[Kino domowe] własny składak

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: [Kino domowe] własny składak

Postprzez Bartos » 23 maja 2013, o 13:19

@wilk zapomniałem Ci napisać, że Chodi też jest z Bandy Łosia. Przepraszam, że tak późno i kolejny raz wyszedłeś na ignoranta.

Postprzez wilkmaciej » 23 maja 2013, o 13:23

Bartos napisał(a):@wilk zapomniałem Ci napisać, że Chodi też jest z Bandy Łosia. Przepraszam, że tak późno i kolejny raz wyszedłeś na ignoranta.

Widzę że jest, bo tak jak i Ty strasznie bredzi. Cieszę się, że pospieszyłeś mu z pomocą. Na kogo i który raz wyszedłem, to Twoja subiektywna opinia - i Twojej bandy oczywiście, bo z pewnością zaraz ktoś przybiegnie z odsieczą uciśnionym.

Postprzez babeo » 23 maja 2013, o 13:28

Bartos napisał(a):Chodi też jest z Bandy Łosia

A kto jeszcze do niej należy?

Łoś
Chodi
Bartos

Pytam zupełnie szczerze i na poważnie :) próbuję się jakoś ogarnąć w forumowym "who is who" :D

Postprzez donkey » 23 maja 2013, o 13:33

Chodi do bandy Łosia :lol: . To już raczej odwrotnie mogło by być, ale nie jest z oczywistych powodów.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 23 maja 2013, o 13:34

babeo napisał(a):

Łoś
Chodi
Bartos

Pytam zupełnie szczerze i na poważnie :) próbuję się jakoś ogarnąć w forumowym "who is who" :D

gad
trini
holyfido
maro
lemur
safeman

To cała sekta chłopie:)
Pisałem Ci już że jestem ja vs forum + neutralny donkey i chyba redhead. Ci dwaj często mówią sensownie. Reszta to wzajemne kółko adoracji:)

Postprzez Bartos » 23 maja 2013, o 13:57

babeo napisał(a):

Mnie nie pytaj, ja też nie wiem o co chodzi :)

Postprzez wilkmaciej » 23 maja 2013, o 14:02

Bartos napisał(a):
babeo napisał(a):

Mnie nie pytaj, ja też nie wiem o co chodzi :)

Dokładnie. Ja też nie wiem. Zapytaj lemura, ale on pewnie też nie wie.

Postprzez Bartos » 23 maja 2013, o 14:09

wilkmaciej napisał(a):

Nie wiesz co wymyśliłeś ? Dżinius. Dobra, szkoda mi czasu na rozmowy z Tobą. Peace.

Postprzez wilkmaciej » 23 maja 2013, o 14:13

Bartos napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

Nie wiesz co wymyśliłeś ? Dżinius. Dobra, szkoda mi czasu na rozmowy z Tobą. Peace.

Trzymaj się. Zastanawiam się po co w ogóle się wcinałeś, bo o kinach domowych chyba za wiele do powiedzenia nie miałeś. Potem banda ryczy że zaśmiecam wątki. Dziniusie.

Postprzez babeo » 23 maja 2013, o 14:46

Dla rozluźnienia (po raz kolejny) proponuję pośmiać się z kin za 900zł, co mają po 1000W :lol:

Postprzez wilkmaciej » 23 maja 2013, o 14:57

babeo napisał(a):Dla rozluźnienia (po raz kolejny) proponuję pośmiać się z kin za 900zł, co mają po 1000W :lol:

z trybem PURE STEREO:)

Postprzez chodi » 24 maja 2013, o 09:29

wilkmaciej napisał(a):
chodi napisał(a):Ok. Żyj w swoich błogich przeświadczeniach. Następnym razem jak napiszesz bzdurę obiecuję potraktować Cię jak na kretyna przystało.

O czym pierdolisz? Brakło argumentów? W jakich przeświadczeniach bo nie rozumiem?
Gdzie piszę głupoty? Może podasz trochę przykładów na wzmacniacze stereo z radiem z (wyższej półki)?
Nawet Rotel za 1700zł którego sam przytoczyłeś, nie ma radia. KRETYNIE.

To nie argumentów zabrakło tylko chęci. Starałem się Tobie pokazać gdzie i jak się myliłeś. Ty to przekręcałeś i znowu musiałem udowadniać jak manipulujesz wypowiedzią. Także nie zabrakło mi argumentów, tylko chęci. Przykład mamy w tej wypowiedzi: W którym momencie dałem Tobie jakąkolwiek uzasadniona myśl że Rotel RA-10 miałby mieć radio? I dlatego jestem kretynem? Rily? To jest powód dlaczego nie będę już wdawał się z Tobą w dyskusje.
Kolejna manipulacja to wrobienie mnie w konieczność podania przykładów amplitunerów z wyższej półki. Czemu to ma służyć? Czy to w jakikolwiek sposób udowodni prawdziwość Twojego stwierdzenia o jakości ampli stereo? To, że nikt nie chce ich kupować i teraz stanowią rzadkość mówi nie o ich jakości tylko o ich popycie.

Po tym co tutaj napisałeś i potem proszę Cię abyś nie odpowiadał mi. Moja cierpliwość pod Twoim adresem została wyczerpana.

Postprzez wilkmaciej » 24 maja 2013, o 09:41

chodi napisał(a):[To nie argumentów zabrakło tylko chęci. Starałem się Tobie pokazać gdzie i jak się myliłeś. Ty to przekręcałeś i znowu musiałem udowadniać jak manipulujesz wypowiedzią. Także nie zabrakło mi argumentów, tylko chęci. Przykład mamy w tej wypowiedzi: W którym momencie dałem Tobie jakąkolwiek uzasadniona myśl że Rotel RA-10 miałby mieć radio? I dlatego jestem kretynem? Rily?

Co za bełkot....Kretynem nazwałeś mnie pierwszy - to była odpowiedź. Nie, nie dałeś do zrozumienia że Rotel ma radio. Czy ja gdzieś tak napisałem? Poprostu napisałem, że nawet Twój BAAARDZO budżetowy przykład go nie ma, więc co dopiero modele znacznie wyższe o których mówiłem ja.

chodi napisał(a):To, że nikt nie chce ich kupować i teraz stanowią rzadkość mówi nie o ich jakości tylko o ich popycie.

Jedno z najgłupszych zdań jakie widziałem. Czytałeś je w ogóle? :lol:

Myślę, że faktycznie nie ma sensu rozmawiać:) Zastanawiałeś się może, dlaczego nie ma na nie popytu? Czy nie lepiej z tą samą wysoką jakościa, byłoby mieć dodatkowo radio, zamiast konieczności kupowania kolejnego elementu?

Tak, jakość oraz ekonomia, są głównym powodem nie pchania radia w drogie wzmaki.

Postprzez chodi » 24 maja 2013, o 18:12

wilkmaciej napisał(a):
chodi napisał(a):[To nie argumentów zabrakło tylko chęci. Starałem się Tobie pokazać gdzie i jak się myliłeś. Ty to przekręcałeś i znowu musiałem udowadniać jak manipulujesz wypowiedzią. Także nie zabrakło mi argumentów, tylko chęci. Przykład mamy w tej wypowiedzi: W którym momencie dałem Tobie jakąkolwiek uzasadniona myśl że Rotel RA-10 miałby mieć radio? I dlatego jestem kretynem? Rily?

Co za bełkot....Kretynem nazwałeś mnie pierwszy - to była odpowiedź. Nie, nie dałeś do zrozumienia że Rotel ma radio. Czy ja gdzieś tak napisałem? Poprostu napisałem, że nawet Twój BAAARDZO budżetowy przykład go nie ma, więc co dopiero modele znacznie wyższe o których mówiłem ja.

chodi napisał(a):To, że nikt nie chce ich kupować i teraz stanowią rzadkość mówi nie o ich jakości tylko o ich popycie.

Jedno z najgłupszych zdań jakie widziałem. Czytałeś je w ogóle? :lol:

Myślę, że faktycznie nie ma sensu rozmawiać:) Zastanawiałeś się może, dlaczego nie ma na nie popytu? Czy nie lepiej z tą samą wysoką jakościa, byłoby mieć dodatkowo radio, zamiast konieczności kupowania kolejnego elementu?

Tak, jakość oraz ekonomia, są głównym powodem nie pchania radia w drogie wzmaki.

Dobrze kontynuujmy. Po kolei:
1. Nie nazwałem Cie kretynem, ale jedynie napisałem że będę kolejne wypowiedzi traktował jakby je wypowiadał kretyn. Oznacza to że po kolejnej takiej wypowiedzi będę miał podstawy nazwać Cie kretynem. I innego zamysłu nie miałem. Przeczytałem to zdanie jeszcze raz i nie widzę podstaw do innej interpretacji. Pomimo ostrzeżenia i zachowania się z Twojej strony zgodnie z przewidywaniami jeszcze zachowuję resztki kultury w dyskusji.
2. Co z tego że mój przykład nie ma radia? Czego to dowodzi? Lub po co to napisałeś? I konkretnie: Czy ma to cokolwiek wspólnego z dyskusją o jakości ampli stereo? Jeśli tak to wyjaśnij mi związek. Jak KRETYNOWI.
3. Tak czytałem swoje głupie zdanie i głupia jest jedynie Twoja reakcja. Jeżeli uważasz że niższa jakość wpłynęła na zainteresowanie to mam dla Ciebie pewien case sprzed lat. Beta vs VHS. Poczytaj i powiedz czy lepszy produkt wygrał? Na zmieniający się popyt ma wpływ wiele czynników. W tym przypadku ja osobiście uważam że jakość nie była na pierwszym miejscu. Raczej zmieniające się technologie i preferencje. Puryści zostali przy czystych klockach a reszta przerzuciła się na ample AV. I tak zniknął ten segment. Ale to moje zdanie.

Postprzez wilkmaciej » 24 maja 2013, o 19:32

chodi napisał(a):Dobrze kontynuujmy. Po kolei:
1. Nie nazwałem Cie kretynem, ale jedynie napisałem że będę kolejne wypowiedzi traktował jakby je wypowiadał kretyn. Oznacza to że po kolejnej takiej wypowiedzi będę miał podstawy nazwać Cie kretynem. I innego zamysłu nie miałem. Przeczytałem to zdanie jeszcze raz i nie widzę podstaw do innej interpretacji. Pomimo ostrzeżenia i zachowania się z Twojej strony zgodnie z przewidywaniami jeszcze zachowuję resztki kultury w dyskusji.
2. Co z tego że mój przykład nie ma radia? Czego to dowodzi? Lub po co to napisałeś? I konkretnie: Czy ma to cokolwiek wspólnego z dyskusją o jakości ampli stereo? Jeśli tak to wyjaśnij mi związek. Jak KRETYNOWI.
3. Tak czytałem swoje głupie zdanie i głupia jest jedynie Twoja reakcja. Jeżeli uważasz że niższa jakość wpłynęła na zainteresowanie to mam dla Ciebie pewien case sprzed lat. Beta vs VHS. Poczytaj i powiedz czy lepszy produkt wygrał? Na zmieniający się popyt ma wpływ wiele czynników. W tym przypadku ja osobiście uważam że jakość nie była na pierwszym miejscu. Raczej zmieniające się technologie i preferencje. Puryści zostali przy czystych klockach a reszta przerzuciła się na ample AV. I tak zniknął ten segment. Ale to moje zdanie.

1. Napisałeś "Następnym razem jak napiszesz bzdurę obiecuję potraktować Cię jak na kretyna przystało." - to zdanie wskazuje, że uważasz mnie za kretyna jednak tym razem mnie jeszcze tak nie potraktowałeś. Stwierdzenie "jak na kretyna przystało" wskazuje, że uważasz kogoś za kretyna. Tak czy inaczej nie rób z siebie ofiary, obraziłeś mnie pierwszy i TY w rozmowe wplotłeś takie epitety.
2.Tak, ma to wiele wspólnego z rozmową o jakości ampli, ponieważ moja opinia jest taka, że nie montuje się ich właśnie z powodu jakości takiej konstrukcji. Ty uważasz inaczej ok...
3.Beta vs Vhs.... I tu dałeś popis:) Nie rozumiem co ma jedno do drugiego? Dajesz jako przykład walkę formatów, gdzie ze względu na dostępność nośników jeden staje się bezużyteczny. Nie bardzo wiem co ma to wspólnego z radiem w amplitunerze, ponieważ jeden i drugi rodzaj wzmacniacza może istnieć obok siebie, co zresztą się dzieje (patrz budżetowe systemy audio).
Nie rozumiem co znaczy "reszta przerzuciła się na av". Jaka reszta? Av to sprzęt do zupełnie czego innego i adresowany jest do zupełnie innego odbiorcy. Co ma piernik do wiatraka? A dlaczego "puryści" zostali przy czystych klockach? Jaki popyt, jaki zanikający segment - pieprzysz jak potłuczony. Amlitunery stereo są wciąż niezwykle popularne!!! Tylko że w sprzęcie niższych lotów... Wszelkiego rodzaju "mniejszych" systemach audio (denon, yamaha np pianocraft, onkyo czy niższe modele cambridge audio nawet - np seria sonata) - jest maaaaasa zestawów składających się z cd oraz ampla stereo. Co więcej, popyt na takie urządzenia jest dużo wyższy! Nie wiem co Ty bierzesz człowieku. Im wyższa półka, tym rzadziej poprostu kurwa stosuje się ample stereo. Nie z powodu jebanego popytu, znikających segmentów ani zmieniających się technologii. Chlapiesz jakieś nic nie znaczące frazesy. To jest w myśl zasady, że jeśli coś jest do wszystkiego to jest do pizdy! Wzmacniacze z najwyższej półki i za ciężkie pieniądze, mają spełniać swoje zadanie a nie grać, świecić i robić tosty. Na koniec... Ja napisałem, że niższa jakość wpłynęła na zainteresowanie? To ty z tym zainteresowaniem i popytem się uparłeś! Zainteresowanie amplami stereo jest ogromne! Tylko że jest to niższa półka sprzętu! Czy Tobie to nie daje do myślenia, że tylko podrzędni gracze na rynku, oraz Ci poważniejsi w swoich najprostszych i najtańszych konstrukcjach oferują ample stereo???? Co ma do tego popyt?? Daj już spokój człowiecze...

Postprzez wilkmaciej » 24 maja 2013, o 19:45

chodi napisał(a):

[/quote]

"A receiver has a tuner (radio) built into it and shares the power supply with the amplifier. Amplifiers sound better, because they have a dedicated power supply. That is why tuners can be bought separately, with their own dedicated power supply."

Cytat z whathifi. Tak jak myślałem w amplu stereo wzmacniacz i radio nie są całkowicie osobnymi urządzeniami (ktoś wcześniej tak sądził)...Wspólne zasilanie wpływa na zniekształcenia i jakość dźwięku. Zakończmy już.

Postprzez kubek » 24 maja 2013, o 21:22

Przepraszam,już ktoś o tym pisał, jak się robi żeby postów kogoś nie czytać:)no nie mogę tego znaleźć:)

Postprzez wilkmaciej » 24 maja 2013, o 21:32

kubek napisał(a):Przepraszam,już ktoś o tym pisał, jak się robi żeby postów kogoś nie czytać:)no nie mogę tego znaleźć:)

Ale chciałeś coś o kinie domowym dodać, czy tak tylko wszedłeś na zaczepkę?

Postprzez chodi » 25 maja 2013, o 12:15

wilkmaciej napisał(a):
chodi napisał(a):

"A receiver has a tuner (radio) built into it and shares the power supply with the amplifier. Amplifiers sound better, because they have a dedicated power supply. That is why tuners can be bought separately, with their own dedicated power supply."

Cytat z whathifi. Tak jak myślałem w amplu stereo wzmacniacz i radio nie są całkowicie osobnymi urządzeniami (ktoś wcześniej tak sądził)...Wspólne zasilanie wpływa na zniekształcenia i jakość dźwięku. Zakończmy już.[/quote]

Czy ja w którymkolwiek zdaniu pisałem że jakość wzmacniacza stereo = jakości ampla stereo? Więc nie pisz tak do mnie ok?
A o tym co napisałeś to akurat wiem. Nie zmienia to faktu, że nasza dyskusja rozpoczęła się jak porównałeś jakość ampla stereo do jakoś ampla AV. I TO i TYLKO to zanegowałem. Więc skończ się już chłopie ośmieszać, próbując wepchnąć mi usta słowa/stwierdzenia, których nie jestem autorem.

Chłopie masz problemy i to duże z czytaniem ze zrozumieniem. Próbujesz u mnie słomkę znaleźć żeby o cokolwiek się przyjebać nie widząc belki w swoim oku.

Postprzez wilkmaciej » 25 maja 2013, o 13:16

chodi napisał(a):

Czy ja w którymkolwiek zdaniu pisałem że jakość wzmacniacza stereo = jakości ampla stereo? Więc nie pisz tak do mnie ok?
A o tym co napisałeś to akurat wiem. Nie zmienia to faktu, że nasza dyskusja rozpoczęła się jak porównałeś jakość ampla stereo do jakoś ampla AV. I TO i TYLKO to zanegowałem. Więc skończ się już chłopie ośmieszać, próbując wepchnąć mi usta słowa/stwierdzenia, których nie jestem autorem.

Chłopie masz problemy i to duże z czytaniem ze zrozumieniem. Próbujesz u mnie słomkę znaleźć żeby o cokolwiek się przyjebać nie widząc belki w swoim oku.

Od dłuższego czasu już, kłócimy się o to dlaczego nie ma radia we wzmacniaczach stereo a nie porównujemy jakość ampla stereo do av. I tak, nie pakuje się radia z powodu jakości dźwięku a nie popytu, znikających segmentów, zmieniających się technologii ani innych bredni które wygłaszałeś. I dalej uważam że jakość dźwięku ampli stereo (półka niżej niż budżetowa) ma z przyzwoitą jakością tyle wspólnego co jakość stereo w amplu av. Pisałem na początku dokładnie to samo i piszę to również teraz. Czy ja gdzieś napisałem że napisałeś że jakość wzmacniacza stereo = jakości ampla stereo? Cytat z whathifi dałem po to żebyś zrozumiał, że skoro radio obniża jakość (podobno to wiesz), dlatego nie pakuje się go do sprzętu z najwyższej półki. Gdyby je zapakować i obniżyć jakość/specyfikację wtedy nie będzie on już sprzętem topowym nie??? Dlatego tam gdzie chce się uzyskać JAK NAJWIĘKSZĄ JAKOŚĆ, tam nie ma miejsca na radio! Nie wiem u kogo szwankuje czytanie ze zrozumieniem, ale mam wrażenie że co kilka postów starasz się zmienić sedno rozmowy, wg swoich potrzeb. Piękne powiedzenie na koniec, chociaż wersji ze "słomką" nie słyszałem jeszcze.

Postprzez Nikos » 25 maja 2013, o 14:11

Jeszcze o jednej rzeczy zapominacie :P
Porównanie obecnie jakości dźwięku odbieranego z tunera radiowego do innych źródeł dźwięku może audiofila doprowadzić do zgonu :-) zresztą nie tylko audiofila, w zależności od stacji dźwięk jest słaby albo koszmarny. I tak uważam że popyt tu jakąś rolę odgrywa. Bo jeśli będziesz rozpatrywał dwie firmy, których wzmaki będą się różniły tylko tym że jeden ma radio i jest droższy to weźmiesz ten tańszy bo albo już masz tuner albo go nie używasz.
Jak każdy wie i rozumie wszystko kosztuje. Stąd też ta prosta konkluzja że wzmacniacz stereo za 2k raczej zagra lepiej niż wzmacniacz 7.1 za 2k. Radio to też jakiś koszt. Czyli po co mam dokładać do tunera którego w życiu nie będę słuchał.
Poza tym mówimy o konkretnej niszy gdzie ludzie są skłonni płacić olbrzymie pieniądze za kable gdzie bardziej działa siła sugestii. I tak jak pisałem słabe jest przypierdalanie się do tego tunera podczas kiedy audiofil zastanowi się w ogóle nad wzmacniaczem zintegrowanym. A jak ktoś ma pieniądze to i korektor w oddzielnej skrzynce sobie kupi.

Więc podsumowując: pierdolenie :P
3/4 będzie szczęśliwa z zestawu 5.1 bo im przy filmie coś pierdnie przy wybuchu i z różnych stron słychać a i muzyka leci i jest fajnie, a inni będą się produkować że nędza i rozpacz.
Więc rozmowa amplituner vs amplifier do tego na forum nie związanym z audio jest już w ogóle bez sensu :-)
Podziwiam Wasz zapał i chęć udowodnienia swojej racji :-)

Postprzez wilkmaciej » 25 maja 2013, o 14:54

Nikos napisał(a):Jeszcze o jednej rzeczy zapominacie :P
Porównanie obecnie jakości dźwięku odbieranego z tunera radiowego do innych źródeł dźwięku może audiofila doprowadzić do zgonu :-) zresztą nie tylko audiofila, w zależności od stacji dźwięk jest słaby albo koszmarny. I tak uważam że popyt tu jakąś rolę odgrywa. Bo jeśli będziesz rozpatrywał dwie firmy, których wzmaki będą się różniły tylko tym że jeden ma radio i jest droższy to weźmiesz ten tańszy bo albo już masz tuner albo go nie używasz.
Jak każdy wie i rozumie wszystko kosztuje. Stąd też ta prosta konkluzja że wzmacniacz stereo za 2k raczej zagra lepiej niż wzmacniacz 7.1 za 2k. Radio to też jakiś koszt. Czyli po co mam dokładać do tunera którego w życiu nie będę słuchał.
Poza tym mówimy o konkretnej niszy gdzie ludzie są skłonni płacić olbrzymie pieniądze za kable gdzie bardziej działa siła sugestii. I tak jak pisałem słabe jest przypierdalanie się do tego tunera podczas kiedy audiofil zastanowi się w ogóle nad wzmacniaczem zintegrowanym. A jak ktoś ma pieniądze to i korektor w oddzielnej skrzynce sobie kupi.

Więc podsumowując: pierdolenie :P
3/4 będzie szczęśliwa z zestawu 5.1 bo im przy filmie coś pierdnie przy wybuchu i z różnych stron słychać a i muzyka leci i jest fajnie, a inni będą się produkować że nędza i rozpacz.
Więc rozmowa amplituner vs amplifier do tego na forum nie związanym z audio jest już w ogóle bez sensu :-)
Podziwiam Wasz zapał i chęć udowodnienia swojej racji :-)

Nie zgodze się, ponieważ po pierwsze prawie każdy producent ma nawet w najwyższej swojej linii radia (w osobnych klockach). To wg waszej teorii popytu nie powinno mieć miejsca, skoro dla "audiofilów" radio jest rażące. Nikos problem jest taki, że nie znajdziesz dwóch takich samych wzmacniaczy różniących się tylko radiem. Nikt nie montuje radia w swoje flagowe (a nawet niższe wzmacniacze). I nie dlatego, że nie ma na nie popytu ani z powodu brzmienia samego radia (każdy bowiem ma je w swojej ofercie) , a z powodu samej jakości dźwięku takiej konstrukcji. Możecie się zgadzać lub nie ale taka jest prawda:)

Postprzez Nikos » 25 maja 2013, o 15:17

To że coś ma w ofercie nie oznacza że jest hitem sprzedaży.
To jest branża/rynek który jest bardzo specyficzny.
I tak jak pisałem wszystko znajdziesz w oddzielnym klocku bo bogatemu nikt nie zabroni mieć zachcianek.
Nie jesteś/byłeś w stanie udowodnić jak zintegrowanie radia wpływa na jakość dźwięku (poza nic nie mówiącym cytatem) więc Twoja teoria jest tak samo dobra jak inne ;-)

Ja się z Tobą zgadzam że radio zapewne wpływa negatywnie.
Napiszę więc 3 raz: tak samo zintegrowanie przedwzmacniacza i końcówki mocy też wpływa negatywnie.
Ty się jednak pochylasz tylko nad obecnością radia bądź nie.
Więc jeszcze raz:

Zintegrowanie radia i wzmacniacza działa negatywnie.
Zintegrowanie w ogóle przedwzmacniacza i końcówki działa negatywnie.
Dla zdecydowanej większości odbiorców ani jedno ani drugie nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Kropka.

Postprzez Nikos » 25 maja 2013, o 15:26

Tak swoją drogą...
Primare SPA23 AV
wzmacniacz kina domowego - bez tunera,
i pytanie wyższa półka czy dno?

Postprzez wilkmaciej » 25 maja 2013, o 15:31

Nikos napisał(a):To że coś ma w ofercie nie oznacza że jest hitem sprzedaży.
To jest branża/rynek który jest bardzo specyficzny.
I tak jak pisałem wszystko znajdziesz w oddzielnym klocku bo bogatemu nikt nie zabroni mieć zachcianek.
Nie jesteś/byłeś w stanie udowodnić jak zintegrowanie radia wpływa na jakość dźwięku (poza nic nie mówiącym cytatem) więc Twoja teoria jest tak samo dobra jak inne ;-)

Może nie jest hitem sprzedaży, jednak widać że taka potrzeba istnieje w przeciwieństwie do amplitunerów stereo.
To że nie jestem w stanie tego opisać, nie znaczy że moja teoria jest tak samo dobra jak inne. Miałem to na wykładach i wiem co mówie. Technicznie wyjaśnić tego nie potrafię, powiedzmy że za słabo uważałem:)
To, że nie potrafie udowodnić że na ziemi 65mln lat temu żyły dinozaury nie oznacza że jest to teoria tak samo słuszna jak ta że żyli wtedy kosmici. Są bowiem tacy, którzy potrafią to udowodnić a ja nie znając technicznych szczegółów słyszałem od nich że tak właśnie było.

Nikos napisał(a):Zintegrowanie radia i wzmacniacza działa negatywnie.
Zintegrowanie w ogóle przedwzmacniacza i końcówki działa negatywnie.
Dla zdecydowanej większości odbiorców ani jedno ani drugie nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Kropka.

Z tym akurat zgadzam się w 100%. Osobne końcówki i przedwzmacniacz, to jest poprostu zazwyczaj jeszcze wyższa półka.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM