Recenzje "Prosto"

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Recenzje "Prosto"

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 19:38

agt napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):
tak Cię właśnie postrzegają

Kim są tajemniczy oni i dlaczego wypowiadasz się za innych?

na przykład ja.

czule,
agt

Hehe i jak tu z wami dyskutowac i o czym... Zero jakiejkolwiek dyskusji:) Jedynie owczy pęd, jeden za drugim:) agt wiesz w ogóle o czym rozmawiamy? Może wyrazisz swoją opinię? Bo przyznasz, że Twoja wypowiedź nic nie wnosi do dyskusji na żaden temat? Prócz dołączenia do wzajemnego koła adoracji oczywiście:)

Postprzez malenstwo » 21 maja 2013, o 19:50

Prosiłeś o info kto cię uważa za Macierewicza tego forum, to masz odpowiedź.
wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 20:06

malenstwo napisał(a):Prosiłeś o info kto cię uważa za Macierewicza tego forum, to masz odpowiedź.

Sępy żądne krwi się zlatują:) Gadka o niczym to odrazu więcej chętnych do wtrącenia 3 groszy:) a dlaczego uważacie mnie za Macierewicza?:)

Postprzez SafeMan » 21 maja 2013, o 20:08

No nie wierzę, założono ten wątek, żeby nie musieć czytać dyskusji z pierwszego wątku, a dyskusja przeniosła się tutaj...

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2013, o 20:13

Bo do Wilka Macierewicza nie dociera chyba jedno. Mianowice to, że po Kaziku i Kulcie człowiek spodziewa się więcej. Dlatego można uważać kawałek, namiętnie przez niego przytaczany, Mesa za dobry w jego twórczości, bo nie wymaga się od niego nic więcej. Od Kultu się wymaga, tak samo różnie od innych artystów. Jedni co płytę od Heya wymagają "kopa", inni tekstowej wrażliwości Nosowskiej, w związku z tym Ci pierwsi "zjechali" najnowszą płytę, a Ci drudzy są jej zawartością zachwyceni.

Ja osobiście czekam aż skończy się ta burza wokół "Prosto" i wtedy włączę sobie płytę na spokojnie, bez emocji, jak tylko dojdzie ze sklepu. Nie sugerując się niczyimi opiniami, a już na pewno opiniami tych, którzy akurat zabraniają mieć ich odmiennych.

Polecam felieton Rawicza z któregoś numeru "Rynku Muzycznego" nt. recenzji w internecie. Jak znajdę pismo to wkleję skana.
wilkmaciej napisał(a):a dlaczego uważacie mnie za Macierewicza?:)

Macierewicz: oni kłamią o zamachu, my mówimy prawdę, bo oni są z PO
wilkmaciej: on się myli, ja mam rację, bo on lubi diskopolowy kawałek Mesa

Zauważasz podobieństwo?

Ode mnie koniec na te tematy. Wypowiem się po przesłuchaniu płyty.
Obrazek

Postprzez donkey » 21 maja 2013, o 20:23

Jaaasiek napisał(a):Nie no kurwa... Ja z uśmiechem na twarzy słucham Braci FF, czyli tez nie mogę się wypowiedzieć na temat tego, że jakaś nuta jest discopolowa. Disco polo też jest takie którego się da słuchać i takie, którego nie. Ty masz takie zdanie na temat utworu Mesa, inni mają inne. Ale proszę bardzo, bądź forumowym Macierewiczem, tak Cię właśnie postrzegają.

Powiedz mi jak się ma to ostatnie pogrubione zdanie do reszty? Chyba tylko tak, że jak on ma inne zdanie, to go nazywacie Macierewiczem. Ponadto, kto postrzega? Prawie całe forum, czy można was policzyć na palcach? Nie chcę się za daleko posówać, ale może wspominana "banda Łosia"?

Śmiać mi się chce. Sam wymyśliłeś to barwne określenie, czy może się konsultujecie na privie? Marnujecie się.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 20:31

Jaaasiek napisał(a):Bo do Wilka Macierewicza nie dociera chyba jedno. Mianowice to, że po Kaziku i Kulcie człowiek spodziewa się więcej. Dlatego można uważać kawałek, namiętnie przez niego przytaczany, Mesa za dobry w jego twórczości, bo nie wymaga się od niego nic więcej. Od Kultu się wymaga, tak samo różnie od innych artystów. Jedni co płytę od Heya wymagają "kopa", inni tekstowej wrażliwości Nosowskiej, w związku z tym Ci pierwsi "zjechali" najnowszą płytę, a Ci drudzy są jej zawartością zachwyceni.

ależ nie nie nieeeee!!! Nie odwracaj kota ogonem. Lemur wcale nie uważa mesa za gorszego artystę, po którym nie można spodziewać się więcej niż Kaziku. Wielokrotnie pisał że przewyższa on artystycznie Kult. Czy Ty czytałeś dyskusję czy naprawdę prowadzisz tylko wojnę przeciwko mnie? Nie ładnie tak naginać prawdę aby dać tylko pożywkę bandzie:):)

Jaaasiek napisał(a):Ja osobiście czekam aż skończy się ta burza wokół "Prosto" i wtedy włączę sobie płytę na spokojnie, bez emocji, jak tylko dojdzie ze sklepu.

Dysktutujesz o porównywaniu ostatniej płyty do mesa a jeszcze jej nie słyszałeś??? :lol:

Jaaasiek napisał(a):Macierewicz: oni kłamią o zamachu, my mówimy prawdę, bo oni są z PO
wilkmaciej: on się myli, ja mam rację, bo on lubi diskopolowy kawałek Mesa

Jaaasiek napisał(a):Zauważasz podobieństwo?

Lemur: on się myli, ja mam rację, bo on lubi nowa plyte Kult a ja Mesa.

A Ty zauważasz?

I jeszcze jedno:

Jaaasiek: on się myli, ja mam rację, bo on lubi nowa plyte Kult. Ja jej nawet nie slyszalem ale lemur i banda maja racje.

Lemur przynajmniej ma jakiekolwiek argumenty i rozmawia o czymś. Ty nie wnosisz do dyskusji nic oprócz miechęci do mmie:)

Jaaasiek napisał(a):Ode mnie koniec na te tematy. Wypowiem się po przesłuchaniu płyty.

Myślę że od tego powinieneś zacząć:)

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 20:34

SafeMan napisał(a):No nie wierzę, założono ten wątek, żeby nie musieć czytać dyskusji z pierwszego wątku, a dyskusja przeniosła się tutaj...

Wiem wiem i to pewnie moja wina:)

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2013, o 20:39

Masz wyjaśnione powyżej. I nie muszę wymieniać ludzi, żeby zaspokoić Twoje urażone ego.

do wilkamacieja: odwracasz właśnie kota ogonem Ty, ja nie wypowiedziałem się na temat płyty ani razu, jedynie na temat tego jakie wymagania mają poszczególni ludzie. Ktoś może uważać nową płytę Mesa, której tez nie słyszałem, poza jednym kawałkiem, za genialną i od razu go to skreśla jako obiektywnego człowieka, który nie może się o twórczości Kazika wypowiadać? Kto decyduje o tym co przewyższa artystycznie kogo? Przeważnie każdy sam dla siebie. Prowadzicie z donkeyem jakąś popierdoloną krucjatę, co własnie dla mnie jest kolejnym podobieństwem do Antka. Strollowaliście ten temat do cna, tylko to mnie skusiło zabrać głos przed usłyszeniem więcej niż dwóch czy trzech kawałków.

Nie mam niechęci do Ciebie, bo Cię nie znam, jedynie do tego co wypisujesz.

Ja składam prośbę do moderatora/admina o oczyszczenie tego wątku z niepotrzebnych wpisów i kłótni, w tym także i moich.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 21:02

Jaaasiek napisał(a):do wilkamacieja: odwracasz właśnie kota ogonem Ty, ja nie wypowiedziałem się na temat płyty ani razu, jedynie na temat tego jakie wymagania mają poszczególni ludzie.

Co to zdanie pieprzy???
Po 1 po co tu się udzielasz jeśli nie masz nic do powiedzenia o płycie? Ty chcesz admina o czyszczenie wątku poprosić???:)
Po 2 poczytaj jak stawia mesa względem Kazika lemur i przestań od rzeczy pierdolić, bo zdaje się nie wiesz o czym dyskutujemy tu wcale. Powiedział że mes przewyższa artystycznie nową płytęa także poprzednie teledyski Kultu. Wkleiłem więc ten cudny teledysk mesa. Myślałem, że to wystarczy aby udowodnić (użytkownikom forum Kult!!!) że jego twórczość względem Kultu jest żałośnie śmieszna. Myliłem się jednak. Niektórzy wciąż tego bronią. Porównanie lemura jednak, było jak najbardziej poważne. Ty teraz próbujesz jakiegoś dziwnego skalowania obu twórców, pieprząc jakieś kocopoły, że od Kultu się więcej wymaga blablabla. Gdybym coś takiego teraz napisał całe forum bym mnie zeżarło:) Jak napisałem że mes w porównaniu do legendy polskiej muzyki to podwórkowy artysta, wtedy lemur się na mnie rzucił z argumentami że mes jest dużo lepszym artystą, teledyski mają więcej kliknięć na yt ( :geek: ), a muzyka Kultu jest niczym w porównaniu z beatami w muzyce mesa. Twoje wykręcanie kota ogonkiem jest więc wyjątkowo nieudolne.

Jaaasiek napisał(a):Prowadzicie z donkeyem jakąś popierdoloną krucjatę, co własnie dla mnie jest kolejnym podobieństwem do Antka. 

To Twoja opinia. Ja uważam że Ty plus kilku Twoich kompanów prowadzicie krucjatę przeciwko mnie bo bronię płyty której np Ty nawet nie słyszałeś. 

Jaaasiek napisał(a):Strollowaliście ten temat do cna, tylko to mnie skusiło zabrać głos.....

Ja uważam że Ty go trollujesz pieprząc o Macierewiczu i nie wnosząc do dyskusji zupełnie nic - jak mógłbyś jak nie wiesz o czym ona jest?

P.S. Stwierdzasz że od Kultu się "wymaga"... Przecież nie znasz płyty? Skąd zatem wiesz, że nie spełnia ona oczekiwań???
Czyżby dlatego, że tak napisali wcześniej przedstawiciele waszej bandy?:)

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2013, o 21:10

Twoim zdaniem spełnia, lemura widocznie nie spełnia, czy to tak trudno pojąć?

A udzielam się właśnie z powodu Twoich ataków na ludzi których szanuję, a niektórych znam osobiście.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2013, o 21:16

Zresztą OK. Udzielę się jak tylko hajs przyjdzie i kupię płytę. Mesa też skombinuję i porównam. Tylko ciekawe co powiesz jeśli przyznam lemurowi rację nt poziomu artystycznego obu płyt.
Obrazek

Postprzez agt » 21 maja 2013, o 21:20

wilkmaciej napisał(a):
agt napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):
Kim są tajemniczy oni i dlaczego wypowiadasz się za innych?

na przykład ja.

czule,
agt

Hehe i jak tu z wami dyskutowac i o czym... Zero jakiejkolwiek dyskusji:) Jedynie owczy pęd, jeden za drugim:) agt wiesz w ogóle o czym rozmawiamy? Może wyrazisz swoją opinię? Bo przyznasz, że Twoja wypowiedź nic nie wnosi do dyskusji na żaden temat? Prócz dołączenia do wzajemnego koła adoracji oczywiście:)

1. Tak, Skarbie, wiem, o czym rozmawiacie. Potrafię czytać. Nie muszę się natomiast udzielać w dyskusji, choćby i dlatego, że większość tego, co mam do powiedzenia na ten temat zostało już napisane, a i w pyskówki z Tobą nie zamierzałam się pakować, bo jak tu rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia pojęć "fan" i "fanatyk"? Inna sprawa, że żeby w pełni zrecenzować album trzeba go przesłuchać z uwagą, poświęcić mu czas, żeby wyłapać smaczki, wsłuchać się w teksty, odpowiednio sformułować myśli. Chwilowo mam ciekawsze zajęcia, a i płyta nie "krzyczy" do mnie, nie dopomina się uwagi. Mam ją za mierną i w gruncie rzeczy niepotrzebną.

2. Jak rozumiem, za merytoryczną dyskusję na temat płyty "Prosto" uważasz swoje pytanie skierowane do Jaśka, z którym związana była moja wypowiedź?
Spytałeś, kim są tajemniczy oni - i pozwoliłam sobie ujawnić się jako członek tego grona, spytałeś, jakim prawem wypowiada się za innych - ja takie prawo mu dałam.

Czule,
Członkini Towarzystwa Wzajemnej Adoracji oraz Komitetu Ochrony Łosi,
agt
are you such a dreamer to put the world to rights?

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 21:34

Jaaasiek napisał(a):Twoim zdaniem spełnia, lemura widocznie nie spełnia, czy to tak trudno pojąć?

Kurwa Ty napisałeś od Kultu sie "wymaga" nie Lemur. Człowieku pieprzysz głupoty, nie mając pojęcia o czym rozmawiasz. Jest dokładnie jak mówiłem CZYLI: Bronisz tylko i wyłącznie bandy, samemu nie mając pojęcia o czym gadka. Jak ja mam więc z wami rozmawiać?? Skoro wejdzie taki Jasiek i pierdoli od czapy, tylko po to żeby przytaknąć lemurowi czy innemu łosiowi??? Jak Tu rozmawiać z bezmyślnym stającym za sobą stadem???

A udzielam się właśnie z powodu Twoich ataków na ludzi których szanuję, a niektórych znam osobiście.

Jakich ataków? Czy to, że nie uznaje wyższości jego wiejskiego grajka nad Kultem to jest atak? I obliguje człowieka który nie słyszał ani jednego ani drugiego, do głupiej gadki i zażartego broniena stanowiska kogoś innego, na temat na który samemu się nie ma zupełnie nic do powiezenia?? Bronisz bo "znasz osobiście" ? To się umów na piwo, a nie udowadniaj swojej przyjaźni na forum, atakując wszystkich którzy mają poglądy inne niż Twoja banda kumpli. Jest to śmieszne i żałosne.
Kończę z Tobą gadkę i mam w dupie wasz sojusz.

Jaaasiek napisał(a):Zresztą OK. Udzielę się jak tylko hajs przyjdzie i kupię płytę. Mesa też skombinuję i porównam. Tylko ciekawe co powiesz jeśli przyznam lemurowi rację nt poziomu artystycznego obu płyt.

Jestem pewny że przyznasz mi rację jeśli Prosto okaże się dobrą płytą. :lol: :lol: Pewnie wejdziesz i powiesz Maćku miałeś rację, przepraszam)
Nawet nie słysząc żadnej z płyt!! przyznałeś już rację lemurowi, "bo go szanujesz". O czym Ty więc chrzanisz chłopcze? Mnie nie szanujesz bo nie znasz i mam odmienne zdanie? Skończyłem gadka z kolejnym członkiem bandy łosia.
Ostatnio edytowano 21 maja 2013, o 21:38 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 1 raz

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2013, o 21:37

Nie przyznałem, jesteś kłamcą. Mówię z pełną odpowiedzialnością.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 21 maja 2013, o 21:40

Jaaasiek napisał(a):Nie przyznałem, jesteś kłamcą. Mówię z pełną odpowiedzialnością.

Acha :lol:. Od początku rozmowy jesteś wręcz przeciwko niemu:) Skończyłem gadkę z Tobą. Jak przesłuchasz płytę i będziesz chciał pogadać to daj znać. Jałowego kolesioswskiego pajacowania mi się już nie chce komentować. Macierewicz pozdrawia.

Postprzez redhead » 21 maja 2013, o 22:21

o i Panna Agata się włączyła do dyskursu
nie warto
ten wątek opanował maciej wilkmaciej :lol: ale TWA także trwa na posterunku jak widać :lol:

------------
recenzji podlinkowanych nie czytam
chyba żeby Pawlak Waldemar zechciał napisać cokolwiek, albo choć Graś ;)
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez gad » 21 maja 2013, o 22:32

Jaaasiek napisał(a):Nie przyznałem, jesteś kłamcą.

On nie jest kłamcą. On po prostu nie do końca opanował czytanie ze zrozumieniem.

A co do płyty, to moja recenzja jest taka: smutne, że człowiek na którego tekstach się wychowałem, dziś potrafi sklecić coś takiego:

"Jestem Kazik co po ulicach łazi
I nie wiem czy jestem w stanie was obrazić
Bardziej niż sami się obrażacie
To koniec jest układów, czas na zacier!"

i dalej:

"Rankiem gdy wypadło mi oko z głowy
A nie stać mnie na oko nowe"

i jeszcze troszkę dalej:

"Nie należę do mafii, nie należę do sekty
Nagrywam w studio u Adasia Elektry
Czy muzyka ma moc, tego nie wiem wcale
Spierdalać tępi mądrale!"

i to są cytaty z piosenki, która powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych na całej płycie.

Jednak najgorsze wcale nie jest to, że ta płyta jest zła. Najgorsze jest to, że następna płyta też będzie zła. Nie pamiętaj kto tu z Państwa to napisał, w którejś z recenzji, że ta niemoc Kazika wynika z tego, że przeciętny fan nic już od niego nie wymaga. Zgadzam się z tym stwierdzeniem w stu procentach. Kazik może śpiewać rzeczy słabe, a i tak tłum na koncertach będzie je śpiewał wraz z nim. Ten spadek formy, który obserwuję od PI (tak, Salon uważam za dobrą płytę) właściwie się nie zmienia. Tak, Hurra była lepsza od PI. Tak, Prosto jest lepsze od Hurry. Jednak to wciąż niski poziom. Żenująco niski jak na Kazika.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez katika » 21 maja 2013, o 23:26

- Tempo ! Tempo!
- Ja robię tempem, ale wolnym...

Postprzez donkey » 22 maja 2013, o 00:35

Jaaasiek napisał(a):Prowadzicie z donkeyem jakąś popierdoloną krucjatę, co własnie dla mnie jest kolejnym podobieństwem do Antka. 

To już lekkie przegięcie. Krucjaty prowadzili zawsze ci, którzy mieli pewną wygraną. Po drugie, odpisz mi z łaski swojej na postawione pytania, a nie cytuj mnie w odpowiedziach do kogoś (tak na marginesie bym tego nie wyłowił, gdyby nie było zacytowane przez kogoś). Tyle.

Jeszcze jedna rzecz, postawiłem pytanie: z czym się spodnie w kratkę kojarzą? Z młodością, więc niech ktoś nie porównuje tego do Gracjana, a drugi mu wtóruje, że ma rację. Nie róbcie z siebie geniuszy. Już wielu tu cytowałem i nie łaskaw odpowiedzieć? Pasternak takie głupoty pieprzył w recenzji na przykład, a nie raczył odpowiedzieć.

Nie bronię Kiltu, wilkmacieka, bo potrafia się sami obronić, ale nie podoba mi się wasze pisanie i tyle.

Dobrej nocy :).

Postprzez donkey » 22 maja 2013, o 00:39

gad napisał(a):
"Jestem Kazik co po ulicach łazi
I nie wiem czy jestem w stanie was obrazić
Bardziej niż sami się obrażacie
To koniec jest układów, czas na zacier!"

i dalej:

"Rankiem gdy wypadło mi oko z głowy
A nie stać mnie na oko nowe"

i jeszcze troszkę dalej:

"Nie należę do mafii, nie należę do sekty
Nagrywam w studio u Adasia Elektry
Czy muzyka ma moc, tego nie wiem wcale
Spierdalać tępi mądrale!"

i to są cytaty z piosenki, która powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych na całej płycie.

Podoba Ci się krew Boga? Nie będę się bawił w żadne gierki, ale ta piosenka była o niczym (sam Kazik to wspomniał). Była napisana w 81 chyba i to przed studiami Staszewskiego, więc sami sobie dodajecie jej wielkości. Muzyka gorsza niż "Prosto", a tekst też i to po 32 latach, ale jest żle, a "Krew Boga" zajebista :).

Postprzez artek » 22 maja 2013, o 00:52

donkey napisał(a): postawiłem pytanie: z czym się spodnie w kratkę kojarzą?

ja to widzę dosłownej, był ostatnio dłuższy czas, w którym Kazik chodził w takich właśnie spodniach, jak podkreślał ulubionych ;)

Postprzez lemur » 22 maja 2013, o 00:56

http://www.youtube.com/watch?v=cj0kQMRxdFs

Film okrutnie zły, ale polecam zajrzenie do profilu. Dużo fajnych archiwaliów.

Postprzez donkey » 22 maja 2013, o 00:58

lemur napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=cj0kQMRxdFs

Już było. Twoja? :evil:

EDIT:
Dodałeś edycję, więc żart słaby mi nie wyszedł :).
Ostatnio edytowano 22 maja 2013, o 01:00 przez donkey, łącznie edytowano 1 raz

Postprzez lemur » 22 maja 2013, o 00:59

Ajj, jak było to przepraszam najmocniej.

Nie moja :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM