11 listopada

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: 11 listopada

Postprzez Jaaasiek » 14 lis 2013, o 11:51

No po 11 listopada to z jednej i drugiej strony leci masa oskarżeń nie mających nic wspólnego z rzeczywistością.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 14 lis 2013, o 12:10

Generalnie lubię teorie spiskowe i wydaje mi się, że wiele rzeczy z których ludzie się śmieją, naprawdę może mieć miejsce. Natomiast mówienie, że policjanci poszli podpalić tęcze, jest tak absurdalne, że głupsze może być tylko badanie katastrofy za pomocą folii z parówek.

Postprzez donkey » 14 lis 2013, o 13:01

Tęczę podpalił zmarły kot Jarka, jak to zademonstrował na obrazku Jaaasiek. Miało to na celu doprowadzenie do odejścia Łosia z forum Kultu. Zmarły kot był ponoć zazdrosny o to, że chociaż Łoś kocha koty nad życie, to jednak Alika nie lubiał ze względu na Wodza.

;)
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Holba » 14 lis 2013, o 19:53

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez radush » 14 lis 2013, o 21:18

Każdy swoją rację ma więc i ja wypowiem się. Zasłanianie twarzy w takich wypadkach powinno być kategorycznie zabraniane. Zarówno na manifestacjach, marszach jak i na meczach itd.. Jeśli idę gdzieś, gdzie być powinienem, to nie widzę żadnych argumentów, aby z tego powodu ukrywać swoją tożsamość.

Postprzez Holba » 14 lis 2013, o 22:13

a na koncertach? na roznego rodzaju paradach, festiwalach, na halloween (chociaz to raczej nie w Polsce)? tez ? czy zgodnie z lewacka propaganda wszyscy rowni tylko my rowniejsi ? czy zakladajac maske na protestach przeciw ACTA do paki ? kazdy kij ma dwa konce , zabronisz jednym sam dostaniesz rykoszetem.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez radush » 14 lis 2013, o 22:24

Mam nadzieję że nie przypisujesz mi "Lewackiej Propagandy", bo nic takiego nie wynika z mojego wcześniejszego postu. Uważam że nie jest właściwym, jeżeli dopuszcza się do tego, aby potencjalni przestępcy (a tacy znajdą się w każdym środowisku) podejmowali zabiegi uniemożliwiające ich późniejszą identyfikację. Dopóki nie uczynimy organów ścigania skutecznymi, to nikt nie będzie mógł czuć się bezpieczny, czy to ze strony prawej czy lewej. Jesteś w miejscu publicznym, więc powinieneś stosować się do pewnych zasad. Niestety to tylko marzenie.

Postprzez donkey » 14 lis 2013, o 22:28

Holba napisał(a):a na koncertach? na roznego rodzaju paradach, festiwalach, na halloween (chociaz to raczej nie w Polsce)? tez ? czy zgodnie z lewacka propaganda wszyscy rowni tylko my rowniejsi ? czy zakladajac maske na protestach przeciw ACTA do paki ? kazdy kij ma dwa konce , zabronisz jednym sam dostaniesz rykoszetem.

Powiedz mi kolego z forum, żeby było ciepło, bo w sumie nigdy żeśmy sobie nie skakali do gardła. Nie bronię ani Ciebie ani rozmówcy. Wiesz, że byłem zawsze neutralny. Może dlatego, że są dla mnie ważniejsze rzeczy i nikt z nas boga nie robił w stosunku do siebie. Wracając do meritum, czyli tego co chciałem powiedzieć. Jakby ktoś na ulicy wyskoczył i Cię zabił, to wolał byś, gdyby miał maskę, czy też nie?
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Holba » 14 lis 2013, o 22:31

jeszczde jedno, ktos moze wie czy Rosja juz przeprosila za atak na polska ambasade ? Komorowski juz chyba wylizal rowa Ruskim, cos w druga strone poszlo ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 14 lis 2013, o 23:19

Holba napisał(a):a na koncertach? na roznego rodzaju paradach, festiwalach, na halloween (chociaz to raczej nie w Polsce)? tez ? czy zgodnie z lewacka propaganda wszyscy rowni tylko my rowniejsi ? czy zakladajac maske na protestach przeciw ACTA do paki ? kazdy kij ma dwa konce , zabronisz jednym sam dostaniesz rykoszetem.

no właśnie. Jak temat przemyślałem to nie zakrywanie twarzy jest problemem. Problemem jest praca policji i jej nieudolność. W przypadku ataku na squat powinni złapać i najebać wszystkim atakującym.

Postprzez Jaaasiek » 15 lis 2013, o 09:36

Wybaczcie, ale dla mnie ktoś, kto chce zamanifestować swój patriotyzm na MN i zakłada kominiarkę, to dla mnie jest jednoznaczne z tym, że się wstydzi udziału w tym zgromadzeniu. Zresztą czy to lewa strona, czy to prawa strona zasady demonstracji powinny być te same. W klubach na koncercie zaraz cię wyłowią w kominiarce czy w kapturze (należy zresztą wchodzić z odkrytą głowa nawet bez czapki z daszkiem, przynajmniej tam gdzie są kamery, musi być widać twarz, przynajmniej ja do tej pory się z tym spotykałem w regulaminach). Gorzej z meczami i koncertami plenerowymi.

Słyszałem tłumaczenia zarówno z lewej jak i z prawej strony, że kominiarka na demonstracjach to zabezpieczenie przed rozpoznaniem z drugiej strony, bo wyławiają takich i wyszukują danych, które potem publicznie podają. Spotkałem się z tym tylko na Blood & Honour (jeśli istnieje "lewacka" podobna strona to nie słyszałem), ba, kumpel mówił, że byłem na jednym z grupowych zdjęć przed klubem z okazji poprzedniej edycji "Nacjonalizm - nie dziękuję" festu.

Jednak coś co dla mnie jest oczywiste to to, że idąc w MN z odkrytą twarzą, masz mniejszy stopień ryzyka, że dostaniesz potem za to wpierdol na mieście. Jeśli oczywiście idziesz sobie spokojnie, krzyczysz patriotyczne hasła, śpiewasz Rotę i tym podobne. Marsze przeciwko rasizmowi, nietolerancji itp. już się wiążą (moim zdaniem) z konkretniejszym narażeniem się na radykałów. Jednak sprawa jest prosta - nie wstydzisz się poglądów, to po chuj kominiarkę ubierasz?

Ano odpowiedź jest prosta: w każdym z tych przypadków to jest "w razie zadymy". A w to, że kilkusetosobowa grupa szturmowa z MN "bała się zadymy" nie uwierzę ni chuja.

Zresztą podobnie panowie z dachu squotu, byli przygotowani na atak, chociaż mityczne koktajle mołotowa to raczej wierutna bzdura, a nawet jak były to w ilości sztuk jeden. Nie usprawiedliwiam, chociaż jakby tak atakowali miejsce w którym mieszkam to nie zawahałbym się użyć nawet pistoletu.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 15 lis 2013, o 09:51

A, no i brawo dla prawdziwych kibicofskih patryjotuf :D Mam z tego tematu bekę od rana :D

http://forum.kibice.net/viewtopic.php?f ... &start=320
Obrazek

Postprzez sem » 15 lis 2013, o 14:48

Głos odrębny w sprawie 11 listopada: http://nowe-peryferie.pl/index.php/2013 ... listopada/

"Martwi nas sytuacja, w której realny i zasadny gniew społeczny jest przez te środowiska przekierowywany na „obcych”. Martwi w dwójnasób, bo z jednej strony konsekwencje ponoszą niewinni ludzie, a z drugiej dlatego, że niezagrożone pozostają rzeczywiste źródła niesprawiedliwości panującego systemu."

"Zwalczanie skrajnej prawicy metodami administracyjnymi nie tylko nie rozwiąże stojących za wzrostem jej popularności problemów społecznych (bezrobocia, rosnącego rozwarstwienia społecznego, marginalizacji wielu obszarów kraju), ale i może przyczynić się do radykalizacji postaw oraz metod stosowanych przez jej wyznawców. "

Postprzez Holba » 15 lis 2013, o 17:39

donkey napisał(a):

Powiedz mi kolego z forum, żeby było ciepło, bo w sumie nigdy żeśmy sobie nie skakali do gardła. Nie bronię ani Ciebie ani rozmówcy. Wiesz, że byłem zawsze neutralny. Może dlatego, że są dla mnie ważniejsze rzeczy i nikt z nas boga nie robił w stosunku do siebie. Wracając do meritum, czyli tego co chciałem powiedzieć. Jakby ktoś na ulicy wyskoczył i Cię zabił, to wolał byś, gdyby miał maskę, czy też nie?

w sumie jakby mial mnie ktos zabic to raczej nie robilo by mi to roznicy, bedac trupem i tak juz nikomu nic nie powiem wiec wsio rowno ;)

rzecz polega na tym, ze jezeli bedzie taki zakaz to ktos kto bedzie chcial popelnic przestepstwo i tak zalozy komin, najlepszy dowod jest na stadionach, sa kominiarki sa i race, tego nie da sie wyeliminowac, bo jezeli ktos bedzie chcial zakryc twarz to to zrobi. wprowadzajac taki przepis nie unikniemy tego, a ludzi, ktorzy przy okazji jakiejs imprezy (jest projekt aby impreza masowa byla juz od 300 osob, teraz 1000) nawet dla zabawy zakryja twarz....

przypomina mi to troche usa, w imie walki z terroryzmem ograniczaja sobie prawa obywatelskie, nakladaja na siebie coraz wiecej zakazow i nakazow w imie wyzszej ideii, dostajac przy tym rykoszetem.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 15 lis 2013, o 18:07

Zaskakujący sondaż w TVN24. Zobacz czego się wystraszyli

Chociaż pomysł odbudowy tęczy w kolorystyce biało-czerwonej początkowo wzbudzał zaskoczenie, teraz taka wersja cieszy się popularnością także w różnorakich sondach internetowych. Podobnie prezentowały się wyniki sondażu w TVN24. Ta koncepcja najwyraźniej jednak przeraziła redakcję, bo choć przez cały dzień przewaga biało-czerwonych barw tęczy wynosiła ok 20%, w ciągu zaledwie godziny można było zauważyć nagłe, niepokojące zmiany w wynikach sondażu.

Jeszcze do godziny 20.15 pomysł na odbudowę tęczy w barwach biało-czerwonych miał przewagę ok 20%. Tymczasem już o godzinie 21.15, można było zauważyć, że kolorowa tęcza nie tylko odrobiła wszystkie straty z całego dnia, ale także zapewniła sobie przewagę aż 25%.

Czyżby redakcja TVN24 wystraszyła się coraz popularniejszych w internecie profili na Facebooku?

Obrazek
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 16 lis 2013, o 15:13

Tutaj sa nie publikowane nigdzie w mediach ujecia z awantur ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... LYnWGTPCTg

PS:
podobno wczoraj tlumy pod tecza :D, na marszu rowniez kilkadziesiat tysiecy :D

wniosek ? poza kilkoma usluznymi dziennikarzolami ludzie maja wyjebane na tecze, skloty i inne duperele...

jeszcze w temacie zaslaniania twarzy, jaka kara powinna ich spotkac ?

Obrazek

no i na koniec..

strach sie bac :)

„Od dziś każdy podejrzany typ w szaliku Legii na ulicach Warszawy jest narażony na to, że zostanie bez ostrzeżenia pocięty kosą albo poważnie okaleczony w inny sposób” – mail o takiej treści otrzymali dziś członkowie kilku grup kibiców klubu piłkarskiego Legia Warszawa. Pod groźbami podpisali się aktywiści skrajnie lewicowej Antify.

„Wydarzenia z 11 listopada 2013 pokazały że kibice Legii nie są w stanie zapanować nad grupką terroryzujących ich faszystów którzy z pobudek politycznych w barwach Legii napadają min. na kobiety i dzieci. Oświadczamy że w związku z tym zmianie ulegają zasady gry w Warszawie. Od dziś każdy podejrzany typ w szaliku Legii na ulicach Warszawy jest narażony na to że zostanie bez ostrzeżenia pocięty kosą albo poważnie okaleczony w inny sposób. Warszawiacy nie będą tolerować faszyzmu w swoim mieście. Jeżeli trzeba będzie was wszystkich wymordować nie zawachamy się żeby to zrobić. Do zobaczenia. ANTIFA WARSZAWA” – napisano w mailu.

Pisownia oryginalna.

polake, watch your back :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 16 lis 2013, o 15:33

Co się Holba dziwisz, skoro Antifa jest równie popierdolona co faszyści z ONR.
Obrazek

Postprzez Holba » 16 lis 2013, o 16:14

nie dziwie sie, wiem tylko jak to sie dla antify skonczy. nie zdziwie sie jak wlasnymi nozami oberwa. poprostu w obecnych czasach zadna "subkultura" na gole lapy nie ma polotu do "kiboli".
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 16 lis 2013, o 16:33

Oj tu bym się kłócił,do dzisiaj pamiętam akcję jak w BB antyfaszyści pod klubem wpierdolili i to srogo kibolom BKS, którzy na dodatek byli w przewadze liczebnej (najazd na koncert, srogo się przeliczyli). Po jednej i drugiej stronie są umiejący się napierdalać (sorry, ale gadka, że na kiboli nie ma mocnych w bitce to jest śmiechowa raczej, dla mnie to banda, która zawsze mocna w kupie) ale tak samo po obu stronach są psychole co lecą na drugich z nożami.
Obrazek

Postprzez polake » 19 lis 2013, o 09:54

Holba napisał(a):polake, watch your back :D

Kibiców Polonii to nie dotyczy, więc nie mam się czego bać. Jeśli już się czegokolwiek boję, to legijnego bydlęctwa.

Choć akcja antify oczywiście idiotyczna.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez Holba » 19 lis 2013, o 10:05

a mi sie zawsze wydawalo, zes za Legia jest... moja wina :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 19 lis 2013, o 11:05

Obrazek

Postprzez Small77 » 19 lis 2013, o 16:11

Tą tęczę ciężko będzie spalić ale może się uda. Proponuję trasę przyszłorocznego marszu wytyczyć tamtędy . Squotu nie ma nieopodal no i nieco więcej inwencji żeby zniszczyć tęczę. W sumie jak można przeoczyć taką tęczę od lat bezczelnie stojącą nad drogą . Skandal.
"Kłamałem , Kradłem , Zabiłem , Zdradziłem , UPADŁEM !"

Postprzez Jaaasiek » 28 sty 2014, o 21:14

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... zy.html#MT

Jest wyrok w sprawie obrońców kobiet, białych rycerzy, prawdziwych patriotów.
Obrazek

Postprzez Holba » 28 sty 2014, o 23:12

Jaaasiek, ci patrioci to Polski czy Oberschlesien :D :D ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM