Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Panzerbirke » 4 wrz 2012, o 21:51

Zgodnie z prośbą i jak w temacie.
Wpisujcie "dokonania" rudych Pinokiów i innych różowych aferałów.

PS. Lemingi proszone są o nie trolowanie wątku.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Jaaasiek » 4 wrz 2012, o 22:32

Wpisujcie miasta
Obrazek

Postprzez skursu » 4 wrz 2012, o 22:46

Mógłby ktoś mądry wyjaśnić jaki ma związek sprawa " bursztynowego złota" z ekipą rządzącą? Nie interesuję się polityką ale ta ruchawka medialna nawet do mnie już dotarła. Wszędzie tylko Amber= Po

Postprzez Nikos » 5 wrz 2012, o 08:04

OLT (JetAir) zostało wykupione przez Amber Gold.
Michał Tusk syn płemieła pracował dla OLT.
Znaczy się układ.

Postprzez Holba » 5 wrz 2012, o 08:40

Nikos napisał(a):OLT (JetAir) zostało wykupione przez Amber Gold.
Michał Tusk syn płemieła pracował dla OLT.
Znaczy się układ.

Juz sie tak nie nabijaj, wiadomo przeciez, ze w Polscenie istnieja zadne powiazania miedzy polityka, a biznesem.

Mozna chyba napomknac o pierwszym doktorze RP, wspaniala akcja premiera w szkole, kronika filmowa by sie nie powstydzila. Wodzu prowadz :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez bts » 5 wrz 2012, o 22:09

Dla mnie wpadką PeŁo (i wszelkich mediów związanych) jest to, że traktują drugiego prezydenta III RP jak mędrca, alfę i omegę i prawie że wyrocznię, zaś Pan ten (nie umniejszając oczywiście zasług w latach 70 i 80-tych, o ile wyglądały rzeczywiście tak, jak opisuje to "historia") według mnie wypowiada się w 99.99(9)% na temat rzeczy o których nie ma zielonego, ba, nawet seledynowego pojęcia. Smieszno-strasznie się tego słucha/ogląda. No i chyba przy okazji należy oddać szacunek dziennikarzom, którzy w trakcie pracy "wywiadowczej" z w/w potrafią zachować zimną krew i nie "parskać smiechem".
Obrazek

Postprzez I.W.O. » 8 wrz 2012, o 15:56

bts napisał(a):Dla mnie wpadką PeŁo (i wszelkich mediów związanych) jest to, że traktują drugiego prezydenta III RP jak mędrca, alfę i omegę i prawie że wyrocznię, zaś Pan ten (nie umniejszając oczywiście zasług w latach 70 i 80-tych, o ile wyglądały rzeczywiście tak, jak opisuje to "historia") według mnie wypowiada się w 99.99(9)% na temat rzeczy o których nie ma zielonego, ba, nawet seledynowego pojęcia. Smieszno-strasznie się tego słucha/ogląda. No i chyba przy okazji należy oddać szacunek dziennikarzom, którzy w trakcie pracy "wywiadowczej" z w/w potrafią zachować zimną krew i nie "parskać smiechem".

http://www.youtube.com/watch?v=OraDJR7H4mg

Postprzez Holba » 9 wrz 2012, o 20:29

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez babeo » 9 wrz 2012, o 21:35

I.W.O. napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=OraDJR7H4mg

Cytat z Wałęsy: "Ja sam pokonałem komunizm" Jest to żart 20-lecia.
Ciekawe co na to inni, którzy należeli do "S" (lub też nie) i poświęcili wtedy tyle samo jak i nie więcej niż ten pan.

Postprzez Holba » 10 wrz 2012, o 13:47

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... okale=lodz

Poniewaz to forum zwiazane z muzyka, zaspiewajmy razem. Nic sie nie stalo, Polacy nic sie nie stalo...
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Adam » 13 wrz 2012, o 13:18

Postprzez Holba » 14 wrz 2012, o 20:57

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez I.W.O. » 14 wrz 2012, o 22:16

Holba napisał(a):http://www.rp.pl/artykul/17,933618-Rzad-zmniejsza-nasza-wolnosc.html

Do większości i tak nie dociera, co oni robią.

Postprzez Holba » 15 wrz 2012, o 01:12

odsuniecie od wladzy Kaczora ma swoja cene :)

Maszerujcie ramię w ramię
Ku słońcu świata naszego
Wszyscy położycie głowy
Za przewodniczącego
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Maslowski » 15 wrz 2012, o 11:26

Postprzez Holba » 15 wrz 2012, o 15:32

Minister finansów Jacek Rostowski od początku roku wydał na premie i nagrody dla swoich podwładnych 7 milionów złotych - czyli co miesiąc wypłacał swoim ludziom aż milion złotych - podaje fakt.pl

Nagrody przyznano już 2142 pracownikom Ministerstwa Finansów. Średnio na jednego urzędnika przypadło 3251 zł.

– Wysokość najwyższej nagrody wyniosła 19500 zł. Nagroda ta została przyznana za realizację zadań związanych ze sprawowaniem przez Polskę prezydencji w Radzie Unii Europejskiej – podaje dziennik.

Rostowski gigantyczne premie rozdaje tylko swoim, cała reszta społeczeństwa w prezencie dostaje tylko podwyżki podatków - komentuje fakt.pl

by zylo sie lepiej :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez ron oczywistek » 15 wrz 2012, o 15:52

Polske stać na cud ;p

Postprzez Holba » 15 wrz 2012, o 15:54

ron oczywistek napisał(a):Polske stać na cud ;p

... i 6 mld jewro :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez ron oczywistek » 15 wrz 2012, o 16:03

Troszkę zmieniając temat. Ostatnimi dniami można dostrzec bardzo ciekawe zjawisko. Otóż w mediach typu GW jakoś tak bardzo ciepło wypowiadają się o panu Giertychu. Można się dowiedzieć że dorósł, że np. jest wybitną postacią jak stwierdził imć Żakowski. Oczywiście tą wybitną postacią nie był gdy był jednym z koalicjantów i wybitny nie był gdy np. chciał mundurki w szkołach wprowadzać. Ot bardzo to takie ciekawe.

Postprzez Holba » 19 wrz 2012, o 08:43

Losowalem temat, nie wiedzialem gdzie ten link wrzucic, wpadki Pisiorow czy PO... wypadlo tutaj :)

http://www.rp.pl/artykul/69745,934674-S ... ycje-.html

Wojskowi śledczy: istnieje uzasadnione podejrzenie, że kontrwywiad nielegalnie rozpracowywał PiS

Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo w sprawie inwigilacji posła PiS Tomasza Kaczmarka – dowiedziała się „Rz". Śledczy sprawdzają, czy szef Służby Kontrwywiadu Wojskowego gen. Janusz Nosek, dyrektor Biura Pełnomocnika Ochrony i Bezpieczeństwa Wewnętrznego SKW wraz z grupą funkcjonariuszy wojskowego kontrwywiadu stworzyli „związek przestępczy" i dopuścili się m. in. fałszerstwa dokumentów, inwigilacji posła PiS i jego społecznego asystenta.

– Istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa – przyznaje w rozmowie z „Rz" prokurator płk Ireneusz Szeląg, szef warszawskiej WPO. To już nie postępowanie sprawdzające, ale „śledztwo w sprawie". – O czynnościach nie informujemy, są objęte tajemnicą – ucina Szeląg.

Jak jednak wynika z materiałów, do których dotarła „Rz", postępowanie dotyczy podejrzenia „przekroczenia uprawnień przez szefa SKW i dyrektora Biura Ochrony i Bezpieczeństwa Wewnętrznego SKW oraz podległych im funkcjonariuszy i żołnierzy" aż w ośmiu przypadkach.

Miało ono polegać m.in. na „stworzeniu związku przestępczego i podjęciu działań w przedmiocie inwigilacji opozycyjnego posła na Sejm Tomasza Kaczmarka (PiS) i jego społecznego asystenta (...)". W jaki sposób? Poprzez pozyskanie na podstawie sfałszowanych dokumentów (wystawiono je na osobę N. N. – red.) zgody wojskowego sądu okręgowego na zastosowanie „kontroli operacyjnej" wobec parlamentarzysty. Śledczy sprawdzają też, czy kierownictwo SKW i podlegli im funkcjonariusze groźbami zmuszali żołnierzy wrocławskiej ekspozytury SKW do złożenia wyjaśnień dotyczących ich kontaktów z posłem PiS i jego współpracownikiem, a także nakłaniali ich do pozyskania i przekazania służbie informacji o życiu prywatnym i zawodowym parlamentarzysty.

Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa poseł Tomasz Kaczmarek złożył w prokuraturze w sierpniu. Napisał w nim, że służby podjęły wobec niego działania, gdy w interpelacji wskazał na nieprawidłowości w SKW. Po wstępnej weryfikacji wojskowi śledczy zadecydowali o wszczęciu postępowania w sprawie. Parlamentarzysta otrzymał status pokrzywdzonego.

– Liczę, że prokuratura dotrze do wszystkich dokumentów związanych z bezprawną inwigilacją opozycji – mówi „Rz" poseł Tomasz Kaczmarek.

Kierownictwo wojskowego kontrwywiadu na pytania „Rz" odpowiedziało, że decyzji prokuratury nie komentuje.

– SKW podkreśla, że swoje ustawowe zadania realizuje tylko i wyłącznie zgodnie z obowiązującym prawem i w jego granicach – przekonuje płk Krzysztof Dusza, dyrektor Gabinetu Szefa SKW.

Takie tłumaczenie nie przekonuje jednak posłów opozycji, nie tylko z PiS, ale też z SLD. Domagają się zdecydowanej reakcji premiera Donalda Tuska i szefa MON Tomasza Siemoniaka.

– To brzmi bardzo poważnie. Skoro prokuratura zdecydowała się wszcząć śledztwo, to znaczy, że dowody są mocne – mówi „Rz" poseł Dariusz Joński, rzecznik Klubu SLD. – Będziemy się domagać wyjaśnienia tej sprawy przez władze – dodaje.

Jeszcze ostrzej sprawę ocenia PiS. – Stosowanie kontroli operacyjnej wobec posłów opozycji jest niedopuszczalne. Premier powinien wyciągnąć konsekwencje wobec gen. Noska – ocenia poseł Marek Opioła, członek sejmowej speckomisji.

Minister Tomasz Siemoniak, szef MON, z decyzjami chce poczekać na zakończenie prokuratorskiego postępowania. – Jeżeli WPO postawi zarzuty jakimkolwiek osobom, będzie to podstawą do podjęcia ewentualnych decyzji personalnych – informuje „Rz" nas Jacek Sońta, rzecznik prasowy MON.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 20 wrz 2012, o 07:26

http://fakty.interia.pl/polska/news/gow ... -p,1844331

Minister sprawiedliwości i prezes Sądu Apelacyjnego w Gdańsku złamali prawo. Sprawa dotyczy dokumentacji procesów karnych twórcy Amber Gold, które wbrew ustawie trafiły do resortu - ujawnia "Dziennik Gazeta Prawna".
O tym, że akta licznych procesów karnych Marcina P. zostały zabrane z sądów na Pomorzu i przewiezione do siedziby resortu sprawiedliwości, wielokrotnie opinię publiczną informował sam minister Jarosław Gowin.

Problem w tym, że ustawa o ustroju sądów powszechnych, w rozdziale o nadzorze nad działalnością administracyjną sądów, nie przewiduje możliwości, aby akta procesów były wysyłane do ministerstwa i kontrolowane przez urzędników resortu.

Zgodnie z zapisami ustawy przebieg procesu mogą kontrolować jedynie sędziowie wizytatorzy przy udziale wizytatora z Ministerstwa Sprawiedliwości na miejscu, w sądzie.

"To efekt wiosennej nowelizacji ustawy wzmacniającej niezależność, niezawisłość sądów od władzy wykonawczej. Nie mam wątpliwości, że zarówno żądanie wydania akt, jak i ich wydanie było niezgodne z ustawą" - mówi były minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski.

tak to jest jak filozof bierze sie za prawo, brawo :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 20 wrz 2012, o 08:35

Aha... i jeszcze z cyklu by zylo sie lepiej :)

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... nikow.html
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 20 wrz 2012, o 10:28

ron oczywistek napisał(a):Troszkę zmieniając temat. Ostatnimi dniami można dostrzec bardzo ciekawe zjawisko. Otóż w mediach typu GW jakoś tak bardzo ciepło wypowiadają się o panu Giertychu. Można się dowiedzieć że dorósł, że np. jest wybitną postacią jak stwierdził imć Żakowski. Oczywiście tą wybitną postacią nie był gdy był jednym z koalicjantów i wybitny nie był gdy np. chciał mundurki w szkołach wprowadzać. Ot bardzo to takie ciekawe.

Dla mnie to jest kolejny dowód, że Gazeta - bo głównie o niej tu mowa - nadal toczy wojnę z PiS. I w tej wojnie stosuje zasadę "wrogowie naszych wrogów są naszymi przyjaciółmi". Mniej więcej ten sam mechanizm działał, zauważ, kiedy wykruszali się Kaczyńskiemu pojedynczy posłowie - natychmiast zyskiwali na łamach GW na sympatii, oczywiście głównie w dużej mierze jako ci, którzy Jarkaczowi podskoczyli ;-)

Żakowski od dawna nie mówi jako dziennikarz niczego interesującego, tylko buja w obłokach. Z mojego punktu widzenia GW, oddając łamy jemu czy Środzie, po korwinowsku "uskrajnia" sobie przekaz. Tzn. i Żakowskiemu, i Środzie zdarza się interesująca myśl bądź postulat (tak jak JKM), tyle że to na ogół ginie pośród bełkotu.

A Giertych jako taki - kuriozum oczywiście. Według mnie dawanie mu pola, żeby złożył samokrytykę i przystał do "naszych" nie jest fajne. Czytanie Gazety Wyborczej mnie zresztą od dłuższego czasu męczy i staram się jej nie traktować jako jedynej gazety w ciągu dnia (i też nie polecam nikomu traktować jej jako jedynej gazety w ciągu dnia).

Postprzez Holba » 20 wrz 2012, o 14:25

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
ron oczywistek napisał(a):Troszkę zmieniając temat. Ostatnimi dniami można dostrzec bardzo ciekawe zjawisko. Otóż w mediach typu GW jakoś tak bardzo ciepło wypowiadają się o panu Giertychu. Można się dowiedzieć że dorósł, że np. jest wybitną postacią jak stwierdził imć Żakowski. Oczywiście tą wybitną postacią nie był gdy był jednym z koalicjantów i wybitny nie był gdy np. chciał mundurki w szkołach wprowadzać. Ot bardzo to takie ciekawe.

Dla mnie to jest kolejny dowód, że Gazeta - bo głównie o niej tu mowa - nadal toczy wojnę z PiS. I w tej wojnie stosuje zasadę "wrogowie naszych wrogów są naszymi przyjaciółmi". Mniej więcej ten sam mechanizm działał, zauważ, kiedy wykruszali się Kaczyńskiemu pojedynczy posłowie - natychmiast zyskiwali na łamach GW na sympatii, oczywiście głównie w dużej mierze jako ci, którzy Jarkaczowi podskoczyli ;-)

Żakowski od dawna nie mówi jako dziennikarz niczego interesującego, tylko buja w obłokach. Z mojego punktu widzenia GW, oddając łamy jemu czy Środzie, po korwinowsku "uskrajnia" sobie przekaz. Tzn. i Żakowskiemu, i Środzie zdarza się interesująca myśl bądź postulat (tak jak JKM), tyle że to na ogół ginie pośród bełkotu.

A Giertych jako taki - kuriozum oczywiście. Według mnie dawanie mu pola, żeby złożył samokrytykę i przystał do "naszych" nie jest fajne. Czytanie Gazety Wyborczej mnie zresztą od dłuższego czasu męczy i staram się jej nie traktować jako jedynej gazety w ciągu dnia (i też nie polecam nikomu traktować jej jako jedynej gazety w ciągu dnia).

:shock:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 21 wrz 2012, o 14:06

http://fakty.interia.pl/polska/news/ska ... ad,1844966

Skarb Państwa ma zapłacić Budimeksowi 21,9 mln zł kary umownej, wraz z odsetkami od 2009 r., za przerwaną budowę obwodnicy Augustowa przez dolinę Rospudy - to prawomocny już wyrok sądu.

Sąd Apelacyjny w Warszawie utrzymał wyrok Sądu Okręgowego w Warszawie, który w listopadzie 2011 r. uwzględnił w zasadniczej części pozew Budimeksu o zapłatę wobec Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad.

Wyrok SA jest już do wykonania. Adwokaci Budimeksu nie wykluczają wystąpienia o zapłatę zasądzonej kwoty, która wraz z odsetkami sięgnie ok. 30 mln zł. Prokuratoria Generalna Skarbu Państwa rozważy kasację do Sądu Najwyższego, z wnioskiem o wstrzymanie wykonalności wyroku.

Spór dotyczył żądania zapłaty od Skarbu Państwa na rzecz Budimeksu 43 mln zł kary wynikającej z umowy z GDDKiA. Budimex dowodził, że musiał wycofać się z budowy, bo GDDKiA jako inwestor utraciła pozwolenie na budowę obwodnicy w wyniku sądowej decyzji.

stac nas, rzad sie sam wyzywi :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Następna strona

Powrót do FORUM