Recenzje "Prosto"

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Recenzje "Prosto"

Postprzez vonfloyd » 20 maja 2013, o 15:15

W sumie nie wiem czy bardziej tutaj czy do wątku o 'śniącym się Kaziku' ale przyśniło mi się dzisiaj, że była recenzja 'Prosto' na... Pitchfork-u :D Z tego co pamiętam dostała 7.8/10 więc nieźle

Postprzez Small77 » 20 maja 2013, o 15:39

lemur napisał(a):Moja recenzja na Popmodernie, zilustrowana obrazkiem Natalii Trykowskiej: http://popmoderna.pl/kult-w-remizie/

Ładnie to ująłeś , w większości się zgadzam z tym co tam napisałeś. Mam jednak kilka swoich spostrzeżeń. Wydaje mi się, że nie ma w zespole lidera , kogoś kto słysząc te kompozycje powiedziałby DOŚĆ , to nie przystoi. Nie było ciśnienia żeby wydawać płytę , tym bardziej że wszyscy zdawali sobie sprawę z jej mierności. Tak naprawdę na płytę , wg mnie , nadają się jedynie 2 kompozycje , tytułowa która wrzucona w SET koncertowy nie zostałaby zauważona jako kompozycja nowa i "Układ zamknięty". Pozostałe kompozycje , mam takie wrażenie , bardziej nadawałyby się do uzupełnienia projektów solowych choćby w przypadku Xsięcia Warszwskiego jest to nad wyraz wyraźne ale i w przypadku kompozycji Wojtka Jabłońskiego mam wrażenie że bardziej pasowałyby do "Kasi i Wojtka" niż do KULTu. Dziwnym wydaje mi się , że i teksty do tych kompozycji bardziej uzupełniają tamte projekty niż są odpowiednie dla KULTu. Część tekstów byłaby idealna dla L-Dópy wkomponowując się w charakter tej grupy. Brak lidera grupy który miałby na tyle odwagi żeby odrzucić mierne kompozycje lub choćby wspomóc w pisaniu tekstów . Nie wierzę , że w tak licznej grupie inteligentnych ludzi nie ma kogoś kto mógłby popełnić tekst piosenki na wysokim poziomie. Przykład tego , że Kazik jest w stanie zaakceptować na płycie teksty kogoś innego mięliśmy , choćby w przypadku ostatniej płyty KNŻ. Może po prostu należałoby podjąć próbę . Płyta mierna zarówno pod względem kompozycji (oprócz dwóch Janusza Zdunka , no jeszcze intro , które może być ciekawym rozpoczęciem koncertów o ile będzie możliwe rozwinięcie i nieco improwizacji) jak i tekstowym . Może kolejna płyta będzie lepsza. Ja poczekam z taką nadzieją .
"Kłamałem , Kradłem , Zabiłem , Zdradziłem , UPADŁEM !"

Postprzez kolodent » 20 maja 2013, o 15:47

donkey napisał(a):Ty, podobno jeszcze płyty nie masz , bo Ci się skończyły fundusze na maj :P , więc nawet nie wiesz, czy nie Arahja. Chyba, że ściągnoleś z netu ;) .

Nie obrażaj mi robotnika... :)
Ostatni raz ściągałem zdaje się na zaliczeniu z metodologii badań społecznych, czyli ładnych parę lat tymu :|
Po prostu widzę, że jak zawsze prędzej czy później padnie odniesienie do Arahii.

Płytę słyszałem na razie we fragmentach, znaczy pobieżnie-zasadniczo to ją "przeleciałem" w sklepie.
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez redhead » 20 maja 2013, o 16:00

1. Dla "ciebie ciebie i ciebie" (Heidi Klum -mniammniam- wam wyjaśni) mierna a dla mnie(i nie tylko dla mnie) PRZECIWNIE - bardzo dobra (TOP8 Kultowych) i tak można w koło macieja (wszystkim się dobrze nie zrobi bo to niemożliwe)
2. Nie rozumiem jednego - na kiego ch.. te swoje lipne recenzje umieszczacie na swoich stronach?
Jesteś zalogowany na Kult Forum? Jest wątek recenzje Prosto? Napisz tutaj swoją recenzję - wszyscy się zapoznają. Licznik odwiedzin strony sobie chcecie nabić czy jakąś reklamę własnej dupnej twórczości (przy okazji podczepiając się pod Kult zrobić) chceta?
3. lista olis? litości ale żeś trafił jak kulą w płot (stoi jak byk napisane ....data pubikacji 20 maja za okres od 06.05.2013 - 12.05.2013) PREMIERA KULT PROSTO 13.05.2013 !!!
4. podobnie z m-pikeyem - Jebany Monopolista pierdyknął cenę zaporową (37 złociszy) bo pewnie z Wydafcą się nie ułożył bo w istocie źle dzieje się w królestwie empikowym o czym wiadomo nielicznym - w MM dają po 30 dyszki a u Wydafcy po 28
5. Od Salonu się odpier…. - BRŻ i Łączmy (ten ostatni to utwór genialny wręcz - Xsięciunio miszcz) grany aż zanadto

itp itd itp itd
można se pisać co się chce (ot wolność) - papier (klawiatura) wszystko przyjmie
tyczy się to także niżej podpisanego heja heja hej !!!
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez pokemon_mateusz » 20 maja 2013, o 16:08

Lemur, porównanie do Gracjana (niestety trafne) sprawiło, że byłem bliski uduszenia się przez zakrztuszenie kawą. Zagrożenie spotęgował fakt, że jeszcze sobie odtworzyłem podlinkowaną piosenkę...

Postprzez donkey » 20 maja 2013, o 16:30

pokemon_mateusz napisał(a):Lemur, porównanie do Gracjana (niestety trafne) sprawiło, że byłem bliski uduszenia się przez zakrztuszenie kawą. Zagrożenie spotęgował fakt, że jeszcze sobie odtworzyłem podlinkowaną piosenkę...

Z czym się wam kojarzą spodnie w kratkę?

@kolodent, tylko te klawisze w Modlitwa moja są takie niby proste, ale mają moc, coś takiego niesamowitego mają. Skojarzyły mi się z Arahją.

@lemur, to można tak bez sensu dyskutować. Z jednym tylko spróbuję. Modlitwa moja nie jest żadną jałową kompozycją. Bardzo zróżnicowana. Dęciaki lepsze niż w Twoje słowo jest prawdą. Częsta zmiana rytmu. Goehs gra tam świetnie. We wzrotkach bardzo lekko, ale z polotem. W refrenach ciężko. Wręcz mógłby to być podkład do jakiejś piosenki metalowej. Tak jak kiedyś już pisałem, piosenka Twoje słowo jest prawdą wcale nie jest taka rewelacyjna. Gdyby nie głos Kazika, który sprawia, że ta kompozycja staje się bardzo zwarta i wszystko zaczyna grać, to by nie było tak wesoło.
Jednak każdemu się podoba, to co się podoba i ciężko obiektywnie dyskutować o sztuce. Tak się odwołujesz do Mesa. Też się mogę odwołać. Wolę już posłuchać nędzną Marysię (szczególnie w wersji live) niż jego.

Ciekawe, że nikt w tych krytycznych recenzjach nie wspomina o piosence Moja Myszko (zresztą w pozytywnych też), a moim zdaniem Kult nie miał już dawno takiej ładnej piosenki, która by trzymała poziom. Na "Hurra" (odrzucając tekst) można by za taką wziąść Nowe tempa. Z Pindy, to może Cham i refreny Nie żyję ponad stan oraz Tłuszczy, a SR, to Piotr Pielgrzym i może Łączmy sie w pary..., a na OKSK, to Komu buje dzwon.
Ostatnio edytowano 20 maja 2013, o 16:32 przez donkey, łącznie edytowano 1 raz
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Łukasz_eM » 20 maja 2013, o 16:31

redhead napisał(a): a u Wydafcy po 28

27.99 plus "Przesyłka pocztowa ekonomiczna (10 PLN)"
Czyli płytka za jedyne 37,99 chyba, że ktoś blisko SP mieszka i już "nogami pójść woli"

Normalnie za przesyłkę w takiej formie zapłacimy ok 3 - 4 zł ;]
Pozdrawiam

Postprzez Bartos » 20 maja 2013, o 19:35

donkey napisał(a):

Ciekawe, że nikt w tych krytycznych recenzjach nie wspomina o piosence Moja Myszko (zresztą w pozytywnych też), a moim zdaniem Kult nie miał już dawno takiej ładnej piosenki, która by trzymała poziom.

:/

Postprzez donkey » 20 maja 2013, o 20:08

Bartos napisał(a):
donkey napisał(a):

Ciekawe, że nikt w tych krytycznych recenzjach nie wspomina o piosence Moja Myszko (zresztą w pozytywnych też), a moim zdaniem Kult nie miał już dawno takiej ładnej piosenki, która by trzymała poziom.

To żeś sie wysilił. Nawet nie wiem, jaka emotę ten znak tworzy. Idź może zapal znicz i polej whisky by chodnik zaiskrzył od mocy nieczystych ;) . Tak poważnie, to sobie porównaj podkład tego, co cytowałeś (http://www.youtube.com/watch?v=jSEpu7K_isw) z muzyka do Mojej Myszki. Ten podkład Mesa jest gorszy niż np. ta piosenka disco-polo: http://www.youtube.com/watch?v=5eVHgS7Fw0E

Mi się w głowie nie mieści, jak można takiego syfu słuchać jak Mes i nie chodzi mi tu o styl, bo są kawałki - powiedzmy hip-hopowe - które bardzo sobie cenię pod względem tekstowym, muzycznym i wokalnym. Od Mesa to ja mam więcej talentu.

Postprzez wilkmaciej » 20 maja 2013, o 21:51

donkey napisał(a):
Bartos napisał(a):
donkey napisał(a):

To żeś sie wysilił. Nawet nie wiem, jaka emotę ten znak tworzy. Idź może zapal znicz i polej whisky by chodnik zaiskrzył od mocy nieczystych ;) . Tak poważnie, to sobie porównaj podkład tego, co cytowałeś (http://www.youtube.com/watch?v=jSEpu7K_isw) z muzyka do Mojej Myszki. Ten podkład Mesa jest gorszy niż np. ta piosenka disco-polo: http://www.youtube.com/watch?v=5eVHgS7Fw0E

Mi się w głowie nie mieści, jak można takiego syfu słuchać jak Mes i nie chodzi mi tu o styl, bo są kawałki - powiedzmy hip-hopowe - które bardzo sobie cenię pod względem tekstowym, muzycznym i wokalnym. Od Mesa to ja mam więcej talentu.

To jest wlasnie merytoryczna dyskusja:)

Jesli chodzi o szanownego muzyka mesa, to mi wystarczy obejrzeć to z linku poniżej, aby o jego audytorium wiedzieć już wszystko.

http://m.youtube.com/watch?v=zGCa80Af_S0

W tym momencie wszelkie dyskusje na temat Kultu z taką osobą, bezpowrotnie tracą sens:) Bo jaki ma sens dyskusja o Kulcie z fanem disco-polo? Toż to konkurencja dla weekend ten gość przecież.

Postprzez donkey » 20 maja 2013, o 22:28

Small77 napisał(a):Nie było ciśnienia żeby wydawać płytę , tym bardziej że wszyscy zdawali sobie sprawę z jej mierności.

To znaczy kto? Zespół? :shock:

Small77 napisał(a):Część tekstów byłaby idealna dla L-Dópy wkomponowując się w charakter tej grupy.

Bardzo jestem ciekawy tego, które teksty według Ciebie nadawały by się do dupy (której nie lubię, nota bene)?

@wilkmaciej, posłuchałem tego z Jareckim i trzeba przyznać, że poziomem to sięga samego dna. Śmiało by mogli jeszcze Weekend zaprosić. Ktoś tam pisał, że piosenka biesiadna o weselu mogła by być kolejnym singlem Weekendu. Super, piosenka jest nienajlepsza, a może nawet słaba, ale poziomem przewyższa o wieżowiec, to powyższe dzieło.

Nie mam już ochoty dyskutować o nowej płycie za bardzo. Ja bym wyrzucił cztery kawałki, które w ogóle mnie nie kręcą i ułożył tak setlistę:

1. Teide
2. Dzisiaj jest mojej córki wesele
3. Dobrze być dziadkiem
4. Twoje słowo jest prawdą
5. Zabiłem ministra finansów
6. Mój mąż
7. Układ zamknięty
8. Prosto
9. Moja myszko
10. Modlitwa moja
11. Nie chcę grać w reprezentacji
12. Największa armia świata wzywa cię

Chociaż piosenkę ostatnią, to mogę słuchać raz dziennie. Mimo, że ma najlepszy tekst, to jest jakaś ciężka za bardzo. Te 12 piosenek mają trzy kwadranse i dobrze sie tego słucha.

Postprzez Maro » 21 maja 2013, o 15:33

wilkmaciej napisał(a):Jesli chodzi o szanownego muzyka mesa, to mi wystarczy obejrzeć to z linku poniżej, aby o jego audytorium wiedzieć już wszystko.

W tym momencie wszelkie dyskusje na temat Kultu z taką osobą, bezpowrotnie tracą sens:) Bo jaki ma sens dyskusja o Kulcie z fanem disco-polo? Toż to konkurencja dla weekend ten gość przecież.

Czy na prawdę tak łatwo przychodzi Ci ocenianie ludzi na podstawie tego, czego słuchają?
A poza tym wydaje mi się, że akurat podlinkowany przez Ciebie kawałek nie ma absolutnie NIC wspólnego z disco polo. Mnie akurat nie kręci szczególnie, ale chyba byłbym w stanie zrozumieć, że komuś podoba się bardziej niż jakiś kawałek z "Prosto".
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 15:46

Maro napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Jesli chodzi o szanownego muzyka mesa, to mi wystarczy obejrzeć to z linku poniżej, aby o jego audytorium wiedzieć już wszystko.

Czy na prawdę tak łatwo przychodzi Ci ocenianie ludzi na podstawie tego, czego słuchają?
A poza tym wydaje mi się, że akurat podlinkowany przez Ciebie kawałek nie ma absolutnie NIC wspólnego z disco polo. Mnie akurat nie kręci szczególnie, ale chyba byłbym w stanie zrozumieć, że komuś podoba się bardziej niż jakiś kawałek z "Prosto".

Łatwo przychodzi mi ocenianie gustu muzycznego na tej podstawie, który jest totalnie sprzeczny z moim. Wtedy wszelkie opinie na temat Kultu takiego człowieka, stają się dla mnie bezużyteczne. Każdy słuchający takiej muzyki, nie powinien się brać za recenzje Kultu, ponieważ nie ma to najmniejszego sensu. Tak samo jak fan Kultu nie powinien brać się za recenzje muzyki mesa, bądź weekendu (prywatnie stawiam ich w tej samej kategorii). Jest to zupełnie inna bajka i preferencje muzyczne muszą wpłynąć na ocenę końcową - nie ma siły. Dla mnie jest to disco-polo i tak też brzmi, nie mówiąc o błyskotliwym teledysku. Ten człowiek nabijał się z teledysków "Mars Napada" oraz jakiegoś jeszcze...(Dobrze być dziadkiem chyba). Dla mnie jest to śmieszne biorąc pod uwagę, że jest on fanem kogoś kto robi takie teledyski jak ten z mojego linku. Zastanawia mnie natomiast jedno...Jest spór o discopolowca przeciwko Kultowi. Napisałeś, że potrafisz zrozumieć że Mes może się bardziej podobać niż Kult. Czy potrafisz zrozumieć też, że Kult podoba się bardziej? Czytaj - Czy napisałeś podobny post pod argumentami lemura przeciw teledyskowi "Dobrze być dziadkiem" lub innym?

Postprzez polake » 21 maja 2013, o 16:13

Akurat piosence "Dzisiaj jest mojej córki wesele" jest baaardzo blisko do disco-polo ;) Trochę inne instrumentarium, ale muzyka, atmosfera i tekst mniej więcej w tych rejonach się plasuje. Ta piosenka ma wąsy i skarpetki do sandałów ;)
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez Maro » 21 maja 2013, o 17:02

Zacznę od dupy strony:
wilkmaciej napisał(a): Czy napisałeś podobny post pod argumentami lemura przeciw teledyskowi "Dobrze być dziadkiem" lub innym?

Nie napisałem. Ale czy powinienem. Czy jak zapytam o coś Ciebie to muszę o to samo zapytać CZŁOWIEKA-ŁOSIA, lemura?
Chyba nie o to chodzi w dyskusji, żeby każdego obdzielać po równo.

wilkmaciej napisał(a):Łatwo przychodzi mi ocenianie gustu muzycznego na tej podstawie, który jest totalnie sprzeczny z moim. Wtedy wszelkie opinie na temat Kultu takiego człowieka, stają się dla mnie bezużyteczne. Każdy słuchający takiej muzyki, nie powinien się brać za recenzje Kultu, ponieważ nie ma to najmniejszego sensu. Tak samo jak fan Kultu nie powinien brać się za recenzje muzyki mesa, bądź weekendu (prywatnie stawiam ich w tej samej kategorii). Jest to zupełnie inna bajka i preferencje muzyczne muszą wpłynąć na ocenę końcową - nie ma siły.

W zasadzie tego się chciałem dowiedzieć. Ja dla odmiany znam wiele osób o jeszcze szerszych zainteresowaniach muzycznych. Choć nie muszę podzielać ich fascynacji, to ich opinie o muzyce są dla mnie po prostu interesujące. Jak już ktoś zauważył w dyskusji z Tobą, nawet Kazik ma w swoich dokonaniach bardzo różne style.

wilkmaciej napisał(a): Zastanawia mnie natomiast jedno...Jest spór o discopolowca przeciwko Kultowi.

Chyba jednak nie do końca. Tu nie chodzi o "przeciwko". To nie wojna, nie trzeba się okopywać bo biją naszych i kalają naszego idola.
Myślę, że z wieloma osobami na tym forum jest podobnie jak ze mną. Kazik/Kult mnie rozpieścił swoimi dokonaniami na przestrzeni wielu lat i kolejna płyta rozbudza nadzieję, ale niestety nie każda była w stanie tej nadziei nie zawieść.

wilkmaciej napisał(a): Napisałeś, że potrafisz zrozumieć że Mes może się bardziej podobać niż Kult. Czy potrafisz zrozumieć też, że Kult podoba się bardziej?

Jasne - sam tak mam. Ale jeszcze nie wiem, czy akurat "Prosto" jest szczególnym osiągnięciem. Na razie się oswajam.
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 17:42

Maro napisał(a):
Mnie akurat nie kręci szczególnie, ale chyba byłbym w stanie zrozumieć, że komuś podoba się bardziej niż jakiś kawałek z "Prosto".

Jesteś nieobiektywny więc. Zarzucasz mi coś, wiedząc że druga strona pisze dokładnie to samo. Sugerujesz że czegoś nie rozumiem, podczas gdy fan badziewia z linku nie rozumie chyba tego samego?

Maro napisał(a):
Nie napisałem. Ale czy powinienem. Czy jak zapytam o coś Ciebie to muszę o to samo zapytać CZŁOWIEKA-ŁOSIA, lemura?
Chyba nie o to chodzi w dyskusji, żeby każdego obdzielać po równo.

Tak powinieneś, ale tylko jeśli chciałbyś sensownie dyskutować a nie być poprostu kolejnym broniącym bandy łosia i atakującym mnie:)

Maro napisał(a):
Chyba jednak nie do końca. Tu nie chodzi o "przeciwko". To nie wojna, nie trzeba się okopywać bo biją naszych i kalają naszego idola.
Myślę, że z wieloma osobami na tym forum jest podobnie jak ze mną.

Właśnie że wygląda jak wojna. Porównujemy dwóch "artystów" (cudzysłów dla mesa). Ty stajesz po jednej stronie, nie mając zupełnie żadnych argumentów a jedynie sugerujesz że nie potrafię zrozumieć że ktoś może woleć Mesa. Po drugiej stronie jest ktoś kto nie rozumie tego samego w kontekście Kultu. Jemu jednak tego nie sugerujesz bo "nie powinieneś". Tak więc, nie przypomina to dyskusji a właśnie wojnę, gdzie ludzie stają po jednej stronie ze względu na prywatne sympatie. Wygląda to jak moja wojna, przeciwko bandzie łosia (czyli praktycznie całemu forum). Tak chodzi o "przeciwko". To lemur wciągnął (niedorzecznie) mesa w całą tę dyskusję. Przy okazji bardzo nieudolnie porównując jego twórczość do Kultu.

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 17:56

polake napisał(a):Akurat piosence "Dzisiaj jest mojej córki wesele" jest baaardzo blisko do disco-polo ;) Trochę inne instrumentarium, ale muzyka, atmosfera i tekst mniej więcej w tych rejonach się plasuje. Ta piosenka ma wąsy i skarpetki do sandałów ;)

To piosenka o tematyce weselnej jak zauważyłeś, więc ma wydźwięk lekko biesiadny. Takie urozmaicenie na płycie.... Jednak to nie disco polo. Jest natomiast o wiele mniej obciachowa, od prezentacji panienek na rurze i jazdy w ciemnych okularach popijając drinki w wypolerowanym samochodzie "za 300 000 albo za 400 albo jeszcze więcej".... Tak inne instrumentarium... Trochę.... Tak czy inaczej, człowiek będący fanem żenady jaką ewidentnie prezentuje mes na swoim teledysku, brzmi dziwnie krytykując piosenki o wiele większego artysty w kontekście tego, że są biesiadne i zalatują wiochą prawda?

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 18:03

Maro napisał(a):Ja dla odmiany znam wiele osób o jeszcze szerszych zainteresowaniach muzycznych.

Błąd. Krytykowanie utworu poparte argumentami że to muzyka biesiadna i disco polo, jednocześnie słuchając czegoś takiego jak mes feat jarecki, to kolego nie są szerokie zainteresowania muzyczne a hipokryzja i śmieszność. Naraża autora takich opinii na zerową wiarygodność, i powoduje dyskredytację totalną takiej opinii. Dlatego pisałem, że opinia lemura na temat Kultu jest dla mnie żadną opinią. I nigdzie nie napisałem że "Prosto" jest równie dobra jak płyty Kultu sprzed 20 lat....

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2013, o 18:36

Nie no kurwa... Ja z uśmiechem na twarzy słucham Braci FF, czyli tez nie mogę się wypowiedzieć na temat tego, że jakaś nuta jest discopolowa. Disco polo też jest takie którego się da słuchać i takie, którego nie. Ty masz takie zdanie na temat utworu Mesa, inni mają inne. Ale proszę bardzo, bądź forumowym Macierewiczem, tak Cię właśnie postrzegają.
Obrazek

Postprzez maxłel » 21 maja 2013, o 18:40

ACHTUNG

Banda Łosia grasuje po lasach, napada na fanów Kultu i grozi egzekucją każdemu kto lubi nową płytę. Egzekucji dokonuje się poprzez puszczanie Mesa aż do momentu kiedy delikwent kopnie w kalendarz.

Postprzez Jedras » 21 maja 2013, o 18:41

Jaaasiek dobrze pisze - też od czasu do czasu lubię się napić wódeczki przy skocznej muzyce Braci FF;)

Postprzez Buli » 21 maja 2013, o 19:01

maxłel napisał(a):ACHTUNG

Banda Łosia grasuje po lasach, napada na fanów Kultu i grozi egzekucją każdemu kto lubi nową płytę. Egzekucji dokonuje się poprzez puszczanie Mesa aż do momentu kiedy delikwent kopnie w kalendarz.

Będę czujny !!!
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 19:22

Jaaasiek napisał(a):Ja z uśmiechem na twarzy słucham Braci FF

No właśnie z uśmiechem... Ja też...Jeśli będziesz jednak ich szczerze cenił jako poważnych artystów, ich dorobek artystyczny bez ciena ironii porównywał do Kultu, a samego Kazika przy tym KRYTYKOWAŁ za to że gra wiochę i artystycznie schodzi na psy, to wtedy będzie dopiero analogiczne do mesa i poglądów lemura. Narazie jednak nie za bardzo rozumiesz o czym piszę. Zdaje się że nie widzisz różnicy, między humorem i twórczością ludzi którzy sami ją traktują półpoważnie i mając duży dystans do siebie robią sobie poprostu jaja, a człowiekiem który tworząc żałosną tandetę, bez cienia ironii uważa się za poważnego muzyka.

Jaaasiek napisał(a):
tak Cię właśnie postrzegają

Kim są tajemniczy oni i dlaczego wypowiadasz się za innych?

Postprzez agt » 21 maja 2013, o 19:26

wilkmaciej napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):
tak Cię właśnie postrzegają

Kim są tajemniczy oni i dlaczego wypowiadasz się za innych?

na przykład ja.

czule,
agt
are you such a dreamer to put the world to rights?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM