11 listopada

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: 11 listopada

Postprzez chodi » 12 lis 2013, o 21:33

wilkmaciej napisał(a):
chodi napisał(a):Słuchaj gościu. Oddzielam poglądy od kultury. I szacunek dla innych (w tym przypadku kobiet) jest dla mnie ważniejszy od poglądów. A swoje wnioski schowaj sobie do dupy. Wspólne poglądy nie robią z nas kumpli.

Po pierwsze myślałem że jesteś inteligentniejszy - to była ironia, oczywiście że kumplami nie będziemy.
Po drugie myślałem, że maleństwo to facet, ALE jeśli nie - TO TRUDNO. Na szacunek zasługuje się szacunkiem i osobowością a nie płcią czy wiekiem. Jeśli ktoś mnie wyzywa - to ja jego również. Równouprawnienie kończy się jednak w przypadku rękoczynów. Kobiety bym nie uderzył - jest słabsza. Natomiast jeśli chodzi o intelekt, to uważam że powinno być po równo i w rozmowie (kłótni) odpowiadam tym samym. Co prawda "szmato" w odniesieniu do faceta ma inny wydźwięk. W stosunku do kobiety, świadczy źle o jej seksualnych dokonaniach powiedzmy, a tego na myśli nie miałem, bo nie znam. Gdybym wiedział, że jest kobietą nazwałbym ją debilką lub kretynką - czyli jak ona mnie. I nie ma dla mnie w tym momencie żadnego znaczenia czy jest kobietą czy nie. I nie nazywaj mnie kurwa damskim bokserem - takie stwierdzenie sprawia że troszke świat wirtualny Ci się z rzeczywistością pierdoli. Co do kultury - obowiązuje obie strony, a nie tylko faceta o książe prawości. Chyba, że może chcesz coś wyrwać na forum na tę dziwnie pojętą męskość i prawość, skoro Ci się forum z życiem jebie.

ok. zamykamy sprawę.

tylko PS. do ironii - nie jest kwestią inteligencji rozróżniać ironię. ale to nie to miejsce na taką dyskusję.

Postprzez chodi » 12 lis 2013, o 21:35

malenstwo napisał(a):
chodi napisał(a):Ja tam zrozumiałem, że z taką intencją była postawiona.

Intencją homoseksualną?

No jeśli pojedziemy uproszeniem: prezydencja UE, UE, lewacka UE, homocywilizacja śmierci to tak, faktycznie może mieć intencję homoseksualną;)

no weź nie żartuj sobie. Chodziło mi o oficjalny powód. Czego jest symbolem.

Najlepiej jakby ktoś jakieś żródło oficjalne zapodał.

Postprzez Jaaasiek » 12 lis 2013, o 21:37

http://puszka.waw.pl/tecza-projekt-pl-2787.html

Niektórzy i tak będą wiedzieć lepiej czego miała być symbolem. W końcu co tam autorka może wiedzieć.
Obrazek

Postprzez pavulon » 12 lis 2013, o 21:38

wilkmaciej napisał(a):
40 tysięcy lajków na fb fanpage'u zupełnie nie świadczy o niczym w kontekście czegoś co dzieli niemal polskę na pół. El dupa to kiepskie porównanie. Niszowa muzyka kontra bitwa prawicy z lewicą w polsce. Wyjątkowo chybiony argument z tym facebookiem. Czy była piękna czy nie to już Twoja subiektywna mocno ocena.

Owszem. Nie świadczy o niczym. Pokazuje za to tendencje po której stronie ludzie się opowiadają. Bo powtarzam, dla 90% Warszawiaków ta cała tęcza była zwykłą tęczą. A nie homo propagandą. No, ale przecież prawica wie lepiej. A my ciemny lud otumaniony TVN, GW i PO, dalismy sie nabrać jak dzieci na ta bajeczkę że to zwykła tęcza jest :lol:

"Autorka zakładała całkowite odcięcie od jakichkolwiek narzuconych znaczeń. Instalacja ma po prostu nieść pozytywne skojarzenia." - Widocznie homoseksualizm jest dla Polskiej Prawicy pozytywnym skojarzeniem :lol:
Ostatnio edytowano 12 lis 2013, o 21:42 przez pavulon, łącznie edytowano 1 raz
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez chodi » 12 lis 2013, o 21:41

Holba napisał(a):Jaaasiek,

mialem na mysli Sienkiewicza i Tuska... w tvn24 Pitera tez jechala w ten desen... a jakie argumenty podala.... np ze posel PIS wstal podczas spiewania "zeby Polska byla Polska" na jakiejs akademi pod Plockiem :D i dlatego PiS jest winny tych zamieszek.

Sienkiewicz to dawno odpłynął - taka osoba na stanowisku Ministra MSWiA to skandal.

A Pitera jak zwykle trochę od rzeczy. Ten zabieg z wstawaniem posła PiSu do kabaretowej piosenki to był niezły numer. Długo myślałem o co jej chodzi. aha i nie wymyśliłem.

Faktem jest że narracja Kaczyńskiego polaryzuje, ale Tusk od dłuższego czasu na tym żeruje. Jego dzisiejsze tłumaczenia były słabe.

Postprzez chodi » 12 lis 2013, o 21:44

pavulon napisał(a):...
Owszem. Nie świadczy o niczym. Pokazuje za to tendencje po której stronie ludzie się opowiadają. Bo powtarzam, dla 90% Warszawiaków ta cała tęcza była zwykłą tęczą. A nie homo propagandą. No, ale przecież prawica wie lepiej. A my ciemny lud otumaniony TVN, GW i PO, dalismy sie nabrać jak dzieci na ta bajeczkę że to zwykła tęcza jest :lol:

...

Żeby nie było tak łatwo to jest takie stwierdzenie o milionach much... taki przykład neutralny światopoglądowo. Także z tą większością bym był ostrożny.

Postprzez wilkmaciej » 12 lis 2013, o 22:21

pavulon napisał(a):Bo powtarzam, dla 90% Warszawiaków ta cała tęcza była zwykłą tęczą. A nie homo propagandą.

Skąd te statystyki pavulon? Z tych 40.000 z fb wyciągnąłeś?

pavulon napisał(a):Pokazuje za to tendencje po której stronie ludzie się opowiadają

Tendencja to bije z tego zdania. Przypominasz mi w dyskusji polityków mocno :)

pavulon napisał(a):No, ale przecież prawica wie lepiej. A my ciemny lud otumaniony TVN, GW i PO, dalismy sie nabrać jak dzieci na ta bajeczkę że to zwykła tęcza jest :lol:"

Coś w tym jest Pavulon... Zresztą można to łatwo odwrócić. Lewica wszystko wie lepiej...a ciemny lud otłumaniony przez Kaczora.... blablabla...Ja nie jestem, i nie utożsamiam się z ŻADNĄ partią polityczną żeby było jasne.

Postprzez pavulon » 12 lis 2013, o 22:37

wilkmaciej napisał(a):

Tak się składa że mieszkam w tym mieście. I wiem co o tej tęczy sądzili moi znajomi, rodzina. Przypisywanie jej symbolu homoseksualizmu zaczęło się dość niedawno.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez wilkmaciej » 12 lis 2013, o 22:54

pavulon napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

Tak się składa że mieszkam w tym mieście. I wiem co o tej tęczy sądzili moi znajomi, rodzina. Przypisywanie jej symbolu homoseksualizmu zaczęło się dość niedawno.

Acha i po rodzinie i znajomych tak stwierdziłeś? Bo ja też mieszkam w tym mieście i moi znajomi sądzą inaczej. Jednak na tej podstawie nie generalizuje tak jak Ty.

Postprzez artek » 13 lis 2013, o 00:21

Edyta Górniak odwiedziła Plac Zbawiciela
jest dobrze, Tęczowa Hania mobilizuje swoją armię

Postprzez sem » 13 lis 2013, o 00:30

Jakby ktoś jeszcze nie widział:
https://www.facebook.com/events/211461789033167/

ewentualnie to ;)
https://www.facebook.com/events/572198816186628/

zachęcam do udziału! :)

Postprzez gad » 13 lis 2013, o 01:48

KULTowyTOMASZ napisał(a):Powiedziałem niech psy szczekają , a karawana jedzie dalej..

Nasz forumowy kolega reprezentuje typową logikę uczestnika tego poniedziałkowego marszu. Kiedy brakuje argumentów to jakiś tekst z dupy i koniec rozmowy (i do tego, oczywiście, mistrz języka polskiego - jak na patriotę przystało).

Jestem ciekaw tych wszystkich zbliżających się tłumaczeń, właśnie tego typu, że antifa zaatakowała, że narodowcy obrzucili squat bo leciały z niego koktajle mołotowa (ciekaw jestem jak będą tłumaczyć wyrywanie drzewek w imię ojczyzny? :D ), że to tylko budka, a nie ambasada spłonęła, a poza tym to przecież każdy ma prawo spalić ambasadę Rosji, jeszcze ta zniszczona tęcza jako wyraz walki z sodomą, ale tak w ogóle to na zdjęciach widać, że to był samozapłon lub prowokacja policji itp.

Naprawdę nie wiem, nie wyobrażam sobie jak normalni ludzie (którzy na marszu też na pewno byli) mogą iść ramię w ramię z takimi bydlakami.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 09:20

malenstwo napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Co do spalenia pedalskiej tęczy - no tu popieram w 100%. Co to ma być?

Gdybyś debilu miał minimalne obycie w kulturze judeo-chrześcijańskiej, to byś wiedział jak ważne znaczenie jest tęczy w Biblii.
Podpowiem, że w Starym Testamencie.

I to coś, dla kogoś kto np. mieni się chrześcijaninem, jest jednym z fundamentów wiary.

Użycie słowa "debil", raczej świadczy o debiliźmie piszącego. Totalna manipulacja, w końcu jesteś pismakiem.

Chodi, jak zwykle chce po mordzie bić. Ciekawe, czy jak by Tobie, chodi, ktoś walnął takim tekstem (kobieta), to byś udawał, że słonko świeci. Cytując Ciebie: "moralność Kalego". Wiem, że z określeniem przesadził, ale nie wiedział, że to "samica", ale nie znaczy to, że z tego powodu może pisać, co jej się tylko podoba.

Poźniej pojawił się jak zwygle zabawny Jaaaaś Fasola i zaraportował. Fajnie, że jest taka zabwka na forum. Cieszyłeś się Jaaasiu, jak wciskałeś guzik? To pytanie retoryczne. Wiem, że Ci się mordka cieszyła.

Na koniec pojawia się, krakowski pseudo-intelektualista, nota bene (kolejny) pismak, z ego wielkości kosmosu, z czarną dziurą zamiast serca, i oczywiście broni swoich towarzyszy z dawnych lat (chociaż wyraźnie widać, kto zaczał). Kolejny z moralnością Kalego.

Jesteś żałośni.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 10:02

Tak samo mi się podobało jak Tobie włożenie kija w mrowisko, które zostało zasypane parę postów wcześniej i udowadnianie swojej wyższości.

Wilk przyznał, że nie wiedział o tym iż malenstwo to kobieta (choć nie pierwszy raz poleciały bluzgi w stronę kobiet), zrobił sprostowanie, bo chodziło tylko o tekst "jebana szmato", o nic więcej. Dogadali się także z chodim.

Możesz więc włożyć kciuk do buzi i wrócić do spokojnego snu, dla mnie temat jest skończony.

PS. Fasolę lubię, najbardziej czerwoną w sałatce.
Obrazek

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 10:15

Jaaasiek napisał(a):Tak samo mi się podobało jak Tobie włożenie kija w mrowisko, które zostało zasypane parę postów wcześniej i udowadnianie swojej wyższości.

Nie, zależało mi na czymś zupełnie innym. Mianowicie, na ukazaniu, że poraz kolejny pojawia się pewien schemat na tym forum. Tobie najwyraźniej na tym zależało, bo gdyby Ci zależało na prawdzie, to byś raczej komu innemu dowalił. Temu, kto zaczął wyzywać, manipulować - wciskając w to wszystko tak zacne idee chrześcijaństwa.

Jaaasiek napisał(a):Możesz więc włożyć kciuk do buzi i wrócić do spokojnego snu, dla mnie temat jest skończony.

PS. Fasolę lubię, najbardziej czerwoną w sałatce.

P.S. Chrrrr, chrrr... ;) .

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 10:23

Jeszcze jedna rzecz (ostatnia), taka "retoryka chrześcijańska", to "retoryka" takich wybitnych idywidualności jak Kaczyński, Macierwicz, Ziobro, czy Kurski.

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 10:29

donkey napisał(a):Nie, zależało mi na czymś zupełnie innym. Mianowicie, na ukazaniu, że poraz kolejny pojawia się pewien schemat na tym forum. Tobie najwyraźniej na tym zależało, bo gdyby Ci zależało na prawdzie, to byś raczej komu innemu dowalił. Temu, kto zaczął wyzywać, manipulować - wciskając w to wszystko tak zacne idee chrześcijaństwa.

Czego oczekujesz Donkey? Wiadomo że tak tu jest i będzie. Tu nie są ważne, i nigdy nie były ani dyskusje ani poglądy. Ważne, aby obronić swojego. Po raz kolejny "dyskusja" kończy się kłótnią, wyzywaniem i atakami. Ja tylko nadmienię, ŻE PO RAZ KOLEJNY NIE JA JE ZACZĄŁEM. Jestem zadowolony, że nie ma już tęczy - to jest mój pogląd. Wyraziłem swój pogląd. Ponieważ ktoś się z nim nie zgadzał....to mnie ZWYZYWAŁ(A). Nie pozostałem dłużny - i nigdy nie pozostanę, wobec pseudointeligentów i "obrońców kultury" z tego forum, z których kurestwo i prostactwo wyłazi w każdej chwili, gdy ktoś ma inne zdanie. Maska prawości wtedy momentalnie opada. Jasiunia dodatkowo nawet z łosiem stają się frajerami:). Oczywiście jak zawsze, później Wilk najgorszy i on wszystko zaczął:) Rzucają się śmieszni ludzie do bicia itp. Nikt nie napisał do "malenstwo", że to kurwa nie wypada kogoś wyzywać, dlatego że uważa inaczej. Oficjalny powód jest taki, że to kobieta. Prawdziwy natomiast, że nalezy do zacnego grona mędrców Kultowego forum. Argument że tęcza jest symbolem z biblii jest żałośnie śmieszny, ale tego nikt jej nie powiedział. Ci ludzie spalili tęcze aby pokazać swój sprzeciw wobec pedałów a nie biblii. KAŻDY o tym wie.

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 10:51

Palenie czegokolwiek, co nie należy do Ciebie ani nikogo innego z podpalających to jest przestępstwo. Czy wyrażasz sprzeciw wobec homoseksualistów, katolików czy rządu. Jak ludzie zaczną palić krzyże to tez to zaczniesz popierać? Przecież wyrażą tylko swój sprzeciw wobec kościoła.

Więc usprawiedliwianie tego i każdego podobnego czynu jest zwykłym błazeństwem i popieraniem przestępców.

I jest jeszcze jedna sprawa, to NIE BYŁA żadna symbolika pedałów czy jak to sobie chcesz tam nazwać, to jest zwykła propaganda ze strony radykalnej prawicy. Poczytaj sobie czym kierowała się autorka tworząc ten projekt. Poza tym zanim w Polsce tęcza była tak bardzo kojarzona z gejami (w sumie przywłaszczyli sobie ten symbol) to ta konstrukcja już stała. Żałośnie śmiesznym jest to, że tęcza jest symbolem z Biblii? (tak, piszemy dużą literą) No to faktycznie to chyba homoseksualiści umieścili ten rozdział o Arce. Albo była to po prostu biało-czerwona tęcza czystej rasy.

Ja nie mam złudzeń także, że to nie Ty zacząłeś, wyzywanie od debili też jest słabe, ale faceci wyzywając się, mogą się ustawić i dać sobie po ryju za to, kobieta z facetem już nie.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 11:07

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/palikot- ... gani/slyce

W sumie to w jednym Komor ma rację, powinno się zakazać zasłaniania twarzy w demonstracjach i imprezach masowych, bo to tez jest jednym z tych czynników, że potem taki koleś czuje się bezkarny.
Obrazek

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 11:09

Jaaasiek napisał(a):Palenie czegokolwiek, co nie należy do Ciebie ani nikogo innego z podpalających to jest przestępstwo. Czy wyrażasz sprzeciw wobec homoseksualistów, katolików czy rządu. Jak ludzie zaczną palić krzyże to tez to zaczniesz popierać? Przecież wyrażą tylko swój sprzeciw wobec kościoła.

Więc usprawiedliwianie tego i każdego podobnego czynu jest zwykłym błazeństwem i popieraniem przestępców.

Tutaj się zgadzam.

Do wilkmacieja, mi tam tęcza nie przeszkadza (i Tobie też nie powinna), tylko lepiej by było, gdyby w ogóle nie powstała. Po pierwsze, te pieniądze można by było przeznaczyć na coś naprawdę pożytecznego. Wiele jest takich bezsensownych inicjatyw. Najbardziej kanonicznym przykładem są dla mnie oświetlenia świąteczne miast, które kosztują miliony złotych. W tym świątecznym czasie, wiele rodzin je chleb ze smalcem. To jest nasze kochane chrześcijaństwo. Hipokryzie na całego.
Co do homoseksualistów, to niech sobie żyja spopkojnie, a organizaje homoseksualne z nimi mają mało wspólnego - pragną za wszelką cenę rozgłosu, a głównie chcą na tym korzystać. Kasa rządzi światem niestety.

Jaaasiek napisał(a):Żałośnie śmiesznym jest to, że tęcza jest symbolem z Biblii? (tak, piszemy dużą literą) No to faktycznie to chyba homoseksualiści umieścili ten rozdział o Arce. Albo była to po prostu biało-czerwona tęcza czystej rasy.

Coś Ci się popieprzyło. Chyba, że celowo to napiosałeś. On pisał o "argumencie", więc chodziło mu raczej o to, o czym ja pisałem w swoich postach.

sem napisał(a):Jakby ktoś jeszcze nie widział:
https://www.facebook.com/events/211461789033167/

ewentualnie to ;)
https://www.facebook.com/events/572198816186628/

zachęcam do udziału! :)

Jest jeszcze druga strona medalu, raczej fejsbuka należało by spalić. Nie mówię tutaj o Tobie, ale ten syf to jest zaraza XXI wieku. Przerażające jest to, że setki tysięcy ludzi, już bez tego gówna żyć nie może. Stracili kontakt z rzeczywistością i żyją w wirtualnym świecie. Gdyby im skasować konto na fejsie, to popłakali by się.

Postprzez artek » 13 lis 2013, o 11:14

widzę, czytam i jest spoko
marsz niepodległości idzie na forum kultu :)
jedni idą na tęczowo (pamiętajcie - hania jest z wami) a drudzy pozostaną oszołomami (kto nie jest z nami, ten przeciw nam)

dobrze, że Kazik idzie prosto, choć jak sam zaznacza jest to powód do troski

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 11:16

Jaaasiek napisał(a):Palenie czegokolwiek, co nie należy do Ciebie ani nikogo innego z podpalających to jest przestępstwo. Czy wyrażasz sprzeciw wobec homoseksualistów, katolików czy rządu. Jak ludzie zaczną palić krzyże to tez to zaczniesz popierać? Przecież wyrażą tylko swój sprzeciw wobec kościoła.

I jest jeszcze jedna sprawa, to NIE BYŁA żadna symbolika pedałów czy jak to sobie chcesz tam nazwać, to jest zwykła propaganda ze strony radykalnej prawicy. Poczytaj sobie czym kierowała się autorka tworząc ten projekt. Poza tym zanim w Polsce tęcza była tak bardzo kojarzona z gejami (w sumie przywłaszczyli sobie ten symbol) to ta konstrukcja już stała. Żałośnie śmiesznym jest to, że tęcza jest symbolem z Biblii? (tak, piszemy dużą literą) No to faktycznie to chyba homoseksualiści umieścili ten rozdział o Arce. Albo była to po prostu biało-czerwona tęcza czystej rasy.

Ja nie mam złudzeń także, że to nie Ty zacząłeś, wyzywanie od debili też jest słabe, ale faceci wyzywając się, mogą się ustawić i dać sobie po ryju za to, kobieta z facetem już nie.

Dlatego kobiecie się nie daje po ryju, tylko odpowiada słowem na jej słowo. Co do tęczy, się nie dogadamy ale tego nie oczekiwałem raczej. Nie chodzi o zamysł autorki, bo jaki był wiem. Tylko przypisywanie tym ludziom, że zniszczyli symbol chrześcijaństwa jest błędem. To że nikt nie miał zielonego pojęcia, że to symbol gejów a wymyślili to źli prawicowcy jest głupota i ignoranctwem. Tęcza jest symbolem pedałów, czy tego chcesz czy nie. Oni spalili ją ze względu NA TO WŁAŚNIE. To, że ma dwa znaczenia to inna sprawa. Napisałem o tęczy w kontekście debilnego i kretyńskiego wyrywania drzewek. Tu nie ma żadnej bowiem logiki, symboliki, celów ani poglądów. To zwykły wandalizm i kretynizm. Jeśli chodzi o tęczę, to została spalona aby zademonsytrować jakieś poglądy. Czy to dobry sposób ich propagowania, to też już jest inna bajka. Ja bym tęczy nie spalił, natomiast cieszę się, że jej nie ma. Jakoś ani symbolika Biblii, ani zapewnienia autorki, do końca do mnie nie przemawiają w dzisiejszych czasach propagowania i wręcz mody na pedalstwo. Ty uważasz, że przypisywanie tęczy symboliki gejostwa to propaganda prawicy. Ja natomiast, że przypisywanie jej symboliki Biblii to manipulacja i zasłona dymna. Cieszę się natomiast i jestem wręcz zaskoczony, że DYSKUTUJEMY.
Ostatnio edytowano 13 lis 2013, o 11:18 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 2 razy

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 11:17

donkey napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):Żałośnie śmiesznym jest to, że tęcza jest symbolem z Biblii? (tak, piszemy dużą literą) No to faktycznie to chyba homoseksualiści umieścili ten rozdział o Arce. Albo była to po prostu biało-czerwona tęcza czystej rasy.

Coś Ci się popieprzyło. Chyba, że celowo to napisałeś. On pisał o "argumencie", więc chodziło mu raczej o to, o czym ja pisałem w swoich postach.

Tylko to dla niektórych tez był argument. Skoro "prawdziwi Polacy" typu Cejrowski mogą traktować tęczę jako symbol sodomy i zboczenia, to dlaczego grupa ludzi nie może tego traktować jako symbolu biblijnego? I nie ma w tym nic żałosnego. Tym bardziej, że ona nim po prostu JEST. Tylko u nas w kraju zbyt dużo osób już ją w innym, negatywnym kontekście postrzega. A jest tyle pozytywnych skojarzeń, choćby samo to, że symbolizuje pozytywność, koniec czegoś brzydkiego i smutnego (deszcz), czy uspokojenie.

Co do budowania tego przy takiej biedzie w kraju to jestem podobnego zdania. Ale mam identyczne o pomnikach prezydentów, królów, papieża czy bohaterów.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 11:18

Aha, no i mamy rewanż:

Obrazek
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 11:30

Jaaasiek napisał(a):Aha, no i mamy rewanż:

Obrazek

Świetnie. Zobaczymy teraz czy MSZ wezwie na dywanik ambasadora Rosji, czy Tusk będzie domagał się przeprosin no i czy Putin z podkulonym ogonem będzie błagał o wybaczenie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM