie chciałbym wam przeszkadzać w tej arcyciekawej dyskusji, ale czytając twoje posty przez ostatnie kilka stron widzę tylko bluzgi i tępe zaczepki
wilkmaciej napisał(a):
Artek. Jakie utwory Ci się podobają a które byś odrzucił? Moim faworytem jest bezwzględnie "Twoje słowo jest prawdą".
Najmniej mi przypadła do gustu "Bomba na parlament"...Wg mnie jednak album trzyma poziom mimo wszystko.
artek napisał(a):wilkmaciej napisał(a):
Artek. Jakie utwory Ci się podobają a które byś odrzucił? Moim faworytem jest bezwzględnie "Twoje słowo jest prawdą".
Najmniej mi przypadła do gustu "Bomba na parlament"...Wg mnie jednak album trzyma poziom mimo wszystko.
DOBRE:
1-TEIDE - ciekawy instrumental ale niestety zbyt krótki a szkoda, można to jakoś fajnie na koncertach pociągnąć
2- UKŁAD – muza super, tekstowo broni się
5 – PROSTO - agresywna, dobra nuta, wykrzyczany manifest Kaza, oczywiście z tym okiem lipa, tępi mądrale rozumiem w odniesieniu do adresatów piosenki (tych z lewej i prawej) ja bynajmniej tego do siebie nie biorę
8 – BOMBA – numer na koncerty, nawet daje radę, coś z tego tekstu jednak wynika
11- ŚMIERĆ MINISTRA – muzyka super, tekst do poprawy („tak się w napięciu reaguje”, itd.)
14 – ARMIA – muzyka milutka, słowotok ogarnięty, choć nie brakuje znanego „heja, heja, heja, heja” dobry numer choć nie wiem czy na koncerty, chyba lekko w tej konwencji przydługi, choć mogę się mylić
MNIEJ DOBRE:
7- DLACZEGO TAK TU JEST – tekst broni się , przegląd wszystkiego co do dupy z naszego podwórka tylko wszystko psuje pani co nie jest w typie i jakby w pewnym momencie zabrakło puenty; może być na koncerty
12 – NIE CHCĘ REPREZENTACJI – oczywiste oczywistości – Majorka, Madera, Bóg, honor, ojczyzna – ale tekst nawet się broni, muza ciekawa
13 – MODLITWA – fajna muza, tekstowo nieźle, choć bez zaskoczeń ale przynajmniej nic na siłę, chyba każdy może sobie po swojemu zinterpretować, taki standard kazikowo-kultowy ale nie z tych hitów
15 – OPOWIADAM SIĘ ZA MIŁOŚCIĄ – muza całkiem ok., jakby nieco znajoma? Chyba sprawdzi się na koncertach, tekst prawie dobry, całość w konwencji kultowej
16 – PIĘKNE ŻYCIE – daje radę tekstowo, numer niezły, szkoda, że na końcu płyty, gdzieś w środku stawki przyjemnie by ją przemieszał, i solóweczka
ODPADAJĄ:
3 - TWOJE SŁOWO … - ciągle powtarzane słowo – „propozycja” (chyba zaczerpnięte z „Układu..” gdzie ma sens a tu nijak mi nie pasuje), dziwnie rozedrgany głos Kazika, nie bierze mnie, zbytnio rozwleczone „przesłanie”
4 - WESELE - umca umca, wkurwiający rytm, ale pewnie na koncertach się sprawdzi, chyba miał tam być jakiś większy sens, tzn. łza w oku, syn nie wrócił, wesele nieobecnej córki ale jakieś to nieposklejane – nie łapię o co kaman
6 - DZIADEK - muzycznie początek ciekawy, ale te rymy…, Kazik w wywiadach mówi to samo co śpiewa, w sensie użytego słownictwa a to po prostu słabe
9 – MÓJ MĄŻ – słabe, zwyczajnie bez ikry, jakby już coś podobnego kiedyś było, no i „KOLACJA”
10 – MYSZKA – jakby coś w nawiązaniu do Bomby ale zupełnie nie wiem o co chodzi w tekście, muzycznie nawet fajne
PUENTA - „chcieliśmy dobrze - wyszło źle”
Jedras napisał(a):Kurde, od południa nie zaglądałem na forum a tu taka ciekawa dyskusja się wywiązała:)) A najgorsze jest to, że nie mam jeszcze płyty i nie mogę zająć żadnego stanowiska:P
wilkmaciej napisał(a):Co ja poradze ze Los to tepak? Gad widze to kolejny obronca polszczyzny:) Gdzie zle sklecilem zdanie? Prosze o przyklad i zaobserwowane bledy. Los pewnie cos dorzuci od siebie:)
babeo napisał(a):Ale się wywiązała dyskusja, nie wiem kto z kim i przeciwko komu, ale każdy kto jest przeciwko Łosiowi to ja z nim
gad napisał(a):wilkmaciej napisał(a):Co ja poradze ze Los to tepak? Gad widze to kolejny obronca polszczyzny:) Gdzie zle sklecilem zdanie? Prosze o przyklad i zaobserwowane bledy. Los pewnie cos dorzuci od siebie:)
Na samym wstępie proponuję, żebyś do przyszłych postów powstawiał trochę magicznych znaków, typu:
ą ć ę ł ń ó ś ź ż
Jeśli będziesz miał problemy - pisz na priv - chętnie pomogę!
babeo napisał(a):wilkmaciej - witamy na forum
Proponuję Ci: w Panelu użytkownika jest taka fajna zakładka - Przyjaciele i wrogowie, tam mam zapisanego tylko jednego, ale jakże konkretnego Użytkownika i dzięki temu nie muszę czytać jego wypocin, pojawia się tylko mała informacja, że coś tam skrobnął, ale czytać tego nie trzeba.
Bartos napisał(a):Lemur szacun za cierpliwośćNie widzisz, że ten gość nie ma pojęcia o czym próbuje dyskutować?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 118 gości