Pasternak napisał(a):Najlepsza płyta KULTU od lat. KAZIK w wielkiej formie; To jedna z najbardziej błyskotliwych płyt zespołu, Znakomity tekst do "Układu zamkniętego" zwiastował powrót błyskotliwych, kąśliwych i przeszywających tekstów Staszewskiego; tekstowo "Prosto" to po prostu perełka. Podejrzewam, że płyta może wejść do klasyki polskiego rocka.
I tak dalej, i tak dalej. Czemu mnie wcale nie dziwi to, że takie sformułowania padają w recenzji na portalu wnas.pl?
I jeszcze to: słynny hymn "Hanna Gronkowiec walczy" - lol.
Neghe napisał(a):http://niepoprawni.pl/blog/3/recenzjakult-prosto
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Kult ma w tych dniach jakiegoś strasznego pecha do apologetów.
No cholera, chciałbym przeczytać jakąś pozytywną recenzję tej płyty; taką, z którą można by podjąć jakiś dialog, która by mi pokazała coś, czego ja w tym albumie sam nie mogę dostrzec i usłyszeć. A tu kupa jak dotąd.
No, ale Jacek Cieślak z Rzepy znowu wyszedł na uważnego i kumatego słuchacza.
Przy okazji ostatniej płyty KNŻ pisał bodajże, że utwór "Mój synku" ma żartobliwy tekst.
Teraz mu wyszło, że „Nie chcę grać w reprezentacji" to utwór o braku ambicji polskich piłkarzy.
wilkmaciej napisał(a):CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Kult ma w tych dniach jakiegoś strasznego pecha do apologetów.
No cholera, chciałbym przeczytać jakąś pozytywną recenzję tej płyty; taką, z którą można by podjąć jakiś dialog, która by mi pokazała coś, czego ja w tym albumie sam nie mogę dostrzec i usłyszeć. A tu kupa jak dotąd.
Przy okazji ostatniej płyty KNŻ pisał bodajże, że utwór "Mój synku" ma żartobliwy tekst.
Teraz mu wyszło, że „Nie chcę grać w reprezentacji" to utwór o braku ambicji polskich piłkarzy.
I dobrze mu wyszło. Dokładnie o tym opowiada ten utwór. To "Potoczyło się to wszystko chorym torem
Rozrywkę się myli z honorem.", jak i to: "Sport, każdy przyzna, to rozrywka
A nie „Bóg, Honor, Ojczyzna”!
są ironie. Chyba nie rozkodowałeś bystrzaku....
wilkmaciej napisał(a): są ironie. Chyba nie rozkodowałeś bystrzaku....
polake napisał(a):wilkmaciej napisał(a):CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Kult ma w tych dniach jakiegoś strasznego pecha do apologetów.
I dobrze mu wyszło. Dokładnie o tym opowiada ten utwór. To "Potoczyło się to wszystko chorym torem
Rozrywkę się myli z honorem.", jak i to: "Sport, każdy przyzna, to rozrywka
A nie „Bóg, Honor, Ojczyzna”!
są ironie. Chyba nie rozkodowałeś bystrzaku....
No z tego co ja czytałem w Teraz Rocku, to Kazik mówił, że to właśnie nie jest ironia i on tak właśnie uważa. Jacek Cieślak tego nie przeczytał, to mu wyszła ironia. Skąd Tobie wyszła, to nie wiem.
cytrynowy napisał(a):wilkmaciej napisał(a): są ironie. Chyba nie rozkodowałeś bystrzaku....
On to tak serio?
cytrynowy napisał(a):Widzę kolejnego trolla się dorobiliśmy na forumieMiło, będzie wesoło ;P
Thorgal napisał(a):Tutaj druga część wpisu na temat Kultu: tym razem nieco więcej o nowej płycie.
http://pbartosik.blogspot.com/2013/05/p ... enzja.html
wilkmaciej napisał(a):. Może odrazu zrobisz Łosiowi łosią gałę?
trini napisał(a):wilkmaciej napisał(a):. Może odrazu zrobisz Łosiowi łosią gałę?
podpierdoliłam cię.
wilkmaciej napisał(a):
Gratuluję:)
trini napisał(a):jesteś zwykłą ścierą i mam nadzieje, ze cie w końcu zbanują.
babeo napisał(a):trini napisał(a):jesteś zwykłą ścierą i mam nadzieje, ze cie w końcu zbanują.
Sądzisz, że druga strona w postaci Łosia i jego świty jest bez winy?
babeo napisał(a):trini napisał(a):jesteś zwykłą ścierą i mam nadzieje, ze cie w końcu zbanują.
Bartos napisał(a):babeo napisał(a):trini napisał(a):jesteś zwykłą ścierą i mam nadzieje, ze cie w końcu zbanują.
Babeo już to pisałem - my nie używaliśmy epitetów, nie było wycieczek personalnych. Przynajmniej ja sobie tego nie przypominam. Na każdy chamski post tego gościa staraliśmy się merytorycznie odpowiadać. Dostawaliśmy w odpowiedzi wyzwiska, więc skończyliśmy dyskusję. Chyba to było najlepsze wyjście ?
trini napisał(a):wilkmaciej napisał(a):
Gratuluję:)
czego mi gratulujesz? tego, że się obrzygałam czytając kolejnego pierda w twoim wykonaniu? do tej pory twoje żenujące docinki mogły uchodzić za folklor, bo wyzywanie od tępaków osoby obiektywnie mądrzejszej od ciebie to taka folklorystyczna żenadka właśnie. żeby ci to zobrazować: jakbyś chciał skoczyć z poziomu Łosia na swój, to byś się zabił. ty nawet porządnie obrazić kogoś nie potrafisz, bo ja rozumiem, że ktoś może kogoś sprowokować, wdać się w chamską pyskówkę i epitety polecą. ale ciebie nikt nie prowokował, tylko próbował dyskutować z tobą merytorycznie, czego ty nie potrafisz, więc najlepiej jebnąć komuś między oczy "tępakiem" z nadzieja, że się wystraszy. no luz, zdarza się i na tym forum. ale mówiłeś, że kończysz i słowa nie dotrzymałeś, bo znów puściłeś śmierdzącego bąka obrażając przy okazji Łosia, który już dawno zrezygnował z gadki z tobą, ale ty kurwa musiałeś napisać o robieniu mu gały, bo inaczej byś się zesrał.
jesteś zwykłą ścierą i mam nadzieje, ze cie w końcu zbanują.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 142 gości