Liga Majstrów

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Liga Majstrów

Postprzez Pasternak » 26 maja 2013, o 09:38

wilkmaciej napisał(a):Ciekawe gdzie Robercik pójdzie. Patrząc jak nadepnął ewidentnie i specjalnie na Alabę, to do Bayernu raczej nie.

To Boateng był, zdaje się. W sumie nieistotne. Tak czy inaczej świat zobaczył, że bohater polskich dzieci i matek potrafi być boiskowym burakiem. Powinien był wylecieć z boiska. Szkoda, że sędzia nie widział, no ale gra była już przerwana, więc pewnie tam nie patrzył. Inna rzecz, że o sytuacji (mimo dwóch powtórek) nawet słowem nie zająknęli się Szpakowski z Juskowiakiem. Snadź przed oczami już mieli ciemno od fapowania nad BvB.

Poza tym przez dłuższy czas zastanawiałem się, czemu co chwila pokazują siedzącego na trybunach Justina Biebera. A to Goetze! :)

Postprzez wilkmaciej » 26 maja 2013, o 10:26

Pasternak napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Ciekawe gdzie Robercik pójdzie. Patrząc jak nadepnął ewidentnie i specjalnie na Alabę, to do Bayernu raczej nie.

To Boateng był, zdaje się. W sumie nieistotne. Tak czy inaczej świat zobaczył, że bohater polskich dzieci i matek potrafi być boiskowym burakiem. Powinien był wylecieć z boiska. Szkoda, że sędzia nie widział, no ale gra była już przerwana, więc pewnie tam nie patrzył. Inna rzecz, że o sytuacji (mimo dwóch powtórek) nawet słowem nie zająknęli się Szpakowski z Juskowiakiem. Snadź przed oczami już mieli ciemno od fapowania nad BvB.

Poza tym przez dłuższy czas zastanawiałem się, czemu co chwila pokazują siedzącego na trybunach Justina Biebera. A to Goetze! :)

Zgadza się to był Boateng, moja pomyłka. Co do Lewandowskiego to 100% racji. Zachował się jak boiskowy cham i prostak. Powinien zobaczyć czerwień. Komentatorzy mało profesjonalnie - wyszedł z nich ślepy patriotyzm:) Gdyby ktoś tak nadepnął Lewego, posraliby się z pewnością z oburzenia. Mnie się wydaje, że on sobie już ne radzi z rosnącą presją. Jest też moim zdaniem (teraz pewnie zostanę zjechany), lekko przereklamowany. Po 4 bramkach z Realem (w tym 3 ze świetnych podań), okrzyknięto go najlepszym napastnikiem świata. Lewandowski jest dobrym egzekutorem, ale na niego musi pracować cała drużyna. Nie jest to typ jak np Rooney, który wróci wywalczy piłkę i sam wypracuje sobie sytuację (z małymi wyjątkami oczywiście). Świetny napastnik ale do światowego top jeszcze kawał drogi a oczekiwania kosmiczne, oby się nie spalił. Dużo zależy od tego gdzie pójdzie.

Postprzez Jedras » 26 maja 2013, o 11:03

Hehe od kiedy Szpakowski ma coś wspólnego z profesjonalnym komentarzem?:P Jeżeli chodzi o wczorajszy mecz to mnie on strasznie wynudził.Dopiero kiedy Bayern zdobył gola to na boisku zaczęło się coś dziać:)

Postprzez wilkmaciej » 26 maja 2013, o 14:22

Jedras napisał(a):Hehe od kiedy Szpakowski ma coś wspólnego z profesjonalnym komentarzem?:P Jeżeli chodzi o wczorajszy mecz to mnie on strasznie wynudził.Dopiero kiedy Bayern zdobył gola to na boisku zaczęło się coś dziać:)

Ee tam. Pierwsze 20-30 min było bardzo dobre, szczególnie w wykonaniu borussi. Ogólnie mecz jak na finał, stał na wysokim poziomie. Z nudą to chyba przesadzasz. Szpakowski komentuje już któreś pokolenie piłkarzy a prywatnie uważam, że wciąż nikt takiej atmosfery nie robi jak on. Może jeszcze komentatorzy angielskiej na canalu. Twarowski i Rosłoń - bardzo ich lubię.

Postprzez Nikos » 26 maja 2013, o 18:17

Ribery za ten łokieć jak go Lewandowski faulował, też powinien kartkę zobaczyć. Dante bez żadnych wątpliwości.
Trochę na za dużo sędzia pozwalał.

Jak dla mnie to Lewandowski poza "wpadką" ;-) z Realem to akurat egzekutorem jest słabym.
Jego najsilniejsza strona to zastawiania piłki i że potrafi podać, czasem genialnie jak w końcówce do Piszczka.
Idealnie pasuje do drużyny gdzie pomocnicy wchodzą w pole karne i strzelają gole czyli odwrotnie niż w reprezentacji Polski.

Postprzez Jaaasiek » 26 maja 2013, o 18:30

Mecz obejrzałem połową oka na koncercie Kata. Ale jak Robben strzelił to moje "Ja pierdolę" chyba Kostrzewski słyszał ze sceny nawet. Niestety pieprzony Bayern był lepszy, chociaż taktyka Kloppa, żeby rzucić się na nich jak na padlinę była pomysłowa. Brakło sił, umiejętności były. Niemcy niestety porządzą w Europie dłuższy czas, bo obecnie grają najładniej i najskuteczniej czy się to komuś podoba, czy nie.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 26 maja 2013, o 19:09

Nikos napisał(a):Ribery za ten łokieć jak go Lewandowski faulował, też powinien kartkę zobaczyć. Dante bez żadnych wątpliwości.
Trochę na za dużo sędzia pozwalał.

Jak dla mnie to Lewandowski poza "wpadką" ;-) z Realem to akurat egzekutorem jest słabym.
Jego najsilniejsza strona to zastawiania piłki i że potrafi podać, czasem genialnie jak w końcówce do Piszczka.
Idealnie pasuje do drużyny gdzie pomocnicy wchodzą w pole karne i strzelają gole czyli odwrotnie niż w reprezentacji Polski.

No każdy ma prawo do swej opinii:) Ja mam totalnie odmienne poglądy na jego temat:) Uważam, że dobrze wykańcza akcje natomiast zasłaniać piłkę i grać tyłem do bramki to on potrafi tak średnio. Często pcha się na dwóch obrońców przodem do bramki i bardzo często traci. Wczoraj każda próba zasłonięcia kończyła się faulem. Żeby zasłaniać dobrze i grać tyłem, to trzeba być silnym napastnikiem a Lewy chyba tak średnio, chociaż Pepe się odbijał od niego czasem:). Podać dobrze potrafi fakt.

Postprzez wilkmaciej » 27 maja 2013, o 12:56

wilkmaciej napisał(a):Ciekawe gdzie Robercik pójdzie. Patrząc jak nadepnął ewidentnie i specjalnie na Alabę, to do Bayernu raczej nie. I dobrze. Kierunek - England. Ja bym go chciał zobaczyć w Arsenalu. Idealne miejsce.

A jednak poszedł do Bayernu. Wydaje mi się to conajmniej dziwne - złośliwa próba złamania nogi, koledze z zespołu.

Postprzez uve » 27 maja 2013, o 19:06

wilkmaciej napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Ciekawe gdzie Robercik pójdzie. Patrząc jak nadepnął ewidentnie i specjalnie na Alabę, to do Bayernu raczej nie. I dobrze. Kierunek - England. Ja bym go chciał zobaczyć w Arsenalu. Idealne miejsce.

A jednak poszedł do Bayernu. Wydaje mi się to conajmniej dziwne - złośliwa próba złamania nogi, koledze z zespołu.

Złośliwa próba złamania nogi, w dodatku koledze z zespołu? Nie przesadzasz z tym trochę? Dla mnie to była bardziej tylko sama złośliwość. W taki sposób jak nadepnął na Alabę musiałby włożyć o wiele większą siłę, aby mówić o próbie złamania nogi. Poza tym, kluby chyba się jeszcze nie dogadały, więc warto poczekać - chyba, że czegoś nie doczytałem

Postprzez wilkmaciej » 27 maja 2013, o 21:05

uve napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

Złośliwa próba złamania nogi, w dodatku koledze z zespołu? Nie przesadzasz z tym trochę? Dla mnie to była bardziej tylko sama złośliwość. W taki sposób jak nadepnął na Alabę musiałby włożyć o wiele większą siłę, aby mówić o próbie złamania nogi. Poza tym, kluby chyba się jeszcze nie dogadały, więc warto poczekać - chyba, że czegoś nie doczytałem

Stanięcie całym ciężarem na piszczel leżącego, w dodatku korkami grozi złamaniem. Fakt, nie sądze żeby taka była intencja lewego - może lekko przesadziłem:) Z tego co powiedział Kucharski wszystko już przesądzone. Jeden i drugi wiedzieli już o tym sporo przed finałem. Siła za lekka czy wystarczająca, mało ważne. To było złośliwe i z premedytacją - tak się chyba nie robi przyszłemu koledze z zespołu?

Postprzez Jedras » 27 maja 2013, o 22:27

Niestety chamstwo we współczesnym futbolu (w szczególności tam gdzie w grę wchodzą wielkie pieniądze) jest na porządku dziennym. Dobrym przykładem może być chociażby Pepe i jeszcze pewnie paru innych by się znalazło. Niestety - taka jest rzeczywistość (i wcale mi się to nie podoba). Sport to podobno zdrowie..ale raczej nie zawodowy:P

Postprzez wilkmaciej » 28 maja 2013, o 10:20

Jedras napisał(a):Niestety chamstwo we współczesnym futbolu (w szczególności tam gdzie w grę wchodzą wielkie pieniądze) jest na porządku dziennym. Dobrym przykładem może być chociażby Pepe i jeszcze pewnie paru innych by się znalazło. Niestety - taka jest rzeczywistość (i wcale mi się to nie podoba). Sport to podobno zdrowie..ale raczej nie zawodowy:P

Jedras, oczywiście że tak. Chamstwo występuje w sporcie od dawna. Mnie natomiast dziwi fakt, że Lewandowski przed finałem doskonale wiedział gdzie idzie a mimo to zrobił coś takiego. Tylko to mnie dziwi. Zwykłe nadepnięcie to norma - ja jestem fanem ligi angielskiej:). Tam grali Roy Keane, Dennis Wise czy w czasah współczesnych Barton i Cattermole.

Postprzez Jaaasiek » 21 sie 2013, o 23:04

Niby korzystny wynik, ale nie wiem czy Legia z taką grą ma się po co pchać do LM. Duża zasługa Kuciaka, dobre mecze też Vrdoljaka i Radovicia.
Obrazek

Postprzez Kazelot » 21 sie 2013, o 23:38

Zawsze lepiej grać w LM słabo niż wcale, bo i dochody większe, prestiż itd.

Postprzez Nikos » 22 sie 2013, o 01:14

Jaaasiek napisał(a):Niby korzystny wynik, ale nie wiem czy Legia z taką grą ma się po co pchać do LM. Duża zasługa Kuciaka, dobre mecze też Vrdoljaka i Radovicia.

Kuciak znowu najlepszy. Vrdoljak jest słaby i przeraża mnie że na tle reszty zaczyna błyszczeć.
Z tym pchaniem do LM to jeśli ja dobrze czytałem to awans do fazy grupowej LE 1,3mln euro do fazy grupowej LM 8,6 mln euro. To tak przy założeniu że wszystko w grupie w plecy ;) Jak nie wszystklo to też proporcje niezłe, za remis w LE 0,1mln a w LM 0,5mln, za wygraną w LE 0,2 mln a w LM 1 mln. Klub ma więcej kasy - ma szansę na lepszych kopaczy, więc chyba warto się pchać.

Postprzez Jaaasiek » 22 sie 2013, o 08:48

No ze względu aspektów finansowych to nie ma wątpliwości, bardziej chodziło mi pod kątem aspektów sportowych, bo nawet jeśli awansują, to grając w tym stylu nic nie zdziałają. Choć może i się mylę, poogrywają się chłopaki, zabłysną i ruszą na zachód.
Obrazek

Postprzez Nikos » 22 sie 2013, o 11:31

Polscy kopacze grają na fajki i wódkę a nie ze względów sportowych.
Więc jak przy samych porażkach zarobią więcej w LM niż przy wygraniu grupy w LE to myślę że się bardzo nie głowią :-)

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 22 sie 2013, o 11:41

A ja sądzę, że to się skończy jakimś 0:1 albo 0:2 w rewanżu.
Steaua wygra tak jak Czechy, które w ostatnim meczu grupowym na Euro puknęły Polskę i wyszły z grupy.
Przypominając felieton Steca o tamtym meczu:
Kiedy Czesi dowiedzieli się dziś, że remis im nie wystarczy, natychmiast postanowili przejąć kontrolę nad przebiegiem wydarzeń, a nasi potulnie się ich decyzji podporządkowali. Wiecie, dlaczego nasi rywale wygrali? Bo nie mieli innego wyjścia.

A przypomina mi się to dlatego, że po wczorajszym meczu mam wrażenie takie, iż to Steaua bardziej nie zdołała go wygrać niż Legia zdołała zremisować. Chciałbym zostać mile zaskoczony rewanżem, nawet gdyby to się miało potem skończyć dla Legii sześcioma porażkami w grupie LM i bilansem bramek 0:15 na przykład.

Postprzez Jaaasiek » 22 sie 2013, o 21:52

Kto by się spodziewał, że po 16 minutach prowadził będzie Śląsk.. Świetna akcja Soboty, on tam długo nie pogra coś mi się wydaje.
Obrazek

Postprzez kolend » 22 sie 2013, o 23:11

niezły z Ciebie prorok, od jakiś 2 tygodni głośno o tym, że zaraz odejdzie, a jego menago negocjuje z Schalke i innymi bo gość ma jakoś klauzulę na bańkę euro, więc to nie będzie żaden problem

Postprzez slaw » 22 sie 2013, o 23:49

Jaaasiek napisał(a):Niby korzystny wynik, ale nie wiem czy Legia z taką grą ma się po co pchać do LM. Duża zasługa Kuciaka, dobre mecze też Vrdoljaka i Radovicia.

Poza tym co napisali wyżej koledzy, to chodzi też o doświadczenie, które mogą w tym roku zdobyć legioniści, które może procentować w następnych edycjach LM.

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):A ja sądzę, że to się skończy jakimś 0:1 albo 0:2 w rewanżu.
Steaua wygra tak jak Czechy, które w ostatnim meczu grupowym na Euro puknęły Polskę i wyszły z grupy.
Przypominając felieton Steca o tamtym meczu:
Kiedy Czesi dowiedzieli się dziś, że remis im nie wystarczy, natychmiast postanowili przejąć kontrolę nad przebiegiem wydarzeń, a nasi potulnie się ich decyzji podporządkowali. Wiecie, dlaczego nasi rywale wygrali? Bo nie mieli innego wyjścia.

A przypomina mi się to dlatego, że po wczorajszym meczu mam wrażenie takie, iż to Steaua bardziej nie zdołała go wygrać niż Legia zdołała zremisować. Chciałbym zostać mile zaskoczony rewanżem, nawet gdyby to się miało potem skończyć dla Legii sześcioma porażkami w grupie LM i bilansem bramek 0:15 na przykład.

Może tak być, z drugiej strony jest jedna kolosalna różnica. Na ławce Legii siedzi Urban, który w przeciwieństwie do Dyzmy wydaje się, że ma jakieś pojęcie o taktyce, czytaniu gry itd i potrafi reagować na wydarzenia na boisku.

kolend napisał(a):niezły z Ciebie prorok, od jakiś 2 tygodni głośno o tym, że zaraz odejdzie, a jego menago negocjuje z Schalke i innymi bo gość ma jakoś klauzulę na bańkę euro, więc to nie będzie żaden problem

Tak się zastanawiam po cholerę polskie kluby dają w kontraktach te kwoty odstępnego. Sobota 1 milion, teraz by mógł iść spokojnie za wyższą kasę, w Legii Bereszyński ma 2 miliony wpisane, Kosecki 2,5. Bez sensu, mogą się pokazać w Europie, przyjdzie jakiś chętny wyłoży kasę i po zabawie.

Co do Śląska - lepiej odpaść z Sevillą niż z Żalgirisem :D

Postprzez Jaaasiek » 23 sie 2013, o 00:53

kolend napisał(a):niezły z Ciebie prorok, od jakiś 2 tygodni głośno o tym, że zaraz odejdzie, a jego menago negocjuje z Schalke i innymi bo gość ma jakoś klauzulę na bańkę euro, więc to nie będzie żaden problem

Czepianie się. Dwa fatalne mecze w el. LE mogą skutecznie zniechęcić potencjalnych pracodawców na jakiś czas. Polski piłkarz to nie jest popularna marka wśród zachodnich klubów, więc tutaj każdy mecz się liczy i dobrze zagrany przeciwko Sevilli go przybliża do wyjazdu. To, że ktoś negocjuje jego przejście to wcale nie jest przesądzone, że odejdzie Panie znawco.
Obrazek

Postprzez kolend » 23 sie 2013, o 07:57

@Jaasiek
Ty jesteś lepszy znawca, gościowi, który już prawie podpisuje kontrakt wróżysz, że może ma szansę wyjechać, normalnie na skauta możesz iść

@Slaw
jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze
taki Sobota by po prostu nie przedłużył poprzedniego kontraktu, gdyby nie wpisano w nim klauzuli, albo chciałby o większą pensję

Postprzez Jaaasiek » 23 sie 2013, o 10:12

Lewandowski z Bayernem co tydzień kontrakt podpisywał ;)
Obrazek

Postprzez kolend » 23 sie 2013, o 10:49

hehe, w sumie dobra riposta! :)

a co do Lewandowskiego, to gdzieś ostatnio czytałem jego absurdalną wypowiedź, że to jeszcze nie ten moment, ale za kilka tygodni ogłosi, że po sezonie odejdzie z Dortmundu
tak jakby tym zdaniem tego nie ogłosił... może ktoś się w tłumaczeniu walnął

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM