Wpadki PiSiaków

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki PiSiaków

Postprzez Holba » 28 paź 2013, o 14:16

lalusiu,

zburze Ci porzadek twego swiata.

9 czerwca 2001 r. Juliusz Kubel, publicysta „GW" i przyszły radny PO, proponuje na jej łamach utworzenie nowego hymnu Lecha Poznań ze słowami, które odnosi także do siebie: „Z tobą, Lechu, są kibole i na dobre, i na złe".

31 marca 2005 r. dziennikarz „GW" Jakub Lisowski publikuje tekst „Najlepsi kibice w Polsce". Chwali szczecińską publiczność: „Najliczniejsza, najbarwniejsza, najspokojniejsza, najgłośniejsza i piekielnie wymagająca. Coś o tym wiem, bo sam byłem kibolem".

27 marca 1998 r. „GW" pisze entuzjastycznie: „Nie masz kibola nad Angola". Mili kibole to nauczyciele angielskiego z zielonogórskich szkół.

19 maja 2003 r. prezes Polonii Warszawa, mecenas Andrzej Lew-Mirski, pozytywnie prezentowany w „GW", mówi: „Zdecydowanie jestem bardziej kibolem niż prezesem".

Od 1989 r. do 2 kwietnia 2005 r. słowo „kibol" pojawiało się w „GW" średnio ok. 23 razy w roku. Tymczasem średnia za okres po 2 maja 2005 r. to ok. 419 razy w roku. Niemal 20 razy częściej!

to ostatnie zdanie pokazuje dlaczego jestes lemingiem.

jak teraz zyc ?
Polska, Polska kibolska :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez pavulon » 28 paź 2013, o 20:45

Holba napisał(a):

jak teraz zyc ?

A Ty jesteś zmanipulowany prawicowo-narodową propagandą, która wcale nie ustępuje tej z TVNu i GW. To co przytoczyłeś idealnie to pokazuje. Szkoda że nie ma tam napisane że słowo "kibol" od kilku lat nie jest równoznaczne ze słowem "kibic". Nie dostrzegasz tej subtelnej różnicy pomiędzy słowem "kibol" a "kibic"? "Kibolami" kilka lat temu Tusk nazwał wszystkich pseudokibiców, których najmniej interesuje widowisko sportowe.
Szkoda że te zmanipulowane statystyki nie pokazują ile kiedyś pisano o "pseudokibicach", a ile teraz. Dzisiaj to słowo wyparł skrót myślowy jakim jest "kibol".

No, ale wtedy prezydent walczył z chuliganami, nie z patriotami tak jak teraz Tusk.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Prezyde ... 35187.html
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 28 paź 2013, o 21:22

No i widzicie Państwo, charakterystyczna reakcja:

Kibolowi wytknięto tysionc pincet sto dziewincetne kłamstwo. No to udaje, że nie napisał tego, co napisał. Po czym zmienia temat i nadal nie łapie, że człowieka, którego przyłapano na wielokrotnym kłamstwie, można i należy nazywać kłamcą, bo to nie obraza, tylko opis rzeczywistości.

Aha, bo dla niektórych z Państwa może to nie być jasne:
Zastanawiałem się przez moment, dlaczego pierwszy kłamca forum z takim uporem tytułuje mnie tchórzem i lalusiem - ale przypomniałem sobie, że nie tak dawno straszył mnie wpierdolem, a ja wtedy nie podjąłem tematu. Jak Państwo widzicie, w słowniku kibolskim takie pojęcia jak "prawda" czy "odwaga" mają dość specyficzne znaczenie :-)

Postprzez Holba » 29 paź 2013, o 14:42

lalusiu,

lzesz jak pies.
nigdzie Cie nie straszylem, masz chora wyobraznie... zreszta profesja zobowiazuje, klamac, klamac, klamac... najlepsze wzory plyna z czerskiej.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 29 paź 2013, o 14:49

pavulon napisał(a):
Holba napisał(a):

jak teraz zyc ?

A Ty jesteś zmanipulowany prawicowo-narodową propagandą, która wcale nie ustępuje tej z TVNu i GW. To co przytoczyłeś idealnie to pokazuje. Szkoda że nie ma tam napisane że słowo "kibol" od kilku lat nie jest równoznaczne ze słowem "kibic". Nie dostrzegasz tej subtelnej różnicy pomiędzy słowem "kibol" a "kibic"? "Kibolami" kilka lat temu Tusk nazwał wszystkich pseudokibiców, których najmniej interesuje widowisko sportowe.
Szkoda że te zmanipulowane statystyki nie pokazują ile kiedyś pisano o "pseudokibicach", a ile teraz. Dzisiaj to słowo wyparł skrót myślowy jakim jest "kibol".

No, ale wtedy prezydent walczył z chuliganami, nie z patriotami tak jak teraz Tusk.

aaaa no tak, Tusk nazwal, gowno podchwycilo, a lemingi zlapaly... i stalo sie swiatlo...

gdy zaczynalem chodzic na mecze w latach 80 to nie bylo propagandy prawicowo-narodowej ( no chyba, ze to ci od styropianu :) ) wiec nie moglem zostac zmanipulowany gdyz w latach 80 kibol=kibic... ale skad mozesz to wiedziec ? w gw o tym nie pisza.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 29 paź 2013, o 14:59

W dniu 2 lis 2012, o 17:42 kibol napisał: moze jakies spotkanie, moze byc w Krakowie zobaczymy kto jak tam z jajami stoi?
W dniu 3 lis 2012, o 01:43 kibol napisał: nie jestem placzkiem jak Ty i nikomu sie nie zale, zaproponowalem Ci rozwiazanie kwesti kto ma jaja po mesku, wystarczylo napisac, ze masz cipke, zrozumialbym.

To w kwestii mojego rzekomego "łgania jak pies".
Nieumiejętność przeczytania tego, co ktoś inny napisał - to jest analfabetyzm.
Ale jak nazwać nieumiejętność przeczytania i zrozumienia tego, co się samemu napisało? Czy to jest jeszcze problem edukacyjny, czy już raczej z indeksu ICD-10?

Tysionc pincet sto dziewincet jeden i licznik bije. Dziękuję za uwagę.

Postprzez pavulon » 29 paź 2013, o 15:06

Holba napisał(a):
pavulon napisał(a):
Holba napisał(a):

jak teraz zyc ?

aaaa no tak, Tusk nazwal, gowno podchwycilo, a lemingi zlapaly... i stalo sie swiatlo...

gdy zaczynalem chodzic na mecze w latach 80 to nie bylo propagandy prawicowo-narodowej ( no chyba, ze to ci od styropianu :) ) wiec nie moglem zostac zmanipulowany gdyz w latach 80 kibol=kibic... ale skad mozesz to wiedziec ? w gw o tym nie pisza.

Bardzo fajnie, tylko co z tego? :D Ja o zupie, Ty o dupie...

Napisałem chyba Ci dość jasno że kiedyś w mediach funkcjonowało określenie "pseudokibic" na boiskowych chuliganów, a od pewnego czasu w mediach słowo "pseudokibic" zostało wyparte poprzez słowo "kibol". Jeśli uważasz się za "kibola" to albo nie przyswajasz tego co dookoła się dzieje, albo za dużo czytasz Gazety Polskiej, albo po prostu jesteś "pseudokibicem", czyli zwykłym chuliganem.

Tak więc żeby rozrysować Ci to dość jasno:

Kiedyś:
kibic=kibol

Dzisiaj:
pseudokibic=kibol

Postprzez Holba » 29 paź 2013, o 15:53

lzesz dalej.

to co wkleiles to jest propozycja 1 na 1, nie wpierdolu. nie moge znac wyniku kto komu spusci wpierdol bo moze okazac sie ze jestes niezly kozak... ale przyznaj, osrales sie ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 29 paź 2013, o 16:03

pavulon,

ja o zupie Ty o dupie ;)

Napisałem chyba Ci dość jasno że kiedyś w mediach funkcjonowało określenie "pseudokibic" na boiskowych chuliganów, a od pewnego czasu w mediach słowo "pseudokibic" zostało wyparte poprzez słowo "kibol". Jeśli uważasz się za "kibola" to albo nie przyswajasz tego co dookoła się dzieje, albo za dużo czytasz Gazety Polskiej, albo po prostu jesteś "pseudokibicem", czyli zwykłym chuliganem.

i tutaj masz wyrazny lemingowy trend. Tusk powiedzial, media powiedzialu a Ty za nimi. Leming nad przepascia. Dales sie omamic tym wszystkim tvn i wyborczej... Jestem kibolem takim samym jakim propagandzisci z gw byli kilka lat wstecz... dlaczego cos co w latach 80, 90, 00 bylo ok teraz (bo ktos tak powiedzial) ma nie funkcjonowac? w chuju to mam.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 29 paź 2013, o 16:08

Kiedyś "robienie loda" oznaczało całą gamę czynności związanych z lodówką i naczyniami, surfowaniu nieodłącznie towarzyszyła opalenizna i piasek w dupie, a myszki wpierdalały słoninę. Słowa dostosowują się do czasów i w jakim kontekście się ich używa najbardziej, w takim są postrzegane. To, że kibol obecnie jest synonimem chuligana i pseudokibica to jest tylko wina ultrasów i "kiboli" w Twoim rozumieniu Holba, że zawczasu nie odcięli się od tej skurwiałej części i nie nazwali tego po imieniu, czyli bydłem.

A Ty jak katarynka powtarzasz jedno słowo, które wymyślili propagandowcy z prawej strony. Jak taka tuba... I kto tu jest większym lemingiem...
Obrazek

Postprzez Holba » 29 paź 2013, o 16:11

powtarzam tylko slowo, ktore okresla stan umyslu wyborcy po, poki co lagodniejszego nie ma.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez pavulon » 29 paź 2013, o 16:33

Holba napisał(a):powtarzam tylko slowo, ktore okresla stan umyslu wyborcy po, poki co lagodniejszego nie ma.

No to jesteś w grubym błędzie, bo jeśli już tak Cie to interesuje, to ani nie jestem wyborcą PO, ani nie czytuje namiętnie GW. Cały czas nam udowadniasz że jesteś typowym prawicowo-PiSowskim propagandzistą. Kto nie z nami, ten przeciw nam.
Szkoda tylko że tak bardzo dokładnie dostrzegasz propagandę GW, TVN, a nie potrafisz zauważyć że prawicowe źródła informacji stosują dokładnie tą samą taktykę, o ile czasem nie gorszą.
Nawet nie zauważyliście jak Wy, kibice daliście się wciągnąć w tą PiSowsko - prawicową grę. Wmówili Wam, że Tusk mówiąc "kibole" miał na myśli wszystkich kibiców, nie tylko chuliganów.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 29 paź 2013, o 16:41

Jaaasiek, forget about.
Kibol po prostu nie może przyjąć do wiadomości, że nikt tutaj poza nim nie rozumie i nie stosuje bydlęcych standardów.
W rodzimym języku nie czytaty, nie pisaty, ale w ryj zawsze dać mogę dać - honor, odwaga i patriotyzm w jednym. ROTFL.

Postprzez donkey » 29 paź 2013, o 21:15

Miło jak zawsze poczytać "pavulona", spokojnie bez żadnego wywyższania, jak zawsze i takoż mądrze.

Z reszty mi się śmiać chce:

"Holba" pieprzysz teraz głupoty, ale lepsze jest, że nasz gemiusz forumowy po stokroć chce Ci dojebać bez emocji, wypisując cytaty i oskarżając Cię od kłamców. Wiesz, tak bez obrazy Holba i (jak go nazywasz) "Laluś", ale obaj jesteście teraz żałośni, a tak na marginesie, to lepiej pasuje "Ważniak" (chyba chodzi o smerfową nomenklaturę), bo ten zawsze jak cwaniaczył, to lądował na łbie i gogle mu spadały.

Edit. Zapomniałem o "Ważniakowym" ROTFL.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez kurczeblade2 » 30 paź 2013, o 08:47

Obraza i oburzenie w jednej krótkiej wypowiedzi. Nieźle:)

Postprzez Jaaasiek » 30 paź 2013, o 13:26

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... owal_.html

Czekamy na artykuł na niezalezna.pl, że policja już trenuje przed Marszem Niepodległości :D
Obrazek

Postprzez Holba » 30 paź 2013, o 15:44

sprawdzilem, na niezalezna.pl 3/4 newsow jest o uczciwosci w PO :) kto z wroclawa glosowal na protasiewicza ? :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez sanostol » 30 paź 2013, o 16:36

Holba!
Co?
3-0!

PS: nie mogłem się powstrzymać jako Wiślak po dziadku :D

Postprzez ekhm » 30 paź 2013, o 18:29

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ

Ja to bym nawet chciał żeby okazało się, że w Smoleńsku był zamach sterowany przez Tuska do spółki z Putinem. Być może wtedy Holba by osiągnął taki stan błogiego spokoju, że już by nie musiał tutaj pisać tych swoich (a raczej wyczytanych wcześniej u Karnowskich i niezależnej.pl) niezmąconych jakąkolwiek zadumą 'wniosków'. A ja nie musiałbym (choć właściwie i teraz nie muszę) ich czytać. Sorry, ale Holba nie potrafił i nie potrafi rzeczowo i kulturalnie dyskutować. Zaczepki, niedopowiedzenia to jego specjalność. Czekam jeszcze na jakiś, tak ostatnio modny, blef.

Holba, by uciąć jakąkolwiek dyskusje z Tobą: nie jestem lewakiem, nie czytam GW, TVN nie oglądam, bo nie mam anteny, między nogami mam penisa, a nie waginę, nie chcę się spotkać w 'realu' by siłą udowadniać Ci swoje racje.

Postprzez Holba » 31 paź 2013, o 00:25

1. Lot cywilny,
2. 13 zalacznik,
3. Przekopany teren katastrofy 1 m w glab
4. Pijany Blasik,
5. Identyfikacja cial,
6. Nie pociety wrak samolotu
7. wrak wrocil do Polski, a jak nie to lada chwila,
8. czarne skrzynki juz sa
9. sms do czlonkow PO kilka minut po katastrofie
10. 4 podejscia do ladowania,
11. zaloga nie mowila po rosyjsku,
12 itp itd... nie chce mi sie wiecej pisac

masz swoj bluff. zadowolony ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 31 paź 2013, o 00:36

Obrazek

Jakim obiektywem oni zrobili to wstrząsające zdjęcie?
Przecież tam była rozpylona sztuczna mgła - jak oni to uchwycili?
I jak ten fotoreporter przewidział zamach, że się zaczaił przy lotnisku i pstryknął we właściwym momencie... World Press Photo po prostu.
No przecież skoro jest w GPC, to chyba zdjęcie jest prawdziwe, nie? Przecież by tego nie zmajstrowali fotoszopem, prawda?
:lol:

Postprzez Holba » 31 paź 2013, o 02:43

dostali cynk od sikorskiego.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez uve » 31 paź 2013, o 18:05

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Jaaasiek, forget about.

???

Postprzez chodi » 31 paź 2013, o 19:17

Holba napisał(a):1. Lot cywilny,
2. 13 zalacznik,
3. Przekopany teren katastrofy 1 m w glab
4. Pijany Blasik,
5. Identyfikacja cial,
6. Nie pociety wrak samolotu
7. wrak wrocil do Polski, a jak nie to lada chwila,
8. czarne skrzynki juz sa
9. sms do czlonkow PO kilka minut po katastrofie
10. 4 podejscia do ladowania,
11. zaloga nie mowila po rosyjsku,
12 itp itd... nie chce mi sie wiecej pisac

masz swoj bluff. zadowolony ?

hie bluff, tylko co najwyżej nieudolność służb państwowych. Podaj chociaż jeden w miarę wiarygodny dowód na zamach. Tylko nie pisz, że dowodem jest nieoddanie wraku przez ruskich. Podejdź poważnie do sprawy. hehehe

Na wypadek jest mnóstwo dowodów pośrednich, na zamach ani jednego ani pośredniego, ani bezpośredniego.

Twoją ulubioną niezależną, gazetę polską czy co tam trzyma tylko to że był zamach. W zależności od potrzeb fakty o tym świadczące się zmieniają jak w kalejdoskopie. Była mgła, były wybuchy, itp. teraz dowodem jest ścięta przed wypadkiem brzoza... litości. Tusk i jego świta są może nieudolni, ale w porównaniu to Twoi idole są po prostu kretynami i kłamcami.

Postprzez kazelotus » 1 lis 2013, o 00:01

Jaaasiek napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rogalski-politycy-pis-ostrzegali-mnie-przed-macierewiczem/rykwl

coraz śmieszniej

nawet mi się wyświetlać twego ujowego onetta nie chce-a wiesz czemu? ... bo takich kompleksów jak ty koniu chyba nikt nie ma u nas na wsi; lecz tyś pewno miastol stolcowy...hmmm... w cyca mamusi popisklaj i lujaj jak lujisz hienko cmentarna. brej nocy i tak.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM