wilkmaciej napisał(a):chodi napisał(a):wilkmaciej napisał(a): Możecie się zgadzać lub nie ale taka jest prawda:)
Co do tej prawdy. Zadam Ci pytanie, bo może nie zrozumiałem: Czy twierdzisz że zarówno obecnie jak i w przeszłości nie było amplitunerów stereo hifi w ofercie producentów hifi? Odpowiedz tak lub nie. Z Twojej wypowidzi wyciągam wniosek że nie było, skoro twierdzisz:
wilkmaciej napisał(a): Nikt nie montuje radia w swoje flagowe (a nawet niższe wzmacniacze). I nie dlatego, że nie ma na nie popytu ani z powodu brzmienia samego radia (każdy bowiem ma je w swojej ofercie) , a z powodu samej jakości dźwięku takiej konstrukcji.
Nie ma tak lub nie.... Co to znazy kiedyś? Jak chcesz iść sporo do tyłu w czasie, to hifi kiedyś a hifi dziś to są dwie różne definicje. To co kiedyś było hi-end dziś (jakościowo, nie cenowo), nie byłoby nawet budżetem. A wyjątki są nawet dziś. Nie wiem co Ty chcesz udowodnić stary, ale wiem że radia nie wrzuca do wzmacniacza w celu osiągnięcia maksymalnej jakości dźwięku:) Nie wiem jakie ma znaczenie teraz Twoje sięganie do jakiejś historii...
To po kiego używasz kategorycznych stwierdzeń? I jeszcze na koniec piszesz o jedynej prawdzie...
O to mi chodzi. Niepotrzebnie używasz takich stwierdzeń, które rodzą nieporozumienia potem. I tylko to chcę udowodnić.
Tyle jeżeli chodzi o pokazanie sposobu Twojego wypowiadania się. I nie obrażaj się, tylko po prostu zastanów się nad tym.
Co do meritum...
Producenci mieli i mają ample stereo w swojej ofercie. Jest ich mniej niż samych wzmacniaczy, ale są. I zgoda że wśród najwyższych modeli nie spotkasz tego typu rozwiązań. Ale pokazałem już że Marantz ma w swojej ofercie jeden model, Yamaha coś tam ma (na stronie audioklan widzę 3 modele), teac ma jeden model i to nawet jakiś superdrogi. Także coś tam się dzieje. Dawniej modeli było więcej, ale pojawiły się ample av i rynek się przeniósł tamże.