Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 21:04

Ja już się zupełnie pogubiłem w tej dyskusji. Jak to jest: Penderecki wydaje płytę w PROSTO?

Re: WolfMatthias

Postprzez sem » 14 maja 2013, o 21:06

maxłel napisał(a):I pomyśleć, że bez nowej płyty Kultu wszyscy mielibyśmy smutne majowe popołudnie.

Ja tylko wieczór.

lemur napisał(a):Ja już się zupełnie pogubiłem w tej dyskusji. Jak to jest: Penderecki wydaje płytę w PROSTO?

Tak, ale tylko instrumentale.

Postprzez maxłel » 14 maja 2013, o 21:07

Produkcja Donatan.

Postprzez Neghe » 14 maja 2013, o 21:09

Karma napisał(a):To może coś z zupełnie innej beczki, łapajcie coverex dziadziusia:

https://www.youtube.com/watch?v=IRPVvKViU8Y&feature=youtu.be

Ładnie! ;)

Miło przeczytać post nie wpisujący się w systematyczną wymianę kwasów, nie porównując, podobną do dyskusji tępych drecholi.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:09

sem napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):
sem napisał(a):hihihihihi, wieeeedziaaaaałeeeeemmmm :D nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie ;) akurat w tej wersji to piękno internetu :)

Też widzę do najbystrzejszych nie należysz:) Ty kolo 16 masz chyba. To jestes 5 lat starszy :):)oj Kult nie dla was Pany:)

Ej, serio łyknąłem. Poważnie, odpuściłem sobie czytanie dyskusji z Tobą jakieś 4 strony temu stwierdzając ogromną przepaść pomiędzy tym jak postrzegam świat ja, czy Lemur, czy Człowiek Łoś i Ty. Mało czynników może tłumaczyć taką różnicę w percepcji, najbardziej pasowała mi tu duuuża różnica wieku. Cóż, jeśli się myliłem to trudno. Bekę i tak miałem z tego, że Lemur przez 4 strony napierdalał się przez internet z 11 latkiem, więc nie z Ciebie. Bekę nieuzasadnioną, ale śmieję się do tej pory, dobra wkręta :)

Oj tak! Postrzeganie swiata mamy totalnie odmienne, a z ta roznica wieku to jednak moze nie jest taki zly trop:p Z Toba nie rozmawialem, wiec nie wiem. Twoja reakcja na moje 11 lat natomiast bezcenna:) Lemur hmmm chlopak broni swojego gatunku muzycznego, biorac za pewnik ze jego srodowisko to obraz swiata wiodacy. Swa niszowa gwiazde porownuje do legendy polskiej muzyki, liczac ze wszyscy postrzegaja swiat przez pryzmat jego ulubienca, ktorego poza grupka entuzjastow hiphopu (w przeciwienstwie do Kultu) nikt niestety nie zna. Czlowiek - Los to bezdenny kretyn, ktory z powodu znajomosci slownika, w lustrze widzi bystrego inteligenta i takim sie probuje przedstawic. Jego reakcje na rozne posty tez sa bardzo spontaniczne i obnazaja poziom intelektualny:) Stara sie jednak trzymac fason w kazdym kolejnym:) Ciesze sie ze miales "beke". Tez sie usmiechnalem widzac Twoje "haahahahahaahheheeheheh wiedzialem...." :p

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 21:11

lemur napisał(a):Trochę się boję, że za kolejną już wycieczkę osobistą wilkmaciej dostanie bana i skasują się wszystkie jego posty. I przepadnie ta wspaniała dyskusja, na którą poświęciłem majowe popołudnie.

Dlaczego miałby dostać bana? Łoś pisze, że bełkocze, więc mu odpisał, co o nim myśli.

Ja tam uważam waszą dyskusję za bezsensowną, bo na innych płaszczyznach zupełnie nadajecie. Ty o czym innym, a on też i vice versa, ale przynajmniej nikt z was nie zaprezentował się jak wszystkowiedziący najlepiej Łoś. Nie wspominając już o ostatnich postach typu:

Może i kiedyś pisał lepiej, ale teraz nie pisze.
Może i kiedyś nie miał problemu z ubraniem myśli w słowa, a teraz ma.
Może kiedyś nie miał kiboli-ultrasów, a teraz ma :lol:

Myślę, że nie jest prawdziwy.
Jest jeszcze taki inny użytkownik, który - i to od wielu lat - jak tylko coś napisze na forum o muzyce Kultu / Kazika, to mam podejrzenie, że albo jest nastoletnim wolontariuszem SP Records, który myli PR z reklamą, albo botem :)

Do tego jeszcze mówi by nie wycierać sobie ryja jego nickiem, a sam powyższymi to robi. Co to kurwa ma być?
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez SafeMan » 14 maja 2013, o 21:12

wilkmaciej, nie chciałbym wam przeszkadzać w tej arcyciekawej dyskusji, ale czytając twoje posty przez ostatnie kilka stron widzę tylko bluzgi i tępe zaczepki :)

Postprzez gad » 14 maja 2013, o 21:14

wilkmaciej napisał(a):Oj tak postrzeganie swiata mamy totalnie odmienne, a z ta roznica wieku to jednak moze nie jest taki zly trop:p Ciesze sie ze miales "beke". Tez sie usmiechnalem widzac Twoje "haahahahahaahheheeheheh wiedzialem...." :p

Jeżeli masz więcej niż te naście lat, to jest to po prostu smutne. Dorosły facet wyzywający od tępaków ludzi na forum internetowym, dodatkowo nie będący w stanie sklecić 2 sensownych zdań po polsku, to jest dramat.

Przyznam, że te kilka stron dyskusji były zabawne i te Twoje "wypowiedzi" powyżej to miła odmiana, taki folklor. Mimo wszystko uważam, że dla zdrowia psychicznego oraz ogólnej higieny tego miejsca powinieneś zostać zbanowany.

Pozdrawiam!
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 21:16

SafeMan napisał(a):wilkmaciej, nie chciałbym wam przeszkadzać w tej arcyciekawej dyskusji, ale czytając twoje posty przez ostatnie kilka stron widzę tylko bluzgi i tępe zaczepki :)

U innych nie widzisz? Nawet lemur, podał nieprawdziwy swój wiek. Potem prosił by podał on, mówiąc, że on swój podał. Czego wy się kurwa spodziewacie? Sami pieprzycie jak TWA, a potem się dziwicie. Wilkmaciej nie daje sobie w kaszę dmuchać i bardzo dobrze. Co więcej, dobrze mu idzie.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:20

gad napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Oj tak postrzeganie swiata mamy totalnie odmienne, a z ta roznica wieku to jednak moze nie jest taki zly trop:p Ciesze sie ze miales "beke". Tez sie usmiechnalem widzac Twoje "haahahahahaahheheeheheh wiedzialem...." :p

Jeżeli masz więcej niż te naście lat, to jest to po prostu smutne. Dorosły facet wyzywający od tępaków ludzi na forum internetowym, dodatkowo nie będący w stanie sklecić 2 sensownych zdań po polsku, to jest dramat.

Przyznam, że te kilka stron dyskusji były zabawne i te Twoje "wypowiedzi" powyżej to miła odmiana, taki folklor. Mimo wszystko uważam, że dla zdrowia psychicznego oraz ogólnej higieny tego miejsca powinieneś zostać zbanowany.

Pozdrawiam!

Co ja poradze ze Los to tepak? Gad widze to kolejny obronca polszczyzny:) Gdzie zle sklecilem zdanie? Prosze o przyklad i zaobserwowane bledy. Los pewnie cos dorzuci od siebie:)

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:22

SafeMan napisał(a):wilkmaciej, nie chciałbym wam przeszkadzać w tej arcyciekawej dyskusji, ale czytając twoje posty przez ostatnie kilka stron widzę tylko bluzgi i tępe zaczepki :)

Safeman czytasz widocznie bardzo wybiorczo :p

Postprzez artek » 14 maja 2013, o 21:27

wilkmaciej napisał(a):
Artek. Jakie utwory Ci się podobają a które byś odrzucił? Moim faworytem jest bezwzględnie "Twoje słowo jest prawdą".
Najmniej mi przypadła do gustu "Bomba na parlament"...Wg mnie jednak album trzyma poziom mimo wszystko.

DOBRE:
1-TEIDE - ciekawy instrumental ale niestety zbyt krótki a szkoda, można to jakoś fajnie na koncertach pociągnąć
2- UKŁAD – muza super, tekstowo broni się
5 – PROSTO - agresywna, dobra nuta, wykrzyczany manifest Kaza, oczywiście z tym okiem lipa, tępi mądrale rozumiem w odniesieniu do adresatów piosenki (tych z lewej i prawej) ja bynajmniej tego do siebie nie biorę
8 – BOMBA – numer na koncerty, nawet daje radę, coś z tego tekstu jednak wynika
11- ŚMIERĆ MINISTRA – muzyka super, tekst do poprawy („tak się w napięciu reaguje”, itd.)
14 – ARMIA – muzyka milutka, słowotok ogarnięty, choć nie brakuje znanego „heja, heja, heja, heja” dobry numer choć nie wiem czy na koncerty, chyba lekko w tej konwencji przydługi, choć mogę się mylić

MNIEJ DOBRE:
7- DLACZEGO TAK TU JEST – tekst broni się , przegląd wszystkiego co do dupy z naszego podwórka tylko wszystko psuje pani co nie jest w typie i jakby w pewnym momencie zabrakło puenty; może być na koncerty
12 – NIE CHCĘ REPREZENTACJI – oczywiste oczywistości – Majorka, Madera, Bóg, honor, ojczyzna – ale tekst nawet się broni, muza ciekawa
13 – MODLITWA – fajna muza, tekstowo nieźle, choć bez zaskoczeń ale przynajmniej nic na siłę, chyba każdy może sobie po swojemu zinterpretować, taki standard kazikowo-kultowy ale nie z tych hitów
15 – OPOWIADAM SIĘ ZA MIŁOŚCIĄ – muza całkiem ok., jakby nieco znajoma? Chyba sprawdzi się na koncertach, tekst prawie dobry, całość w konwencji kultowej
16 – PIĘKNE ŻYCIE – daje radę tekstowo, numer niezły, szkoda, że na końcu płyty, gdzieś w środku stawki przyjemnie by ją przemieszał, i solóweczka ;)

ODPADAJĄ:
3 - TWOJE SŁOWO … - ciągle powtarzane słowo – „propozycja” (chyba zaczerpnięte z „Układu..” gdzie ma sens a tu nijak mi nie pasuje), dziwnie rozedrgany głos Kazika, nie bierze mnie, zbytnio rozwleczone „przesłanie”
4 - WESELE - umca umca, wkurwiający rytm, ale pewnie na koncertach się sprawdzi, chyba miał tam być jakiś większy sens, tzn. łza w oku, syn nie wrócił, wesele nieobecnej córki ale jakieś to nieposklejane – nie łapię o co kaman
6 - DZIADEK - muzycznie początek ciekawy, ale te rymy…, Kazik w wywiadach mówi to samo co śpiewa, w sensie użytego słownictwa a to po prostu słabe
9 – MÓJ MĄŻ – słabe, zwyczajnie bez ikry, jakby już coś podobnego kiedyś było, no i „KOLACJA”
10 – MYSZKA – jakby coś w nawiązaniu do Bomby ale zupełnie nie wiem o co chodzi w tekście, muzycznie nawet fajne

PUENTA - „chcieliśmy dobrze - wyszło źle”

Postprzez Jedras » 14 maja 2013, o 21:28

Kurde, od południa nie zaglądałem na forum a tu taka ciekawa dyskusja się wywiązała:)) A najgorsze jest to, że nie mam jeszcze płyty i nie mogę zająć żadnego stanowiska:P

Postprzez radush » 14 maja 2013, o 21:30

Panowie dajmy temu wątkowi żyć jego własnym życiem, a dyskusje o poprawnej polszczyźnie, Mesie? i wyższości jednych gatunków nad drugimi przenieśmy do innych tematów jeśli są tak znaczące dla tego forum.
@Jędras, ja niestety też nadal czekam bo zamówiłem sobie w empiku za Paybacki.

Postprzez malenstwo » 14 maja 2013, o 21:32

Wolak?
Franek Konsoleta?
Obłok Błekitny?
Lost&Found?
Ostatnio edytowano 14 maja 2013, o 21:35 przez malenstwo, łącznie edytowano 1 raz
wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:32

artek napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):
Artek. Jakie utwory Ci się podobają a które byś odrzucił? Moim faworytem jest bezwzględnie "Twoje słowo jest prawdą".
Najmniej mi przypadła do gustu "Bomba na parlament"...Wg mnie jednak album trzyma poziom mimo wszystko.

DOBRE:
1-TEIDE - ciekawy instrumental ale niestety zbyt krótki a szkoda, można to jakoś fajnie na koncertach pociągnąć
2- UKŁAD – muza super, tekstowo broni się
5 – PROSTO - agresywna, dobra nuta, wykrzyczany manifest Kaza, oczywiście z tym okiem lipa, tępi mądrale rozumiem w odniesieniu do adresatów piosenki (tych z lewej i prawej) ja bynajmniej tego do siebie nie biorę
8 – BOMBA – numer na koncerty, nawet daje radę, coś z tego tekstu jednak wynika
11- ŚMIERĆ MINISTRA – muzyka super, tekst do poprawy („tak się w napięciu reaguje”, itd.)
14 – ARMIA – muzyka milutka, słowotok ogarnięty, choć nie brakuje znanego „heja, heja, heja, heja” dobry numer choć nie wiem czy na koncerty, chyba lekko w tej konwencji przydługi, choć mogę się mylić

MNIEJ DOBRE:
7- DLACZEGO TAK TU JEST – tekst broni się , przegląd wszystkiego co do dupy z naszego podwórka tylko wszystko psuje pani co nie jest w typie i jakby w pewnym momencie zabrakło puenty; może być na koncerty
12 – NIE CHCĘ REPREZENTACJI – oczywiste oczywistości – Majorka, Madera, Bóg, honor, ojczyzna – ale tekst nawet się broni, muza ciekawa
13 – MODLITWA – fajna muza, tekstowo nieźle, choć bez zaskoczeń ale przynajmniej nic na siłę, chyba każdy może sobie po swojemu zinterpretować, taki standard kazikowo-kultowy ale nie z tych hitów
15 – OPOWIADAM SIĘ ZA MIŁOŚCIĄ – muza całkiem ok., jakby nieco znajoma? Chyba sprawdzi się na koncertach, tekst prawie dobry, całość w konwencji kultowej
16 – PIĘKNE ŻYCIE – daje radę tekstowo, numer niezły, szkoda, że na końcu płyty, gdzieś w środku stawki przyjemnie by ją przemieszał, i solóweczka ;)

ODPADAJĄ:
3 - TWOJE SŁOWO … - ciągle powtarzane słowo – „propozycja” (chyba zaczerpnięte z „Układu..” gdzie ma sens a tu nijak mi nie pasuje), dziwnie rozedrgany głos Kazika, nie bierze mnie, zbytnio rozwleczone „przesłanie”
4 - WESELE - umca umca, wkurwiający rytm, ale pewnie na koncertach się sprawdzi, chyba miał tam być jakiś większy sens, tzn. łza w oku, syn nie wrócił, wesele nieobecnej córki ale jakieś to nieposklejane – nie łapię o co kaman
6 - DZIADEK - muzycznie początek ciekawy, ale te rymy…, Kazik w wywiadach mówi to samo co śpiewa, w sensie użytego słownictwa a to po prostu słabe
9 – MÓJ MĄŻ – słabe, zwyczajnie bez ikry, jakby już coś podobnego kiedyś było, no i „KOLACJA”
10 – MYSZKA – jakby coś w nawiązaniu do Bomby ale zupełnie nie wiem o co chodzi w tekście, muzycznie nawet fajne

PUENTA - „chcieliśmy dobrze - wyszło źle”

To troszki odwrotnie:) Ze slowem propozycja w pelnie sie zgadzam, natomiast muzycznie i energia ten utwor mnie pochlonal:) Bomba na koncerty wydaje mi sie zbyt malo wlasnie energiczna. Dziadek mi sie mimo wszystko podoba, szczegolnie teledysk. Myszka bardzo słaba. Kategoria "Mniej dobre" u Ciebie, jest generalnie kategorią "dobre" u mnie:)

Postprzez babeo » 14 maja 2013, o 21:34

Ale się wywiązała dyskusja, nie wiem kto z kim i przeciwko komu, ale każdy kto jest przeciwko Łosiowi to ja z nim :)

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:35

Jedras napisał(a):Kurde, od południa nie zaglądałem na forum a tu taka ciekawa dyskusja się wywiązała:)) A najgorsze jest to, że nie mam jeszcze płyty i nie mogę zająć żadnego stanowiska:P

Ta dyskusja nie jest dyskusja o plycie juz od rana:) Odkad Czlowiek - Los chcial udowodnic, ze sztuka wladania jezykiem Kazika nie ma startu do jego najczystszej doskonalosci w tej materii:p

Postprzez gad » 14 maja 2013, o 21:37

wilkmaciej napisał(a):Co ja poradze ze Los to tepak? Gad widze to kolejny obronca polszczyzny:) Gdzie zle sklecilem zdanie? Prosze o przyklad i zaobserwowane bledy. Los pewnie cos dorzuci od siebie:)

Na samym wstępie proponuję, żebyś do przyszłych postów powstawiał trochę magicznych znaków, typu:
ą ć ę ł ń ó ś ź ż

Jeśli będziesz miał problemy - pisz na priv - chętnie pomogę!
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:38

babeo napisał(a):Ale się wywiązała dyskusja, nie wiem kto z kim i przeciwko komu, ale każdy kto jest przeciwko Łosiowi to ja z nim :)

Jest tak: ja przeciwko reszcie:) Czlowiek - Los podniosl mi cisnienie i tak walcze od rana:) Wszyscy sie jednak a mbie rzucili:) Generalnie bylo fajnie ale powoli koncze bo Wigan-Arsenal leci:)

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:41

gad napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Co ja poradze ze Los to tepak? Gad widze to kolejny obronca polszczyzny:) Gdzie zle sklecilem zdanie? Prosze o przyklad i zaobserwowane bledy. Los pewnie cos dorzuci od siebie:)

Na samym wstępie proponuję, żebyś do przyszłych postów powstawiał trochę magicznych znaków, typu:
ą ć ę ł ń ó ś ź ż

Jeśli będziesz miał problemy - pisz na priv - chętnie pomogę!

Dziekuje bardzo gadzie ale nie skorzystam. W ipadzie za duzo roboty. Jestem jednak wdzieczny za rade. Czy na tym sie koncza nieprawidlowosci jezykowe ktore chciales mi wytknac? Czy tylko te ogonki spowodowaly, ze stwierdziles ze nie potrafie dwoch zdan sklecic?

Postprzez babeo » 14 maja 2013, o 21:45

wilkmaciej - witamy na forum :D

Proponuję Ci: w Panelu użytkownika jest taka fajna zakładka - Przyjaciele i wrogowie, tam mam zapisanego tylko jednego, ale jakże konkretnego Użytkownika i dzięki temu nie muszę czytać jego wypocin, pojawia się tylko mała informacja, że coś tam skrobnął, ale czytać tego nie trzeba.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:49

babeo napisał(a):wilkmaciej - witamy na forum :D

Proponuję Ci: w Panelu użytkownika jest taka fajna zakładka - Przyjaciele i wrogowie, tam mam zapisanego tylko jednego, ale jakże konkretnego Użytkownika i dzięki temu nie muszę czytać jego wypocin, pojawia się tylko mała informacja, że coś tam skrobnął, ale czytać tego nie trzeba.

Hehe dzieki:) Widze, ze zenujaco-narcystyczne samouwielbienie tego kretyna nie tylko mnie dotknelo. Jednak wszyscy wskoczyli na mnie heh:) Coz jakos z tym zyje. Ok ogladam mecz - swietny.

Postprzez Bartos » 14 maja 2013, o 21:54

Lemur szacun za cierpliwość :) Nie widzisz, że ten gość nie ma pojęcia o czym próbuje dyskutować? :)

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 21:58

Bartos napisał(a):Lemur szacun za cierpliwość :) Nie widzisz, że ten gość nie ma pojęcia o czym próbuje dyskutować? :)

Drugi koneser glebokich tekstow:) Podeslales juz link ze swoja genialna muzyka:) To mi w dyskusji wystarczy:)
Ostatnio edytowano 14 maja 2013, o 21:59 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 1 raz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM