Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

Postprzez bodzioooo » 7 wrz 2012, o 18:28

zgrzyt napisał(a):Czyli jakie piwa pijecie/lubicie/polecacie (każdy wie o co chodzi) :)
Zawsze chciałem otworzyć taki wątek :)

Dziś na dobry początek zimna:
Obrazek

Ooo!
Ta perła to dobra rzecz jest :)
Ja właśnie teraz ja spożywam w formie mojjto i polecam! :D

Postprzez wania » 8 wrz 2012, o 17:46

a dzis sobie zaszalalem i w poznanskiej centrali piwnej nabylem

Obrazek

oraz

Obrazek

czyli wieczorem spotkanie w belgijsko-amerykanskim gronie ;)

Postprzez kierownik_startu » 8 wrz 2012, o 17:50

od jakiegoś czasu zacząłem gustować w pszenicach i pić prawie tylko takie
obecnie moim numerem 1 pośród pszenic, które piłem jest Primator [CZ] - wygląda oto tak :

Obrazek

odpowiednie wysycenie, lekki choć wyraziście zarysowany smak, doskonale gasi pragnienie w upalne dni - magia dla mnie, polecam 8-) 8-) 8-)
"I czy tego chcesz, czy o to chodzi
Bym w złości tu przychodził.."

Postprzez zgrzyt » 12 wrz 2012, o 20:38

Właśnie degustuję:
Obrazek
Bardzo smaczne, wyraźny posmak miodu zostaje na języku, smak malinowy mniej wyczuwalny, ogólnie dość smaczne jako odskocznia od innych :) a cena umiarkowana ;)
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez Krasz » 13 wrz 2012, o 20:55

ObrazekObrazek bałkańskie piwosze :-)
Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez Bartek_PLRZ » 13 wrz 2012, o 21:02

Powiem, że czarne Książece daj rade:)Prawie to co szukałem, czyli Okocim Paloone :)

Postprzez Jedras » 13 wrz 2012, o 22:12

Bartek_PLRZ napisał(a):Powiem, że czarne Książece daj rade:)Prawie to co szukałem, czyli Okocim Paloone :)

Przypomniala mi sie historia z Okocimiem Palonym. Swego czasu w Lodzi w Geancie byla elegancka promocja tego piwa - butelka 0,5l za 0,99 pln:) a to z racji tego,ze za 3 dni mijal termin przydatnosci do spozycia tego piwa:)pamietam jakby to bylo wczoraj jak taszczylem 3 kartony (60 butelek) do domu;)slodki ciezar:P

Postprzez Jaaasiek » 13 wrz 2012, o 22:31

Obrazek
Ja właśnie kończę zapasy tegoż świetnego piwka z mych okolic :) Maćkowe miodowe pycha, nawet ciepłe nie jest takie złe.
Obrazek

Postprzez burmistrz » 13 wrz 2012, o 23:16

Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez Jedras » 14 wrz 2012, o 19:27

Obrazek

W sam raz na piątkowy wieczór;)

Postprzez Bartek_PLRZ » 14 wrz 2012, o 20:14

Jedras napisał(a):
Bartek_PLRZ napisał(a):Powiem, że czarne Książece daj rade:)Prawie to co szukałem, czyli Okocim Paloone :)

Przypomniala mi sie historia z Okocimiem Palonym. Swego czasu w Lodzi w Geancie byla elegancka promocja tego piwa - butelka 0,5l za 0,99 pln:) a to z racji tego,ze za 3 dni mijal termin przydatnosci do spozycia tego piwa:)pamietam jakby to bylo wczoraj jak taszczylem 3 kartony (60 butelek) do domu;)slodki ciezar:P

ja z kolei przypominam sobie swego czasu promocję w Biedronce chyba za 1,99 - oj wypiło się wtedy tego :]

Postprzez wania » 14 wrz 2012, o 22:40

Obrazek

Cała etykietka bo wrzucona na forum sie nie miesci: http://beerme.com/graphics/brewery/4/4390/23794.jpg

Uhhh tydzien temu zaczalem odkrywac amerykanskie browarnictwo i... ja chce pojechac do USA :)

Rewelacyjny porter, nuty kawowe znane z europejskich porterow + cytrusowe pochodzace z amerykanskich odmian chmielu, idealne wysycenie, wszystko nieźle zbalansowane :) Bardzo polecam :)

Postprzez nowy » 17 wrz 2012, o 22:26

Postprzez redhead » 17 wrz 2012, o 22:41

ciekaw czy jestem jedyny ??? .....ale nię lubie piwa zwyczajnie (jakiekolwiek piwa)
podobnie jak nie lubię szpinaku - więc go nie jem - a piwa więc nie piję

ot taka ciekawostka :lol:
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez kierownik_startu » 18 wrz 2012, o 14:00

zły człowiek jesteś jak piwa nie lubisz :mrgreen: :mrgreen:

Postprzez Jedras » 18 wrz 2012, o 14:15

Coś mi się wydaje, że w niedługim czasie Perła się zepsuje - zawsze tak jest jeśli w tv polecą reklamy browaru...Zapewne sprzedaż piwka wzrośnie a jego jakość spadnie..

Postprzez zgrzyt » 18 wrz 2012, o 14:41

Jedras napisał(a):Coś mi się wydaje, że w niedługim czasie Perła się zepsuje - zawsze tak jest jeśli w tv polecą reklamy browaru...Zapewne sprzedaż piwka wzrośnie a jego jakość spadnie..

Właśnie też ostatnio widziałem reklamę...i lekko się zdziwiłem.
Mam jednak nadzieję że tak nie będzie jak napisałeś i utrzymają ten poziom, który jest obecnie...
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez I.W.O. » 18 wrz 2012, o 15:32

zgrzyt napisał(a):
Jedras napisał(a):Coś mi się wydaje, że w niedługim czasie Perła się zepsuje - zawsze tak jest jeśli w tv polecą reklamy browaru...Zapewne sprzedaż piwka wzrośnie a jego jakość spadnie..

Właśnie też ostatnio widziałem reklamę...i lekko się zdziwiłem.
Mam jednak nadzieję że tak nie będzie jak napisałeś i utrzymają ten poziom, który jest obecnie...

Ja tam ich bojkotuję. Kupili mały browar w Zwierzyńcu, który robił świetne piwo, i leją tam teraz to samo co do "Perły", tylko pod nazwą "Zwierzyniec". Chodziło tylko o to, żeby strącić konkurenta...

Postprzez kierownik_startu » 18 wrz 2012, o 16:12

Jedras napisał(a):Coś mi się wydaje, że w niedługim czasie Perła się zepsuje - zawsze tak jest jeśli w tv polecą reklamy browaru...

dokładnie - z Łomżą tak było, z Perłą może być podobnie

I.W.O. napisał(a):Kupili mały browar w Zwierzyńcu

no właśnie szkoda, że akurat oni wygrali - w przetargu brał też udział gościu od Ciechana i Lwówka, ale nie wygrał - a gdyby on kupił to myślę, że zrobiłby coś ciekawego

Postprzez Jedras » 18 wrz 2012, o 21:22

Obrazek

Ja niedawno raczyłem się czymś takim. Zakupiłem to piwo w Bidzie za około 2,40 pln i biorąc pod uwagę cenę względem jakości to jest całkiem niezły browar. Lekki, z delikatną goryczką - w sam raz po robocie;)

Postprzez oksymoron » 19 wrz 2012, o 11:49

Bartek_PLRZ napisał(a):Dzisiaj w REALU natrafiłem na nową linię Książęcego: Czerwone Lager, Pszeniczne, Łagodne Ciemne. (...)
http://ksiazece.pl/img/przeniczne.png

Jeśli to jest to samo, co do niedawna sprzedawano w innych butelkach, to jest to najgorsze pszeniczne piwo jakie próbowałem. Pić się tego nie da, nie wiem z czego to robią. To chyba jakiś odpad z czyszczenia browarnianych instalacji.
Czerwonego Lagera próbowałem, ale jakoś nie zapadł mi w pamięć, Ciemnego nie piłem. Dobre jest Tyskie Klasyczne, które pojawiło się w miejsce starego Książęcego.

Gorąco polecę natomiast piwo Raciborskie:
Obrazek
No po prostu coś pysznego :-). I nie jest drogie (vide: Ciechan), 3,3zł u mnie kosztuje.

Pozdrawiaju
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez Granik » 19 wrz 2012, o 12:05

oksymoron napisał(a):
Bartek_PLRZ napisał(a):Dzisiaj w REALU natrafiłem na nową linię Książęcego: Czerwone Lager, Pszeniczne, Łagodne Ciemne. (...)
http://ksiazece.pl/img/przeniczne.png

Jeśli to jest to samo, co do niedawna sprzedawano w innych butelkach, to jest to najgorsze pszeniczne piwo jakie próbowałem. Pić się tego nie da, nie wiem z czego to robią. To chyba jakiś odpad z czyszczenia browarnianych instalacji.
Czerwonego Lagera próbowałem, ale jakoś nie zapadł mi w pamięć, Ciemnego nie piłem. Dobre jest Tyskie Klasyczne, które pojawiło się w miejsce starego Książęcego.

Pozdrawiaju

Oksy to piwo jest jeszcze gorsze bo nie ma nic wspólnego z piwem pszenicznym :lol:
Chyba im się złe drożdże sypnęło :) Chyba piszesz o tym?

Obrazek

Ciekawostka: To piwo sprzedawane pod szyldem Tyskie Książęce warzono bodajże w Holandii przez Grolscha :P

Postprzez oksymoron » 19 wrz 2012, o 23:50

Granik napisał(a):Oksy to piwo jest jeszcze gorsze bo nie ma nic wspólnego z piwem pszenicznym :lol:
Chyba im się złe drożdże sypnęło :) Chyba piszesz o tym?
http://2.bp.blogspot.com/-e38boEutwAQ/T ... weizen.JPG
Ciekawostka: To piwo sprzedawane pod szyldem Tyskie Książęce warzono bodajże w Holandii przez Grolscha :P

O to to! Fuj! :D
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez koper » 21 wrz 2012, o 21:03

Mógłbym pochłaniać w ilościach przemysłowych:

Obrazek

(pst, fotka zapożyczona)

Postprzez Bulizzor » 22 wrz 2012, o 19:34

Ze swojej strony polecam z Żabki dwa piwka browaru Kormoran - Warnijskie i Orkiszowe. Pycha :) Cena 5zł za sztukę.
Załączniki
orkiszowe.jpg
orkiszowe.jpg (74.72 KiB) Przeglądane 29539 razy
warnijskie.jpg
warnijskie.jpg (75.4 KiB) Przeglądane 29539 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM