lemur napisał(a):Moja recenzja na Popmodernie, zilustrowana obrazkiem Natalii Trykowskiej: http://popmoderna.pl/kult-w-remizie/
donkey napisał(a):Ty, podobno jeszcze płyty nie masz , bo Ci się skończyły fundusze na maj, więc nawet nie wiesz, czy nie Arahja. Chyba, że ściągnoleś z netu
.
pokemon_mateusz napisał(a):Lemur, porównanie do Gracjana (niestety trafne) sprawiło, że byłem bliski uduszenia się przez zakrztuszenie kawą. Zagrożenie spotęgował fakt, że jeszcze sobie odtworzyłem podlinkowaną piosenkę...
redhead napisał(a): a u Wydafcy po 28
donkey napisał(a):
Ciekawe, że nikt w tych krytycznych recenzjach nie wspomina o piosence Moja Myszko (zresztą w pozytywnych też), a moim zdaniem Kult nie miał już dawno takiej ładnej piosenki, która by trzymała poziom.
Bartos napisał(a):donkey napisał(a):
Ciekawe, że nikt w tych krytycznych recenzjach nie wspomina o piosence Moja Myszko (zresztą w pozytywnych też), a moim zdaniem Kult nie miał już dawno takiej ładnej piosenki, która by trzymała poziom.
:/
donkey napisał(a):Bartos napisał(a):donkey napisał(a):
To żeś sie wysilił. Nawet nie wiem, jaka emotę ten znak tworzy. Idź może zapal znicz i polej whisky by chodnik zaiskrzył od mocy nieczystych. Tak poważnie, to sobie porównaj podkład tego, co cytowałeś (http://www.youtube.com/watch?v=jSEpu7K_isw) z muzyka do Mojej Myszki. Ten podkład Mesa jest gorszy niż np. ta piosenka disco-polo: http://www.youtube.com/watch?v=5eVHgS7Fw0E
Mi się w głowie nie mieści, jak można takiego syfu słuchać jak Mes i nie chodzi mi tu o styl, bo są kawałki - powiedzmy hip-hopowe - które bardzo sobie cenię pod względem tekstowym, muzycznym i wokalnym. Od Mesa to ja mam więcej talentu.
Small77 napisał(a):Nie było ciśnienia żeby wydawać płytę , tym bardziej że wszyscy zdawali sobie sprawę z jej mierności.
Small77 napisał(a):Część tekstów byłaby idealna dla L-Dópy wkomponowując się w charakter tej grupy.
wilkmaciej napisał(a):Jesli chodzi o szanownego muzyka mesa, to mi wystarczy obejrzeć to z linku poniżej, aby o jego audytorium wiedzieć już wszystko.
http://m.youtube.com/watch?v=zGCa80Af_S0
W tym momencie wszelkie dyskusje na temat Kultu z taką osobą, bezpowrotnie tracą sens:) Bo jaki ma sens dyskusja o Kulcie z fanem disco-polo? Toż to konkurencja dla weekend ten gość przecież.
Maro napisał(a):wilkmaciej napisał(a):Jesli chodzi o szanownego muzyka mesa, to mi wystarczy obejrzeć to z linku poniżej, aby o jego audytorium wiedzieć już wszystko.
http://m.youtube.com/watch?v=zGCa80Af_S0
W tym momencie wszelkie dyskusje na temat Kultu z taką osobą, bezpowrotnie tracą sens:) Bo jaki ma sens dyskusja o Kulcie z fanem disco-polo? Toż to konkurencja dla weekend ten gość przecież.
Czy na prawdę tak łatwo przychodzi Ci ocenianie ludzi na podstawie tego, czego słuchają?
A poza tym wydaje mi się, że akurat podlinkowany przez Ciebie kawałek nie ma absolutnie NIC wspólnego z disco polo. Mnie akurat nie kręci szczególnie, ale chyba byłbym w stanie zrozumieć, że komuś podoba się bardziej niż jakiś kawałek z "Prosto".
wilkmaciej napisał(a): Czy napisałeś podobny post pod argumentami lemura przeciw teledyskowi "Dobrze być dziadkiem" lub innym?
wilkmaciej napisał(a):Łatwo przychodzi mi ocenianie gustu muzycznego na tej podstawie, który jest totalnie sprzeczny z moim. Wtedy wszelkie opinie na temat Kultu takiego człowieka, stają się dla mnie bezużyteczne. Każdy słuchający takiej muzyki, nie powinien się brać za recenzje Kultu, ponieważ nie ma to najmniejszego sensu. Tak samo jak fan Kultu nie powinien brać się za recenzje muzyki mesa, bądź weekendu (prywatnie stawiam ich w tej samej kategorii). Jest to zupełnie inna bajka i preferencje muzyczne muszą wpłynąć na ocenę końcową - nie ma siły.
wilkmaciej napisał(a): Zastanawia mnie natomiast jedno...Jest spór o discopolowca przeciwko Kultowi.
wilkmaciej napisał(a): Napisałeś, że potrafisz zrozumieć że Mes może się bardziej podobać niż Kult. Czy potrafisz zrozumieć też, że Kult podoba się bardziej?
Maro napisał(a):Mnie akurat nie kręci szczególnie, ale chyba byłbym w stanie zrozumieć, że komuś podoba się bardziej niż jakiś kawałek z "Prosto".
Maro napisał(a):Nie napisałem. Ale czy powinienem. Czy jak zapytam o coś Ciebie to muszę o to samo zapytać CZŁOWIEKA-ŁOSIA, lemura?
Chyba nie o to chodzi w dyskusji, żeby każdego obdzielać po równo.
Maro napisał(a):Chyba jednak nie do końca. Tu nie chodzi o "przeciwko". To nie wojna, nie trzeba się okopywać bo biją naszych i kalają naszego idola.
Myślę, że z wieloma osobami na tym forum jest podobnie jak ze mną.
polake napisał(a):Akurat piosence "Dzisiaj jest mojej córki wesele" jest baaardzo blisko do disco-poloTrochę inne instrumentarium, ale muzyka, atmosfera i tekst mniej więcej w tych rejonach się plasuje. Ta piosenka ma wąsy i skarpetki do sandałów
Maro napisał(a):Ja dla odmiany znam wiele osób o jeszcze szerszych zainteresowaniach muzycznych.
maxłel napisał(a):ACHTUNG
Banda Łosia grasuje po lasach, napada na fanów Kultu i grozi egzekucją każdemu kto lubi nową płytę. Egzekucji dokonuje się poprzez puszczanie Mesa aż do momentu kiedy delikwent kopnie w kalendarz.
Jaaasiek napisał(a):Ja z uśmiechem na twarzy słucham Braci FF
Jaaasiek napisał(a):
tak Cię właśnie postrzegają
wilkmaciej napisał(a):Jaaasiek napisał(a):
tak Cię właśnie postrzegają
Kim są tajemniczy oni i dlaczego wypowiadasz się za innych?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 89 gości