redhead napisał(a):taka ciekawostka - dla wielbicieli myśli i światopoglądu JKM
http://jkm.nowyekran.pl/post/73028,para ... i-paranoja
"Cywilizacja europejska, która panowała nad światem, stawiała na najmądrzejszych, najsilniejszych, najinteligentniejszych, najszybszych – a obecna anty-cywilizacja za najważniejsze uważa forowanie biednych, głupich, niezaradnych – i również inwalidów."
toś pojechał Korwinie
doprawdy żałosne pisarstwo
pavulon napisał(a):Dobrze Wojewódzki to skomentował. Skoro Według Korwina nie powinno się pokazywać w TV ludzi biednych, niezaradnych, nieudaczników, to tym samym nie powinno się jego pokazywać, bo jak inaczej nazwać człowieka który tyle razy przegrywa wybory parlamentarne, samorządowe, prezydenckie, a jego wynik balansuje w granicy 1%
qman napisał(a):No przesadził. Z wiekiem dziwaczeje - o ile o gospodarce zwykle mądrze się wypowiada
somekind napisał(a):qman napisał(a):No przesadził. Z wiekiem dziwaczeje - o ile o gospodarce zwykle mądrze się wypowiada
Na temat gospodarki, to on głównie podaje jakieś losowe liczby i sadzi populistyczne teksty typu "zlikwidować to i tamto", bez jakiejkolwiek analizy konsekwencji czy spojrzenia na gospodarkę i państwo jako system.
Mądre to jest o tyle, że dzięki swoim poglądom ma iluś bezmyślnych zwolenników, którzy kupują jego książki, więc ma z czego żyć. Jak wiadomo najlepiej się zarabia na ludzkiej naiwności.
Zastanawia mnie tylko, czemu Elegancki Janusz, Światła Ostoja Liberalizmu i Wolności Osobistej, chce narzucać ludziom, co mają oglądać w TV.
kazimierz bonaparte napisał(a):Moja dziewczyna powiedziała: " jesteś zbyt najebany by pisać do swojego promotora". Ja twierdzę, że po i imieninach jej mamy jestem jak najbardziej w stanie napisać mu mejla. i tak właśnie zrobię. Napiszę co myślę o jego poradach z dwutygodniowym poślizgiem
artek napisał(a):jutro u Lisa redaktora gościć będzie JKM
Holba napisał(a):http://www.weszlo.com/news/11781-W_takim_razie_ja_tez_jestem_faszysta
weszlo w swoim stylumoze komus oczka sie otworza.
Holba napisał(a):http://www.weszlo.com/news/11781-W_takim_razie_ja_tez_jestem_faszysta
weszlo w swoim stylumoze komus oczka sie otworza.
A kij Cię to obchodzi?
Jeśli zrobimy zawody w skoku wzwyż dla liliputów, to mierzący 140 cm karzełek może ustanowić rekord świata skacząc 130 cm. Jednak jest to wysokość niedostępna dla liliputów mierzących 90 cm...
Podobnie w pływaniu: zawodnik pozbawiony lewej nogi nie ma szans z zawodnikiem pozbawionym tylko łydki – a ten z zawodnikiem pozbawionym stopy, a ten z zawodnikiem pozbawionym połowy stopy!!
W sporcie zawodnicy walczą (pomijając kategorie młodzików, juniorów, kobiet czy oldboyów) jako jedna kategoria: pełnosprawni. Natomiast niepełnosprawni nie stanowią jednej kategorii.Każde kalectwo jest inne.
By temu zaradzić ustala się skomplikowane „przeliczniki”.Podobnie jak na rajdach samochodowych – tylko tam jest to obiektywne (pojemność silnika mierzy się w centymetrach) – a tu...Tu o zdobyciu medalu w niewielkim tylko stopniu decyduje wynik: w znacznie większym ten, kto ustanowił przelicznik...(...) Gdybyśmy na Olimpiadzie przy skokach wzwyż przeliczali wyniki dodając niskim i dodając wysokim, odbierając chudym i dodając tłustym – to byśmy powiedzieli, że jest to zaprzeczenie idei sportu – nieprawda-ż? Podobnie jak zaprzeczeniem idei nauczania byłyby przeliczniki preferujące brak inteligencji - przy przyjmowaniu na studia.
Więc właśnie para-olimpiada jest idei sportu zaprzeczeniem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 131 gości