donkey napisał(a):Jeszcze jedna rzecz, postawiłem pytanie: z czym się spodnie w kratkę kojarzą? Z młodością, więc niech ktoś nie porównuje tego do Gracjana, a drugi mu wtóruje, że ma rację. Nie róbcie z siebie geniuszy. Już wielu tu cytowałem i nie łaskaw odpowiedzieć? Pasternak takie głupoty pieprzył w recenzji na przykład, a nie raczył odpowiedzieć.
Słońce raźniej świeci, dym się w polu snuje,
zupełnie bez sensu, ale się rymuje.
donkey napisał(a):z czym się spodnie w kratkę kojarzą? Z młodością, więc niech ktoś nie porównuje tego do Gracjana, a drugi mu wtóruje, że ma rację.
trini napisał(a):
widzę, że guru tępaków i debili dalej daje czadu w wątku, odmawiając oceny najnowszego arcyprzechujdzieła Kultu osobom słuchającym na ten przykład disco-polo, bo "nie mają do tego podstaw", a sam podejmuje się oceny kawałków hiphopowych, chociaż zgodnie ze swoim własnym stanowiskiem nie ma do tego żadnych podstawi dużo więcej takich kwiatków,
trini napisał(a):
brawo - Macierewicz to zajebista ksywa
wilkmaciej napisał(a):
Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją najmocniejszą stroną prawda?
wilkmaciej napisał(a):A już z pewnością nie powinieneś/powinnaś udzielać się w dyskusji. Jesteś bowiem kolejną osobą która do niej nic prócz jadu nie wnosi.
trini napisał(a):
nie, nieprawda, a co?
trini napisał(a):chuj mnie obchodzi twoje widzimisię na temat mojego udzielania się w dyskusji. miałeś już dawno zamknąć ryj, a tego nie zrobiłeś, więc nie pierdol mi co wnoszę, a czego nie, bo sam jedyne co robisz to zarzucasz forum swoją monotematyczną sraką.
trini napisał(a):ja nie umiem czytać ze zrozumieniem pajacu? a ty co - powiedziałam ci już chyba, że chuj mnie obchodzi twoje widzimisię, więc po chuj dalej udzielasz mi dobrych rad? "nie musisz czytać", "idź gdzie indziej" - a kim ty jesteś, żeby mi rozkazywać? po gadce widzę, że jesteś klasyczną miernotą z burakiem na klacie, bo nawet obrazić porządnie nie potrafisz, tylko jedziesz czerstwymi tekstami połykaczy smarków. rozkazuję ci? nie? więc powtarzam, że swoje frustracje mam zamiar wylewać tam, gdzie mi się podoba, a ciebie jak i twoje "idź gdzie indziej" mam głęboko w swojej wulgarnej kmiociej dupie.
gdybyś nie był totalną ciotą, to zamknąłbyś mordę tak, jak obiecałeś, ale widać nawet proste dotrzymanie słowa cię przerasta, bo każdy zakompleksiony dupek musi bronić się dopierdalając coraz bardziej do pieca.
trini napisał(a):gadce widzę, że jesteś klasyczną miernotą z burakiem na klacie, bo nawet obrazić porządnie nie potrafisz, tylko jedziesz czerstwymi tekstami połykaczy smarków
trini napisał(a): "nie musisz czytać", "idź gdzie indziej" - a kim ty jesteś, żeby mi rozkazywać?
pokemon_mateusz napisał(a):Tak też postrzegam wiele tekstów Kazika z ostatnich lat. O ile spodnie w kratkę jeszcze się bronią, to przykładów na bezsensowne rymy z dupy jest mnóstwo. Chociażby coś o matce w tej samej piosence. Albo jeszcze lepsze "a pani nie jest w moim typie" w "Dlaczego tak tu jest".
Utwory sprawiają wrażenie napisanych na kolanie, byle jak. Błędy językowe, rymy częstochowskie, dziwny szyk zdań, ogólny chaos. Słuchając, miewam uczucie takiego wewnętrznego zażenowania jak właśnie przy piosenkach wspomnianego Gracjana.
trini napisał(a):donkey napisał(a):z czym się spodnie w kratkę kojarzą? Z młodością, więc niech ktoś nie porównuje tego do Gracjana, a drugi mu wtóruje, że ma rację.
donkey, to Tobie spodnie w kratkę się kojarzą z młodością. moje pierwsze skojarzenie ze spodniami w kratkę to korytarz domu starców wypełniony dziadkami we flanelowych piżamach. w kratkę.
donkey napisał(a):Chyba raczej w paski.
donkey napisał(a):Tak na marginesie, obrazy dla "spodnie w kratkę": http://www.google.pl/search?q=spodnie+w ... 91&bih=655 Starców tam nie ma raczej.
babeo napisał(a):Gdzieś słyszałem ostatnio, że kratka jest ponoć znowu bardzo modna. A wczoraj Tyszka walnął, że moda jest od tego by się nią bawić i można np,. chodzić w piżamie jak Wojewódzki![]()
babeo napisał(a):Co do głównego tematu wątku. Oprócz typowych "kultówek" w stylu wesela córki i dziadka, podoba mi się: Twoje słowo jest prawdą oraz Mój mąż. Układ zamknięty i Prosto są jakoś ciężkostrawne dla mnie (te rymy i teksty np. o oku) o utworach numer 10-16 się na razie nie wypowiadam, bo jakoś nie dojechałem w spokoju.
donkey napisał(a):Pasternak takie głupoty pieprzył w recenzji na przykład, a nie raczył odpowiedzieć.
gad napisał(a):Jaaasiek napisał(a):Nie przyznałem, jesteś kłamcą.
On nie jest kłamcą. On po prostu nie do końca opanował czytanie ze zrozumieniem.
A co do płyty, to moja recenzja jest taka: smutne, że człowiek na którego tekstach się wychowałem, dziś potrafi sklecić coś takiego:
"Jestem Kazik co po ulicach łazi
I nie wiem czy jestem w stanie was obrazić
Bardziej niż sami się obrażacie
To koniec jest układów, czas na zacier!"
i dalej:
"Rankiem gdy wypadło mi oko z głowy
A nie stać mnie na oko nowe"
i jeszcze troszkę dalej:
"Nie należę do mafii, nie należę do sekty
Nagrywam w studio u Adasia Elektry
Czy muzyka ma moc, tego nie wiem wcale
Spierdalać tępi mądrale!"
i to są cytaty z piosenki, która powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych na całej płycie.
Jednak najgorsze wcale nie jest to, że ta płyta jest zła. Najgorsze jest to, że następna płyta też będzie zła. Nie pamiętaj kto tu z Państwa to napisał, w którejś z recenzji, że ta niemoc Kazika wynika z tego, że przeciętny fan nic już od niego nie wymaga. Zgadzam się z tym stwierdzeniem w stu procentach. Kazik może śpiewać rzeczy słabe, a i tak tłum na koncertach będzie je śpiewał wraz z nim. Ten spadek formy, który obserwuję od PI (tak, Salon uważam za dobrą płytę) właściwie się nie zmienia. Tak, Hurra była lepsza od PI. Tak, Prosto jest lepsze od Hurry. Jednak to wciąż niski poziom. Żenująco niski jak na Kazika.
wilkmaciej napisał(a):trini napisał(a):
nie, nieprawda, a co?
No pierdolisz od rzeczy nie nawiązując zupełnie do tego co pisze, czyli chyba masz problemy ze zrozumieniem tekstu.
Poproś Łosia może Ci przetłumaczy na język piękny.trini napisał(a):chuj mnie obchodzi twoje widzimisię na temat mojego udzielania się w dyskusji. miałeś już dawno zamknąć ryj, a tego nie zrobiłeś, więc nie pierdol mi co wnoszę, a czego nie, bo sam jedyne co robisz to zarzucasz forum swoją monotematyczną sraką.
Chyba coś pisałaś ostatnio, że mnie sfrajerzyłaś do admina z powodu pisania o gale?
heh Jeśli naprawdę jesteś kobietą (o zgrozo), to wstyd że takie wiejskie kmioty logują się na tym forum...Jeszcze kobieta... Nie musisz czytać tego co piszę, szczególnie że i tak nie potrafisz. Twoje życiowe frustracje wylewaj gdzie indziej wiejska bambero.
wójek napisał(a):jako, że wszyscy trzymają się tematu, też mam pewne spostrzeżenie, a raczej pytanie:
ktoś wie jak można by tanio i szybko zrobić w szklance drugie dno?
donkey napisał(a):wójek napisał(a):jako, że wszyscy trzymają się tematu, też mam pewne spostrzeżenie, a raczej pytanie:
ktoś wie jak można by tanio i szybko zrobić w szklance drugie dno?
Nie wiem, może kubek Ci powie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 97 gości