Teide - super wstęp do płyty, szkoda że taki krótki.
Układ Zamknięty - w sumie żałuję, że tyle go słuchałem przed premierą, bo czasem nawet omijam, żeby posłuchać nowych numerów, a sam Układ jest przecież świetny.
Twoje słowo jest prawdą - dobre zwrotki i solo na organach, ale refren rozczarowujący
Dzisiaj jest mojej córki wesele - nie powala mnie w żadnym razie, ale łapię się na tym, że bardzo wbija się w głowę

Prosto - dobry numer, ale zdecydowanie na koncerty. Odkąd usłyszałem na żywo, wersja studyjna już mnie tak nie powala
Dobrze być dziadkiem - mega pozytywny utwór, bardzo lubię

Dlaczego tak tu jest - świetne, moja subiektywna czołówka płyty
Bomba na parlament - dobre, toczące się powoli, ale jednak zwrotki dosyć mnie męczą, choć refren chwytliwy
Mój mąż - ciekawy eksperyment, że tak powiem.

Moja myszko - solówka na gitarze!

Zabiłem ministra finansów - Gruda bohater utworu, tak samo jak w Twoje słowo

Nie chcę grać w reprezentacji - nic wybitnego, nie wybija się moim zdaniem. Płyta by nie straciła jakby tu usunąć.
Modlitwa moja - według mnie kolejny typowy zapychacz
Największa armia świata wzywa cię - super, wydaje mi się jakby to było połączenie Nie żyję ponad stan z Uwiądem Starczym

Opowiadam się za miłością - z początku uznałem za zbędny zapychacz, ale jednak uważam utwór za udany, powinien być wręcz dłuższy.
Życie jest piękne - jeden z ulubionych na płycie, super finisz. Dęciaki grają jak trzeba, a gitary są super.
Ogólna opinia o płycie? Jest super