11 listopada

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: 11 listopada

Postprzez pokemon_mateusz » 4 lip 2013, o 13:36

Czyżbyś sugerował, że stalinowscy zbrodniarze to byli Żydzi, homoseksualiści, muzułmanie, Rosjanie i Niemcy? Nieładnie!

Postprzez Jaaasiek » 4 lip 2013, o 15:07

Zapomniałeś jeszcze o wyborcach PO.
Obrazek

Postprzez pavulon » 4 lip 2013, o 22:49

pokemon_mateusz napisał(a):Czyżbyś sugerował, że stalinowscy zbrodniarze to byli Żydzi, homoseksualiści, muzułmanie, Rosjanie i Niemcy? Nieładnie!

Nie, sugeruje że Polska prawica broni bandyckie zachowania i nazywa zwykłych bandytów patriotami.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez chodi » 6 lip 2013, o 10:02

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
chodi napisał(a):Obrońcy godności i równości staną w obronie dzieci, którym w imię równości będzie kazać się przebierać w ciuszki płci przeciwnej 1 w roku. W Szwecji za opór już ograniczają rodzicom za sprzeciw prawa rodzicielskie. Powiem jedno: tam gdzie ma być równość, tam nie ma wolności.

Ten szwedzki przykład to jakaś abstrakcja jest. Jakieś informacje prasowe, decyzje sądów, wykładnia, historia sporu?

No i Chodi, o jakiej równości Ty mówisz?
Ktoś Cię będzie zmuszać, żebyś żył w związku z mężczyzną?
Kobietę ktoś będzie zmuszać, żeby żyła z kobietą?
Nie jarzę poczucia zagrożenia związanego z perspektywą utraty jakiejś wolności.

ok, nie znalazłem tego. Czytałem o tym gdzieś i to mnie zszokowało. Co do zmuszania, to tak, czuję, że za niedługo będę zmuszany do zachowań, których sam z siebie bym nie zrobił.
Wyniki moich poszukiwań dały podobne idiotyzmy:
http://www.wprost.pl/ar/392397/W-Szwecj ... eda-osoby/
http://www.fronda.pl/a/absurdy-gender-w ... 28323.html

Mi te dwa przykłady wystarczają, żeby nazwać to debilizmem.

Postprzez holyfido » 6 lip 2013, o 10:17

To byłby debilizm, gdyby to była prawda :-)
Jeśli jednak dokopiesz się do źródeł dowiesz się, że nigdy nie było żadnej propozycji zakazu sikania na stojąco.

A co debilnego jest w artykule z Wprost, to nie wiem.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 6 lip 2013, o 11:27

chodi napisał(a):ok, nie znalazłem tego. Czytałem o tym gdzieś i to mnie zszokowało. Co do zmuszania, to tak, czuję, że za niedługo będę zmuszany do zachowań, których sam z siebie bym nie zrobił.
Wyniki moich poszukiwań dały podobne idiotyzmy:
http://www.wprost.pl/ar/392397/W-Szwecj ... eda-osoby/
http://www.fronda.pl/a/absurdy-gender-w ... 28323.html

Mi te dwa przykłady wystarczają, żeby nazwać to debilizmem.

Ad 1. Podlinkowałeś krótką notkę Wprost, które z kolei podało tę informację za Rzeczpospolitą.
Ja generalnie jestem ostrożny z tego typu doniesieniami, ponieważ prawicowe media przekazują je sobie bez potwierdzenia i na zasadzie głuchego telefonu. A robią to regularnie zwłaszcza wówczas, kiedy obwieszczają, że rewolucja kulturalna do nas idzie.
Przypominam sobie taki przypadek, że na podobnej zasadzie odtrąbiono aferę: w Anglii będzie zakaz używania określeń "mamusia i tatuś". Ktoś za tym pogrzebał, dotarł do źródła tej informacji i się okazało, że nic takiego. Po prostu jeden dziennikarz we Frondzie czegoś nie zrozumiał, jego kolega nie dotłumaczył, a ich redaktor nie zamierzał tego nawet sprawdzać (bo idealnie pasowało do linii redakcyjnej). I w ten sposób słowo wyleciało wróblem a wróciło do sfery publicznej wołem. Warto pamiętać, że taki mechanizm działa i sorry, niestety media typu Fronda, GPC i Nasz Dziennik, a ostatnio również Rzepa, często po tej bandzie jadą.

Podobnież nie wyciągałbym nadmiernie daleko idących wniosków z sytuacji ewidentnie skrajnych (to ad. 2).

Z faktu, że istnieją obrońcy tzw. równości płci wpadający w histeryczną skrajność (i to jest właśnie taki przypadek), żadną miarą nie wynika, że równość płci nie jest OK.
Poza tym słuchaj, nie chcę kpić, ale nie umiem się oprzeć rozbawieniu, jak o tym myślę:

dwóch skrajnie lewicowych (pewnie jakichś świrów) posłów gdzieś w Szwecji zgłasza pomysł tak głupi i absurdalny, że u siebie zostali wyśmiani. a Ty już widzisz na horyzoncie, że ten pomysł zostanie wdrożony, przyjdzie do Polski i zostanie nakazany prawem albo zwyczajem, skutkiem czego Chodi "będzie zmuszany do zachowań, których sam z siebie by nie zrobił"?
No proszę Cię... Gdzie w tym sens?

Postprzez chodi » 7 lip 2013, o 20:08

Łosiu,

Ja się ogólnie zgadzam. Może i nawet zbytnio się przejmuję. Dałeś mi do myślenia i tak sobie wykombinowałem, że wyszukuję takie idiotyzmy, bo gdzieś tam kierunek zmian się już nadał i za dużo jest komunikatów wokół mnie, które już prowokują do przyjęcia postawy obronnej. Może to i moja paranoja, czy homofobia, ale jest oparta o mój lęk.
To, że o tym mówię wynika z faktu, że nie potrafię być obojętny na wiele rzeczy, zwłaszcza dotyczących mojej wolności. Reagować trzeba natychmiast. Historia zbyt wiele razy udowodniła, że obojętność kończy się źle.

Postprzez somekind » 7 lip 2013, o 22:25

chodi napisał(a):Chodzi mi o fakt że tak mała grupa zakrzyczała inne realne problemy. To nie wynika z moich opinii ale z analizy istotności problemów. Uważam ich problemy za mniej istotne niż: bezrobocie, bicie w rodzinach, alkoholizm. A piszę tylko o tych społecznych.

Skoro tak, to mamy w Polsce rząd ciot, którzy zamiast zająć się poważnymi sprawami, dają się jakimś gejom zakrzyczeć.

chodi napisał(a):Co do zmuszania, to tak, czuję, że za niedługo będę zmuszany do zachowań, których sam z siebie bym nie zrobił.

Myślisz, że ktoś Ci każe pakować swój interes w innego faceta?
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez sem » 5 wrz 2013, o 14:20

Obrazek

;)

Postprzez sem » 5 wrz 2013, o 14:21

nie wiem jak wam się to wyświetla, ale tam są 4 kolumny takiej gadaniny w tym jpgu.

Postprzez somekind » 5 wrz 2013, o 14:25

A w ramach tego tępienia lewactwa zrobią coś w końcu z naczelnym bolszewikiem RP, Jarosławem K?
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 5 wrz 2013, o 15:27

Nie wierzę w to, oni nie mogą kłamać. W końcu są patriotami nie mającymi nic wspólnego z PO i TVN...
Obrazek

Postprzez pavulon » 5 wrz 2013, o 21:13

Nie no, dajcie spokój, przecież to są pomówienia. Jakieś lewaki to spreparowały. Narodowcy nie kłamią!

Postprzez chodi » 8 wrz 2013, o 19:18

http://wyborcza.pl/1,75478,14564199,Prz ... a_.html#MT

kurwa a jednak! no i co teraz? Ja osobiscie mam z tym kurewski problem.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 8 wrz 2013, o 19:49

Już się wdałem w dyskusję na ten temat na Fejsie, więc mam wstępnie ogarnięte :-)

Chodi, w Polsce jest przynajmniej 7 tys. przedszkoli. Jaki procent z tej liczby stanowi te 86?

Po drugie:
linkujesz artykuł, w którym jak byk stoi napisane:
- 86 to liczba wszystkich przedszkoli, które utworzyliśmy w małych miejscowościach od 2007 roku - podkreśla. Czy we wszystkich przedszkolach uczą równości według scenariusza opisanego przez prawicowe media? - Ależ skąd! Każdy decydował sam. My nie prowadzimy jakiegoś narzuconego siłą programu, tylko napisaliśmy podręcznik, który jest skierowany do nauczycieli. Są tam różne scenariusze możliwych zajęć z dziećmi. To nauczyciel decyduje o tym, co dzieje się na jego zajęciach, a przecież zatrudniamy specjalistów - podkreśla [prezes Zarządu Fundacji Edukacji Przedszkolnej]

Po trzecie:
przeczytałem dostępny on-line projekt "Równościowe Przedszkole" i jego autorki piszą m.in. tak:
Nie chcemy, rzecz jasna, przekonywać cię, że masz wszystkie dziewczynki zmuszać do chodzenia po drzewach, a wszystkich chłopców do bawienia się lalkami. Przeciwnie: uważamy, że równościowe przedszkole powinno być prawdziwym dziecięcym rajem, w którym dzieci mogą czuć się bezpieczne i akceptowane z tym, jakie są, co je bawi i co lubią robić

Tak że sorry, do mnie w tym kontekście wizja kulturowej apokalipsy jakoś nie trafia.

Po czwarte:
nie mówię, że ten projekt jest jakoś super i bym się pod nim od początku do końca podpisał, bo w kilku miejscach jest rzeczywiście zbyt skrajny. Natomiast problemy i wyzwania, które za nim stoją, to jednak nie jest wymysł. Nie jestem przekonany, czy to się już na poziomie przedszkola powinno odbywać, ale tzw. uwrażliwienie na płeć to nie musi być nic zdrożnego.
Jak się jeden czy drugi dzieciak dowie, że tata też może ugotować obiad (mimo że w domu ten dzieciak nigdy tego nie widział), a mama - wbić gwóźdź w ścianę albo naprawić kolanko w zlewie - chociaż też nigdy w swoim domu tego nie widział, to żadna #cywilizacjaśmierci i #upadekpolskiejrodziny z tego chyba nie wyniknie.

Postprzez Jaaasiek » 13 wrz 2013, o 14:23

http://www.youtube.com/watch?v=e-CZLNMi ... ce=message

tytuł prowokacyjny i dość niesmaczny, ale sam dokument całkiem ciekawy, nie ma w nim wypowiedzi tylko jednej strony, ale obu stron barykady
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 3 paź 2013, o 12:58

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14713123.html

raz, że cieszę się, że nie ma przyzwolenia na marsz tych frajerów, ale dwa - popatrzcie się na postulat pod jakim hasłem miał odbywać się ich marsz xD brzuch boli ze śmiechu okropnie :D
Obrazek

Postprzez somekind » 4 paź 2013, o 01:15

Jaaasiek napisał(a):popatrzcie się na postulat pod jakim hasłem miał odbywać się ich marsz xD brzuch boli ze śmiechu okropnie :D

Mnie to nie dziwi. Brak komunikacji miejskiej powoduje potrzebę poszukiwania alternatywy dla rowerów.
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 17 paź 2013, o 22:05

Obrazek
Obrazek

Postprzez sem » 18 paź 2013, o 19:45

Mój post sprzed roku:

sem napisał(a):No, we Wrocławiu to już typowo szli raczej sami radykałowie z NOPu. W Warszawie się to niestety wszystko zmieszało w jeden duży marsz i spacerują sobie razem ONRy i Pan Stefan z rodziną, prosto z kościoła, ze swoimi normalsowo-prawicowymi poglądami. Mam cichą nadzieję, że małe rozłamy przed tegorocznym marszem i brak możliwości zwalenia winy za rozróby na Antifę spowoduje, że z biegiem lat prawica nieskrajna zacznie się odcinać od marginesu radykalno-chuligańskiego i zacznie sama spędzać ten dzień.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt

Przepowiednia się powoli spełnia. PiS organizuje własny marsz w Warszawie.

Postprzez Jedras » 18 paź 2013, o 20:19

Przynajmniej coś ciekawego w tv pokarzą na pokacowy stan po koncercie Kultu w Łodzi;)

Postprzez Jaaasiek » 5 lis 2013, o 00:16

Obrazek

Postprzez pavulon » 5 lis 2013, o 00:47

Już mi sie nawet nie chce oglądać/czytać nic związanego z narodowcami. I jak pomyśle że za tydzień znowu sie zacznie i znowu dyskusja kto sprowokował, czy policja, lewactwo, antifa, Komorowski, wojsko czy kosmici, to mi sie rzygać chce.

Postprzez Jaaasiek » 7 lis 2013, o 18:27

Zaczynają się prowokacje i podjudzanie społeczeństwa ze strony radykalno-narodowej. Ciekawe, czy jest to świadome działanie, żeby potem w przypadku zadymy (do której mam nadzieję, że nie dojdzie) odwrócić kota ogonem i powiedzieć, ze to policja i rząd sprowokowały zamieszki.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/stankiew ... krwi/mnncs
Obrazek

Postprzez somekind » 9 lis 2013, o 17:05

Jaaasiek napisał(a):Zaczynają się prowokacje i podjudzanie społeczeństwa ze strony radykalno-narodowej. Ciekawe, czy jest to świadome działanie, żeby potem w przypadku zadymy (do której mam nadzieję, że nie dojdzie) odwrócić kota ogonem i powiedzieć, ze to policja i rząd sprowokowały zamieszki.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/stankiew ... krwi/mnncs

A czego się spodziewać po kimś, kto studiował na uniwersytecie Bieruta? :)
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Poprzednia stronaNastępna strona