Recenzje "Prosto"

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Recenzje "Prosto"

Postprzez wilkmaciej » 17 maja 2013, o 14:06

wilkmaciej napisał(a):
trini napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):
Gratuluję:)

czego mi gratulujesz? tego, że się obrzygałam czytając kolejnego pierda w twoim wykonaniu? do tej pory twoje żenujące docinki mogły uchodzić za folklor, bo wyzywanie od tępaków osoby obiektywnie mądrzejszej od ciebie to taka folklorystyczna żenadka właśnie. żeby ci to zobrazować: jakbyś chciał skoczyć z poziomu Łosia na swój, to byś się zabił. ty nawet porządnie obrazić kogoś nie potrafisz, bo ja rozumiem, że ktoś może kogoś sprowokować, wdać się w chamską pyskówkę i epitety polecą. ale ciebie nikt nie prowokował, tylko próbował dyskutować z tobą merytorycznie, czego ty nie potrafisz, więc najlepiej jebnąć komuś między oczy "tępakiem" z nadzieja, że się wystraszy. no luz, zdarza się i na tym forum. ale mówiłeś, że kończysz i słowa nie dotrzymałeś, bo znów puściłeś śmierdzącego bąka obrażając przy okazji Łosia, który już dawno zrezygnował z gadki z tobą, ale ty kurwa musiałeś napisać o robieniu mu gały, bo inaczej byś się zesrał.
jesteś zwykłą ścierą i mam nadzieje, ze cie w końcu zbanują.

uuuuu komuś nerwy puszczają:) Spokojnie to tylko forum:) Zdaje się o obrażaniu coś mówiłaś. Łoś jest tępakiem, niezależnie ilu kompanów będzie go tu bronić. Chyba was jego piękne "onegdaje" zwodzą skutecznie:) Tobie natomiast zalecam zaparzyć garsteczkę melissy. I nie wyzywałem nikogo prócz tego kretyna Łosia. "żeby ci to zobrazować: jakbyś chciał skoczyć z poziomu Łosia na swój, to byś się zabił" - genialne! :p. Z robieniem gały łosiowi nie uważam żebym przesadził, bo włazicie mu wszyscy w dupę jakby was opłacał. Włącznie z Tobą. Pozdrawiam was i waszego inteligenta.

Postprzez SafeMan » 17 maja 2013, o 14:16

To forum naprawdę nie ma moderatora, który mógłby dać mu bana? :|

Postprzez wilkmaciej » 17 maja 2013, o 14:27

SafeMan napisał(a):To forum naprawdę nie ma moderatora, który mógłby dać mu bana? :|

trini napisał(a):
jesteś zwykłą ścierą.

Mi bana?:) :lol:

Postprzez polake » 17 maja 2013, o 14:29

wilkmaciej napisał(a):Łoś jest tępakiem,(..) I nie wyzywałem nikogo prócz tego kretyna Łosia.

Czy jest na sali moderator?
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez wilkmaciej » 17 maja 2013, o 14:30

polake napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Łoś jest tępakiem,(..) I nie wyzywałem nikogo prócz tego kretyna Łosia.

trini napisał(a):
jesteś zwykłą ścierą.

No właśnie? Jest? :lol:

Postprzez redhead » 17 maja 2013, o 14:32

koniec kłótni !!!

miłujta się i radujta miast kłócić i waśnić
Kult raz na 4-5 lat wydaje płytę - to chyba dobry powód jest aby radować się wszyscy ze wszystkimi

ahoj
indagujmy długie trwanie i szerokie przestrzenie

:D :) ;)
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez wilkmaciej » 17 maja 2013, o 14:36

redhead napisał(a):koniec kłótni !!!

miłujta się i radujta miast kłócić i waśnić
Kult raz na 4-5 lat wydaje płytę - to chyba dobry powód jest aby radować się wszyscy ze wszystkimi

ahoj
indagujmy długie trwanie i szerokie przestrzenie

:D :) ;)

Od początku się chciałem radować:) Po to tu wszedłem. Jednak jedyne co spotkałem, to kółko wybitnych pisarzy tekstów, pod przewodnictwem Łosia, modyfikujących wersy autora - Kazika S.

BTW Płytka jest świetna i mocniej wpada w ucho z każdym przesłuchaniem :P

Postprzez donkey » 17 maja 2013, o 14:55

trini napisał(a):(...) bo wyzywanie od tępaków osoby obiektywnie mądrzejszej od ciebie to taka folklorystyczna żenadka właśnie. żeby ci to zobrazować: jakbyś chciał skoczyć z poziomu Łosia na swój, to byś się zabił.

Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Dla mnie Łoś to ktoś taki, który używa barwnego słowniki w swoich przepięknych wypowiedziach, a w których nie ma żadnej większej treści. W najlepszym wypadku stwierdza, że coś jest słabiutkie jak (tutaj sobie można samemu coś kolorowego wpisać) albo, że jest karytakurą czegoś.

trini napisał(a):(...) tylko próbował dyskutować z tobą merytorycznie, czego ty nie potrafisz, więc najlepiej jebnąć komuś między oczy "tępakiem" z nadzieja, że się wystraszy.

Kto potrafi dyskutować merytorycznie - Łoś? Jedynie lemur coś tam więcej pisał. Cytowałem jakieś dwa bezsensowne postu Łosia, a można by takich kwiatków znaleźć więcej. Dla mnie główny bohater piosenki "Piloci" to malutki pikuś w stosunku do łosia.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez cytrynowy » 17 maja 2013, o 15:05

Tak propo tego, co napisał redhead - nie ma co się obrzucać syfem, to raz. A dwa, :

Obrazek

:)
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez wilkmaciej » 17 maja 2013, o 15:07

donkey napisał(a):
trini napisał(a):(...) bo wyzywanie od tępaków osoby obiektywnie mądrzejszej od ciebie to taka folklorystyczna żenadka właśnie. żeby ci to zobrazować: jakbyś chciał skoczyć z poziomu Łosia na swój, to byś się zabił.

Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Dla mnie Łoś to ktoś taki, który używa barwnego słowniki w swoich przepięknych wypowiedziach, a w których nie ma żadnej większej treści. W najlepszym wypadku stwierdza, że coś jest słabiutkie jak (tutaj sobie można samemu coś kolorowego wpisać) albo, że jest karytakurą czegoś.

trini napisał(a):(...) tylko próbował dyskutować z tobą merytorycznie, czego ty nie potrafisz, więc najlepiej jebnąć komuś między oczy "tępakiem" z nadzieja, że się wystraszy.

Kto potrafi dyskutować merytorycznie - Łoś? Jedynie lemur coś tam więcej pisał. Cytowałem jakieś dwa bezsensowne postu Łosia, a można by takich kwiatków znaleźć więcej. Dla mnie główny bohater piosenki "Piloci" to malutki pikuś w stosunku do łosia.

Mam identyczne odczucia. Dużo wyżej sobie cenię wymianę zdań z Lemurem, chociaż po pierwsze nie zgadzam się z nim praktycznie w niczym, a po drugie rozmowa poszła w złym kierunku i do niczego nie prowadziła. (patrz porównanie Mesa z Kultem). Gbur łoś podniósł mi ciśnienie, a Lemur jest jego kolejnym włazidupem. Gdyby nie to, byłaby szansa na rozmowę. Jeśli natomiast chodzi o zakochanego w sobie napompowanego buca łosia, to tu rozmowy nie ma ŻADNEJ, poza popisami słownikowymi. Zero treści jakiejkolwiek. Jedynie zachwycanie się sobą, i próba udowodnienia każdemu, że nie dorasta mu do pięt, nie umie pisać, wyrażać się, "władać językiem" itp. (włącznie z liderem grupy KULT - bo o tym była mowa). Dlatego nazywam go tępakiem i kretynem - taka jest bowiem moja opinia o tym narcyzie. Trini, jeśli Ty tam widzisz jakąkolwiek merytorykę w jego wypowiedziach, to Twoja sprawa. Widzę że bardzo wam imponują słówka "onegdaj" itp oraz inne górnolotne zwroty, których łoś używa (zupełnie niepotrzebnie zresztą). Jedynie chyba po to, aby w grupie swoich adoratorów zyskać na swej i tak już niewyobrażalnej inteligencji :lol:

Postprzez donkey » 17 maja 2013, o 16:32

Pasternak napisał(a):Dosyć często powtarzana przez różnej maści twórców filmowych opinia jest taka, że im lepiej ekipa bawi się na planie, tym gorzej bawi się widz, oglądając efekt końcowy. Przed premierą nowej płyty Kultu, wydafca zamieścił na judupie filmiki ze studia nagraniowego. Panowie bawili się doskonale. No i powstała płyta Prosto.

Filmiki były ze studia "Electra", gdzie tylko były nagrywane wokale, które wyszły bardzo dobrze. Nie wiemy, jaka atmosfera panowała wcześniej, więc nie koloryzuj.

Pasternak napisał(a):Oficjalnie album wychodzi dzisiej, ale zachwyty nad nim można już znaleźć tu i ówdzie. Powtarza się w nich słowo klucz: brzmienie. Płyta jest super, a jej największy atut to brzmienie. Ta płyta brzmi świetnie. Tak dobrze brzmiącej płyty Kult nie nagrał od dawna. I tak dalej. Naprawdę to jest najważniejsze? Czy może to, żeby na albumie znalazły się ładne kompozycje z niegłupimi słowami? Brandzlowanie się nad brzmieniem przypomina mi faceta, który idzie do restauracji, dostaje przypalonego kotleta, ale i tak jest zadowolony, bo przynajmniej podali go na ładnym (i czystym!) talerzu.

Na SL znalazły się świetne kompozyjce (poziom tekstów był podobny), ale brzmiały tak żle, że szkoda słów. Banan spieprzył ze Słabkiem płytę. Zatem wolę takie brzmienie. Poza tym są na tej płycie bardzo ładne kompozycje i całkiem niezłe teksty. Choćby:

Układ zamknięty;
Prosto;
Moja Myszko (taki trochę Piotr Pelgrzym);
Twoje słowo jest prawdą;
Modlitwa Moja;
Mój mąż;
Dobrze być dziadkiem;
Największa armia świata

Mi się niesamowicie muzycznie podobać zaczęło Nie chcę grać w reprezentacji z ciekawą perkusją i rewelacyjnym basem. Do tego się świetnie harmonizują gitary z dęciakami. Wreszcie fajne klawisze, szczególnie w przejściu. Tekst super.

Pasternak napisał(a):To po pierwsze. A po drugie, co jest takiego dobrego w brzmieniu tych piosenek, jeśli w zespole z dwoma (słownie: dwoma!) gitarzystami gitar nie słychać prawie w ogóle? Zupełnie nie kumam też przedpłytowych zapowiedzi, że oto teraz będziemy grać prostą muzykę, bez udziwniania (stąd tytuł). Tymczasem ta muzyka nie różni się zasadniczo od tej z płyty Hurra! (hm, tylko czemu tamta płyta była fajna, a ta nie jest - tego nie wiem). A w niektórych kawałkach to się Kult nawet autoplagiatu dopuścił (Dzisiaj jest mojej córki wesele to klon Kocham Cię, a miłością swoją; Dlaczego tak tu jest przypomina A kiedy nic was nie ochroni; Największa armia świata wzywa cię to kalka Nie żyję ponad stan).

Gdybyś pisał: mam 3 ręce, to byś mógł napisać: słownie: - trzy, ale tak to trochę bez sensu. Przechodząc do sedna, gitary na tej płycie słychać i to bardzo dobrze. To na płycie "Hurra" były słabo słyszalne, a na SL to bardzo słabo.
"Dzisiaj jest mojej córki wesele" jest troszkę podobne do tego, co piszesz, ale nie jest to klon. Co do drugiego porównania, to fakt - podobnie zwrotki brzmią. Jednak w "Największej armii świata" jest tylko po refrenie riff na trąbach (i chyba na klawiszach) bardzo podobny do "Nieżyję ponad stan", reszta jest zupełnie inna - nie mówiąc już o lini melodycznej, więc to nie jest żadna kalka.

Reasumując, za dużo w tej recenzji kolorowych porównań, a za mało faktów.

Postprzez babeo » 17 maja 2013, o 18:26

trini napisał(a):...

Bartos napisał(a):...

Ze względu na moje wysokie ciśnienie mam włączone ignorowanie postów Łosia, więc dlatego chciałem usłyszeć opinię drugiej strony, żeby wiedzieć skąd pojawiła się napięta atmosfera, jak to mawiają "spinka w pośladki" ;)

Postprzez holyfido » 17 maja 2013, o 22:44

. I nie wyzywałem nikogo prócz tego kretyna Łosia.

Kłamiesz Wilkmacieju. To są Twoje słowa, a nie legenda Ludowa:

Holyfido ale z Ciebie cwana bestia....kapitalny kawal szykowales:p Nie wiem czy wy udajecie, czy naprawde jestescie takimi debilami drodzy panowie:)

Postprzez wilkmaciej » 18 maja 2013, o 01:39

holyfido napisał(a):. I nie wyzywałem nikogo prócz tego kretyna Łosia.

Kłamiesz Wilkmacieju. To są Twoje słowa, a nie legenda Ludowa:

Holyfido ale z Ciebie cwana bestia....kapitalny kawal szykowales:p Nie wiem czy wy udajecie, czy naprawde jestescie takimi debilami drodzy panowie:)

I to jest wyzwisko? Kogo tu wyzwałem? To jest pytanie tak w ogóle... Retoryczne ale pytanie. To nie jest personalny atak na nikogo a raczej luźna dygresja, a nawet jak wspomniałem wcześniej - pytanie. Poprostu dziw brał widząc co wypisujecie, i jak jeden broni głupstw drugiego. To nie to co na Łosia kolego, oj nie:)

Postprzez Neghe » 18 maja 2013, o 13:18

To nie jest własny materiał ;)

http://www.youtube.com/watch?v=cj0kQMRxdFs

Postprzez radush » 18 maja 2013, o 15:00

Nie chcę krytykować, bo sam nie porwę się na taką recenzję, ale jeśli już coś się robi to warto się przyłożyć. Jak większość może mieć zbliżone zdanie do jego zdania, skoro on owego swojego zdania nie wyraził w ogóle...

Postprzez kroy » 18 maja 2013, o 17:55

polake napisał(a):

Ja pierdole, tu jest jak za komuny, wzajemne podpierdalanie się. Heloł, to jest internet, kretyn czy tępak to według mnie nie są słowa kwalifikujące się do bana, abstrahując ile razy Holba np. (którego oczywiście nie bronię) również był nazywany bezmózgim kibolem itp.

Troche luzu i dystansu
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez taataah » 19 maja 2013, o 19:14

pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez Jedras » 19 maja 2013, o 21:58

Parę razy przesłuchałem "Prosto" i nadal mi się podoba. Jedyne do czego mogę się przyczepić to tytułowy utwór i te nieszczęsne wersy "Jestem Kazik co po ulicach łazi" oraz "trzecie oko";/ Razi mnie to cholernie i w sumie szkoda, że w tak fajnym kawałku Kazikowi ewidentnie zabrakło pomysłu na te wersy:P

Postprzez artek » 20 maja 2013, o 10:16

kroy napisał(a):
polake napisał(a):

Ja pierdole, tu jest jak za komuny, wzajemne podpierdalanie się. Heloł, to jest internet, kretyn czy tępak to według mnie nie są słowa kwalifikujące się do bana, abstrahując ile razy Holba np. (którego oczywiście nie bronię) również był nazywany bezmózgim kibolem itp.

Troche luzu i dystansu

to już praktyka dnia codziennego w prawie każdym miejscu pracy, nie bij piany ;)

Postprzez lemur » 20 maja 2013, o 12:05

Moja recenzja na Popmodernie, zilustrowana obrazkiem Natalii Trykowskiej: http://popmoderna.pl/kult-w-remizie/

Postprzez donkey » 20 maja 2013, o 14:11

To żeś wymienił kompozycje Grudy: Arahja i Gdy nie ma dzieci ;) . To drugie to na poziomie Dzisiaj jest mojej córki wesele, Kocham Cię, a miłością swoją, a o Marysi to już lepiej nie mówić (można było podać Komu bije dzwon). Nie rozumiem tego, że on przecież na poprzedniej płycie studyjnej skomponował takie ciekawe piosenki jak: Nie mamy szans, Podejdź tu proszę. Na ostatniej już takich rewelacji nie ma. Chociaż Twoje słowo jest prawdą oraz Modlitwa moja są przyzwoite bardzo. W drugiej strasznie podobają mi sie klawisze, szczególnie na końcu. Prawie Arahja.

Postprzez kolodent » 20 maja 2013, o 14:26

... Prawie Arahja.

:P ja wiedziałem że tak będzie.. :lol:
Jesteście niezawodni :mrgreen:

Pzdr.
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez wilkmaciej » 20 maja 2013, o 14:37

"Niech o poziomie albumu zaświadczy to, że mimo mnogości utworów tylko dwa z nich mogę uznać za dobre."

No to faktycznie jest przekonujące. Twoje zaświadczenie rozwiało moje wątpliwości...

Postprzez donkey » 20 maja 2013, o 14:38

kolodent napisał(a):... Prawie Arahja.

:P ja wiedziałem że tak będzie.. :lol:
Jesteście niezawodni :mrgreen:

Pzdr.

Ty, podobno jeszcze płyty nie masz , bo Ci się skończyły fundusze na maj :P , więc nawet nie wiesz, czy nie Arahja. Chyba, że ściągnoleś z netu ;) .

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM