Polska jest ważna - singiel

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Polska jest ważna - singiel

Postprzez Izmael » 5 wrz 2012, o 00:46

Okej, nie ma wątku o wydawnictwach, więc zacznijmy od tego dotyczącego najnowszej płytki :) Dziś przyszło pocztą, w kopercie naklejka i naszywka - miłe :) Zaskoczyło mnie też opakowanie: standardowe plastikowe pudełko - spodziewałem się jakiegoś digipacka, albo zwykłej tektury. Trzeba też dodać, że ząbki nie były wyłamane, są wręcz tak "mocne", że ciężko płytę wyciągnąć :P Graficznie też ciekawe, tzn motyw na płytce, bo okładka trochę trąci... Razi też trochę wyróżniające się "Ż" w rozpisce tytułów na odwrocie singla - jak jakby cała reszta była pisana boldem, a to nieszczęsne "Ż" normalnie. Grafik wybrał czcionkę bez diakrytyków? :) Wiem, to ostatnie to może czepialstwo i mało kto to zauważy, ale na mnie takie detale działają... Zdjęcia są okej, chociaż sam teledysk mi nie podszedł, więc nie jarają mnie tak bardzo.
Co do samych dźwięków, to się nie wypowiem, bo nie miałem okazji na spokojnie przesłuchać.
To na tyle :)

Re: Polska jest ważna - singiel

Postprzez LUCAS » 5 wrz 2012, o 09:07

merlin juz przyslal czy sp?
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Carlos » 5 wrz 2012, o 09:23

Premiera i wysyłka: 10.09.2012
Takie informacje znalazłem na aukcji : http://allegro.pl/kazik-na-zywo-polska- ... 05109.html
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez PikołajPokernik » 5 wrz 2012, o 10:53

Ja płytkę zakupiłem w czwartek w SP, a w poniedziałek już dostałem. Najbardziej mi pasuje wersja Burzy i Kazika. Litza zaprezentował ciekawy pomysł - wersja chilloutowa :) . Najsłabiej chyba wersja Kwiatka i Goehsa - jak dla mnie zbyt elektronicznie.

Ogólnie na plus :)

Postprzez LUCAS » 5 wrz 2012, o 12:22

ja zamowilem w merlinir ale jeszcze nie ma - czyli sp szybsze
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez matt.G » 5 wrz 2012, o 12:28

ja zamówiłem w empiku. . .a to tylko dlatego, że nie mogłem zalogować się na swoje konto w SP Sklepie a zakładałem już dawno i używałem często, a nowego nie chciało mi się zakładać. Trzeba więc czekać cierpliwie do 10
http://www.facebook.com/gardockiart - koncertowe fotografie i nie tylko! [/size]

Postprzez uve » 5 wrz 2012, o 12:33

Zamówienie złożone w SP w niedzielę po północy, dzisiaj dostarczone :)

Postprzez despero » 5 wrz 2012, o 14:11

I ja zakupię osobiście jak tylko pojawi się w Empiku na półkach. Nie ukrywam, że najbardziej interesuje mnie wersja Goehsa.
"Produkować broń, to na tym świecie jest pierwszy, najlepszy i największy interes"

Postprzez Bullet » 5 wrz 2012, o 20:19

Carlos napisał(a):Premiera i wysyłka: 10.09.2012
Takie informacje znalazłem na aukcji : http://allegro.pl/kazik-na-zywo-polska- ... 05109.html

Była o tym wzmianka już wcześniej w SP sklepie:

SP Records na swojej głównej stronie napisał(a):Zapraszamy do espesklepu gdzie przedpremierowo można nabyć najnowszy singiel zespołu Kazik Na Żywo - "Polska jest ważna". Singiel zawiera tytułowy utwór w sześciu różnych wersjach - oryginalnej oraz skomponowanych przez każdego z członków zespołu osobno. Oficjalna premiera wydawnictwa już 10.09.12r. Jego nakład to 1000 sztuk (S.P. RECORDS LIMITED EDITION).

Więc jak ktoś chce wcześniej to musi zamawiać przez SP sklep. Ewentualnie musi czekać do poniedziałku aż trafi na normalne półki i do pozostałych sklepów wysyłkowych... :idea:

Pozdro
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez matt.G » 8 wrz 2012, o 14:02

odebrane numer 471, Litza reggae jakieś Goehs dubstepy hmm na pewno się tego nie spodziewałem- jest ciekawie
http://www.facebook.com/gardockiart - koncertowe fotografie i nie tylko! [/size]

Postprzez kierownik_startu » 8 wrz 2012, o 14:04

matt.G napisał(a):Goehs dubstepy

tak ? Goehs w duba poleciał ? Chyba będę musiał się zapoznać z tym singielkiem :mrgreen:
"I czy tego chcesz, czy o to chodzi
Bym w złości tu przychodził.."

Postprzez Łukasz_eM » 8 wrz 2012, o 14:06

despero napisał(a):I ja zakupię osobiście jak tylko pojawi się w Empiku na półkach. Nie ukrywam, że najbardziej interesuje mnie wersja Goehsa.

Myślisz, że tak luzem się pojawią, czy raczej trzeba będzie zamawiać ?

Postprzez matt.G » 8 wrz 2012, o 14:10

kierownik_startu napisał(a):
matt.G napisał(a):Goehs dubstepy

tak ? Goehs w duba poleciał ? Chyba będę musiał się zapoznać z tym singielkiem :mrgreen:

Tak mi to przynajmniej brzmi...- ale w sumie nie znam się na dubstepach :D

matt.G napisał(a):471

damn! 481

Postprzez despero » 8 wrz 2012, o 15:12

Łukasz_eM napisał(a):Myślisz, że tak luzem się pojawią, czy raczej trzeba będzie zamawiać ?

Znając Empik to raczej będzie trzeba im powiedzieć ustnie coby sprowadzili.
"Produkować broń, to na tym świecie jest pierwszy, najlepszy i największy interes"

Postprzez Bartek_PLRZ » 9 wrz 2012, o 13:06

Na stronie wydafcy jest do odsłuchu wersja z Burzą :P

Postprzez hiszpan » 19 wrz 2012, o 07:46

Po pierwszym przesłuchanie poczułem lekkie rozczarowanie, najlepsza jest chyba jednak wersja płytowa. Niektóre nieco przekombinowane. :cry:
Mój egzemplarz ma nr 279.

Postprzez LUCAS » 19 wrz 2012, o 14:00

hiszpan napisał(a):Po pierwszym przesłuchanie poczułem lekkie rozczarowanie, najlepsza jest chyba jednak wersja płytowa. Niektóre nieco przekombinowane. :cry:
Mój egzemplarz ma nr 279.

ja mam podobne odczucie ze jednak wersja z plyty najlepsza - reszta wersji zrobiona na potrzebe singla ale zadna nie wybija sie ponad reszte
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Darek Szerszeń » 20 wrz 2012, o 20:32

Plytka zamowiona w SP przyszla blyskawicznie, numer wydanej plytki dwucyfrowy, z czego sie ciesze ale juz z zawartosci trudno sie cieszyc. Mnie najbardziej podobaja sie naprawde zroznicowane wersje, a tu wyglada to tak jakby do jednego wokalu podłożono różną muzykę, i tyle. Poprzednie single czy to Kultu Knżtu czy solowych, a mam je wszystkie są jakieś takie wyjątkowe, albo mają jakiś dołożony kawałek który jest tylko na tym singlu, czy tak jak w przypadku wcześniejszych Knż, fragment koncertu. Z całym szacunkiem ten singiel to taki krok do tyłu.

Postprzez nazywoalenazywo » 21 wrz 2012, o 23:22

1. wersja Burzy - drobne urozmaicenia jak dla mnie
2. wersja Goehsa - komputerowa perkusja i trochę jeszcze takich elektronicznych urozmaiceń, utwór traci jednak na dynamice i umyka tekst
3. wersja Litzy - wariacje ze wstawkami saksofonem, wolna melodia, efekty echoistyczne (dla mnie najciekawsza muzycznie wersja, choć do tekstu pasuje jakby mniej)
4. wersja Kazika - ma dynamikę i estetykę podobną do płytowej, wokal przepuszczony czasami przez ... wannę (albo większe szumy z echem), refren z dziećmi a capella
5. wersja Kwiatka - jakiś efekt lekko echoistyczno-wanienno-komputerowy i jakby inna gitarka, Kazik w refrenie bez dzieci przy pewnym echu i lekkim brzdąkaniu
6. wersja płytowa - wersja płytowa, najbardziej zgrana słownie i muzycznie i zagrana czysto, na poważnie

Najwięcej wariacji muzycznych o Goehsa i Litzy, przy czym wersja lidera Luxtorpedy bardziej mi podchodzi, co ciekawe są w niej trąbki i pewna zabawa elektroniką, co jest pewnym zaskoczeniem jak na Roberta, chyba że autorzy byli podpinani losowo do tracków -;) Wersja Goehsa może być w jego stylu, czasami Tomek miał pewne elektroniczne zacięcia jeszcze na Di Machinen des Toten z didełoklipów...

Postprzez Carlos » 4 lis 2013, o 20:29

Posiada ktoś z was singiel promocyjny "Polska jest ważna" ?
Obrazek

Oryginał?
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)

Postprzez DjHonda » 16 lis 2013, o 15:41

Carlos napisał(a):Posiada ktoś z was singiel promocyjny "Polska jest ważna" ?
Obrazek

Oryginał?

Oryginał.Ja posiadam

Postprzez Carlos » 16 lis 2013, o 15:44

Nie ma loga wydawcy na singlu. Wolałem się upewnić ale długo nikt nic nie odpisywał więc w ciemno wziąłem.
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)

Postprzez DjHonda » 16 lis 2013, o 15:46

Carlos napisał(a):Nie ma loga wydawcy na singlu. Wolałem się upewnić ale długo nikt nic nie odpisywał więc w ciemno wziąłem.

moja sztuka też nie ma logo wygląda tak samo jak twoja bankowo oryginał bo ja miałem swoją sztukę z pewnego źródła

Postprzez Carlos » 16 lis 2013, o 16:04

DjHonda napisał(a):
Carlos napisał(a):Nie ma loga wydawcy na singlu. Wolałem się upewnić ale długo nikt nic nie odpisywał więc w ciemno wziąłem.

moja sztuka też nie ma logo wygląda tak samo jak twoja bankowo oryginał bo ja miałem swoją sztukę z pewnego źródła

Dzięki za informacje ;)
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)

Powrót do FORUM