11 listopada

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: 11 listopada

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 11:33

artek napisał(a):widzę, czytam i jest spoko
marsz niepodległości idzie na forum kultu :)
jedni idą na tęczowo (pamiętajcie - hania jest z wami) a drudzy pozostaną oszołomami (kto nie jest z nami, ten przeciw nam)

dobrze, że Kazik idzie prosto, choć jak sam zaznacza jest to powód do troski

Dobrze, że artek idzie prosto :P.

Jaaasiek napisał(a):Tylko to dla niektórych tez był argument. Skoro "prawdziwi Polacy" typu Cejrowski mogą traktować tęczę jako symbol sodomy i zboczenia, to dlaczego grupa ludzi nie może tego traktować jako symbolu biblijnego? I nie ma w tym nic żałosnego. Tym bardziej, że ona nim po prostu JEST. Tylko u nas w kraju zbyt dużo osób już ją w innym, negatywnym kontekście postrzega. A jest tyle pozytywnych skojarzeń, choćby samo to, że symbolizuje pozytywność, koniec czegoś brzydkiego i smutnego (deszcz), czy uspokojenie.

Sam sobie odpowiedziałeś. W rzeczy samej, można ją na wiele sposobów postrzegać. Jednak chodziło mi o to, że jak ktoś używa jej biblijnego znaczenia do manimulacji, to wiadomo, że jest to czyste draństwo. Zresztą tak samo z jej, jak to mówią, "pedalskim znaczeniem". To jest druga strona medalu.

Jaaasiek napisał(a):Co do budowania tego przy takiej biedzie w kraju to jestem podobnego zdania. Ale mam identyczne o pomnikach prezydentów, królów, papieża czy bohaterów.

Jasne, o pomnikach to już nawet szkoda wspominać.
Ostatnio edytowano 13 lis 2013, o 11:38 przez donkey, łącznie edytowano 1 raz
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 11:34

wilkmaciej napisał(a):Tęcza jest symbolem pedałów, czy tego chcesz czy nie. Oni spalili ją ze względu NA TO WŁAŚNIE. To, że ma dwa znaczenia to inna sprawa. Napisałem o tęczy w kontekście debilnego i kretyńskiego wyrywania drzewek. Tu nie ma żadnej bowiem logiki, symboliki, celów ani poglądów. To zwykły wandalizm i kretynizm. Jeśli chodzi o tęczę, to została spalona aby zademonsytrować jakieś poglądy. Czy to dobry sposób ich propagowania, to też już jest inna bajka. Ja bym tęczy nie spalił, natomiast cieszę się, że jej nie ma. Jakoś ani symbolika Biblii, ani zapewnienia autorki, do końca do mnie nie przemawiają w dzisiejszych czasach propagowania i wręcz mody na pedalstwo. Ty uważasz, że przypisywanie tęczy symboliki gejostwa to propaganda prawicy. Ja natomiast, że przypisywanie jej symboliki Biblii to manipulacja i zasłona dymna. Cieszę się natomiast i jestem wręcz zaskoczony, że DYSKUTUJEMY.

Tylko tęczę za symbol homoseksualistów uważają przeważnie prawicowcy i geje. Narzucanie z góry tego, że dla każdego ma symbolizować tą "sodomę" jest chore. Ja byłem tam tylko raz, ale widziałem ile miały dzieciaki radochy widząc tęczę z kwiatów po raz pierwszy. Im tez pedalstwo symbolizowała? Albo tym wszystkim ludziom, którzy mijali ją i cieszyli się, że jest coś kolorowego nawet w szare deszczowe dni?

Właśnie ten fakt spalenia tęczy to jest takie spłycanie, o którym wcześniej mówiłem. Ujednolicenie myślenia w jednym nurcie. Brak samodzielnego myślenia, analizowania i szukania znaczeń. Jakiemuś odłamowi osób tęcza się kojarzyła z pedałami to trzeba ją rozpieprzyć. Następne będą meczety, ambasady Rosji, Niemiec, Unii i USA.

Dla mnie zawsze przy takiej okazji aktualny jest tekst Niemollera:

Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 11:47

Jaaasiek napisał(a):Tylko tęczę za symbol homoseksualistów uważają przeważnie prawicowcy i geje. Narzucanie z góry tego, że dla każdego ma symbolizować tą "sodomę" jest chore. Ja byłem tam tylko raz, ale widziałem ile miały dzieciaki radochy widząc tęczę z kwiatów po raz pierwszy. Im tez pedalstwo symbolizowała? Albo tym wszystkim ludziom, którzy mijali ją i cieszyli się, że jest coś kolorowego nawet w szare deszczowe dni?

Właśnie ten fakt spalenia tęczy to jest takie spłycanie, o którym wcześniej mówiłem. Ujednolicenie myślenia w jednym nurcie. Brak samodzielnego myślenia, analizowania i szukania znaczeń. Jakiemuś odłamowi osób tęcza się kojarzyła z pedałami to trzeba ją rozpieprzyć. Następne będą meczety, ambasady Rosji, Niemiec, Unii i USA.

Jaaasiek dziwne rzeczy opowiadasz....Uważają prawicowcy i geje... a kto jest jeszcze potrzebny? Prawicowcy zwalczają gejów poprzez niszczenie ich symboli. Nie za bardzo wiem o czym mówisz... Pomijam fakt, że i tak kłamiesz bo lewaki również doskonale o tym wiedzą. Dzieci zupełnie nie mają z tym nic wspólnego i nie wiem po co takie pierdoły do dyskusji wciągać... Czy Tobie chodzi o zwykłą kwiatową tęczę, czy złych prawicowców niszczących mienie? bo już nie kumam.....Jeśli chodzi o meczety to mam szczerą nadzieję, że ich tu nie będzie. Jesteście ślepi "postępowcy europejscy" i lewaki, jeśli nie widzicie co się na świecie dzieje. Jeśli chodzi o meczety, to Ci co tak bardzo w polsce nawołują do tolerancji...Spróbuj jechać do kraju islamskiego zbudować kościół. Będziesz płonął szybciej niż głupkowata kwiatowa tęcza. Ci ludzie są "pokrzywdzeni" tylko w krajach gdzie jeszcze nie są siłą. Pomieszkaj troszkę w UK to pogadamy o meczetach i muzułmanach w polsce. To jest jednak inna dyskusja. Powtarzam, ja tęczy bym nie spalił. Chodzi mi ciągle o to, że pieprzycie jakby prawicowcy przyszli spalić symbol religijny!!!!!!!!!!!!

Postprzez trini » 13 lis 2013, o 12:00

a mnie wkurwia ciągłe biadolenie o tym, że pieniądze na imprezy, iluminacje, instalacje, kampanie społeczne, można lepiej wydać na biednych, głodujących, chorych i dostawy wody do Afryki. najlepiej to kurwa nic nie róbmy, nie organizujmy darmowych imprez, bo dzieci jedzą chleb ze smalcem, nie stawiajmy tęczy na Zbawicielu, bo za te pedalskie kwiatki można sfinansować czyjąś operację, nie oświetlajmy zabytków, bo lepiej dofinansować mleko na stołówkach, nie traćmy kasy na wykupowanie czasu antenowego w telewizjach na kampanie społeczne, bo za tą kasę można przecież pomóc ofiarom wypadków. najlepiej to siedźmy w szarym, burym i smutnym jak pizda mieście, nie eksponujmy tego, co mamy najładniejsze, ale za to bądźmy dobroczyńcami.

donkey, mówisz, że iluminacje kosztują miliony. skąd takie liczby? byłam na Karkonoskim Festiwalu Światła, gdzie ludzie z Phillipsa prezentowali techniki oświetlania budynków przy użyciu nowych technologii ledowych. w tle stał zajebiście oświetlony budynek, którego oświetlenie, według ich danych, ciągnęło tyle prądu co żelazko. a efekt był niesamowity. takie miasto chce się oglądać wieczorami i do takiego miasta się wybiorę zostawić tam PIENIĄDZE, bo przyciągnie mnie klimacik.

a tęcza nie daje nikomu zarobić? sama wybrałabym się, żeby ją zobaczyć, ale jakoś nie mogę się wstrzelić w okres między jednym podpaleniem a drugim.

na darmowe imprezy sami łazicie. zajebiście jest posłuchać Kultu na friko, nie? i tu już nie ma gadki o głodujących dzieciach, zabawa jest! a to też za podatników pieniądze, hipokryci w dupę jeża.

nie dam się sterroryzować populistycznemu bełkotowi o głodujących dzieciach. płacę podatki i chcę czasem czegoś dla mnie: darmową imprezę, kwiatkową tęczę, finansowanie miejscowej drużyny piłki nożnej i pomnik Chrobrego z dziurawą końską dupą.
big badda boom

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 12:00

Nieważne co przyszli spalić. Ważne, że przyszli. Nie ich, czyjeś. Nie mieli do tego prawa konstytucyjnego, moralnego, pożarniczego ani karnego. Więc ich intencje były przestępcze. Jak dla mnie to to jest jasne.

Druga sprawa, nic nie kłamię. WIEDZIEĆ, że uważane jest coś za symbol a UWAŻAĆ to za symbol to dwie różne rzeczy.

A Ty dokładnie teraz wpisujesz się w kanon tego co napisałem. Każdy kto myśli inaczej niż prawicowiec to lewak. Każdy kto nie z patriotami ten zdrajca. Nie ma innych poglądów, tylko prawe i lewe... Żal.

PS. Trini, ale ja np. nie mam nic przeciwko temu, że jakiś prywatny koleś sobie zechce wybudować pomnik Mamy Muminka na środku rynku w Krakowie. Prywatne pieniądze, jego sprawa, jak tylko uzyska zgodę. Tu chodzi o to, że buduje się za publiczne pomimo sprzeciwu jakiejś części.
Obrazek

Postprzez trini » 13 lis 2013, o 12:06

Jaaasiek napisał(a):PS. Trini, ale ja np. nie mam nic przeciwko temu, że jakiś prywatny koleś sobie zechce wybudować pomnik Mamy Muminka na środku rynku w Krakowie. Prywatne pieniądze, jego sprawa, jak tylko uzyska zgodę. Tu chodzi o to, że buduje się za publiczne pomimo sprzeciwu jakiejś części.

a ja jestem tą częścią, która sprzeciwia się dobroczynności za moje podatki. jeśli jakiś prywatny koleś założy fundację i będzie zbierał kasę na głodujących od prywatnych ludzi, to proszę bardzo, może się nawet dołączę...
taka sama logika.
big badda boom

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 12:21

trini napisał(a):a mnie wkurwia ciągłe biadolenie o tym, że pieniądze na imprezy, iluminacje, instalacje, kampanie społeczne, można lepiej wydać na biednych, głodujących, chorych i dostawy wody do Afryki. najlepiej to kurwa nic nie róbmy, nie organizujmy darmowych imprez, bo dzieci jedzą chleb ze smalcem, nie stawiajmy tęczy na Zbawicielu, bo za te pedalskie kwiatki można sfinansować czyjąś operację, nie oświetlajmy zabytków, bo lepiej dofinansować mleko na stołówkach, nie traćmy kasy na wykupowanie czasu antenowego w telewizjach na kampanie społeczne, bo za tą kasę można przecież pomóc ofiarom wypadków. najlepiej to siedźmy w szarym, burym i smutnym jak pizda mieście, nie eksponujmy tego, co mamy najładniejsze, ale za to bądźmy dobroczyńcami.

donkey, mówisz, że iluminacje kosztują miliony. skąd takie liczby? byłam na Karkonoskim Festiwalu Światła, gdzie ludzie z Phillipsa prezentowali techniki oświetlania budynków przy użyciu nowych technologii ledowych. w tle stał zajebiście oświetlony budynek, którego oświetlenie, według ich danych, ciągnęło tyle prądu co żelazko. a efekt był niesamowity. takie miasto chce się oglądać wieczorami i do takiego miasta się wybiorę zostawić tam PIENIĄDZE, bo przyciągnie mnie klimacik.

a tęcza nie daje nikomu zarobić? sama wybrałabym się, żeby ją zobaczyć, ale jakoś nie mogę się wstrzelić w okres między jednym podpaleniem a drugim.

na darmowe imprezy sami łazicie. zajebiście jest posłuchać Kultu na friko, nie? i tu już nie ma gadki o głodujących dzieciach, zabawa jest! a to też za podatników pieniądze, hipokryci w dupę jeża.

nie dam się sterroryzować populistycznemu bełkotowi o głodujących dzieciach. płacę podatki i chcę czasem czegoś dla mnie: darmową imprezę, kwiatkową tęczę, finansowanie miejscowej drużyny piłki nożnej i pomnik Chrobrego z dziurawą końską dupą.

W Bielsku-Białej na każdej większej ulicy w okresie świątecznym (od grudnia do końca stycznia, powiedzmy) są pierdolniki świąteczne: gwiazdki, choinki, inne chuje-muje. Nie wiem, ile kosztuje oświetlenie. Podałaś przykład z żelazkiem, ale on nie implikuje, że u mnie też tyle zżerają. Nie mówiłem nawet o kosztach związanych z energią. Tylko o kosztach pierdolników. Pewnie takie cacka, co mało zżerają energii są dużo droższe od tych co zżerają dużo. Gdy mówiłem o milionach, to miałęm na myśli koszty produkcji i to we wszystkich miastach w Polsce, więc to może być więcej, ale może być mniej :).
Tobie się coś takiego podoba i masz do tego prawo. Mi się nie podoba. Dla mnie to próżność. To tylko ładnie wygląda, ale poza wizualnymi atrakcjami nic innego nie posiada.
Nie uważam bym był hipokrytą. Dni miasta się odbywają raz w roku, a tłuszcza potrzebuje rozrywki i na to się zgadzam, ale nie zgadzam się na lampki, tęcze, pomniki i inne pierdolniki. Z drugiej strony, moja niezgoda jest gówno warta :).

trini napisał(a):a ja jestem tą częścią, która sprzeciwia się dobroczynności za moje podatki. jeśli jakiś prywatny koleś założy fundację i będzie zbierał kasę na głodujących od prywatnych ludzi, to proszę bardzo, może się nawet dołączę...
taka sama logika.

A Państwo, prócz zasiłków, daje pieniądze na jakieś cele dobroczynne. Skoro Ci się lampki, tęcze i światełka podobają, to idąc Twoim tropem, mógłbym powiedzieć byś sobie za nie zapłaciła.

Zaczełaś słowami, że wkurwia Cię dobroczynność. Mnie światełka nawet nie wkurwiają. Po prostu uważam to za próżność i tyle. Nikomu nie narzucam swoich przekonań, jednak takie mam. Ty masz swoje. Tylko mam wrażenie, że zaczełaś post w taki sposób jakby Twoja racja była święta.

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 12:25

Ja za to z innej beczki. Jak myślicie, chłopaki się zorganizują i jeszcze przed świętami udekorują ambasadę w Rosji światełkami? Bo słuchy chodzą, że doszło do "znieważenia naszego narodu w Rosji". Teraz odwet za odwet i tak przez miesiąc.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 12:26

Jaaasiek napisał(a):
Druga sprawa, nic nie kłamię. WIEDZIEĆ, że uważane jest coś za symbol a UWAŻAĆ to za symbol to dwie różne rzeczy.

A Ty dokładnie teraz wpisujesz się w kanon tego co napisałem. Każdy kto myśli inaczej niż prawicowiec to lewak. Każdy kto nie z patriotami ten zdrajca. Nie ma innych poglądów, tylko prawe i lewe... Żal.

Jasiu ale jeśli sami zainteresowani uznali to za SWÓJ symbol, to co to znaczy, że Ty go nie uważasz??? Czysta ignorancja. Czy Ty uważasz czy nie - to on JEST ich symbolem, bo sami go sobie wybrali. Inni więc ludzie (słusznie czy nie), ten symbol zniszczyli. Czy Ty tęcze uważasz za symbol czy nie, jest kompletnie bez znaczenia. To że Ty nie uznajesz orła za godło polski, nie oznacza że nim nie jest (mimo, iż przy okazji jest ptakiem). Teraz kręcisz, bo chciałeś udowodnić, że tęcza jest symbolem Biblijnym a ktośtam wymyślił, że również gejów. Otóż nie - ona JEST ich symbolem. Ktoś kto nie uważa jej za ich symbol - jest zwykłym ignorantem w tej kwestii i tyle.

Tak Ty się nie wpisujesz w kanon lewicy.... A co to w ogóle jest wpisać się w kanon??? Mam takie poglądy i tyle. Nie chcę oglądać panoszenia się pedałów. Toleruję ich, ale nie chcę oglądać ich propagandy, tęcz, pochodów, parad ani słuchać o adopcji dzieci. Tyle. Ktoś nie chce tego bardziej niż ja, więc (zbyt brutalnie) zniszczył ich symbol. O to tu tylko chodziło. Nie chodziło o biegające dzieci wkoło kwiatów, ani też aby ujebać dzień przechodniom z rozweselonymi minami w deszczowy dzień, ani zupełnie nie o to aby zniszczyć symbol religijny.

Postprzez trini » 13 lis 2013, o 12:30

donkey, świecące pierdolniki to koszt, ale jednorazowy. tzn. do czasu, aż się nie popsują, nie wiem jaką to ma żywotność. we Wrocławiu od iks lat wiszą te same ozdoby świąteczne, więc teraz to tylko kwestia prądu. jak nie cierpię świat, tak kiedy widzę jak wygląda miasto w okresie świąteczno-noworocznym, to aż mi się gęba cieszy. jakiś tam czubek piramidy Maslowa się odzywa i jestem zadowolona.

a za lampki se swoją droga zapłacę - pierdolnę se na Mikołaja ledowego renifera z Lidla, bo w mojej okolicy miasto nie funduje żadnych iluminacji :P

Obrazek
big badda boom

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 12:49

Jaaasiek napisał(a):Ja za to z innej beczki. Jak myślicie, chłopaki się zorganizują i jeszcze przed świętami udekorują ambasadę w Rosji światełkami? Bo słuchy chodzą, że doszło do "znieważenia naszego narodu w Rosji". Teraz odwet za odwet i tak przez miesiąc.

Miało być "ambasadę Rosji"

wilk, dalej nie kumasz. To co Ty mówisz to jest tak, jakbyś właśnie zamiast tego, że orzeł to PRZEDE WSZYSTKIM duży ptak, kazał wszystkim traktować go wyłącznie jako godło Polski.

Dlatego mówię, że jest różnica pomiędzy uważaniem czegoś za symbol a posiadaniem wiedzy na temat tego, że inni tak uważają. Jak ja zacznę krzyż uważać za symbol burdelu i przekonam do tego grupę osób, to stanie się on symbolem burdelu? Nie, będzie nim tylko dla tych, którzy tak uważają. Ale im głośniej o tym się będzie mówić tym coraz większej ilości osób przemknie przez głowę, że to ma coś wspólnego z burdelem i zaczną przyjmować ten tok myślenia. Ale mimo wszystko nadal będzie to krzyż święty, czyli symbol ukrzyżowania Jezusa.

Dlaczego to, że tęcza jest używana w takim a nie innym kontekście miałoby zmienić jej symbolikę? Tym bardziej iże tęcza to nic innego jak piękne zjawisko naturalne, a jeśli komuś kojarzy się już wyłącznie z gejami to ja naprawdę współczuję. Tym bardziej, że wzięło się to z tego, że jakaś rozkrzyczana banda postanowiła użyć takich flag podczas kretyńskiego zachowania na Marszu Równości i odtąd tłuszcza podchwyciła takie a nie inne używanie tęczy zarówno jako barw propagandy, jak i czegoś do nienawidzenia przez opozycję.

Jesteśmy chyba jedynym krajem na świecie, gdzie tak bardzo to zjawisko atmosferyczne się potępia. Niedługo narodowcy zawalczą o zakaz rysowania tęczy w przedszkolach, a także patrzenia się w niebo po deszczu, bo będzie to równoznaczne z obrazą uczuć religijnych.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 13:18

Jaaasiek napisał(a):wilk, dalej nie kumasz. To co Ty mówisz to jest tak, jakbyś właśnie zamiast tego, że orzeł to PRZEDE WSZYSTKIM duży ptak, kazał wszystkim traktować go wyłącznie jako godło Polski.

Dlatego mówię, że jest różnica pomiędzy uważaniem czegoś za symbol a posiadaniem wiedzy na temat tego, że inni tak uważają. Jak ja zacznę krzyż uważać za symbol burdelu i przekonam do tego grupę osób, to stanie się on symbolem burdelu? Nie, będzie nim tylko dla tych, którzy tak uważają. Ale im głośniej o tym się będzie mówić tym coraz większej ilości osób przemknie przez głowę, że to ma coś wspólnego z burdelem i zaczną przyjmować ten tok myślenia. Ale mimo wszystko nadal będzie to krzyż święty, czyli symbol ukrzyżowania Jezusa.

Dlaczego to, że tęcza jest używana w takim a nie innym kontekście miałoby zmienić jej symbolikę? Tym bardziej iże tęcza to nic innego jak piękne zjawisko naturalne, a jeśli komuś kojarzy się już wyłącznie z gejami to ja naprawdę współczuję. Tym bardziej, że wzięło się to z tego, że jakaś rozkrzyczana banda postanowiła użyć takich flag podczas kretyńskiego zachowania na Marszu Równości i odtąd tłuszcza podchwyciła takie a nie inne używanie tęczy zarówno jako barw propagandy, jak i czegoś do nienawidzenia przez opozycję.

Nie, to Ty nie rozumiesz. I już nie zrozumiesz. Ptak to akurat złe porównanie - mój błąd. Dlatego że ptak jest PTAKIEM. A tęcza nie jest ani gejem ani biblią. W obu kwestiach jest tylko symbolem. W którym przypadku symbol jest bardziej symboliczny, to już Twoja subiektywna ocena. W każdym razie, ktoś przyjął ją jako swój symbol i inny ktoś chce ją zniszczyć jako TEN symbol, tej organizacj w tym przypadku. Nie jako kurwa zabawkę dla dzieci ani zjawisko naturalne. Zniszczyli ją ponieważ jest symbolem pedałów.

Jaaasiek napisał(a):Jesteśmy chyba jedynym krajem na świecie, gdzie tak bardzo to zjawisko atmosferyczne się potępia. Niedługo narodowcy zawalczą o zakaz rysowania tęczy w przedszkolach, a także patrzenia się w niebo po deszczu, bo będzie to równoznaczne z obrazą uczuć religijnych.

Wypowiedź w Twoim stylu. O niczym i bez najmniejszego sensu. Oczywiście wciąż nic nie rozumiesz.
Nikomu nie chodziło o tęczę a symbol. Tobie można wkoło..... Wyszło też przy okazji jak mało stronniczy jesteś. Już teraz wiem czemu Cie tak oburza jak ktoś mówi wkoło "lewcy to lewacy tamto". Nie potrafi tak obiektywnie dyskutować jak Ty, nie opowiadając się po żadnej stronie :lol: :lol: Oj Jasieniu nigdy się nie zmienisz, ale pozory wciąż stwarzasz dobre do pewnego momentu.

Jaaasiek napisał(a):Ale im głośniej o tym się będzie mówić tym coraz większej ilości osób przemknie przez głowę, że to ma coś wspólnego z burdelem i zaczną przyjmować ten tok myślenia. Ale mimo wszystko nadal będzie to krzyż święty, czyli symbol ukrzyżowania Jezusa.

Co to znaczy, że dalej będzie to krzyż święty? Nadal będzie symbolem - dla Ciebie Jezusa, a dla tamtych burdelu. Dlaczego narzucasz kto ma rację? Katolicy przyjęli go jako swój symbol z powody, śmierci na nim Jezusa. Ci drudzy mogliby przyjąć go jako symbol burdelu, z innego powodu. Jeśli symbol jest taki sam dla dwóch grup, to nie możesz jednej grupy negować a inną akceptować, tylko wg własnych poglądów. Czy Ty nie widzisz jak stronniczy jesteś we wszystkim co mówisz? Dla Ciebie to "święty krzyż" a dla innych będzie burdel. Dlaczego uważasz się tu za tego co wie lepiej???? Tamci spalili tęczę bo była dla nich symbole pedałów (podobnie jak dla SAMYCH ZAINTERESWANYCH), dla Ciebie jest symbolem Biblii. Nie możesz wmawiać, że spalili symbol Biblii, bo dla nich to symbol pedałów.

Jaaasiu pytanie na koniec:

Gdyby ktoś, postawił na środku miasta sfastykę (tą hitlerowską) - jednak, z powodu jej 4 zajebistych ramion, dzieci zrobiłyby sobie z niej piękną huśtawkę...Czy byłbyś Jasieczku za jej likwidacją???? Dzieci nie wiedzą przecież co symbolizuje. Chcą się bawić. Zabrałbyś dzieciom tę przyjemność? Byłaby dla tych dzieci, jak te piękne kwiaty w kształcie tęczy na placu zbawiciela. Czy jednak byłbyś za zlikwidowaniem jej, tylko dlatego że TOBIE symbolizuje hitlerowców????? Ta tęcza, to był symbol dla ludzi o innych poglądach niż Ty. Nie chcieli go tam i tyle.

Postprzez donkey » 13 lis 2013, o 13:28

A propo tęczy: http://www.youtube.com/watch?v=fbJ_9d6KqQU (2.05) i to jeszcze w piosence o czarnych pedofilach :P.

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 13:28

Gdybym był pedałem ateistą (:)) i ktoś spaliłby tęczę, w sprzeciwie Biblii i katolikom, to ja obrażony bym sie nie czuł. Cóż - symbolizuje ona również co innego. To działa w 2 strony - gdy narodowcy spalili tęczę EWIDENTNIE w odniesieniu do pedałów, to nikt nie powinien pieprzyć o Biblii i czuć się obrażony jako katolik (chrześcijanin). Bawiące się dzieci też nie mają z tym nic wspólnego - patrz przykład ze sfastyką - huśtawką.

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2013, o 14:03

wilkmaciej napisał(a):Gdyby ktoś, postawił na środku miasta sfastykę (tą hitlerowską) - jednak, z powodu jej 4 zajebistych ramion, dzieci zrobiłyby sobie z niej piękną huśtawkę...Czy byłbyś Jasieczku za jej likwidacją???? Dzieci nie wiedzą przecież co symbolizuje. Chcą się bawić. Zabrałbyś dzieciom tę przyjemność? Byłaby dla tych dzieci, jak te piękne kwiaty w kształcie tęczy na placu zbawiciela. Czy jednak byłbyś za zlikwidowaniem jej, tylko dlatego że TOBIE symbolizuje hitlerowców????? Ta tęcza, to był symbol dla ludzi o innych poglądach niż Ty. Nie chcieli go tam i tyle.

Po pierwsze:
Ale co mnie to obchodzi, że go tam nie chcieli? Dalej gloryfikujesz to jedno zdanie. Była prawna zgoda na to, że tam tęcza ma stać? Była! Nieważne, że nawet fakt zgody się im nie podobał. Po to są możliwości petycji i kontrpetycji.

Obraża mnie sam fakt wandalizmu, co mnie obchodzi komu się wydaje, co ta tęcza symbolizuje. Obraża mnie fakt, że banda rozbójników biega po mieście i dyktuje warunki. Obraża mnie to, że strażaków nie dopuszcza się do pożaru grożąc pobiciem. Tęcza i tak powstanie nowa, i pewnie jeszcze nieraz ją podpalą. Tyle, że w tym momencie za marnotrawstwo pieniędzy odpowiadają już tylko Ci co to podpalają.

I jeszcze piszesz wcześniej, że gówno Cię obchodzi zdanie ratusza (w kontekście decydowania co ma tam stać). Otóż skoro czujesz się Polakiem i chcesz mieszkać w tym kraju, to RESPEKTUJESZ JEGO PRAWO. Nikt Ci nie broni ubolewać nad faktem, że ta tęcza tam jest, albo demonstrować w tej sprawie. Ale piszesz o tym, że złamano prawo i w sumie to nic takiego się nie stało, bo spalił się symbol, który nie podoba się Tobie. No to powiedz mi co ja mam o tym myśleć? No i jeszcze fakt, że poglądy o których Ty piszesz to homofobia, nie do końca zgodna z konstytucją.

Po drugie:
Moje poglądy są moimi własnymi, a to, że bliżej mi do jednej strony to wynika z jednego względu: jeszcze nikt z lewej strony mnie nigdy nie straszył wpierdolem za poglądy, nigdy nie widziałem, żeby biegali po mieście i palili prawicowe siedziby albo rządowe artefakty. Nie stało się to pomimo iż krytykuję Antifę za to samo co ONR i MW. Bo wśród lewicy (nie mówię o radykałach) jednak jest większa otwartość na dyskusję i kompromisy.

Po trzecie:
Znowu zaczynasz przybierać ten kpiący styl wypowiedzi jeśli chodzi o odnoszenie się do dyskutanta, więc kończę na tym poście.

Po ostatnie:
Twój przykład ze swastyką (a raczej hakenkreutzem wzorowanym na takowej) jest wyjęty totalnie z dupy. Jest to bowiem znak, który jest ZAKAZANY w Polsce.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 14:21

Jaaasiek napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Gdyby ktoś, postawił na środku miasta sfastykę (tą hitlerowską) - jednak, z powodu jej 4 zajebistych ramion, dzieci zrobiłyby sobie z niej piękną huśtawkę...Czy byłbyś Jasieczku za jej likwidacją???? Dzieci nie wiedzą przecież co symbolizuje. Chcą się bawić. Zabrałbyś dzieciom tę przyjemność? Byłaby dla tych dzieci, jak te piękne kwiaty w kształcie tęczy na placu zbawiciela. Czy jednak byłbyś za zlikwidowaniem jej, tylko dlatego że TOBIE symbolizuje hitlerowców????? Ta tęcza, to był symbol dla ludzi o innych poglądach niż Ty. Nie chcieli go tam i tyle.

Po pierwsze:
Ale co mnie to obchodzi, że go tam nie chcieli? Dalej gloryfikujesz to jedno zdanie. Była prawna zgoda na to, że tam tęcza ma stać? Była! Nieważne, że nawet fakt zgody się im nie podobał. Po to są możliwości petycji i kontrpetycji.

Obraża mnie sam fakt wandalizmu, co mnie obchodzi komu się wydaje, co ta tęcza symbolizuje. Obraża mnie fakt, że banda rozbójników biega po mieście i dyktuje warunki. Obraża mnie to, że strażaków nie dopuszcza się do pożaru grożąc pobiciem. Tęcza i tak powstanie nowa, i pewnie jeszcze nieraz ją podpalą. Tyle, że w tym momencie za marnotrawstwo pieniędzy odpowiadają już tylko Ci co to podpalają.

I jeszcze piszesz wcześniej, że gówno Cię obchodzi zdanie ratusza (w kontekście decydowania co ma tam stać). Otóż skoro czujesz się Polakiem i chcesz mieszkać w tym kraju, to RESPEKTUJESZ JEGO PRAWO. Nikt Ci nie broni ubolewać nad faktem, że ta tęcza tam jest, albo demonstrować w tej sprawie. Ale piszesz o tym, że złamano prawo i w sumie to nic takiego się nie stało, bo spalił się symbol, który nie podoba się Tobie. No to powiedz mi co ja mam o tym myśleć? No i jeszcze fakt, że poglądy o których Ty piszesz to homofobia, nie do końca zgodna z konstytucją.

Po drugie:
Moje poglądy są moimi własnymi, a to, że bliżej mi do jednej strony to wynika z jednego względu: jeszcze nikt z lewej strony mnie nigdy nie straszył wpierdolem za poglądy, nigdy nie widziałem, żeby biegali po mieście i palili prawicowe siedziby albo rządowe artefakty. Nie stało się to pomimo iż krytykuję Antifę za to samo co ONR i MW. Bo wśród lewicy (nie mówię o radykałach) jednak jest większa otwartość na dyskusję i kompromisy.

Po trzecie:
Znowu zaczynasz przybierać ten kpiący styl wypowiedzi jeśli chodzi o odnoszenie się do dyskutanta, więc kończę na tym poście.

Po ostatnie:
Twój przykład ze swastyką (a raczej hakenkreutzem wzorowanym na takowej) jest wyjęty totalnie z dupy. Jest to bowiem znak, który jest ZAKAZANY w Polsce.

Ja przybieram kpiący styl? Czy nie pisałeś przed chwilą że prawicowcy zabronią patrzeć w niebo i inne dyrdrymały, czym udowodniłeś po raz kolejny stronniczość, ignorancję i pogardę dla drugiej strony???? Ja o czym innym Ty o czym innym - zakończmy. Ty o konstytucji, ja o dzieciach, Ty o dzieciach ja o symbolu. Ciebie nie obchodzi, że go nie chcieli a mnie że symbolizuje Biblię. Co do homofobii to pięknie jedziesz hasełkami i sloganami - uwielbiam to. Sprawdź co to "fobia" w słowniku. Kończę bezproduktywną dyskusję.
"Jeszcze nikt z lewej mnie nie straszył" blablabla - totalny bełkot bez żadnego sensu i żaden argument. "Moje poglądy są moimi własnymi" blablabla - i że zacytuję klasyka "vice wersja". Co do sfastyki odnosiła się do tego, że bronisz tęczy "bo dzieci się bawiły" - to dopiero z dupy. Podałem więc przykład "bawiących się dzieci", a Ty o konstytucji....Kończym... bye

Postprzez Mikoszczecin » 13 lis 2013, o 18:39

Wilku, mam tylko pytanie, czy ty myślisz, że prawdziwy Polak to człowiek ksenofobiczy, homofobiczny, i ogólnie "Polska dla Polaków, precz z pedałami, precz z żółtymi, precz z Arabami"?
KAZIK must stand

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 18:52

Mikoszczecin napisał(a):Wilku, mam tylko pytanie, czy ty myślisz, że prawdziwy Polak to człowiek ksenofobiczy, homofobiczny, i ogólnie "Polska dla Polaków, precz z pedałami, precz z żółtymi, precz z Arabami"?

Zupełnie tak nie uważam. Nie wiem co to jest "prawdziwy polak". Co do "polska tylko dla polaków" - oczywiście że nie. Jest dla wszystkich, kto nie narzuca swoich praw i zwyczajów a w Polsce zachowuje się jak gość. Jeśli chodzi o "fobię" to oznacza ona lęk i strach. Ja nic takiego nie czuję. Chcę natomiast żyć w kraju, gdzie zwyczaje i tradycje są zachowywane i ustalane dla społeczeństwa, a nie krzykliwej mniejszości, bo tak jest modnie i poprawnie politycznie.

Postprzez Mikoszczecin » 13 lis 2013, o 19:08

Jeśli chodzi o meczety to mam szczerą nadzieję, że ich tu nie będzie. Jesteście ślepi "postępowcy europejscy" [/quote] widać, tolerancyjny itp.jest mniejszość muzułmańska w Polsce i ona też potrzebuje miejsc kultu, których jest mało, a jeśli są to padają atakiem jakichś debili jak np. W Gdańsku [quote="wilkmaciej"
Chcę natomiast żyć w kraju, gdzie zwyczaje i tradycje są zachowywane i ustalane dla społeczeństwa, a nie krzykliwej mniejszości, bo tak jest modnie i poprawnie politycznie.[/quote] czyli polską tradycją jest dyskryminacja gejów, lesbijek, muzułmanów i kogo tam bądź jeszcze kto nie jest polakiem od n-pokoleń i jeszcze katolikiem najlepiej?
KAZIK must stand

Postprzez Mikoszczecin » 13 lis 2013, o 19:09

Sorry wyciąłem oznaczenia cytatów i post wygląda jak wygląda
KAZIK must stand

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 19:50

Mikoszczecin napisał(a):czyli polską tradycją jest dyskryminacja gejów, lesbijek, muzułmanów i kogo tam bądź jeszcze kto nie jest polakiem od n-pokoleń i jeszcze katolikiem najlepiej?

Jest zupełnie odwrotnie niż mówisz. Odwracasz celowo kota ogonem. To nie tradycją jest dyskryminacja mniejszości, a OGRANICZANIE roszczeń mniejszości pozwoli zachować tradycję. Tradycją jest np. rodzina w konfiguracji: ojciec, matka dziecko! I tylko przez ograniczenie krzykaczy i ich roszczeń, nie doprowadzi do przewrócenia tego porządku, na rzecz CHOREGO modelu rodziny propagowanego przez zboczeńców (już się dzieje w krajach zachodniej europy). Tradycją jest banalne jedzenie szynki - jeśli pozwolisz muzułmanom wprowadzać ich zasady, to będzie to stopniowo zabraniane jak w UK. To są przykłady. Odwracasz kota ogonem przekręcając to co mówię. Albo nie rozumiesz, albo nie chcesz rozumieć o czym mówię. Po co katolicyzm w to mieszasz nie wiem, nic o nim nie wspominałem. Pozwalanie na wszystko ludziom, którzy dziś wydają się być pokrzywdzeni, doprowadzi do rozwalenia społeczeństwa od środka. Czy wiesz co dzieje się we Francji, Anglii, Niemczech czy nawet Szwecji? Te kraje chciały być poprawne politycznie, tolerancyjne i przyjazne. Teraz tego zaczynają żałować. To moje poglądy i obserwacje. Nie chcę żeby mi ktokolwiek przytakiwał, czy uważał podobnie.

Postprzez Mikoszczecin » 13 lis 2013, o 20:25

Proponuje skończyć temat, bo jest to rozmowa w stylu " moje moje jest mojsze niż twoje twoje jest twojsze"
KAZIK must stand

Postprzez wilkmaciej » 13 lis 2013, o 20:30

Mikoszczecin napisał(a):Proponuje skończyć temat, bo jest to rozmowa w stylu " moje moje jest mojsze niż twoje twoje jest twojsze"

Dokładnie tak. Zgadzam się. Każdy ma swoje poglądy. Można je wyrazić, natomiast przekonywanie do nich kogoś o przeciwnych, nie ma sensu. Pozdrawiam.

Postprzez Jaaasiek » 14 lis 2013, o 09:59

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =FB_Gazeta

Kłamstwo jednego z prawicowych blogerów zdemaskowane szybciej niż "policyjni prowokatorzy w kominiarkach" :D
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 14 lis 2013, o 10:57

Jaaasiek napisał(a):http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14943006,Uczestnicy_Marszu_Niepodleglosci_nie_podpalili_teczy_.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Kłamstwo jednego z prawicowych blogerów zdemaskowane szybciej niż "policyjni prowokatorzy w kominiarkach" :D

Z tymi prowokacjami, to akurat by już dali sobie spokój i nie robili z siebie kretynów...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM