Bartos napisał(a):@wilk zapomniałem Ci napisać, że Chodi też jest z Bandy Łosia. Przepraszam, że tak późno i kolejny raz wyszedłeś na ignoranta.
Bartos napisał(a):Chodi też jest z Bandy Łosia
babeo napisał(a):Bartos napisał(a):Chodi też jest z Bandy Łosia
A kto jeszcze do niej należy?
Łoś
Chodi
Bartos
Pytam zupełnie szczerze i na poważniepróbuję się jakoś ogarnąć w forumowym "who is who"
babeo napisał(a):Bartos napisał(a):Chodi też jest z Bandy Łosia
Bartos napisał(a):babeo napisał(a):Bartos napisał(a):Chodi też jest z Bandy Łosia
Mnie nie pytaj, ja też nie wiem o co chodzi
wilkmaciej napisał(a):
Dokładnie. Ja też nie wiem. Zapytaj lemura, ale on pewnie też nie wie.
Bartos napisał(a):wilkmaciej napisał(a):
Dokładnie. Ja też nie wiem. Zapytaj lemura, ale on pewnie też nie wie.
Nie wiesz co wymyśliłeś ? Dżinius. Dobra, szkoda mi czasu na rozmowy z Tobą. Peace.
babeo napisał(a):Dla rozluźnienia (po raz kolejny) proponuję pośmiać się z kin za 900zł, co mają po 1000W
wilkmaciej napisał(a):chodi napisał(a):Ok. Żyj w swoich błogich przeświadczeniach. Następnym razem jak napiszesz bzdurę obiecuję potraktować Cię jak na kretyna przystało.
O czym pierdolisz? Brakło argumentów? W jakich przeświadczeniach bo nie rozumiem?
Gdzie piszę głupoty? Może podasz trochę przykładów na wzmacniacze stereo z radiem z (wyższej półki)?
Nawet Rotel za 1700zł którego sam przytoczyłeś, nie ma radia. KRETYNIE.
chodi napisał(a):[To nie argumentów zabrakło tylko chęci. Starałem się Tobie pokazać gdzie i jak się myliłeś. Ty to przekręcałeś i znowu musiałem udowadniać jak manipulujesz wypowiedzią. Także nie zabrakło mi argumentów, tylko chęci. Przykład mamy w tej wypowiedzi: W którym momencie dałem Tobie jakąkolwiek uzasadniona myśl że Rotel RA-10 miałby mieć radio? I dlatego jestem kretynem? Rily?
chodi napisał(a):To, że nikt nie chce ich kupować i teraz stanowią rzadkość mówi nie o ich jakości tylko o ich popycie.
wilkmaciej napisał(a):chodi napisał(a):[To nie argumentów zabrakło tylko chęci. Starałem się Tobie pokazać gdzie i jak się myliłeś. Ty to przekręcałeś i znowu musiałem udowadniać jak manipulujesz wypowiedzią. Także nie zabrakło mi argumentów, tylko chęci. Przykład mamy w tej wypowiedzi: W którym momencie dałem Tobie jakąkolwiek uzasadniona myśl że Rotel RA-10 miałby mieć radio? I dlatego jestem kretynem? Rily?
Co za bełkot....Kretynem nazwałeś mnie pierwszy - to była odpowiedź. Nie, nie dałeś do zrozumienia że Rotel ma radio. Czy ja gdzieś tak napisałem? Poprostu napisałem, że nawet Twój BAAARDZO budżetowy przykład go nie ma, więc co dopiero modele znacznie wyższe o których mówiłem ja.chodi napisał(a):To, że nikt nie chce ich kupować i teraz stanowią rzadkość mówi nie o ich jakości tylko o ich popycie.
Jedno z najgłupszych zdań jakie widziałem. Czytałeś je w ogóle?![]()
Myślę, że faktycznie nie ma sensu rozmawiać:) Zastanawiałeś się może, dlaczego nie ma na nie popytu? Czy nie lepiej z tą samą wysoką jakościa, byłoby mieć dodatkowo radio, zamiast konieczności kupowania kolejnego elementu?
Tak, jakość oraz ekonomia, są głównym powodem nie pchania radia w drogie wzmaki.
chodi napisał(a):Dobrze kontynuujmy. Po kolei:
1. Nie nazwałem Cie kretynem, ale jedynie napisałem że będę kolejne wypowiedzi traktował jakby je wypowiadał kretyn. Oznacza to że po kolejnej takiej wypowiedzi będę miał podstawy nazwać Cie kretynem. I innego zamysłu nie miałem. Przeczytałem to zdanie jeszcze raz i nie widzę podstaw do innej interpretacji. Pomimo ostrzeżenia i zachowania się z Twojej strony zgodnie z przewidywaniami jeszcze zachowuję resztki kultury w dyskusji.
2. Co z tego że mój przykład nie ma radia? Czego to dowodzi? Lub po co to napisałeś? I konkretnie: Czy ma to cokolwiek wspólnego z dyskusją o jakości ampli stereo? Jeśli tak to wyjaśnij mi związek. Jak KRETYNOWI.
3. Tak czytałem swoje głupie zdanie i głupia jest jedynie Twoja reakcja. Jeżeli uważasz że niższa jakość wpłynęła na zainteresowanie to mam dla Ciebie pewien case sprzed lat. Beta vs VHS. Poczytaj i powiedz czy lepszy produkt wygrał? Na zmieniający się popyt ma wpływ wiele czynników. W tym przypadku ja osobiście uważam że jakość nie była na pierwszym miejscu. Raczej zmieniające się technologie i preferencje. Puryści zostali przy czystych klockach a reszta przerzuciła się na ample AV. I tak zniknął ten segment. Ale to moje zdanie.
chodi napisał(a):
Dobrze kontynuujmy. Po kolei:
1. Nie nazwałem Cie kretynem, ale jedynie napisałem że będę kolejne wypowiedzi traktował jakby je wypowiadał kretyn. Oznacza to że po kolejnej takiej wypowiedzi będę miał podstawy nazwać Cie kretynem. I innego zamysłu nie miałem. Przeczytałem to zdanie jeszcze raz i nie widzę podstaw do innej interpretacji. Pomimo ostrzeżenia i zachowania się z Twojej strony zgodnie z przewidywaniami jeszcze zachowuję resztki kultury w dyskusji.
2. Co z tego że mój przykład nie ma radia? Czego to dowodzi? Lub po co to napisałeś? I konkretnie: Czy ma to cokolwiek wspólnego z dyskusją o jakości ampli stereo? Jeśli tak to wyjaśnij mi związek. Jak KRETYNOWI.
3. Tak czytałem swoje głupie zdanie i głupia jest jedynie Twoja reakcja. Jeżeli uważasz że niższa jakość wpłynęła na zainteresowanie to mam dla Ciebie pewien case sprzed lat. Beta vs VHS. Poczytaj i powiedz czy lepszy produkt wygrał? Na zmieniający się popyt ma wpływ wiele czynników. W tym przypadku ja osobiście uważam że jakość nie była na pierwszym miejscu. Raczej zmieniające się technologie i preferencje. Puryści zostali przy czystych klockach a reszta przerzuciła się na ample AV. I tak zniknął ten segment. Ale to moje zdanie.
kubek napisał(a):Przepraszam,już ktoś o tym pisał, jak się robi żeby postów kogoś nie czytać:)no nie mogę tego znaleźć:)
wilkmaciej napisał(a):chodi napisał(a):
Dobrze kontynuujmy. Po kolei:
chodi napisał(a):
Czy ja w którymkolwiek zdaniu pisałem że jakość wzmacniacza stereo = jakości ampla stereo? Więc nie pisz tak do mnie ok?
A o tym co napisałeś to akurat wiem. Nie zmienia to faktu, że nasza dyskusja rozpoczęła się jak porównałeś jakość ampla stereo do jakoś ampla AV. I TO i TYLKO to zanegowałem. Więc skończ się już chłopie ośmieszać, próbując wepchnąć mi usta słowa/stwierdzenia, których nie jestem autorem.
Chłopie masz problemy i to duże z czytaniem ze zrozumieniem. Próbujesz u mnie słomkę znaleźć żeby o cokolwiek się przyjebać nie widząc belki w swoim oku.
Nikos napisał(a):Jeszcze o jednej rzeczy zapominacie
Porównanie obecnie jakości dźwięku odbieranego z tunera radiowego do innych źródeł dźwięku może audiofila doprowadzić do zgonuzresztą nie tylko audiofila, w zależności od stacji dźwięk jest słaby albo koszmarny. I tak uważam że popyt tu jakąś rolę odgrywa. Bo jeśli będziesz rozpatrywał dwie firmy, których wzmaki będą się różniły tylko tym że jeden ma radio i jest droższy to weźmiesz ten tańszy bo albo już masz tuner albo go nie używasz.
Jak każdy wie i rozumie wszystko kosztuje. Stąd też ta prosta konkluzja że wzmacniacz stereo za 2k raczej zagra lepiej niż wzmacniacz 7.1 za 2k. Radio to też jakiś koszt. Czyli po co mam dokładać do tunera którego w życiu nie będę słuchał.
Poza tym mówimy o konkretnej niszy gdzie ludzie są skłonni płacić olbrzymie pieniądze za kable gdzie bardziej działa siła sugestii. I tak jak pisałem słabe jest przypierdalanie się do tego tunera podczas kiedy audiofil zastanowi się w ogóle nad wzmacniaczem zintegrowanym. A jak ktoś ma pieniądze to i korektor w oddzielnej skrzynce sobie kupi.
Więc podsumowując: pierdolenie![]()
3/4 będzie szczęśliwa z zestawu 5.1 bo im przy filmie coś pierdnie przy wybuchu i z różnych stron słychać a i muzyka leci i jest fajnie, a inni będą się produkować że nędza i rozpacz.
Więc rozmowa amplituner vs amplifier do tego na forum nie związanym z audio jest już w ogóle bez sensu
Podziwiam Wasz zapał i chęć udowodnienia swojej racji
Nikos napisał(a):To że coś ma w ofercie nie oznacza że jest hitem sprzedaży.
To jest branża/rynek który jest bardzo specyficzny.
I tak jak pisałem wszystko znajdziesz w oddzielnym klocku bo bogatemu nikt nie zabroni mieć zachcianek.
Nie jesteś/byłeś w stanie udowodnić jak zintegrowanie radia wpływa na jakość dźwięku (poza nic nie mówiącym cytatem) więc Twoja teoria jest tak samo dobra jak inne
Nikos napisał(a):Zintegrowanie radia i wzmacniacza działa negatywnie.
Zintegrowanie w ogóle przedwzmacniacza i końcówki działa negatywnie.
Dla zdecydowanej większości odbiorców ani jedno ani drugie nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Kropka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 122 gości